БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 640
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 7 751
Здравейте  Hugмъж ми измислил,че бил ял сиропиран тиквеник  Rolling Eyes и точно такъв му се приял  Laughing
ама аз не съм правила таквоз чудо -не ме притеснява нищо в приготвянето,а се чудя дали пък няма да се вдлети тиквеника/плънката му,ако взема да го сиропирам  newsm78

# 691
  • Sofia
  • Мнения: 29 123
има такъв,приготвят го в Пиринския край,много е вкусен,слагат и ориз

# 692
  • Мнения: 7 751
има такъв,приготвят го в Пиринския край,много е вкусен,слагат и ориз
а,така! а рецептата  Wink

# 693
  • Мнения: 6 217
Здравейте  Hugмъж ми измислил,че бил ял сиропиран тиквеник  Rolling Eyes и точно такъв му се приял  Laughing
ама аз не съм правила таквоз чудо -не ме притеснява нищо в приготвянето,а се чудя дали пък няма да се вдлети тиквеника/плънката му,ако взема да го сиропирам  newsm78
Няма да се вдлети, направи го, каквото и да сиропираш, става по-вкусно. Стига да ти е хубав сиропът, а не отбий номер. Ние го сиропираме винаги.
Правиш тиквеник по свой вкус и после сиропираш. както се сиропира баклава, няма рецепта.  Peace

# 694
  • Мнения: 7 751
аз попитах за рецептата за тиквеника с ориз,който споменава Doli  Peace
инъче моят го сиропирах вече и се надявам ,че ще му хареса на мъж ми  Mr. Green

# 695
  • Sofia
  • Мнения: 29 123
Гледала съм как го правят,но точни мерки не мога да дам...ориза е леко сварен,тиквата настъргана на едро,кори готови или точени,олио.Две-три кори се намазват с мазнина,ръси се с тиква и ориз,навива се,нарежда се в тава,отгоре пак се капва малко олио и се пече,през това време се прави сиропа и след изпичане и леко изстиване на баницата се залива
За по-сигурно потърси рецепта от нет-а от Банско,Разлог или Г.Делчев,там го правят

# 696
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Моля ви се кажете за шоколада на водна баня, нищо не се получава. Водата е на среден огън, но е достатъчно топла, шоколада е в купичка вътре във водата, сложих и масло и сега в момента прилича повече на тесто, отколкото на течен шоколад  Cry

# 697
  • Мнения: 22 867

Цък, мнооого е вкусен  Heart Eyes
Заменяла съм в  кексовата смес маслото с олио, м/у сливите и орехи съм ръсила...много е вкусен.
Ето го, с праскови и сливи

Благодаря! Ще го приготвя довечера Hug

Да добавя и още един, напоследък съм на него - СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ(по стара домашна рецепта), бърз и много вкусен! Peace

# 698
  • София
  • Мнения: 12 222
Моля ви се кажете за шоколада на водна баня, нищо не се получава. Водата е на среден огън, но е достатъчно топла, шоколада е в купичка вътре във водата, сложих и масло и сега в момента прилича повече на тесто, отколкото на течен шоколад  Cry
Не може да не се разтопи. Нека водата да заври и при непрекъснато бъркане ще се разтопи. Напоследък,  когато разтопявам шоколад даже не го и приготвям на водна баня, а направо на слаб котлон.

# 699
  • София, България
  • Мнения: 2 234
ами не става, то се разтопи, но беше гъсто и стоеше на бучки и колкото повече стоеше, толкова по-гъст ставаше ... явно наистина трябва да се кипне водата, а не да е на слаб огън ... накрая му добавих прясно мляко, за да се втечни ... но пък глазурата не ми стана добре  Confused

# 700
  • Мнения: 539

Цък, мнооого е вкусен  Heart Eyes
Заменяла съм в  кексовата смес маслото с олио, м/у сливите и орехи съм ръсила...много е вкусен.
Ето го, с праскови и сливи

Благодаря! Ще го приготвя довечера Hug

Да добавя и още един, напоследък съм на него - СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ(по стара домашна рецепта), бърз и много вкусен! Peace
Може ли да се използва разредено кисело мляко вместо прясно? newsm78 Simple Smile

# 701
  • Мнения: 22 867

Може ли да се използва разредено кисело мляко вместо прясно? newsm78 Simple Smile

ива, може, може с айрян, може и само с вода, и така съм го правила. Има лека разлика в тестото с прясно мляко и вода - първото е някак по-пухкаво. Peace

# 702
  • Мнения: 4 864
заготовката за сладко от кайсии май се е вкиснала, защото беше навън и има пяна...има ли смисъл да бъркам или да я пращам за ракия?

# 703
  • Мнения: 22 867
заготовката за сладко от кайсии май се е вкиснала, защото беше навън и има пяна...има ли смисъл да бъркам или да я пращам за ракия?

Опитай лекичко и помириши, ако има характерния джибров вкус, т.е. ако е започнала ферментация, по-добре за ракия. Peace
Току-що изхвърлих едни кайсии, при разтваряне, вътре имаше бяла пяна и си миришеха на ферментация. А само вчера са стояли.

# 704
  • Мнения: 4 864
май май ракия ще се пие..стават по-течни..не се сгъстяват

Общи условия

Активация на акаунт