СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!
Сложих си за пръв път едни ролки с парафин на косата. До преди малко ги варих. След час ще ги махна да видя на какво ще приличам.  Thinking
Ще излизам и с майка по магазините.
Хубав ден от мен!

# 121
Здравейте  Hug
Аз рано-рано се излюпих - 07.30   #Crazy
Рядко ставам толкоз рано
Но бебо реши,че се е наспал и се разбунтува и не спря,докато не станах
В допълнение с "леките"  Shocked ми притеснения за бактериите,сутринта ми бликна кръв от носа,ама бая  Cry
Сега го разходих бебо и се успокои и заспа,а майка му - да свиква да не спи  Tired
Дано денят ни да е пълен с усмивки  newsm53
ДИАНА тия приказки за сакчето малко ме стряскат
Аз все си мисля,че е рано и даже не знам дали имам сак,камо ли какво да сложа вътре или кога !  Shocked

# 122
  • Пловдив
Добър ден, ранобудни тумбачета. Аз вече съвсем не знам как да спя. Моля, споделете как точно ползвате възглавницата за бременни и тази за кърмене същата ли е? Да знам дали да купувам.  Rolling Eyes
Чийзкейк много обичам, но в момента ми се ядат силно шоколадови, чак малко нагарчащи от какао сладкиши. Иначе да кажа за желатина, че много професионално подхождате към него явно и за това не става. Гледайте какво пише на опаковката и хич да не ви пука. Винаги ми се желират сладкишите успешно.
Хубаво е днес, след като не си виждам подкоремните части, поне да се лакирам най-накрая и да си пооскубя веждите. 4470 Само на челядта не знам какво да сготвя. Аман вече от това готвене.
В родилния дом искат лигнин. Иначе гащи и превръзки се слагаха тайно, поне преди. Сега не знам как е. Мисля да си купя от циганските нощници 2-3 и после да ги хвърля. Те са по 5-6 лв. Такива превръзки за родилки не съм виждала, а памперси за възрастни ми звучи спарващо и малко прекалено вече.  newsm78

# 123
  • Пловдив
Здравейте мами, как сте днес?
ММ цяла нощ не е добре и не сме спали. Боли го едното рамо от прозореца на колата +  Sick
Незнам какво му стана на милия, ама цяла сутрин варя чайове и пека филиики.
Не се бях замисляла как ще се прибираме от болницата...Аз ще раждам в друг град и ще се пътува 100км. Мислех да вземем един плетен кош за новородено или столче за кола, но това ще го мисля по нататък. Сега съм на тема креватчето. Вече си харесах едно, дори има същия цвят като спалнята, която поръчахме. № нива на матрака, люлееща се(не че ще се люлеем де) и с 4 чекмеджета отдолу (това ми е най - важното, защото нямам място за скринче).
Нямам търпение да дойде понеделник и да ида на ЖК. Нещо днес беболина не е много активна, може да я мързи днес Simple Smile
Ох вие с тея сладкиши само ме съблазнявате...Аз тея дни съм на тема - палачинки.  chef За 3 дена съм прайла палачинки 5 пъти и си ги ям с медец.
Заминавам да простирам, че ще мръдна до една аптека, за да купя хапове за ММ (като го гледам като парцал ми е милия) За сега чао от мен  Hug

# 124
Мами аз мога ли да ви помоля за едно списъче (най-важните неща) , които трябва да си купя за бебо , защото съм абсолютен новобранец и не ми се ще да изпусна нещо..  newsm78

# 125
Вале, преди някой да те е скастрил да ти кажа, че на първата страница има списък има и в групата в ФБ също, обсъждали сме ги по назад, прочети първо  Peace после задай конкретен въпрос Mr. Green
Ако не си в ФБ пиши на Пампер да те добави

# 126
Ау благодаря  bouquet  Hug започвам да чета тогава !

# 127
Здравейте  pregnant!
Аз тази сутрин също много рано се събудих - в 6 часа  Shocked С ММ ходихме да си вземем цветя за терасата - стана много красива. Изморих се, а бяхме с колата, но така е като почти не излизам. Обездвижила съм се.

За болницата, ползвах лигнин - тогава така беше. Сега незнам, тези превръзки даже не съм ги виждала и незнам колко ще са удобни. Нощница ще си купя от тези  с копченцата, за кърмачки - много са сладки.

Ох, всичко е толкова различно отпреди, все едно съм раждала преди 20 години, а са минали само 9  newsm12

# 128
здравейте, момичета. ММ отиде да докара баба му от село да я водим утре и нея на лекар, та цяла сутрин се опитвам да шетам. Не че не ме знаят каква съм, но...  Joy Изпрах част от подарените дрешки и ги вакуумирах. Нямах сили за всички. Дори снимах едно по едно, за да запиша кое откъде ми е дадено и да знам на кого да го върна. Е... част от нещата вече не помнех! Петя, ти нали си от Пловдив? До Новотела имаше /преди 2 години де / магазинче за ръчно правени шоколадови неща. Ако ти е наблизо, иди да си почерпиш душичката!

