СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 672
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Ани , прочетох и мнения по форумите. Почти всички са доволни. Кош за дрехи и аз ще купувам. Ако не си се сетила може да добавиш и нещо от моя списък- кофа с капак за взимане на вода за бебето при къпане.

# 151
Жената в аптекатаказа че е най близко до медицинска козметика аз на нея се доверих Peace
Пък кофи имам много,по скоро се чудех дали да не пусна втората баня в експлатациязимата да ползвам само бойлера,че е точно срещу спалнята и ще е по-лесно,ама има време,за сега ще мъкнем и едно канче дето викат бабите,че такова чудо у нас нямам, аз нямам удобна чешма за купане на бебета, а намерих и таблетки за миалната за бебешки неща-е тва му викам аз улеснение Joy

# 152
  • Пловдив
Оф, нещо ми е много скапано тези дни. От атмосферното налягане ли е, кво ли?
 За пловдивските мами в четвъртък ще ходим на обиколка в Окръжна болница, а после на кафенце. Да измислим къде и да се видим всички, ако искате че нещо много слабо се представяме пловдивчанки. Ако някоя мама има идеи да споделя. Аз една биричка в Сентръл парк мога да цапна. Дано да не вали.

# 153
Дария, с орехи бонбоните става също толкова хубави Simple Smile

kotkincho, вместо стафиди може да сложиш други сушени плодове (фурми, кайсии, аз съм слагала и с годжи бери, абе каквото намериш). Идеята е да има освен някакви ядки и овесени ядки, също и някакъв плод - винаги става вкусно.
След 4 часа тръгваме за почивката в Египет, ще ви чета и пиша пак като се върна след 8 дена.  sun

Бъдете здрави и поддържайте доброто настроение  newsm51

# 154
Здравейте и от мен мацки   bouquet, от няколко дни нета ми е ужасен и немога да пиша вчера един час се мъчих да пиша  ooooh!, както и днес де Mr. Green
Връщам се да чета  Hug

# 155
Най-накрая и аз се добрах и мога да пиша. Днес от сутринта съм на двора с малкия, после с братовчедката от горе изведохме децата, зад мола са направли мн. готин парк с катерушки и фитнес уреди, алейки и т.н. Та покараха колелата, после седнахме в едно... кръчме, хапнахме аз му ударих една малка наливна  Mr. Green и се прибрахме. Естествено моя не искаше да ляга и още седяхме на двора, после пак с децата на двора и ... общо взето днес цял ден съм по улиците и по дворовете.

Аз също чат-пат имам едни болки.. като тежест ниско долу, но днес отзад костта на дупето, по скоро на едната буза, така ме схвана.. някаква остра болка като прещипано, сега съм ок  Laughing

Както казах аз малкия го раждах в УМБАЛ Св. Георги или хирургиите. Носих си дрехи за малкия, защото те имат оборотни, но са ужасни. Като ми го докараха с едни провлачени бодита, на които само едно от 3 копчета се закопчаваше, различни чорапи и много големи ританки  ooooh! Та, от многото лежане в болницата, сака ми беше готов още началото на 7-ми месец. Носих си дори шишета, дрехи за 7-8 дни, защото все пак можеше да е секцио, каквото цапах си го препирах на ръка с бебешкия шампоан, пак става. Козметика за бебе и за мен, превръзки нощни и легнин, защото той е задължителен. Нощници също имат оборотни и може да искаш всеки ден нова да ти я сменят, което си е ок. Храната е ... добре. Най-обичах вторник и четвъртък макароните  hahaha

Снощи не можах да спя, заспах към 3ч. после се събудих в 4 и заспах към 5, а малкия от 7:30ч. не е спрял да тарталясва и да иска да ставаме. Сега се чувствам смазана. Бях супер нервна заради баща ми и дядо ми..... някой път и за това ще ви се оплача, общо взето сме подложени почти всекидневно на психически тормоз, защото пият и нямат граница. Сега не им говоря  Crossing Arms и дано този път и аз да се остискам и да не им говоря дълго време, защото по принцип ми минава много бързо, но сега.... а и има толкова вече натрупани неща и думи, които никога няма да простя. Но хайде да не ви занимавам сега  Stop

JB74, приятна почивка и веселко изкарване   bouquet

Петя, аз даже не знам с какво да стигна до ОБ, само веднъж съм ходила и то с такси. В района също не ги знам кафетата, така че..... нямам претенции. Даже не знам ОБ, в кой район се води, че е  Blush А ти в кой квартал живееш, ако не е тайна  Laughing

Силви, бързо оправяне, но и аз мисля, че може да ти е паднало ниско кръвното. Поне такива са общо взето симптомите  Peace

Весела, честито ти пиленце  Laughing

Лека за сега и дано успея да спя тази вечер  Praynig

# 156
Привет момичета Hug Тъкмо изчетох старата тема, по-късно или утре ще мина и новата вече. Ама пишете по-бавно дееее, не мога да смогна Crazy
Ninka знам че се трупат почерпките Crazy ти пиши в тефтера, но не казвай на другите, че и те ще искат hahaha
Веселото пътя беше лек, благодаря ти...ама аз вече не съм лека hahaha За 400 км спирахме 4 пъти #Crazy на 100 по един път Joy
Bebitka не разбирам много, но това май е хубаво, че са ти загрубели зърната. Аг ми каза за сега да не ги мажа с нищо, а с по-груга кърпа да ги трия, за да свиквам и да загрубяват Wink

# 157
Превръзките за родилки ги коментирахме няколко пъти - но пак, омазването е голямо, обикновени превръзки в общия случай не стават Peace Лигнинът пък много се разпада и става на топченца, които замърсяват, това са личните ми впечатления. Превръзки за родилки, лигнин, еднократни чаршафи-пелени, всичко влиза в употреба, обикновените нощни превръзки можех да сложа едва след седмица.

Дрешки за бебето не само не са искали, но и забраняваха едва ли не - това в Шейново, също доколкото знам навсякъде в София е така. А че ги обличаха много дебело, така е, но все пак мисля, че и температурата в общото помещение е регулирана и съобразена.

Чийзкейкътстана супер  Heart Eyes Още веднъж благодарности на ku4o Simple Smile  Само дето преди това преядох с череши и успях да хапна само едно малко парченце.

Ще се оттеглям да спя, че днес беше дълъг и емоционален ден Simple Smile

# 158
  • Gone with the wind
Лулу, радвам се, че ти е харесал, пък като добавим и колко е бърз и лесен .... нямаше как да не го изтипосам  Laughing

# 159
Не съм влизала два дни и сте изписали старата тема, че и доста страници от новата.
Мен ме мъчи пък болка в единия яйчник от няколко дни. Сега се събудих от болка и пия чайче.

За столчето за кола - това е нещото, за което не пестим никога пари - когато бебето или детето се държи в ръце дори при най-лекия удар ръцете се отварят за да потърсят опора напред и бебето излита напред, това е инстинкт, не може да се контролира. Изключително опасен е така наречения камшичен удар - при него се причиняват тежки наранявания на врата, може да доведе до фатален изход при възрастен човек, а при бебе без развити вратни мускули може да си представите какъв е най-честия изход  Peace Дори най-леката катастрофа може да завърши фатално. Аз поне за 10 мин не искам да съжалявам цял живот, затова обикновено най-солидната ни инвестиция е столчето за кола - от всичко друго мога да спестя  Peace

Превръзки за родилки си трябват - мен ме караха върху тях да слагам лигнин за да попива добре и да не остава мокро отдолу. Иначе лигнина е гаден и става на топчета, но държи сухо.

# 160
Добро утро!

И аз не спах цяла нощ, но съм така от година и малко..свикнала съм Simple Smile

Кикито, подготовката на зърната преди кърмене отдавна е отречена като практика. Не само че няма да помогне, но може и да навреди-при стимулиране на зърната се получават контракции.http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=971

Ето линк към Кърмаческата библиотека в Бг-мама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Много полезна информация има вътре. Съветвам тези, които имат желание да кърмят, да се подготвят с малко информация и после няма да имат никакъв проблем  Peace

# 161
Добро утро Hug Влизам много на бързо само да ви почерпя виртуалко newsm38 че днес съм рожденничка. По-късно ще се включа с повече Crazy

# 162
Добро утро, време е за ставане според мойта беба hahaha
Кикито  newsm59 newsm67  Gift
Незнам вие как сте ама аз всяка сутрин се събуждам мокра и мириша на оцет, никога не съм се потила нощно време, направо откачам, само в банята седя Crossing Arms
аз отивам да се оправям, че ще ходим на село, то е тука на 10км, да си видя доматчетата и да занеся манджа на дядо, ех, все едно гледам 100 бебета Whistling
Айде до скоро

# 163
  • София
Kikito, честит рожден ден  nbirthday  party023

Ние днес ще ходим на някакъв хидропарк в Горна Малина, където ще играем board games. Там има и басейни, но аз няма да се събличам по бански, защото за мен това си е табу през бременността.

Хубав първи горещ ден от юни!

# 164
  • София
Добро утро момичета Simple Smile
Kikito86 Честит рожден ден! newsm59 Да си жива и здрава,много обичана и много щастлива!
Ох момичета и аз да си кажа болежките  Rolling Eyes и мене от няколко дена ме боли доста кръста и вече доста почнах да се изморявам от най-малкото ама няма как така ще е до края  Confused
И аз нещо не можах да спя тази нощ,беше ми адски горещо,постоянно се потях ама и това ще търпим  Laughing
Аз да се похваля ние приключихме с ремонта и сега чакаме свекито да дойде да помага за чистенето че ще е голямо а сама не се навивам да се мъча  Laughing
Лек ден ви пожелавам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт