БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 622
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
  • Мнения: 2 449
ами не става, то се разтопи, но беше гъсто и стоеше на бучки и колкото повече стоеше, толкова по-гъст ставаше ... явно наистина трябва да се кипне водата, а не да е на слаб огън ... накрая му добавих прясно мляко, за да се втечни ... но пък глазурата не ми стана добре  Confused
Проблема е в шоколада. Ако не е за готвене или качествен шоколад, точно това се получава.

# 706
  • Мнения: 1 884
Уф, аз в тия жеги насипвам вечерта със захар и варя на другата сутрин.

Да се отчета , направих пукани, пържени  или още там както им се казва, чобраджииски чушки. И докато преглеждах рецептите на пеп-4о ,ходих и за люти чушки / мама искаше да ми даде от село, а аз отказах  Blush/

Мнооого са вкусни.  Hug Не че имам нужда от лютичко за апетит, даже обратното.
Утре е ред на патладжаните. Laughing

# 707
  • София
  • Мнения: 374
Здравейте   bouquet
Мога ли да помоля за изпитана рецепта за огретен от тиквички. Или нещо наподобяващо огретен със следните продукти: тиквички, сирене, яйца.

Имам и един въпрос: Белите ли тиквичките преди да ги сготвите?

# 708
  • София, България
  • Мнения: 2 234
ами не става, то се разтопи, но беше гъсто и стоеше на бучки и колкото повече стоеше, толкова по-гъст ставаше ... явно наистина трябва да се кипне водата, а не да е на слаб огън ... накрая му добавих прясно мляко, за да се втечни ... но пък глазурата не ми стана добре  Confused
Проблема е в шоколада. Ако не е за готвене или качествен шоколад, точно това се получава.

ами не е много качествен, да, от 0.75 ст от Кауфланд. Не е лош по принцип, но явно за топене не става. Иначе в Кауфланд не намерих за готвене, къде да го намеря?

# 709
  • Пловдив
  • Мнения: 692
Jessika123 , това суфле от тиквички го правя вече два пъти последната седмица и си облизваме пръстите , аз ги беля тиквичките Heart Eyes http://www.supichka.com/2012/07/blog-post_05.html

# 710
  • Мнения: 9 461
Jessika123 ,  ако са  млади - не.
Нарежи ги на ленти/кръгчета, посоли и с мазнина сложи да се пекат в тава. Когато омекнат и се изпари водата, прибави  разбито сирене с яйцата и прясно/кисело мляко. С лъжичка брашно в тях.  
И копър и няколко счукани/пасирани скилидки чесън.
Като ги залееш - пак запечи във фурната. А отгоре  можеш  и кашкавал да настържиш.

А вместо да режеш на кръгчета, можеш да ги настържеш, малко поотцедиш от водата и омесиш с всичко по-горе и изпечеш.

# 711
  • София
  • Мнения: 374
aH~, пеп-4o, много ви благодаря за бързите отговори   bouquet 

# 712
  • Мнения: 2 815
Иначе в Кауфланд не намерих за готвене, къде да го намеря?

Такава опаковка търси, около 1,70 са 200гр. Води се готварски шоколад, в Рз се намира при бакпулвера, шоколадовите пръчки, кремчетата и разните му там сухи смески за мъфини, палачинки....
П.п Смених снимката на шоколада, че предишната я отчиташе като спам

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 13:23 от polly

# 713
  • под тепетата
  • Мнения: 11 173
Радос, готварския шоколад в Кауфланд се намира някъде на щанда до бакпулвера и другите подправки. Кафява опаковка 200гр, отгоре в жълт овал е марката му - Стила долче.52% какао за 1,69лв. Ние редовно си купуваме , но и евтиния  ( особено белия) ми върши работа. Хванала съм му цаката и си го разтапям в МВ-то.

# 714
  • Мнения: 6 585
Не е задължително да е "готварски" шоколада. Аз имам хубав опит точно с кауфландските, от 75 ст - само, че е важно да няма някакъв пълнеж - обикновения млечен си се разтопява перфектно - Katy мисля, че беше марката Rolling Eyes И натуралният става перфектно  Peace

# 715
  • под тепетата
  • Мнения: 11 173
Да, и аз за него казвам, за Katy. Но винаги съм заредена и с големия, защото ми е по-удобно , ако правя ганаш и ми трябват 400-500 гр шоколад.

# 716
  • Мнения: 51
Колко време се вари млечна царевица?

# 717
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
около 1 час

# 718
  • Мнения: 1 884
Колко време се вари млечна царевица?
В тенджера под налягане за 20 мин. беше готова.

# 719
  • Мнения: 9 785
Колко време се вари млечна царевица?

10 минути най-много след завирането.

Общи условия

Активация на акаунт