Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 228
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Лавал-Пловдив
Дървени дъски има навсякъде, даже и в Доларама за 2$ - безсмислено според мен. Чинии също - в магазините тип 1 $ има, даже наскоро си купих едни 4 чинии с ябълки, много весел десен за 3$. А в Канадиен тайър има винаги един голям комплект 20 парчета бели на промоция. (4 големи, 4 малки, 4 купи, 4 чаши). Мед не бих взела от БГ, тук има бг производител, чая може. Кръгла тава - ДА.
За чаршафите - казах си мнението, има хубави и евтини тук:
http://promenademasson.com/membre.asp?membreID=188&langue=
продавачката е българка, имат и хубави пердета на добри цени, посуда, килими, етц.

"Отново има новоизваден пчелен мед.
За повече информация:
450-679-7622 Петър

http://beetreasure.com/"

# 616
  • Vaudreuil Canada
и да доплащаме свръх багаж или да си купуваме всичко наново.

Ако ти е удобно и си свикнала с него си го вземи и доплати багажа аз лично смятам че един багаж може да побере неща на много по-голяма стойност от 75 евро така че ако са нови неща и ще ти трябват и тук ги взимай - за дъската ще кажа че дървените дъски тук или са скъпи или са калпави - пластмаса има в доларамата на цени 1-2 долара.
Кръгла тава абсолютно да. Ако ползваш аерозолни дезодоранти също да - тук се намират много рядко. Памучни одеала също да.

# 617
Евтините дървени дъски бързо се скапват.
Но за първо време става може би.
Шемет е права, че хубавите дървени са скъпи.
Чаршафите, ако ще паснат тук, си ги вземи.
И аз смятам, че 75 евро не са нищо на фона на това как бързо хвърчат парите в началото тук.

# 618
По повод на чаршафите -аз имах (още ги имам де)такива ,които стават и такива ,които не стават-на едно и също легло.За сметка на това ни една бг калъфка не стана .
И един съвет ,който получих преди моето заминаване- не си слагайте зимните якета  в багажа ,за да ви заемат място,а си ги носете с вас.

# 619
  • Vaudreuil Canada
Мда ботушите и якетата на вас - спестявате по 2 кила на човек и доста обем...
Всичко малко, но мнооого тежко в дамската чанта - а дамската чанта да е с най-големия размер.

# 620
Всичко малко, но мнооого тежко в дамската чанта - а дамската чанта да е с най-големия размер.

Да GrinningМоята дамска чанта ,хем не беше най-голямата ,която имах,за да не будя подозрения hahahaтежеше почти колкото ръчния ми багаж,ако не и повече Grinning

# 621

За повече информация:
450-679-7622 Петър

на какви цени продава?

подправки да, не заемат място, а тук точно нашенски подправки аз по-трудно намирам Peace

сещам се за черпаци и други подобни кухн. инструменти, не че на Доларамата няма, но повече от 2-3 месеца усилено използване трудно ще им дам. А металните и дървените по супермаркетите са от 7-8 долара нагоре бройката Peace

А и Вери е права, в началото, парите хвърчат Peace

# 622
Галче, това е единият линк, дето щях да ти давам (за меда). Simple Smile
Досега само наши приятели са взимали и са ни черпели.

# 623
  • Лавал-Пловдив

За повече информация:
450-679-7622 Петър

на какви цени продава?
Галче, не знам, но ето линк към форума всички му хвалят меда. Аз така и не можах да убедя мъжа ми да идем  Sunglasses
http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?f=5&t=45631

А моята дървена дъска от доларама държи вече 3та година (ясно е каква готвачка съм  #2gunfire hahaha)

# 624
  • Монреал

Толкова неща имам, които са ми нови или със сантиментална стойност и трябва просто да ги зарежа. Sad

Аз бих си взела нещата, със сантиментална стойност - всичко друго е заместимо.
Иначе за храни и подправки, да не забравите да ги декларирате на влизане в страната, че да не ви направят проблем.

Което ми напомня ето това шоу - големи майтапи са понякога:
http://natgeotv.com/ca/border-security

И аз смятам, че 75 евро не са нищо на фона на това как бързо хвърчат парите в началото тук.
Много вярно!  Peace

Кака Дора  Hug май всички знаем това гадно чувство на празнота  Cry

# 625
Иначе за храни и подправки, да не забравите да ги декларирате на влизане в страната, че да не ви направят проблем.
А, хубава работа и това не го знаех. Мерси! Hug

Даааа, обмислям да нося голяма дамска чанта - тип малък сак Laughing

# 626
  • Лавал-Пловдив
Не е съвсем празно, двамата по-големи са тук, но единия на таблета, другия на лаптопа и никой не говори  ooooh! Ще запълня празнината с почистване на къщата и една екскурзия до Бостън на 28 и 29.09. ( да видя Синорама как ще се представят аброуд.)

# 627
А, хубава работа и това не го знаех. Мерси! Hug

Пак за храните, ако ги декларирате, гледайте да са опаковани, купени от магазин, иначе има голяма вероятност да ви ги конфискуват Peace По принцип храна е забранено да се внася, доколкото знам.  Проверката на багажа не е задължителна, но е възможна. Не претендирам за достоверност, но в САЩ ми бяха конфискували едни череши, които бях декларирала преди години Peace

# 628
  • Монреал
Да, може да ги конфискуват, но ако не ги декларират и им ги открият в багажа, глобата е мисля 800$.  Ние сме декларирали цигари над нормата (когато мъжът ми беше пушач), бисквити и зехтин от Мароко и др неща и никога не са ни ги взимали.

Откъде купувате детски кънки за лед? Записахме Тари да се научи да се пързаля, ама не ми се инвестира огромна сума в тоя спорт, особено като го знам, че ще му омръзне на половината сезон.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 23:16 от Тарилилей

# 629
  • Лавал-Пловдив

Откъде купувате детски кънки за лед? Записахме Тари да се научи да се пързаля, ама не ми се инвестира огромна сума в тоя спорт, особено като го знам, че ще му омръзне на половината сезон.

Canadiаn Tire - следи промоциите, на Ники ги купихме за към 30$, Рийбок, бяха доста ги намалили

Общи условия

Активация на акаунт