Разстройство ли е... и изобщо трябва ли да се притеснявам?

• 807
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Ще бъда многословна, за което се извинявам, но... Може би си внушавам, не знам вече, но съм доста притеснена за бебето ми. Той навършва 2 мес. след 8 дни. Има големи проблем с коремчето от 5-я му ден - газове, акото му мирише лошо, не е кашесто, а на топчета и нишки, често ми се вижда да има и слузести нишки вътре. Понякога е зеленикаво, иначе си е в рамките на нормалния цвят - охра, понякога по-тъмно, друг път по-светло жълто-оранжево. Основно е на кърма, понякога го дохранвам с Хип Комбиотик, ако ми се стори още гладен. Наддаде първият месец 2 кг., май яде доста. Кърмим се на 2-2.30 ч. най-често, понякога на 3. Лошото е, че след хранене, до 30-40 мин. започва да се напъва, гърчи, рита, ръмжи и т.н. в опити да изкара газове или да ака. Спането по 2-3ч. е мираж, освен ако не сме навън, за да го бутам в количката. Ака доста често според мен - на всяко хранене, а и между храненията. Акото е редичко сравнително, като продължава да е в описания по-горе вид и да намирисва така. Дупето му обаче от 2 седмици е все червено и не може да го оправим... Не знам това разстройство ли е? И понеже не спи както трябва, съответно и аз, нито имам време да свърша нещо, нито да поспя особено, защото и нощем е почти същото положение, вече само изпадам в някакви нервни кризи, защото не издържам това положение! Свалих 20 кг. за 1 месец, какво повече да кажа...
Всъщност воже би трябва да кажа, че и аз имам проблеми с корема - в болницата бях 5 дни на АБ (някакъв Уназин), след което съм с дисбактериоза все още! Или съм запачена, или пък разстроена, извинете за изразите, но ще ме разберете. Явно е, че това също май влияе на кърмата ми....Боря се, пиейки коластра и бифидус на Аквасорс от 1 седмица, преди пиех Лактофлор и Еспумизан, но не действаха. На малкия също започнах да давам бифидус, но ефект май няма. Преди това естествено пробвахме и разните капки за колики... Ох, ето, сега пак се събуди и даже реве, ще се побъркам!  #Cussing out Някой може ли да ме посъветва какво да правя? Мисля си дали да го заведа на гастро-ентеролог вече? Четох, че в МЦ Детско здраве, ако не греша, били добри. Моля, ако някой може да ми сподели мнения и за тях.
Благодаря за търпението, ако сте ме изчели...

И кой ме би, че да чета за АБКМ - сега си мисля, че може и това да е, като влязох в темата и прегледах разните симптоми...

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 13:13 от G-Baby

# 1
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
По това, което описваш и на мен ми прилича на алергия. Заведи го на лекар (ако вече не си го направила).
При положение, че е качил 1 кило за месец не виждам причина да го дохранваш.

# 2
  • София
Благодаря ти за отговора. Днес за втори път видях кърваво петънце в акото му  Sad утре сме при д-р Куманова от Детско здраве. Отделно педиатърката ми каза да мина на диета и никакви млечни...

# 3
Опитай наистина да минеш на без млечна диета,не знам дали бебчо ще се подобри,но ти със сигурност ще почустваш облекчение за стомашните си неразположения.Дано всичко се нареди при малкия!

Общи условия

Активация на акаунт