Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 29 003
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Мисти, аз по един списък, даден от лекар, приготвих един пакет превръзки за след раждане и 2 пакета нощни превръзки. Всъщност там пишеше - 1 пакет за след раждане; 1 пакет нощни; 1 пакет обикновени каквито си ползваш. Аз не ползвам никакви, защото ползвам само тампони. После четох из форума и много споделяха, че един пакет за след раждане стига, защото твърде обилното течене било за кратко  Thinking После с нощни било по- добре. Доста родилки и само с нощни са карали, но и някои не са успявали да овладяват положението с нощни... Явно е индивидуално и относително.

# 421
Момичета не се тревожете толкова много за ножичките,дъщеря ми имаше такива дълки нокти,но не можах да ги изрежа нито с ножичка,нито с нокторезачка-беля ги и готово.Не,че не се дере де.....особено като огладнее.
Близначе и вкъщи климатика е в хола,но не смея да го пусна,да не я простудя.Едва вчера и облякох боди с къс ръкав и клинче.

# 422
Иве, купете си инхалатор, доста е полезен. А за лекарите в София, не знам какво да ти кажа, кт са читавите. Лошото е, че нашата педиатърка, която за мен е голям специалист, се мести във втора градска и не се знае дали ще можем да останем при нея, дали ще поеме бебето.
За другите деца, няма ли да си по-спокойна ако си е при теб?

Мъхче, аз активната гимнастика ползвах може би откъм 2 месец да гледа шарените висулки, после като започна да се преобръща също му беше много забавно. Антивната гимнастика и бънджито, са ни едни от най-сполучливите покупки.
Памперса може при нужда, че доста често докато хапват и акат.
За кърменето не мога да помогна.

Утре сме на линия с дете, само ще видя за колко часа ще се класираме. Не го знам къде е точно това кафене, но ще търся много бременни на едно място. И аз съм с дете, няма на кой да го оставя, а и не искам Simple Smile

# 423
Katencetoo какво стана с хемоглобина ;покачи ли го.Моят се покачи на 105.

Не, замръзна на 94. Ти как успя да го вдигнеш?
Яж фурми, с ферофолгама и с 5 фурми на ден го дигнах от 110на 145

# 424
  • София
За климатика, аз мисля да го пускам. Те и в родилното поддържат температурата с климатик. При нас е в стаята на бебетата, но между него и креватчето има висок гардероб и няма да им духа директно. Освен това имам и одеалца и не ме е срах да ги използвам. У нас е като в парник. Изложението ни е изток-запад, а и сме на последен етаж, без тавани отгоре. Лятос е сауна, зиме е като ледник...а имаме и вътрешна, и външна изолация, че и 5-камерна дограма.

Благодаря ви за отговорите!

Моят хемоглобин беше 104 миналия месец и док каза да увелича приема на желязата, че щели да я бият в операционната. Значи - маааалко е!

За бибероните - и моите са на Авент от тези новите - Натуралс, дето приличали на мамешка гърда - силиконови. В комплект са със шишетата и залъгалка.

Кате, не го знам тоз помпич, ,обаче да знаеш че таханът много качвал хемоглобина. И аз мисля сега да го пробвам, че мразя хапчетата. По една лъжичка сутрин.

# 425
Мъхче, със сигурност си попадала, но все пак ..
http://zabliznacite.wordpress.com/category/%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0 … 0%B0%D1%86%D0%B8/

Аз не бих рискувала с хранене от шише на толкова малко бебенце  Hug

За срещата утре - при езерото Ариана ли ?  И в колко часа ?

# 426
miriana86, болницата в Банско не знам как е, но в Разлог е много добра.

Мисти, аз климатика не смятам да го спирам. Не знам защо те притеснява изобщо. При нас има във всяка стая решетка и ако няма студено с тези жеги + влага ще се побъркаме.

Пина, много правилно си решила за 2 вида шишета. Дъщеря ми отказа силиконовите, въпреки, че с тях започна. Направо се побърках докато намерих каучукови (в болницата пък такива ползваха).

Мъхче, пиши в червено въпросите си за ЛЛЛ консултаните. Мисля, че на първа страница са изписани имената на Скреч и още едно момиче.

# 427
  • София
За срещата последно 11:00 на кафенето на езерото Ариана, обаче тук Терп да обясни кое от всичките, аз разбрах, че до него имало детски батут, освен по него да се ориентираме? Simple Smile

Глупи, в болницата като бяхме с пневмония само на Стани не му бяха назначили инхалации, лекарят каза, че нямало нужда, защото добре бил отхрачвал и никога не са го инхалирали там, после никой не ни е препоръчвал, ама сега му назначиха там на място, освен пък да купим, знам ли вече...а при мен ще ми е по-спокойно, но аз ще съм със секцио и не искам много да сме заедно, за да не ме зарази с нещо, че после трябва и да се възстановявам, затова идеята беше 2-3 седмици преди секциото да отиде при майка ми, те много добре го гледат, ама не знам сега защо така се получиха нещата и той много добре се чувства там, ама аз им казах, че ще си го взема, ако не могат да се справят и това е, пък ще видим...уж са се разбрали с брат ми, ако не могат и с 2-мата той да вземе племенницата ми, ама кой знае...

# 428
Да се отчета - наистина ми е много трудно с 2 бебчета, но пък е много приятно всичко, което правим заедно.Майка ми и мъжа ми помагат. Мама денонощно е покрай мен - взела е отпуска.

