Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 29 398
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, мамчета  Hug

Честито момченце на мама Гретето- да й е живо и здраво малкото съкровище и да расте безгрижно и щастливо  Hug

Мисти, да определихме датата за секциото и не мога да повярвам колко малко време остава до срещата ни с бебето  Two Hearts но няма да казвам коя е датата  Whistling

А да попитам мамите, които вече са раждали секцио - колко време след операцията може да ме види мажа ми, че той милия много се притеснява и ми вика, че докато не ме види с очите си че съм добре, нямало да се успокои ...  Rolling Eyes

Веси,  Hug

# 91
Честито ново бебче на гретето! Да е здраво Simple Smile

Мисти, не съм оставяла да плаче, въпреки теорията. Моята теория е, че детето има нужда от нежност и подкрепа. Ако я има, ще се чувства сигурно, което има бенефити в по- дългосрочен план.

Сандалка, ще попитам. Това, което пише Пина и аз го знам - превия е невдигната плацента, а не предна. Тежка физическа работа по принцип не се препоръчва и при задна плацента, заради преждевременно раждане. Кола караме до последно Simple Smile Винаги с колан обаче. (ааа честно, честно Simple Smile докато прочета и ти ме хвана в крачка. Поправих преди да видя поста ти Simple Smile )

Скрит текст:
застраховката няма нищо ощо с политиката на фирмата. Аз също имам избор (работя или не)

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 17:37 от Niki1

# 92
  • София
Седа и чета и си мисля за Кара, за всички нас, колко сме различни и как сме сплотени. За тези от нас които уж сме силни а сега сме омекнали, за родилите, за това как трябва да издържа още поне 10 дни, и се разчувствах. Мислих си да пиша на тази, после да не забравя на другата да и кажа еди какво си, да кажа, че съм си купила кайсии и праскови (благодаря за съвета) и изведнъж поста на
roxanna.  Е това ме разрева окончателно  Hug. Та оставам всички мисли които са ми в главата и само  ще ви напиша БЛАГОДАРЯ ВИ ,ЧЕ ВИ ИМА.  Hug
...
Hug Hug Hug

Рени, по Каса има 2 следродилни прегледа. Първият обикновено се прави в болницата, където си родил, защото той е свързан със сваляне на конци (ако са те шили, и ако те не са разградими) - болниците поемат този ангажимент. Някъде между 5 и 10 ден след раждането е. Вторият, доколкото разбирам, също може да бъде направен в болницата (около 40 дни след раждане), но не съм съвсем сигурна. На ЖК със сигурност може. Горещо съветвам да се ползват и двата прегледа!  Peace

За "изкарването на тапа отпред" за пръв път чувам  ooooh! Напъните не са нищо страшно всъщност. И вярно приличат на напъни при акане, единствено трябва да се стремите да НЕ напъвате и с лицето, а да включите предимно всеки възможен мускул в корема.  Peace Но на този етап вече доки задължително е до вас и ви направлява доста подробно (трябва да го слушате и изпълнявате, и толкоз Wink

А контракциите не се усещат (така казват) с епидуралка - това е и целта й - родилката да си почине и да е свежа за напъните, които би следвало да се усещат ясно.  Peace

Благодаря, момичета, за инфото относно превия-предна плацента  Hug Аз също така четох навремето, ама майка ми нещо ме стресна... Успокоително е това, което пишете  Peace

Ники, динена кора ли карате или бананова?  hahaha (аааа, не е честно!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 11:13 от Sandalka

# 93
Весе ... и аз щях да напиша нещо подобно на твоето .. първо ме разрева поста на Роксана    bouquet .. а сега и твоя   bouquet Hug  bouquet

Роксана - благодаря за пожеланията  Hug

Рени - ходи се два пъти за изследвания  кръв и урина . Първия път е до около 7 дни след раждането, а втория - в 30 дневен срок . Така поне ми обясни моята гинеколожка.
За напъването - на мен малко преди да родя Дари ми казаха,че същинските напъни са като при голяма нужда. И това ми беше от голяма полза - бях подготвена. Дори акушерките ми викаха " акай, акай" ... Не случайно се прави клизма , иначе като нищо се има истинско наакване  Embarassed Не че не се случва , но те са свикнали , предполагам .

Hug Hug Hug

# 94
  • София
Привет, момичета!

Честити бебоци на Роси, Татяна и Грета! Много здрави и щастливи да са всички- майки, бебета и всички около тях!

Аз нещо съм издухала тотално, супер нервна съм и се карам постоянно, мъжът ми ми е виновен за всичко.

Ходих тази седмица два пъти на лекар- всичко е перфектно, изгледи няма за раждане на прима виста, никой не ме е гледал за разкритие, тоновете са 6+.

Но вечер ми се разказва играта понякога. Снощи имах контракции на 5 минути, но не особено болезнени, пих Дро Спаз и съм заспала по някое си време. Имам да купувам още разни работи- превръзки, памперси, гащи и т.н., трябва да поизчистя отново къщата, банята, да купя и пелени някакви и евентуално да се престраша.

Искам и нова количка! Сега съм си навила, че искам Bebe Confort Loola. Някой има ли лични впечатления? Относително лека е, сгъва се лесно, има страхотен кош за новородено. От сутринта мрънкам, да видим дали поне това ще ме накара да съм хепи....

Някой питаше за памперсите и момчетата - аз ползвах първоначално Huggies, доволна съм. После минах на Памперс Премиум и не смених, просто бяха идеални. Никои други, които съм изпробвала не са били толкова удобни, да задържат урината, да не подсичат дупето. Утре пак ще купуваме такива.

Кърпички искам Huggies да купя, за мен са перфектни, хартиени са и стават да се пускат в тоалетната. Проблемът е,че само в Метро съм виждала, а преди 2-3 седмици нямаше и помен от тях....

Данче, аз този път не мога да карам от много време, не ми е удобно, убива ме всичко, гади ми се. Но предния път карах до деня на раждането, дори ако в момента когато ми лиснаха водите бях сама, щях да се откарам до болницата. Веднъж се опитах да послушам съветите и да не шофирам, взех такси и съжалих хиляда пъти- някакъв олигофрен минаваше през всички дупки и тротоари из София, казах му, че ще родя в колата, ако не запчоне да кара като бял човек...

Чудя се дали има нещо, за което да не съм измрънкала. Егати негативния пост пуснах, сори.

# 95
ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА13.06.2013 год. tonkata_84 роди момченце Никола - 2,300 кг., 44 см
Да и е живо и здраво!

# 96
  • София
Еее, Терп, Слава Богу, че поне нас пожали и се появи  Hug Нищо, че мрънкащо, виж, че повечето вече сме размекнати и мрънкащи... Натежали сме... Наблюдаваме изкъсо родилите мами и се страхуваме за себе си  ooooh!

Честито, Тонката! Да сте здрави и щастливи, много, много засмени!  bouquet

# 97
  • Бургас
Рокси, мерси много за пожеланията, кога ли ще мине една година и ние да напишем такова пожелание на Юлки 2014 Simple Smile

Весе, и аз си го мислех тия дни колко сме различни всички и как всяка една е интересна и уникална с нещо и просто не знам какво щях да правя цяла бременност и как щеше да ми минава времето ако не влизах да ви чета и да си пишем редовно Simple Smile

# 98
 newsm44 Еха, супер... честито момченце на мама Тонката- да и е живо и здраво, а на нея бързо възтановяване   bouquet

# 99
Честито бебче на Тонката. Да е здраво Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 17:53 от Niki1

# 100
  • Бургас
ехаааа много бързо почнахте да се множите Simple Smile

Честито на Тонката и на Гретето Simple Smile Желая ви бързо възстановяване и прибиране у дома Simple Smile

# 101
Честит Никола на tonkata_84! Живи и здрави да сте!

Ама то голям бебевалеж настана, и сменено заглавие не помогна, и нищо... Даже този термин 'бебевалеж' не ми допада, но доста реално описва ситуацията  Thinking

# 102
То си има обяснение, тези които са с планирано секцио, го планират около 2 седмици преди термин, и ако термина е в началото на юли, направо си им е време  Wink

# 103
  • varna
И от мен добрутру след поредното доспиване   bouquet
Честити бебоци на Гретето и Тонката - живи и здрави да са и скоро да са у дома!
Ама то верно стана да няма ден, в който да отворя темата и да няма родила мама. Нещо взех и аз да се шашкам вече...
Данче, на мен ми мрънкат още от 6-я месец, откак ми порасна корема, ама докато си ми е удобно и приятно в колата, никакво намерение нямам да ходя пеш  Twisted Evil

# 104
Да са живи и здрави юнаците на Тонката и Гретито !

Момичета, днес ме изписват и след малко отивам да си видя момченцата за първи път. Не броя момента след раждането, когато бях натъпкана с лекарства. И се чувствам много странно. Аз все още не мога да повярвам, че съм родила, лежах си тук 4 дена, без бебета и с почти същия корем( спадна съвсем малко) и все едно не съм родила още. Незнам как ще реагирам сега. ще пиша после.
 Сандалке, да ще платим за кувиозите, доходът ни надхвърли границите, които позволяват безплатна карта за болницата, но се надяваме да са малко дните и да можем през следващата седмица да си ги вземем.
Някой питаше за секциото и за мъжа, моят присъстваше на секциото , останалите роднини и приятели можеха да влизат при мен, веднага след като свърши операцията.

Общи условия

Активация на акаунт