# 129
  • Пловдив
Далечко ми е "Новотел"а, но и аз предпочитам да си направя сама нещо. Хем си слагам, каквото ми душа сака. Обаче ме мързи зверски пак  Blush.
Не мога и да реша с какво ще го изписвам нероден Кипърчо. Нещо хептен се омаях от комплекти за изписване. А пък тези, които харесах най-много са м/у 60 и 100 лв  #Crazy. Нещо много ми се вижда.
Аз нали съм към края на септември та още си натискам парцалите за сакчето. Whistling Въпреки, че при всички положения няма да е на 25., а по-рано 10 ина дни.

# 130
Имах да изчета 9 страници докато наваксам Simple Smile

Та по темите:
- И аз съм по принцип зиморничева, но сега покрай бременността ми е все топло. ММ казва, че се дължи на факта че бебка има неговата кръв (топла)  Laughing

- и ние ще транспортираме бебето в столче в колата

- относно рецептите и готвенето, мисля че се провокираха от апетитното заглавие на темата ни  Laughing
Аз мога да споделя една много бърза, лесна и най-вече здравословна рецепта за домашни бонбони без печене (без брашно и добавена захар). Правя я за по-малко от 10 мин. Ето я: смилате в блендър/чопър чаша сурово кашу, чаша офесени ядки, чаша стафиди (бели или тъмни, аз слагам и от двете), добавяте около 70-100 гр разстопено масло (на вкус), малко прясно мляко (с него регулира гъстотата на сместта за топчетата), какао - слагам Нескуик (на вкус). Който не обича масло може да го замени с мед (количеството зависи от гъстотата на меда). Забърквате всичко в едно и после оформяте топчета (с мокри ръце за да не лепне), овалвате ги в кокосови стрърготини или шоколадови пръцици или смлени орехи или каквото си искате и пъхате в хладилник да стегне 2-3 часа. Много са вкусни. Хубавото, е че всеки път слагате каквото имате.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 14:07 от JB74

# 131
JB74 , рецептата за бонбоните  е прекрасна, задължително ще я пробвам.

ДианаР, аз чак за памперси не съм се замисляла, но ще си търся някакви дебели превръзки.Първите два дни бях с лигнин и после като нямаля кървенето си сложих превръзки. Кървях адски много. Две нощници изхвърлих, щото нямаше как да бъдат изпрани, а също и бельото. Така че и аз като Петето ще взема от най-евтините нощници и гащи и после в кофата. Като гледах еднократните не знам защо не ги харесах и затова си взех някакви обикновени памучни гащи по 1.5лв бройката.

Комплект за изписването ще взема началото на Септември. Сега в магазините има само летни дрехи. Ще взема нещо по-тънко, но с дълъг ръкав и ще приготвя две оделца- по-тънко и по-дебело, за да сме готови и за по-хладно време Simple Smile

# 132
Аз ще си взема памперси за възрастни, с първото раждане ползвах и мисля,че са удобни за времето,в което само лежиш, защото нищо не излиза извън тях, а "колежките" с лигнин се бяха омазали по целия гръб и ако си раждал с операция и първото денонощие не можеш да станеш да се измиеш... Sick
Нощниците не ги бях изцапала и въпреки това ги хвърлих, изхвърлих почти всичко, ползвано в болницата - дрехи, джапанки, четка за зъби, просто не исках да нося нищо от болницата обратно вкъщи, освен себе си и бебето. На Ива дрехите, с които я обличах в болницата, също ги хвърлих в един контейнер на двора при изписването. Болница,болница, ама хигиената....като в българска болница  Confused

# 133
Здравейте preggo
Ние вече си имаме от племенника количка и столче за кола,поръчахме си кошарка и матраче.ще ги вземем чак след 15 юли,да не са отсега вкъщи, че на ММ все му се вижда рано Crossing Armsвчера ми дадоха доста дрешки и мей ще вземем само комплект за изписването Winkпохвалиха ми бебешката марка на ДМ,бейбилов ли беше newsm78някой имали коментар за нея?
за родилно ще си взема по дебели превръзки,това с памперсите Sad

# 134
Привет  preggo Е вие милост нямате ,чииз кейк, палачинки и т.н а аз само за сладко се ослушвам и оглеждам  Embarassed Добре бях като не ми се ядеше  Sad
Valentina Hristova браво на теб ,само така  newsm10
JB74 много интересна рецепта и не е сложна  Hug
Веселото да споделиш резултата от ролките .

Общи условия

Активация на акаунт