Преди кърмене или хранене от шише, сменяме памперси или се къпем, за да се поразбудим, а и тези дейности не са много за пълно стомахче. Храним се през точно 3 часа, понякога ядем (двамата) по 30 мин.,а друг път по час и половина - не ми остава време за нищо друго. Като приключим папането почвам да цедя кърма, за момента успявам да покрия 50% от яденето, а останалото е с АМ. Цедя между 450-500мл млекце.

С характер са на мама красавците - единия папа бавно, спокойно, близка бибата като коте, а другото дете е лакомо и бързо гълта съдържанието на шишето и е като теленце.

Едното пъпче падна, чакаме другото.

Най-проблемно е,че не остава време за спане и съм уморена, но като порастнат малко може след месец да минем на 7 хранения.

# 429
  • varna
Да се разпиша и аз днес при мрънкащите - как не пукнах не знам, уж само час бях навън, а така ме заболя всичко, че и свят ми се зави  Close
Тея от НАП пак си вършат к'вот си знаят, днес докато си внасях осигуровките, викам, чакай да проверя задълженията и хоп - изскочили за м.г по декларация 6, че не са внесени, а аз лично киснах в най-големите жеги април да я подавам. Айде сега пак разправии и чакам отговор  #2gunfire
Отделно ходих до банката да си взема бележката за сметката за болничните, до счетоводителя да ми покаже кое как да попълня преди да ги занеса - ми то ебаси бюрократщината - 5 различни хартии плюс болничния - аман! Естествено НОИ бачкат аристократично до 4, та ще трябва утре пак да се мъча, че не стигнаха до мен  #Cussing out

# 430
М-тина браво на вас  Hug

Моят хемоглобин скочи от 105 на 122 за месец със Сорбифер, но го пиех по 2 таблетки дневно. Сега го намалих по една на ден, че ми увеличиха магнезия и става сложно. Катенце, дано се покачи поне още малко докато дойде "момента"  Praynig

Каучокови биберони не съм ползвала, а само силиконови. Доволна съм. Сега мисля да си купя шишета на Томи пак със силиконови биберони. А залъгалки  Rolling Eyes този път ще се опитам да избегна. Макар че баткото сам си я махна на годинката като му никнеха горните предни зъби. Ползваше мен (цицие ми) за залъгалка и отново бях разранена  Rolling Eyes

# 431
Макар че баткото сам си я махна на годинката като му никнеха горните предни зъби. Ползваше мен (цицие ми) за залъгалка и отново бях разранена  Rolling Eyes

Спестил ти е много $$$ за подравняване на захапка след няколко години. Умно дете. Всичко минава и се забравя. Аз няма да давам залъгалки (биберони) отново.

# 432
  • София
Макар че баткото сам си я махна на годинката като му никнеха горните предни зъби. Ползваше мен (цицие ми) за залъгалка и отново бях разранена  Rolling Eyes

Спестил ти е много $$$ за подравняване на захапка след няколко години. Умно дете. Всичко минава и се забравя. Аз няма да давам залъгалки (биберони) отново.

Хайде сега, не всички деца, които са ползвали залъгалка са с променена захапка, ако продължат да я използват до късна възраст - да, но пък има такива, които никога не са ползвали, а си смучат пръста и за нищо на света не се отказват от това - последствията са и изкривена захапка и изкривени кости на пръстчето, така че си зависи от детето, няма строго правило какво, до кога и как.

# 433
  • София
M-tina, браво на теб! Скоро ще ти олекне, сигурна съм, като почнат бебчетата да спинкат повече нощем. Спомням си след като родих, първият път, когато ми се събраха 4 часа сън накуп - е така наспала се НИКОГА не се бях чувствала  Grinning Все едно бях спала 12 часа.

Мисти, ох, и аз се надявам да има някаква грешка, но по-скоро е като в онзи виц: "Айше, а дано да си девствена!" "А дано, Манго, ама надали!" Всички размери на моя бебелан са по-големи от обичайното, и глава, и бедърце, и коремче  Rolling Eyes А главата - 16 дена напред  ooooh! Shocked

Нооо.. днес съм мнгоо доволна от себе си. Оставихме детето за три дена на село при дядо, и в тези три дена имам намерение да свърша 100 неща по къщата. Днес освен, че ходих на консултация, изпрах почти всички бебешки дрехи + всички текстили на количката и столчето за кола, измих хладилника, освободих две чекмеджета от скрина за бебчовите дрешки и само остава да ги изгладя и да ги подредя. Та за утре и сряда ми остава едно голямо генерално почистване на къщата и изхвърляне на куп боклуци (разбирай, изключително "потребни" вещи, които само прашасват вкъщи) и казвам на бебето едно голямо Welcome! Тоест, от сряда почвам с магиите за предизвикване на раждане: отказвам асансьора, купувам един кашон Виагра от аптеката (да я пускам тайно в биричката на мъжо) и отивам да си изкълча крака, както Мъхчето препоръчва  Laughing

# 434
  • София
За срещата:
Кафето, което предложих е това на снимката. Не знам дали има батут, по-рано имаше. Но има люлки и пързалки. Ето схема,идиотска я направих, но толкова успях. Ще гледам да съм на линия, ако нещо не ясно. И до утре Simple Smile

Скрит текст:

П.С.Дребна стана снимката, дано да я виждате.

Общи условия

Активация на акаунт