СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 660
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета.
днес нещо не ми е добре.Сутринта като станах корема ми се втвърди и веднага легнах,скед 5 мин се оправи.По-късно изведнъж ме сряза отдолу корема и 2 мин не можех да мръдна.Веднага се обадих на АГ-то , обясних и и тя каза да пия но-шпа и да не се притеснявам ,щом не ми е твърд в момента корема и не ми се ходи през 5 мин до ВЦ-то , значи бебо е притиснал някакав нерв и затова ме е заболяло.По-късно отидох в една приятелка да пием кафе(така се казва) и както си бях добре изведнъж ми прилоша и ми се замая главата ,краката ми бяха като отсякани и много ми се приспа.Полегнах веднага и естествено тя беше изпаднала в паника.Полежах около 5-10 мин и се пооправих.Сега съм в къщи и пак ми е замаяно и ми тежи главата ,направо заспивам права.Незнам как ми е кръвното в момента ,защото нямам апарат да го меря.Оф дано ми се изясни ,че не ми се ходи пак в болница да лежа.
Е оплаках ви се  Sad

# 136
Здравейте и от мен,

няма начин да ви изчета Laughing

Аз все рецепти от нета копирам и вие тук на тази вълна Laughing.
JB74и аз си копнах рецептата ти, но мисля да я пробвам с орехи newsm78.

Аз все така нищо не купувам, като наближи още тогава. Най-вероятно няма да се местим в друго жилище скоро, но още не е 100% сигурно. А и сами обещали да ми дават разни работи. Шезлонг вече ми дадоха...да видим това бебе, ще стоили в него повече от 10 мин. Щото бъдещата кака, издържаше не повече от 10 мин. Шезлонга беше супер - вибрации, музика, играчки..абе всички екстри, но Диана не стоеше, не само не заспиваше там но и се разреваваше Sad.

Нямам обаждания от кабинета на док  newsm78 ... дано това да означава, че изследванията на кръвната захар и урината са добри...ама за мое успокоение ще взема да проверя аз.

Гърбът започна да ме боли, запъхтявам се, краката ми почти всеки ден са оттекли и най-лошото е че левият и сутрин не спада напълно newsm78. Кисилините ме мъчат, дори и през деня Sad. Не че нямам апетит, но тези дни поне гладът ми се е поукротил Grinning

Другото забравих...
 Hug Hug Hugкоремчета.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 18:09 от *Дария*

# 137
Здравейте, мами!
Ритат ли бебковците?

Появи ми се една тъпа непостоянна болка ниско, където се усеща края на влагалището и началото на матката. Някой да има подобни оплаквания? Не мога да преценя болка ли е, ритници ли са... Иначе в пикочния мехур ритниците ги различавам добре.

Момичета, взех си списък с нещата за болницата, където ще раждам. В него няма дрехи за бебето. Има само чорапки, шапки и ръкавички. Във вашите списъци за болницата има ли някакви дрехи за бебо и какви? Моя приятелка ми каза, че са били с камизолка и ританки. Аз не мога да преценя какво и по колко да приготвя за там.

Какво предпочитате за материал за чаршафи? Аз лично много харесах памучното трико. Обаче приятелки ми споменаха, че били по-доволни от хасето. Хубаво, ама хасето е по-твърдичко... компромисно взех едни от хасе и едни от трико, с тях ще почна, което е по-удобно, от него ще купим после още. А вие какво сте избрали?

# 138
  • Gone with the wind
В болницата обличат бебетата с техни дрехи - чак за изписването ще трябват твои дрешки.

Силви, дано се оправиш и не се налага да се стига до болница.

# 139
Привет!
Излизах на обяд с майка. Ритуално си взехме по един сладолед Рафи Simple Smile Провокирана от един от последните постове на Анни си взех интимен гел на Себамед. Simple Smile

Туити , стоях с тях един час и косата ми се накъдри страхотно. Много съм доволна.

Дария , имам като твоите болежки. Като някоя бабка съм.

Мария , бебка е много активна. Раздава силни ритници. Списък още не съм взела. На последния преглед АГ каза, че е рано и ме отряза. Иначе искат да носим дрехи.

Имаме ново пиле.

# 140
Силви,и аз бях така  и ходих в комшийката да ми измери кръвното,щото се притесних да не е високо,но беше ниско Praynigняма ли кой да ти го измери,почивай си повече,ще се нормализира ,но вземи мерки Peace Hug

# 141
В болницата обличат бебетата с техни дрехи - чак за изписването ще трябват твои дрешки.
Не разбрах дали говорите за кокретна болница или по принцип, ако е по принцип, не е вярно- в Плевен примерно и в държавната, и в частната АвисМедика изискват майките да си носят всичко за бебето- дрехи,хавлии, пелени, завивки, да са изпрани и изгладени предварително, опковани в пликове и само майката си борави с тях, това е нещо като мярка против неизбежните болнични инфекции, доколкото разбрах. Аз още като влязох в родилното и ме обслужваха преди да ме настанят, една санитарка дойде да ми провери чантата дали нося всичко това и дали е подредено както трябва за бебето, като ме караше да вадя и да й показвам, тя не пипаше нищо. После ми казаха "извади това-и-това", мен ме боли,та две не видя, хич не ми дремеше дали тя ще пипа с нейните ръце в чантата, ама се запънаха и аз клякам,вадя пликове. После като се наложи секцио, една жена стоеше до мен с пликовете ми и като извади доктора бебето,тя ми показва,че вади точно моите пелени и дрехи и т.н.
През целия болничен престой бебето го обличах с мои дрехи, връщах на майка ми за пране,тя носи нови и така 6 дена. Сега се сещам,че доста комплекти дрехи ми трябваха тогава, защото не се бях научила да слагам добре памперса,той пропускаше, по няколко комплекта на ден връщах на майка за пране, а една приятелка ми носеше допълнително дрехи от нейното бебе,че не насмогвах.

Така че този въпрос е хубаво да се проучи конкретно във всяка болница как стои.
maria_magdalenna , питай изрично за дрехи за бебето. Може и да е така,както казва ku4o, но за да с испокойна, си питай.

Материал за чаршафи аз ползвам ранфорс хасе и египетски памук, второто обаче не знам надежден доставчик в БГ, аз поръчвам от чужбина.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 18:56 от Amelly

# 142
Здравейте,мами.Аз ще раждам в Майчин дом(софия),та предния път,като раждах,юли месец,бебетата бях с ебати дебелите дрехи,мъж ми ми донесе бодита с къс ръкав,нямахме проблем.А относно болките,аз имам зверси болки в таза,доста ме боли.Качила съм 9 кг,а се чуствам,като хипопотам,едван ходя.

# 143
Веселото ,честито ти ново попълнение  Grinning
Силви и аз съм имала такива моменти на силно прималяване . Случва се , но ако продължава за повече от няколко часа най -добре се консултирай с лекар  Peace

# 144
Благодаря момичета  Hug сега мисля да полегна и да гледам филм , докато заспя, а дано утре да съм по - добре , ако не - багажа и пак към болницата  ooooh!

# 145
Здравейте мами,

и аз да се включа днес. Чак сега се прибрахме, цял ден се занимавахме с новата къща... В момента пак ми се е прищипало нещо на кръста и не мога да мръдна буквално.  Sad

Силви, на мен това ми звучи точно като ниско кръвно. Яж сладко и пий повече течности - по много на малки глътки, не изведнъж. Ще ти олекне, ако е това, ако не е - поне няма да навреди.

Мария Магдалена, твойто пък ми звучи като така популярната вече болка в пубисната кост. Нормално е и няма лек Simple Smile Чак септември  Mr. Green

Аз не съм носила дрехи на бебето в болницата, слагат им тамошните. Доколкото знам, в повечето болници в София е така. Честно казано за пръв път чувам, че трябва сам да си носиш дрехите на детето  Shocked Но явно и такова нещо има, не е лошо, наистина.

И аз мисля да пробвам бомбоните, но без стафиди, че не обичам Simple Smile

Хубава вечер засега   bouquet

# 146
Още една мама преди седмица може би беше писала,че където е раждала първото си дете, също си е носила нейни дрехи, не помня дали не беше Лулу.

В Плевен и храна нямаше, което, колкото и да е гадна болничната храна, все пак за мен беше минус, защото майка като донесеше една кутия готвено сутринта, аз изям половината на обед, а другата половина до вечерта се е развалила. И така по принуда изкарах няколко дена само на плодове. Даже и някакво кафене/ барче нямаше, нито магазин наблизо, понеже болницата е на един баир пред гора.

# 147
  • Пловдив
аууу стига бе...аз ще раждам в АВИС Медика. Няма да ям и ще нося дрехи за бебо?!?! Simple Smile))) базикам се....ММ ще си пътува всеки ден от Свищов, за да ми носи всичко необходимо. 3 дена ще ги преживея някак си Simple Smile

# 148
Локресия, болницата е открита септември 2007г. Там без храна няма да те оставят.  Mr. Green Мисля, че Амели говори за втора база. Дрехи при всички случаи ще носиш.

# 149
Веселото не си сбъркала много съм доволна определено ще си купя пак  Peace
Аз като ви казвах преди колко работи се носят в родилното вие ми се смеехте Crossing Arms аз знам че ще нося многп неща и хич не си го слагам никъде, трябва да си купя кош за пране за бебето,това се сетих днес Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт