БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 311
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Моля за рецепта за реване !  Praynig
Praynig

# 61
  • София

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98539.msg1731936#msg1731936 - не съм тествала рецептата, но и мама каза, че така се прави Simple Smile

# 62
  • София

Реването се получава много добре, като част от брашното се замени с грис. Белтъците на яйцата се раазбиват отделно и се добавят най-накрая, като всичко се разбърква няколко пъти, за да не излезе въздуха. Една примерна рецепта:http://recepti.gotvach.bg/r-4389-Турско_реване

# 63
Може ли да се спаси пресечено мляко и как?

# 64
Не, няма спасяване.
Можеш да ползваш при замесване на тесто, за баница....

# 65
в какъв смисъл  newsm78
да го спасиш от изхвърляне или отново да стане на пр.мляко ?

# 66
Явно ще се хвърля..

# 67
  • София

Направи си извара, а суроватката ползвай за замесване на тесто.

# 68

Направи си извара, а суроватката ползвай за замесване на тесто.

как да направим извара?

# 69
  • София
Кипваш млякото, посоляваш и слагаш в марля или цедка да се прецеди. Колкото по-дълго я прецеждаш, толкова по-твърда става. По принцип 2 часа са достатъчни.

# 70
Моля за рецепта за реване !  Praynig
Заповядай, става страхотно:
Реване

Продукти за блата: 4 яйца,7 с.л. захар, 7 с.л. брашно, 1 бакпулвер, 1 течна ванилии

Продукти за сиропа: 3 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 1течна ванилии, 1-2 с.л. лимонов сок

Приготвяне на блата: Разбиват се яйцата със захарта много добре до побеляване. Прибавя се брашното с бакпулвера с него и ванилията и се доразбива. Изсипва се в намазана с ;масло  и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята умерена фурна до златисто.

Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се смесват и се кипват до разтапянето на захарта напълно.Сваля се от котлона и веднага се слагат ванилията и лимоновия сок.
Изстиналия напълно блат се надупчва с вилица и се залива с половината от горещия сироп. Веднага се нарязва на парчета и се залива с останалия горещ сироп. Покрива се с кърпа,за да се задуши.

# 71
  • София
в какъв смисъл  newsm78
да го спасиш от изхвърляне или отново да стане на пр.мляко ?

Бонго, Бонго... hahaha Joy ама и ти едни съвети даваш...

# 72
туй не са съвети. на мен не ми беше ясно какво разбира под спасяване. ако ми беше отговорила тогава щях да дам отговор.  hahaha

# 73
Ми, в смисъл,че вече се пресече и дали може да се направи нещо с него или да го хвърлям

# 74
след дъжд качулка....  вече са ти отговорили.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт