Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 991
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Ива_Ангел, да, ако суче пръста също толкова дълго, колкото и биберона.
Аз не искам да влизам в полемика  Peace

Карли, за къде си се разбързала? Имаш още 28 дена. Седни си и почивай. Чувала съм приказката "с едно дете си като без дете" след появата на второто.  Избрала съм си 2 книжки за четене като изляза другата седмица (ако не съм родила де) в почивка.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 20:32 от Niki1

# 436
  • София
Ива_Ангел, да, ако суче пръста също толкова дълго, колкото и биберона. Не виждам никаква полза от залъгване на каквото и да е.
Дано се влкючи някой от ЛЛЛ да обясни връзката между залъгването с биберон и храненето след това на новородено.
Освен това има много информация защо ортодонтите предпочитат сукане на пръста пред бибрероните и който има желание би прочел  Wink.  Аз не искам да влизам в полемика  Peace

Карли, за къде си се разбързала? Имаш още 28 дена. Седни си и почивай. Чувала съм приказката "с едно дете си като без дете" след появата на второто.  Избрала съм си 2 книжки за четене като изляза другата седмица (ако не съм родила де) в почивка.

А ползите за некърмено дете от залъгалката...и аз не искам да влизам в полемики, затова споделих и другата гледна точна, всеки преценява за себе си, не обичам факти представени едностранчиво, това  е, а има толкова деца, на които родители се молят да захапят биберона, за да спрат да плачат поне за малко, но те така и не свикват и тогава е супер, без, но си зависи и от детето, затова казах, че зависи от много фактори и не е нужно да заклеймяваме това или онова решение по темата като грешно, всеки ще прецени най-добре за себе си, вие вече сте преценили, чудесно и успех пожелавам, най-важното е вие и децата да сте спокойни и щастливи с това решение, а не какво казват другите Simple Smile

Терп, супер, паркингът е на стадиона всъщност и ние винаги там паркираме, безплатен си беше до скоро, предполагам и сега е така. Ще се видим тогава към 11 утре  Hug

Карли и моите планове са точно като твоите, ама аз имам 3 седмици, не 3 дни, та мааалко по маааалко ще напредвам бавно и славно към срещата, вчера прах, днес почивка, утре пак WinkРРР

# 437

Върнах се назад, за да видя с какво си наложих мнението и заклеймих моето като правилно. Имах намерение да успокоя Агнесана, че всичко се е развило в правилната посока за нея.
Има педиатри, зъболекари, информация далеч извън бг-мамма. Всеки да си вземе решение за душевно спокойствие когато плаче бебето и иска 2 мин спокойствие  Peace

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 09:15 от Niki1

# 438
  • София
Niki, бързам, щото с тея темпове на растеж, като се разражда тоя юнак, дупе да ми е яко  Laughing

(Е, знам, че не винаги размерът определя трудността на раждане, но все пак...)

Ох, гадно нещо са бибероните,  но и Ива Ангел е права, че много често пръстчето замества биберона. Биберона може да го скриеш като решиш, пръстчето - не. И въпреки това, все пак смятам да не купувам и да не предлагам биберони и този път, защото имам чувството, че с биберона се злоупотребява като времетраене. Тоест, обикновено стои в устата на детето с часове, гледам разни бебоци -  разхождат  се из парка - бибата в устата и не се сещат да я изплюят, а майките и те са се отвеяли нанякъде и изобщо не правят опит да му я извадят от устата  Naughty Пръстчето поне го ползват наистина само тогава, когато имат нужда - за да заспят, за да се успокоят, ако ги боли зъбче.... И като видят нещо интересно - протягат ръчичка да го пипнат и изплюват пръста.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 20:29 от karlie

# 439
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Терп, паркинга е безплатен - поне до преди 2-3 седмици беше  Laughing и винаги има места през уикендите, пък утре съвсем. Аз може би ще дойда към 11:30-12:00ч. и бих искала да помоля за един телефон на някоя мама, ако случайно нещо се омотам да звънна и да ви намеря  Flutter

За бибите - Марти едва януари месец я отказа тотално - 2г.2м. По едно време беше захапал палеца и с бибата го отучих, после си мислих, че няма да успеем да махнем бибероната, но изненада - една вечер на шега му казах, че кучето я е взело и той ми повярва...та така до ден днешен не я търси  Simple Smile Явно му е било време и аз без да искам уцелих момента.

Момичета, не знам вече с тоя хемоглобин. Сорбифер пих, Малтофер пих, Феро-фолгама пих, дано сега с Б12 инжекциите да имам повече успех.

