БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 644
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 12 222
Момичета /и момче Simple Smile ), набрах си около килограм касис. Какво да правя с него? Дали ще стане на сладко /силт? Някой правил ли е, че да сподели опит?
Става прекрасно сладко, правила съм.  Измиваш и посипваш с 800 г-до 1 кг захар. Престоява 1 нощ и после сваряваш за 25 мин. Добавяш и 1/4ч.л.  разтворена лим .киселина в последните минути на варенето,  за да не се захароса.  Наливаш горещото сладко в сухи бурканчета и обръщаш да хлътне капачката. Чудесно е. / плодовете на касиса пускат сок, затова вода не слагам/.

# 526
  • Бургас
  • Мнения: 644
Супер! Много ти благодаря, marche14!

# 527
  • Мнения: X
Момичета /и момче Simple Smile ), набрах си около килограм касис. Какво да правя с него? Дали ще стане на сладко /силт? Някой правил ли е, че да сподели опит?

Най-вкусният плод! Завиждам, неблагородно  Wink Heart Eyes. Баба редеше измит и подсушен касис в голям съд (буркан, май) и захар, като ги редуваше и така оставяше за дълго време на студено (в хладилника, примерно), докато касисът си пусне сока. Няма по-вкусен сироп! После разреждаш и пиеш.

# 528
  • Мнения: 4 785
Въпрос с повишена трудност: как се прави баница с ЛИСТА от червено цвекло  Crazy Shocked Знам, как се прави баница по принцип, правила съм и със спанак. Идеята ми е следната, ще станели: нарязвам листата и ги задушавам, плънката е от кисело мляко, сирене, яйца, може и настърган кашкавал. Така ще стане ли, да я заливам ли, или?!

Трябва след около час да я почна, няма шанс да е с друго, помолиха ме да е с такава плънка, нищо, че никой не е ял нещо подобно....

# 529
  • Мнения: 9 462
жОРО ПРАВИ РЕДОВНО С листа ОТ червено цвекло http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1002.msg11100.html#msg11100 виж я

# 530
  • Мнения: 22 867
Въпрос с повишена трудност: как се прави баница с ЛИСТА от червено цвекло.......  

Ще стане, аз съм правила с лук, такива листа и кашкавал. Просто ги задушаваш да омекнат леко и нататък както си решиш. Peace

Сетих се, че имаше и темичка, поста на mamamari. Peace

# 531
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Привет, имам патладжани. И въпрос  Rolling Eyes Искам да си замразя един два - мисля да ги нарежа на кубчета, но не знам дали трябва да ги "обезгорчавам" преди замразяването, демек дали трябва да ги осолявам и да оставя да постоят, за да си пуснат сок  newsm78

И ако дадете някоя рецепта няма да се разсърдя, че аз само на гювеч съм ги готвила досега, а пържени не ми се ядът  Tired

# 532
  • Мнения: 22 867

И ако дадете някоя рецепта няма да се разсърдя, че аз само на гювеч съм ги готвила досега, а пържени не ми се ядът  Tired


Кurdan kebabi (турска кухня) , много вкусно и много ефектно, красиво ястие се получава.

ГРЪЦКА ЗАПЕКАНКА  «МУСАКАС»

ГАЛЕТ „РАТАТУЙ”

ОМЛЕТ - ВЕТРИЛО, пускала съм рецептата много пъти. Peace

СИН ДОМАТ ПО ГРУЗИНСКИ

# 533
  • Мнения: 4 785
  bouquet Blagodarsko!

# 534
  • София
  • Мнения: 320
Извинявам се има ли актуална тема за замразяване на продукти?

# 535
  • Мнения: 6 217
Аз пък да питам как съхранявате плодове, сушени в сушилня? Направихме вече доста и за сега са в хладилника в стъклени буркани с капачки.

# 536
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам вишни - около килограм и доста са омекнали. Днес трябва да ги направя на нещо задължително иначе утре ще трябва да ги изхвърля. Давайте идеи, моля ви.
Току що направих един сладкиш с вишни (яйца, брашно и захар), така че ми трябват малко по-различни предложения
Чудя се от вишни ще се получи ли добре шведското сладко?

# 537
  • Мнения: 22 867

Чудя се от вишни ще се получи ли добре шведското сладко?

Ще се получи, още повече, че са явно добре узрели и омекнали. Peace

# 538
  • Мнения: 11 607
Момичета и Бонго, майка изкарала добро количество млечна царевица. Иска да я замрази. Но на кочани ще заема място. Как става номера със замразяването на зърна царевица? Има ли някаква особеност? Трябва ли първо да се бланшират? Не са ли меки много зърната?

# 539
  • Мнения: 9 462
Трябва да е млечна, но все пак зърната да са изхранени. Ако е много - изрязват се с нож от кочана, ако намери повече свободни ръчички - да ги изчоплят зърната от кочаните. Не се бланшира, направо в пакети и във фризера. Ако иска в буркани - като бобовите се вари, с повечко място до ръба на буркана свободно-

Общи условия

Активация на акаунт