Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 29 399
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Уфф от морето идва буря и яко гърми и трещи в Бургас, може и нета да ми спре, както телевизията  Rolling Eyes
ХУбава песничка, трябва да се разровя за текста, да си го преведа и да си запиша непознатите думи

Моето дете е на 3 години, още не говори и се лигави. През деня е без памперс, но вечер не може да стиска и му слагаме Sad, всеки ден му говорим, ама ...... Нито на ясла, нито на градина ходи, толкова болести има там (вирусни, които не изграждат имунитета), а и не искам да се разболея и аз и ужасни деца. Всеки ден минаваме покрай детска градина и гледаме как се целят с камъни, бият се с пръчки и какво ли не, а госпожите си пушат в едни шубраци...
Седя си вкъщи, защото той е много палав и не мога да бягам след него с корема. Цяла бременност разчитам на мъжа ми да ни изкарва на разходки и да го гледа, когато не работи. Помощ нямаме, сами си го отгледахме, сега пак ще е същото, даже още по-труно  
Децата някой път си заслужават пердаха и суровия тон, това трябва да го има. Не може да се гали с перце, толкова ще е труден живота, когато порасне.....

# 151
Миряна и при нас положението е същото, но от как го пуснах на ясла и определено има напредък в положителна посока. Запозна да говори, вярно на бебешки, но много му се кефим. Започна да си казва, че има пишо и ако и скоро след това изцяло махнахме памперса. Иначе е невероятно палав. И какви му ги ражда главичката...

Сега сме в старото ми жилище докато в нас трае ремонта. На всички прозорци са махнати дръжките и живея в парник без грам проветрение (искам въздух, направо се задушавам тук). Това е така зашото уж обезопасихме тук навсякъде, но не било така. Мислех си, че в спалнята няма какво опасно да му се случи, но един ден влизам и щях да родя на място. Качил се човека въргу една малка раклична близо до прозореца, дръпнал си пердето и отворил самия прозорец. Качил се на перваза и се хванал за рамката все едно е на Титаник и ми показва къде е на чичо ми колата. Щях да получа удър на място, тук сме йа третия етаж, а той беше на косъм да литне. Мъжами се прибра на пожар да махне и тези дръжки. На хола са махнати понеже под прозорците ма холна гарнитура и се катери без проблеми.
Такива бели ми е сътворявал, че как не ми е побеляла косата още незнам. За капак ме очаква отново момче беладжия. Е не е честно пък  Crossing Arms Не че ако е момиче ще е гаранция за послушание, но все пак беше малка надежда.

# 152
  • София
Хаха, Близначеее, не е честно, знаеш ли какво направи сега с това шалте...поръчах си и аз, такова: http://www.enikom-m.com/bg/product/0/shalte-agueda-unico/47763-6_51.html Искам да си купя за дивана в хола от една година сигурно, че го държим все разпънат да ни е по-удобно и с някакви чаршафи го застилам и сега като видях и не издържах, пък и до вратата ще ми го донесат, кеф...Simple Smile)) Ако мъжът ти мрънка кажи, че не си само ти лудата Simple SmileРРРР

Гери, добре завърнала се  Hug за сладурката, но важното е, че сте се решили на друго другарче, не всеки може наистина

За срещата, аз съм ЗА където и както кажеше за другата седмица, бройте ме, разберете се и съм на линия Simple Smile

Портокалчо, моето дете също е от "мрънкащите, пищящите и тръшливите", на периоди е, но наистина когато аз съм изнервена и той мрънка, става лудница, когато въпреки опитите му за мрънкане съм спокойна и той се успокоява, гледаме се тази седмица и веднъж не съм му се скарала и развикала за нещо, а той учудващо слуша и е доста спокоен, даже днес обядвахме с него и колегите ми и те забелязаха, че е доста укротен. Но не си лоша майка, всички имаме нерви, аз напоследък съм ужасно изнервена и доста си крещя, осъзнавам, че не е редно, но го отдавам на хормоните, после съжалявам и ми е кофти, но явно е нещо, през което е нормално да се премине сега, гледам по никакъв начин да не му говоря така, че да възприема бебето като заплаха или виновник за някое ограничение към него, по-скоро като негов съюзник го представям, нищо, че още не се е родило и ще видим как ще е като се появи наистина, само трябва да не забравяме да сме спокойни и да дишаме дълбоко...самият факт, че се питаш дали си лоша майка означава, че си най-добрата майка на света, защото го обичаш и ти пука за него  Hug

За бъркането, 2 пъти са ме бъркали с предната бременност, ден преди секциото и на приемането в болницата на другия ден, не ми беше толкова гадно колкото бях чела и очаквах нещо супер ужасно, е, неприятно е, но не е болка за умиране, като клизмата и катетъра, а на мен катетър ми слагаха преди упойката и пак се преживяваше, този път не са ме бъркали, ама аз и не се натискам, така и така секцио ще раждам, що да ме бърникат, че да вземе да падне тапата например, айде няма нужда...

