БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 620
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 12 222
Искам да направя макарони на фурна в йенско стъкло. Откакто ми се пръсна една купа в печката не съм го ползвала. Как трябва да се процедира,за да не става подобен фал? Да не ми е загрята фурната и да е пусната да  загряването и отгоре, и отдолу ли?
Печа в йена и не съм имала проблеми. Важното е да я поставяш в студена фурна и после включваш градусите и да се затопля равномерно. След като е готово, поставям йената в/у дъска да изстива.  Винаги ползвам вентилатор.  Peace

# 751
  • София
  • Мнения: 10 825
Мама Цоцоланка е отпуска и ако няма друг кандидат аз ще пусна новата тема  Blush

# 752
  • Мнения: 9 461
давай  Peace

abs , сложи сметаната, да поври  с кюфтетата (трябва да махнеш водата, в която са варени, нали?) като поври 10 мин. сметаната с тях, сложи маслото и бъркай.  То ще посгъсти соса. Но кюфтета, сметана и кашкавал наистина ще стане доста тежко. Може разбира се. Но по-добре сложи на сметаната и маслото лъжица царевично нишесте - няма да го усети.
 

# 753
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 382
А бе и аз все съм си мислела, че пяната е мръсотия  Laughing Но щом не е - смело мога да запържвам. То вярно, като правя пилешко филенце на скара, не го варя предварително.
Сърдечно благодаря   bouquet

# 754
  • Мнения: 1 775
Скрит текст:
Девойки и Бонго, пуснете нова тема, когато трябва.......аз отивам малко на почивка.......

може би никой не е забелязал поста на Цоцоланка

# 755

Общи условия

Активация на акаунт