# 440
Мамита,
не обещавам, че ще успея за утре за срещата  Embarassed Извинявайте, но покрай баща ми малко съм се ошашкала(той е добре, прави някакво възпаление на крака и вдига температура и по-лошото кръвно от това)
За бибероните - аз имам един много близък приятел ортодонт (испански, та ще е вносна информацията) и ще го разпитам какво ще каже той Simple Smile

# 441
Katencetoo то при таласемия желязото непомага.

# 442
При нас проблема за бибата беше друг. Още в родилното ми го дадоха със осмукани ръце поти до лактите. Зар се роди със силно изявен сукателен рефлекс (да не повярваш за голямо бебе). Педиатърката каза, че предпочита да смуче биба, отколкото ръце и пръсти. Тогава аз и майка ми с целият си акъл започнахме да топим биба в сладка вода, за да я засмуче. Той не я искаше понеже не пускаше манджа. Накрая с 300 зора се случиха нещата, но я ползваше само за приспиване. Тогава сам си я търсеше. Иначе не сме ползвали. На годинката покрай зъбите тотлно я отказа. Понеже направих доста грешки в захранването на сина ми, сега съм се зарекла много да внимавам.

Една от грешките ми беше за млечицата да му давам сладко от бобонки (само сиропето на върха на бибата). Е, млечицата се махна, но той ревеше докато не си получи дозата. Накрая ме "светнаха" за кремчето за венци на Бочко и така успях да пресека зависимоста му към сладкото. Голяма грешка направих с това сладко и си ми е пореднаа обица на ухото да не слушам повече бабини щуротии.

# 443
Ето го и отговора от ортодонта -
There is a special chupete to avoid problems in the palate, the problem is the use after 5-6 years old
chupete - значи биберон на испански, да не се чудите, ама не знам как е на английски Simple Smile
Та, той каза, че нямало проблеми, а ако се появят то е по-скоро заради предразоположеност, а не заради биберона или пръстчето (ако е само, докато е малко) Като цяло ми обясни, че кривите зъби стават, защото няма достатъчно място за зъбките да израстат правилно. Абсолютно нямало правило за това. Ох, ще го разпитам като го хвана в скайп, засега това е накратко, надявам се съм била полезна Simple Smile

# 444
girlinblue182 Доста сте по изписали ами имам намерение да раждам при д-р Танев поне за там се глася но все още не съм ходила при него, а съм почти в 35 седмица. Живот и здраве в четвъртък ще се редя за него. Аз съм от Добрич но във Варна ми е ЖК но не при Танев лекаря ми го предложи и силно се надявам да ме приеме, а ти при кого си

# 445
Момичета, моите малки мъже са на около 20 дни и вече си смучат палците, ако нацелят да си ги сложат в устата, че не винаги успяват. Имам биби, но за момента няма да ги давам.

Ще погледам малко тв, имам 40 мин.до следвщия цикъл на къпане и хранене, ей сега седнах. Имам да гладя, но ще го оставя за утре.

# 446
Уффф,чак сега смогнах да ви изчета и да седна да пиша .Понеделник ми е труден ден.
Да се отчета и аз.ДОбре съм уж ,само дето почнаха и мен да ме болят кокалите отдолу и ходя като робот.Време не минава ,еййй.Имам чувството ,че от сто години съм бременна.
Не ми върви и с почистването.Днес чистих тераса и половин кухня ,един час ми отне всичко,но след 19 часа се случи.В жегите не мога просто ,ужасно горещо ми е .Майка ми иска чак през уикенда да дойде да ми помага с чистенето ,но не виждам как ще стане,не мога да  я чакам ,че ми е неспокойно.Днес й обяснявам ,че ще приспивам детето ,а тя пак ми философства "Като легна да спи детето ,лягай и ти" ooooh! Имам чувството ,че говоря на стената.Все едно никой не знае ,че това дете трябва да яде ,има дрехи за пране ,за гладене,играчки за оправяне,отделно имам задачи около бебето,а моята майчица действително мисли ,че спя по 2 часа на обяд ooooh!
Днес взех каквото имам за новородено от сина ми и утре продължавам с прането.Все си мисля ,че е рано...вие кога изпрахте дрешките? Нямам доверие на никого за нищо и искам да съм готова.
Аз не знам защо съм решила ,че ще раждам на 15 юли и оттук нататък всичко е едно голямо чакане.(иначе на 20 юли ми е терминът).Нямам настроение за нищо ,не разбирам защо Rolling Eyes ПОне детето ми е послушно.
Гледам ,че сте обсъждали бибите.Аз този път твърди съм решила ДА ДАВАМ биберон,защото АЗ бях биберон близо 2 години и не беше особено приятно.Ще се мъча да науча детето хем да суче правилно ,хем да ползва биберон при заспиване навън примерно.Защото не винаги е удобно да извадиш цица за да се приспи бебето.Това беше огромен проблем при мен и сега с това ще се боря.Ще му я предлагам доста често ,дано да му хареса поне на това бебе,че с Петьо нямах успех никакъв.
Има ли някой ,който не е решил нищо за името Sad Това ми е другата дилема сега ,мъжът ми не смее да повдигне въпроса ,аз си трая ,страх ме е д а не се изпокараме в последния момент за пусто име.Аз държа да е Николай на баща ми,той сигурно тайно се надява този път да склоня и да го кръстим вече на баща му - Трифон #Cussing out Не ми се мисли какво ще става направо #2gunfire

# 447
Здравейте, момичета!
Оушън, да ви е жив и здрав юнак Александър! Много да ви радва! Бързо възстановяване на теб!  Много хубаво име сте му избрали!   bouquet
Като се замисля, до тук само хубави именца имаме Simple Smile Само Бемолчето  не сподели как са кръстили отрочетата. Бемол, влез и кажи как сте, моля!  Hug
Марти, възхищавам се на волята ти! Браво на теб!  Hug
Весе, дано ти поолекне и да поспиш тази вечер!  Praynig
Близначе, твоята свекърска история е жива плеяда, но пък супер, че свекито ти е казала, че няма да се меси! Дай Боже всекиму да бъде лишен от непоискани акъли! Simple Smile Шалтето е супер!
Мая, видях, че си от Добрич, попитах при кого, за да се ориентирам и кой списък ще ти връчат, значи този на АГ. Танев е едно от светилата тук, братовчедка ми е минала операция при него, направо си я е спасил по нейни думи. Иначе казват, че добре шиел Simple Smile
Агнесанка, ти ползвала ли си до сега на Томи Типи? Аз се чудех между техни шишета и тези на Авент, спрях се на Авент, понеже ми казаха, че другите са малко неудобни за малките ръчички на детето. Моята кума пък каза, че винаги остава по малко мляко в шишето и малкия колкото и да заляга, не може да си го изпие. Само споделям, дано не ми се разсърдиш за вмешателството!   bouquet
Гери Д., малката Маги е такава муцунка сладка, само за мачкане, пу-пу-пу!
Роси, голяма бонбонка на тати Далията!  Hug

Русенски мами, как се справяте в жегата? Аз тук припадам и не излизам хич, а пък при вас трябва да е ад.

За нокторезачките, не може ли да си купя малка качествена нокторезачка, която не е специализирана за бебета? Сефте чувам, че и за определени месеци има.  ooooh! За сега ще изчакам с четката, гребена и помпата за сополки.

Биберони взех на НУК силиконови, мисля да не му ги налагам, но ако плаче няма да го лиша. Братовчедка ми я накараха да махне биберона на детето на 6 месеца, защото бил голям вече. Милата се съсипваше, едва го приспиваше. Но тя е душичка и позволява да й се месят.  Crossing Arms

Мами, на мен май в събота ми се смъкна корема, но не съм сигурна. Толкова се друсах в един автобус, че направо щях да го спра и да продължа пеш... Лошото е, че беше извън града. За капак и стомаха ми се вълнува, в аптеката освен пробиотик, друго не ми казаха, че може да пия  Confused Моля се да не е вирус. Мисля си, че може от притеснение да е, че тези дни само гръмотевици в главата ми. Май не исках да се оплаквам, но така се получи, извинявам се!

П.П. И аз имам едно предположение за таткото, но не съм засичала мамата скоро  Wink

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 22:27 от girlinblue182

# 448
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, от къде мога да се сдобия със свинска мас? По магазините продават ли?

# 449
За бибероните, аз ако плаче ще предлагам, не ме интересува. И аз бях биберон на Мартин година и половина и няма да правя пак тази грешка. За съжаление, ние му предлагахме но той така и не пожела да засуче биба. И като ревне това дете няма млъкване. И досега си спомням на един преглед на 5 или 6 месеца една докторка го преглеждаше и той се разплака и тя ни вика"вече може да му дадете бибата и да спре да плаче" е викам то добре ама той биба не яде. Само ние си знаем какво ни е коствало за да го приспиваме или да го успокояваме. Така че, колкото и да са вредни има доста вредни неща които също им даваме.

girlinblue182 - аз ползвах хубава ножичка на солинген, никога не съм купувала детски комплект и сега не мисля да купувам. За помпата за сополки, по добре си вземи бейбивак, но не бързай, дано не ти се налага да я ползваш. Но това представлява маркуч който от едната страна се слага на прахосмукачката а от другата се слага накрайника. Безценна е. И досега я ползваме. Аз преди да родя си бях купила на чико, която нищо не правеше.

Данче и аз съм на 20 юли, но си заплюх 7 юли да се роди Simple Smile) първите дрешки изпрах миналата седмица, и аз предпочитам всичко да си направя сама, защото после само ще се ядосвам, че не са го направили като хората. имам да пера още, ама засега се спирам.

До утре на софийските мами, дано само да станем по-рано, че в тези жеги не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт