СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 666
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Габи обича да яде плодове и зеленчуци, шоколад - не. Чипс яде от време на време. Никога не съм я карала да яде  нещо на сила, или пък да не яде нещо. Всичко, което е по-малко е полезно.

# 496
Това с боклуците ме разсмя Joy Joy Joy
Не е проблема в яденето на сладко, но не може за един слетобяд да изядеш сладолед, сникърс, шоколад с фастъци, вафла троя и забравих какво още Sick аз днес даже и на половината калории нямам на тия дето това дете почна да яде още в магазина #Crazy
Искам моето дете да разпознава храната и да яде повече плодове и зеленчуци, а не вафли и бисквити #Cussing out

# 497
Това с боклуците ме разсмя Joy Joy Joy
Не е проблема в яденето на сладко, но не може за един слетобяд да изядеш сладолед, сникърс, шоколад с фастъци, вафла троя и забравих какво още Sick аз днес даже и на половината калории нямам на тия дето това дете почна да яде още в магазина #Crazy
Искам моето дете да разпознава храната и да яде повече плодове и зеленчуци, а не вафли и бисквити #Cussing out

Ooooo Ани вярвай ми, че според бабите може, даже са и толкова горди от себе си, че детето е хапнало добре  #2gunfire  Не ме питай в момента като е при тях какво е положението. Добре, че той сам си поставя някакви граници, но все пак е дете и се възползва макс от това да яде, което повече му харесва. В нас имаме график два  дни е нашо ядене на третия  е негово. Това той сам си го избра да е, и си намерихме идеалне баланс така Simple Smile
Аз съм била винаги на принципа, всчко забранено нещо е най-сладкото, за това и никога не съм забранявала. За това и Боби сам си слага ограниченията на това какво яде, различава и много добре знае кое е вредно и кое не и кое до какво води и не е лаком. Има си определени неща, които го изкушават, но знае че първо се пита може ли, и то само ако е след ядене, и дори и да му дам знае, че трябва да е по-малко и сам спира.
Абеее много има да се говори и пише, важно е вие да си намерете баланса и всичко да е в границите на разумното  Hug

# 498
Здравейте мами,

Поредния горещ ден. Днес съм се отдала на нищоправене (това докато малката спи де, иначе е невъзможно)!

И на мен ми е много странно това с тъпченето на децата с боклуци, но... всеки сам си преценява в крайна сметка. Хем толкова се говори по въпроса и за затлъстяването, и за това какво съдържат всички тези гадости... За сладкото пък просто трябва да има поставени някакви граници, мисля. Аз възнамерявам по финландската система да въведем "бонбонен ден", както те му казват. Да определиш един ден от седмицата, в който детето да може да хапва сладко (не в неограничени количества, разбира се). Не знам дали ще успея, но ще опитам поне. Братовчедка ми успя да го въведе това и действа, макар че за пореден път бабите развалят дисциплината. А на детето не е като да не му се хапва сладичко по принцип. Както и да е, да стигна аз до там, все още не ядем такива неща. Дразни ме, че в парка родителите купуват какви ли не боклуци на своите деца, а отгоре на това предлагат и на чуждите.  Crossing Arms Не знам как ще се опазим, но не е невъзможно, като гледам мои приятелки и познати.
От друга страна Юник В е права, че може би не бива да се ограничава абсолютно, защото така ще се усили интереса още повече и едни разумно въведени граници са добро решение.

Охх, мозъкът ми е толкова блокирал, че не се сещам какво друго мислех да споделям... Карай

Хубав ден, мами!

# 499
Моя позната дава на сина си квото  се сетите като чипсове,с наксове и бонбони от година и 2 месеца, вече е почти на две години и му купува близалки, и всякакви други глупости. Да ама това е проблем, защото като стои с мен детето и му дам слива например, той ги обича, ми се карат, че се цапал, да не рожи в пясъка, че се цапал, да не яде домат, че се цапал, ама един домат е по-добре от една близалка. не искам да възпитавам чуждите деца, ама много се дразна като децата искат да ядът нещо свястно, а ги тъпчат с бързи въглехидрати...

# 500
  • Gone with the wind
Anni0422 и аз забелязвам, че никой не ти прави място. Последно като бях при ендокринолога, а уж бях с час - чаках 1 час, беше много топло, лошо ми стана, но никой не отстъпва. Даже ако може и ще те изпревари. Хората са много злобни, гледат само себе си.

На мен последния път 3 жени ми предложиха място, но аз отказах (права на моменти ми е по-удобно), да добавия, че дори ме накараха да ги предредя, било срамота да чакам.
Арабина на пазара ме черпи с фалафели, да не ме държал гладна докато чакам на опашката, пък накрая ми направи и двоен дюнер, че нали бил за двама  Laughing
Миналата седмица ме спря катаджия за проверка и като ми видя шкембето ме пусна - да не ме бавел ...
Вярно, че вчера един мъж се предреди на опашката с оправданието, че бил пред мен (прехвърли се от съседната опашка), но си премълчах, защото беше с малко дете. За сметка на това продавачката се направи на разсеяна, докато не й кажа да вземе първо поръчката на детето.
Няма как всички да се съобразяват с мен (пък и не искам - чувствам се неудобно)

# 501
Ми не мисля, че да ми отстъпят място е съобразяване с мен, а те да седят и да си приказват Crossing Arms аз може и да не седна, ама поне да си напражят устата, вече си личи корема, не мисля че е кой знае какво, въпрос на елементарно възпитание инче може да ме дигат с думите "стани баба да седна, че .." да може си говори спокойно с другата бабишкера или да ме сръчкат в ребрата да си направят място #2gunfire

# 502
  • велико търново
добър ден корем4ета Simple Smileимам един въпрос,как стои въпроса относно болни4ните,знам 4е до 15 трябва да се подадат и на следващия месец да ги преведат на 13,една приятелка ми каза 4е трябва да се подадат до 15 и ги превеждали до 15 дена а в4ера с4етоводителката ми каза 4е шефката трябва да подаде заявление с осигоровките и заплатите и върху тях да ми сметнат болни4ния и да го преведат Rolling Eyes а миналия месец то4но на 13 май полу4их болни4ния за април месец newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 нищо немога да рабера

# 503
  • Gone with the wind
Виж сега, аз винаги съм правила място на бременни, възрастни и деца, но ми е неудобно, когато правят място на мен. Така го усещам лично аз

# 504
И въпросът обикновено е: "мамо, може ли да вземем днес от тоя боклук"  Laughing И отговорът е: " като свършим предишните боклуци вкъщи"  Laughing

И ние сме точно така, хората ни гледат странно и неодобрително в супермаркета, обаче и аз държа нещата да се наричат с истинските им имена.
Аз съм имала куриозни сцени на детската площадка, когато някоя услужлива майка предлага на моето бебе царевични пръчки,пък бебето не иска и майката недоумяващо " Ама как така не яде зрънчо?" И аз отговарям,че не допускам бебето ми да яде боклуци. Може да е грубо, но съм видяла,че само така пресичам опитите на непознати хора да хранят моето дете против волята ми. Много съм чувствителна на тази тема- мога да позволя на непознат да го гушка, но не мога да позволя някой да ми храни детето като маймунче в зоопарка. Винаги трябва да имаш едно на ум,че има деца с алергии или други хранитени проблеми,че всеки родител си има подход, че всяко дете си има режим и собствен вкус и т.н.
Относно приучването към здравослвно хранене човек също не трябва да бъде категорично осъдителен. За мен е въпрос на упоритост от страна на родителя, обаче съм видяла с очите си злоядото дете на моя приятелка, което в един период от живота си ядеше само вафли и майката какво да прави- вафли ще дава,вместо изцяло гладно да го държи. Тя,разбира се, пробва  и това- глад и после дава само готвено,обаче малкото диване пак не иска и айде пак на вафлите.
Ще видим и ние нашите бебета какви кулинарни претенции ще имат, само след няколко месеца ще се оплакваме тук, че моя не си изяде попарата, твоя повърна пюрето с пуешко и т.н.  Mr. Green

# 505
Ани в ситуации когато бабата ми казва стани да седна директно почвам скандал.
Не ми стига че от единия край на Варна до другия стърча права ами и в момента в който седна и някой да ми каже така  #2gunfire #Cussing out и най лошото е че виждат че си бременна ама пак се бутат да та ръчкат в корема и трябва всяка секунда да внимаваш да не те ударят силно..... Възпитание от класа  #Crazy Не ми е хубаво да се моля за място ама все пак от човещина да си направят устата...
shirina работодателя е длъжен до 15-то число на следващия месец да ги предаде в нои а от там бавят до 15 работни дни. Всичко зависи от това колко бързо са внесли болничния в нои. Най-лесно е да си изкараш ПИК от НОИ за да си следиш нещата Simple Smile

# 506
  • София
Вие пък, големи скандалджийки се извъдихте. Като станете на техните години сигурно пак ще се нервирате, как някоя бременна най-нагло се е настанила и не иска да ви прави място Simple Smile Ами искайте си, бе хора! Никой не е длъжен да ни опъва червен килим, само защото сме бременни. Преди няколко седмици пътувахме и спряхме на бензиностанция за тоалетна. А там поне 10 човека стоят и чакат. Наредих се и две жени веднага ми казаха да минавам отпред  и да не чакам. Вярвайте ми, изчервих се от притеснение, толкова неловко се почувствах. Единственото, което не толерирам е умишленото бутане в градският транспорт за да се докопа някой до място. Няма как да "превъзпиташ' една 70 годишна жена, но има начин все още младите да се научат на почит към по-възрастните. Щото, въпросната бабишкера може да се окаже утре нашата и не вярвам да ни е приятно от отношението към нея. Изобщо, преди да започнем да възпитаваме деца и да изказваме мнение кое е редно и кое не, не е зле да превъзпитаме първо себе си.

# 507
Сохо не ме разбирай погрешно готова съм да си отстъпя мястото, но на човек който ще помоли а не да ми заповядва... Незнам дали си попадала на такива баби, но при мен е редовно и не смятам да се оставям някой да ми нарежда. Да е моята баба да ми нареди ....

# 508
Никога не съм се натискала да седна, където и да е, но се дразня, че искат нещо от теб, а те не го правят. Вярно съм на 22 години, но и тоя корем не е пълен с въздух, аз едвам се тътря вече от болки в таза, ама добре, че обикновенно съм с колата да не ми се налага ямокой да прояви възпитание ooooh!

# 509
Аз пък винаги съм отстъпвала място на възрастни, на бременни, на майки с деца и въобще като видя, че някой има нужда. Мисля, че съм достатъчно възпитана и затова очаквам същото и от другите. Миналата седмица се возих в метрото, коскоджа ми ти мъжаги заседнали, и то на специалните места. Аз се качвам с количка с бебе и с корем. Еми как пък никой не си направи труда поне да предложи! На мен също ми е неудобно да вдигам някой или да правя забележки, мълча си, но не смятам, че е редно да си седят и да се правят, че не ме виждат. Разбира се, че никой не ми е длъжен за нищо, но точно така възпитаваме децата си - чрез пример.

Общи условия

Активация на акаунт