# 153
  • Бургас
Гери Добрева, много тъжно ми стана за Джиджа наистина...представям си какво ти е на теб  Hug Евала ти за смелостта и силата да се решите да си вземете друг мъник Simple Smile Браво на вас, в началото ще е по-трудно ама пък предполагам ще помогне на болката ви  Hug

# 154
  • София
И аз си имам проблеми с големите деца!
Едното се тръшка и не ще да го водя на гинеколог, а другото не ще да се бръсне  Mr. Green

Вижте сега колко са ви малки проблемките с малките дечица  Laughing

МистиMr. Green

# 155
  • София
Абе малки, малки, колко да са малки, на 4 години и половина още се напикаваме, играем си на награди, 5 вечери, ако не е напикан, зрънчо с играчка, един ден, ако няма точка на гащите, че през деня поне само точки прави като се заиграе пак изненада, а сега сме му обещали риба -робот, ако 7 дни е сух вечер...тези 7 дни от 2 седмици ги преследваме...отделно в градината все ни обясняваха в началото, че бил много непослушен и се прави, че не чува, сега мисля, че и те посвикнаха с него, едната я слуша, другата вика: "ми слушал е, като за него е слушал", а и моят за разлика от твоя иска да се бръсне като тати, к'во да го правиш Simple Smile)))))) Най-много да го подстрижем скоро, че ще пусне метълска грива за изписването Wink)))))

# 156
Честито на Гретето и на Тонката!Да са живи и здрави малките бебоци!!
И спрете да се пререждате казах! Naughty

Гери Д,много съжалявам за Джиджа Hug Радвам се,че ти си добре и все още 2 в 1.Да се отчиташ по-често!

Близначе,много е хубаво шалтето!Добра покупка си направила!

Момичета дайте линк за тези апаратчета за комари.Мен по-скоро ме интересува такова за мухи,щото комари нямаме,но от мухи не може да се отървем. ooooh!

Вече нямам търпение да дойде понеделник да отивам на преглед,да ме бъркат,да ми правят изследвания..Изобщо всичко.Защото като ви слушам вас и си мисля,че на мен никои не ми обръща внимание.Нито са ме бъркали,нито секрет са ми вземали,нито тонове ми слушат..А напоследък имам такоова течение,че не е истина просто.Понякога си мисля,че се напишквам.

Портокалче,за съжаление аз не мога да ти дам съвет,тъй като нямам опит с децата.Но мисля,че Сандалка е права като казва,че те усещат когато си нервна и съответно стават и те нервни.Така,че опитате да правите повече неща заедно,задавай му въпроси за да види,че се интересуваш от него и игрите му.Така няма да чувства липса на внимание/което всъщност може да е причината за поведението му/.

Аз пък да ви се оплача.Не знам защо всички са решили,че след като сме отсъствали толкова дълго от страната,не сме наясно с НИЩО!Всеки се чувства длъжен да ни даде съвет.Каквото и да направим или пък не направим е грешно.И се започва сега:"аа ма вие сега защо не направите еди какво си?" или ако купим нещо:"аа защо сте взели това,трябваше да питате" И това от страна на всички -близки,роднини,приятели..Едва ли не ние с мъжа ми идваме от джунглата,където сме скачали от клон на клон и сме яли бананите с кората.Пък аз най-много мразя да ми се дават НЕЖЕЛАНИ съвети! Rage Да съгласна съм,че не съм раждала и нямам опит с отглеждането на бебе.Но през последните 8 месеца изчетох достатъчно както от книги,така и в интернет,а и от вас тук,така,че смятам,че някои неща съм ги разбрала и мога и сама да взема решение например каква козметика да взема за бебето.И то да ти дадат съвет-Ок,ама да си налагат мнението...е не #2gunfire.Стремя се да изслушвам хората,тъй като предполагам,че повечето го правят с добра умисъл,но малко взе да ми писва да ме смятат за глупачка.

Оплаках се!Мрън!

# 157
  • София
Здравейте, само да се разпиша, че да не решите, че съм се омъхчила.

За срещата - страхувам се, че отново ще пропусна, ама няма как да стигна просто. Не ми се занимава с такси-та. Иначе щеше да ми е много приятно да се видим и на живо!

Честито на новите мами!

# 158
  • София
Мъхче, а с бременна шофьорка в 9-тия месец занимава ли ти се? Simple Smile))) Ако искаш за мен няма никакъв проблем да те взема и да те върна, в една посока сме, а аз 100% ще съм с кола Simple Smile)))

Гифтче, то сигурно не е защото сте били в чужбина, по-скоро мисля, че все ще се намери поне 1 човек сред обкръжението на всички бременни за 1-ви път жени, който ще почне да дава непоискани съвети, режи ги и толкова, кажи им: "проучила съм въпроса, взела съм решение, благодаря за съвета" и толкова, свекърва ми се опита на няколко пъти така деликатно да ми намекне нещо си, отрязах я и повече не е посмяла, а ние 2-ро дете чакаме все пак, само спокойно, не е нужно да си хабиш нервите точно сега, че и с външни хора, ти от едни нерви избяга, сега не им обръщай толкова внимание...

# 159
  • София
А, Иве, златна да си! Много ми се идва, стига да не те затруднявам! Ей, ще е чудничко!  Hug

# 160
  • София
Нямаш грижи, Мъхче, само да се разберем ден и час за среща и ще се уговорим и с теб Simple Smile)))  Hug

# 161
Гифт няма връзка с това, че сте били в чужбина, и на мен ми дават, при положение, че ми е второ дете, че съм на 37 почти, и че съм си живяла в България откак съм се родила, и съм сигурна, че от половината "акълии" съм с повече акъл от тях, но просто рода, приятели и т.н. всички обичат да дават акъли. Които не винаги съвпадат с моето мнение.
Мъхче пак се уреди  Laughing Сега вече нямаш оправдание.

# 162
Сандалка, как ме разсмя с тва бръснене.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Аз също имам проблеми с детето - от добро и възпитано момиченце се е превърнала в някаква лигава версия на Селена Гомез. Глези се, държи се като бебе, реве за най-малкото /на 7 е все пак и картинката е меко казано ужасна/, постоянно е онеправдана и невинна, а не спира да прави бели. Сега новото е да отказва да чете книгите от списъка, при все, че тя искаше да започне веднага с тях. И ме притеснява, че покрая тва поведение и появата на бебето състоието и ще се задълбочи като не нея и се караме, а се радваме на бебето. /нали виждам сестрата на Милото, положението като пораснат става ужасно/ Та изобщо незнам какво да предприема, тя не е лишена от нищо, а е недоволна постоянно.
Сандалка, ти как превъзмогна този период с нехаресване на новия любимец - Милото определено е в такъв. А що се отнася до смелостта - не го смятам за такъв, чист егоизъм си е - аз просто не можех да си представя, че на дивана няма да лежи една трътла и няма да ме следи с поглед постоянно, липсва ми това да режа салата и тя да е в краката ми, каквото и да правя нейния поглед да е насреща ми и да ме гледа с обожание. /айде пак ревнах/
Близначе - шалтето е невероятно, хич не съжалявай.
Агнеска,  Hug дръж се, мила.
Абе тва с бъркането - още не ми се е случвало тая бременност, почвам да се притеснявам, че ще си родя, нодокосната.  Whistling

# 163
  • София
Иве, страхотна си, благодаря! Мисти е права, имам голям късмет! Иначе кой знае кога щяхме да се видим!  Hug Hug Hug

# 164
  • София
Аз нещо напоследък хич не знам за какво да пиша. Обхванало ме едно безразличие, една тъпня, страх...всичко. Струва ми се, че каквото и да напиша ще е тъпотия. Явно като наближи раждането и спека е голям  Thinking

Уф, и на мен нещо хич не ми се пише, чета ви редовно, но нещо не ми се изказва по никой въпрос. Не ме е страх, но определено ме е обхванала една апатия, искам само да лежа и да ям. Съответно пак започнах да дебелея като за  световно, тамън бях решила, че и тоя път няма да трупна много, ама като гледам за месеца, дето остава може и да се олея. И за два дена, все едно бременността ми напредна с 2 месеца, така почна да ми тежи Sad

Та днес е 15то число и ми остава точно един календарен месец до термина. Ще си стегна багаж за болницата по този повод.

Агнес, Портокалчо, и моята дъщеря, която е без памперс от много, много време и не се беше напишквала било денем, било нощем от повече от година, за последната седмица се напишква трети път докато спи! На морето мислехме, че е понастинала от студената вода или нещо такова, но ето, втората нощ в София пак се случи.  Confused Май наистина усеща приближаващото бебе и се вълнува повече, отколкото си личи. Ей сега преди малко ме питаше дали ще ме боли, ако ми срежат коремчето (аз и обяснявах, как тя се е раждала и тогава са ми срязали корема, щото не е  можела да излезе иначе). А онзи ден надълго и нашироко ни разпитваше дали и тя ще остарее и казваше как не искала да остарява, искала "всеки ден да си е детенце".  Sad Crazy

Общи условия

Активация на акаунт