Ще бъда многословна, за което се извинявам, но... Може би си внушавам, не знам вече, но съм доста притеснена за бебето ми. Той навършва 2 мес. след 8 дни. Има големи проблем с коремчето от 5-я му ден - газове, акото му мирише лошо, не е кашесто, а на топчета и нишки, често ми се вижда да има и слузести нишки вътре. Понякога е зеленикаво, иначе си е в рамките на нормалния цвят - охра, понякога по-тъмно, друг път по-светло жълто-оранжево. Основно е на кърма, понякога го дохранвам с Хип Комбиотик, ако ми се стори още гладен. Наддаде първият месец 2 кг., май яде доста. Кърмим се на 2-2.30 ч. най-често, понякога на 3. Лошото е, че след хранене, до 30-40 мин. започва да се напъва, гърчи, рита, ръмжи и т.н. в опити да изкара газове или да ака. Спането по 2-3ч. е мираж, освен ако не сме навън, за да го бутам в количката. Ака доста често според мен - на всяко хранене, а и между храненията. Акото е редичко сравнително, като продължава да е в описания по-горе вид и да намирисва така. Дупето му обаче от 2 седмици е все червено и не може да го оправим... Не знам това разстройство ли е? И понеже не спи както трябва, съответно и аз, нито имам време да свърша нещо, нито да поспя особено, защото и нощем е почти същото положение, вече само изпадам в някакви нервни кризи, защото не издържам това положение! Свалих 20 кг. за 1 месец, какво повече да кажа...
Всъщност воже би трябва да кажа, че и аз имам проблеми с корема - в болницата бях 5 дни на АБ (някакъв Уназин), след което съм с дисбактериоза все още! Или съм запачена, или пък разстроена, извинете за изразите, но ще ме разберете. Явно е, че това също май влияе на кърмата ми....Боря се, пиейки коластра и бифидус на Аквасорс от 1 седмица, преди пиех Лактофлор и Еспумизан, но не действаха. На малкия също започнах да давам бифидус, но ефект май няма. Преди това естествено пробвахме и разните капки за колики... Ох, ето, сега пак се събуди и даже реве, ще се побъркам!
Някой може ли да ме посъветва какво да правя? Мисля си дали да го заведа на гастро-ентеролог вече? Четох, че в МЦ Детско здраве, ако не греша, били добри. Моля, ако някой може да ми сподели мнения и за тях. Благодаря за търпението, ако сте ме изчели...
И кой ме би, че да чета за АБКМ - сега си мисля, че може и това да е, като влязох в темата и прегледах разните симптоми...
утре сме при д-р Куманова от Детско здраве. Отделно педиатърката ми каза да мина на диета и никакви млечни...