Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 199
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Мерси, Jennie! Hug

# 646
  • Лавал-Пловдив
Сами също има проблем със съскавите и шушкавите съгласни и ни насочиха към ортофонист, но в момента се чака между 8 и 12 месеца. В градината смятат, че понеже другите деца трудно му разбират, той се затваря в себе си и предпочита да играе сам. Засега ще чакаме, да видим.
Има ли техника да се научи да произнася съскавите и шушкавите? Ако му кажа кажи СССССС той го казва, но в дума не казва С, а Т.

# 647
  • Калгари, Канада
Значи аз да съм спокойна, щом има и други мрънкащи деца Laughing

Jennie, не е ли време за братче вече?  Wink
Като се заговори пак за езици, да те питам, ти как виждаш българския в бъдещето на детето ти? Вярваш ли, че ще го предаде на собствените й деца?

# 648
Сами също има проблем със съскавите и шушкавите съгласни и ни насочиха към ортофонист, но в момента се чака между 8 и 12 месеца. В градината смятат, че понеже другите деца трудно му разбират, той се затваря в себе си и предпочита да играе сам. Засега ще чакаме, да видим.
Има ли техника да се научи да произнася съскавите и шушкавите? Ако му кажа кажи СССССС той го казва, но в дума не казва С, а Т.
Колко е голямо детенцето?

# 649
  • Монреал
Жени, защо не се преместите в Монреал  Grinning Или можеш да направиш една екскурзия - работна - аз се записвам за клиент първа!  Hug

Ние направихме евалюейшъна с частен логопед, което буквално ни изяде застраховката  Rolling Eyes и сега подадохме документи към 2 държавни клиники и чакаме отговор дали ще ни приемат.  Praynig

За психолога - ударих на камък - 2 частни срещнах и изобщо не ги харесах  newsm78 Втората буквално се изнесохме от офиса й 2 минути след като пристигнахме. Разбрахме се по телефона, че ще се изсипем там цялата фамилия, нямало проблеми, ама като отидохме реши да приеме само 1 родител + Тари, а останалите ако можело да се разхождат навън за да не вдигали шум  ooooh! Егаси психолога, егаси чудото - еми казахме й щом й пречим да си ходим всички.

# 650
  • Лавал-Пловдив
Колко е голямо детенцето?

Октомври става на 4

# 651
  • Калгари, Канада
Ако някой има време и желание да подкрепи Мис България (че чехкинята ни е минала), ето линка:
www.pageantology.net - слага се чек пред България и най-отдолу на държавите се натиска vote

Ако пък иска да мами за победата: първо отваря възможно най-много прозорци и след това гласува във всеки един от тях. Който иска да мами повече, минава после и на друг браузър (.... например : Mozilla Farefox, Internet Explorer и т.н.) и прави същото. Така поне се твърди от запознати лица.

Говори се, че "организаторите най-накрая решиха, че която от миските спечели 1-во място от всички гласувания в Интернет, влиза директно в ТОП 10"

# 652
  • Vaudreuil Canada
Гласувах .. споделих ... отивам да готвя   chef

# 653

kaka_dora има техника разбира се. Ако Сами вече казва Т вместо С и предполагам Д вместо З от самосебе си няма да се коригират нещата. Щом може СССССС изолирано (надявам се да е правилно а не само така да ти звучи на теб) пробвай да му зададеш СССССССС (дълго) и след това правиш лека пауза и казваш ААААААА (напевно). Така със всички гласни и след примерно седмица две ежедневни упражнения по 3-5 пъти на ден по 15 мин всеки път можеш да опиташ същото без паузата. После следва същото но вече без да задържаш напевно на А (или с която гласна упражняваш)  - тоест звучи ССССССА. Последно се отработва нормалната сричкиа СА. Това се нарича права сричка.

Работи се и за обратна сричка АС по приблизителен начин.
После АСА.
Накрая САС.
Правят се и срички със струпани съгласни. Примерно КСА или СКА
След беззвучната С следва звучната З (тя обаче се повлиява едновременно със С)

Следва автоматизацията в думи.

Цялото нещо би следвало да се премине за 2 месеца с упоритостта и участието на родителя. Логопедът е по 1-2 пъти седмично за 30 мин същинска работа и важно да се ходи за да не тръгнат в грешна посока нещата.

Jennie, не е ли време за братче вече?  Wink
Като се заговори пак за езици, да те питам, ти как виждаш българския в бъдещето на детето ти? Вярваш ли, че ще го предаде на собствените й деца?

Мамамия
Братче или сестриче или пък две наведнъж с удовлствие но Божа работа!  Simple Smile
Май сме единици майките с по едничко в темата!  Wink

Мишел говори чудесно български и понеже аз обичам да се изразявам на лекичко по-висок стил я слушам че е прихванала от разговорите ми с други възрастни и ползва (на място) думи които никак не са за речника на 3 годишно. Но не мисля че ще предаде българския на децата си. Нашите деца за съжаление ще говорят български единствено с нас и дотам. Иска ми се да чете на български и да научи за българската история и култура и това да й носи удоволствие. Да познава и уважава корените си.

Мисля че поради това че умее да ползва български език тя ще научи много повече дори за мен самата - родната й майка защото аз никога не мога да изразя личността си и себе си на различен от българския език. Аз съм това което съм защото мисленето ми се случва на български. Имам предвид че аз като човек се случвам на български. Моята душа и индивидуалност са на български. Разбира се че в ежедневието си мисля на английски а също смятам за английския си че е на отлично ниво но аз съществувам на български.  Heart Eyes Мога да й кажа I love you my little one но всъщност любовта ми към детето ми вибрира на български.

Тарили имаме идея за Тенксгивинг да идваме и бих искала да се срещнем с много от вас но честно казано не мога да обещая че са само 2 дни а се очертават мероприятия.  Hug

Какво казва вашият ивалюейшън?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 04:50 от Jennie

# 654
  • Калгари, Канада
Jennie, ами тогава, пожелавам ти скоро (поне) още едно детенце   Heart Eyes Аз пък предположих, че има новина, но си мълчиш за сега (затова подпитвам).

Много ми беше интересно написаното към kaka_dora, а и това, което пишеш за българския на Мишел. Благодаря   bouquet

Шеметке, сготви ли? Аз напоследък все съм гладна ... Чудя се дали не е защото правя едни упражнения ?!  newsm78

kaka_dora, още ли тичаш?

# 655
И аз ще се радвам да се срещнем, би било чудесно!

Тарилилей, защо логопед за Тари? Аз мислех, че за Илияс говореше по-преди?  Неприятно се е получило с психоложката, дано да намерите някой , подходящ за вас! А за логопеда всъщност за какви пари става въпрос, че никак не съм наясно? И държавните се покриват от застраховката, а частните не, така ли?

Мамамия, да знаеш, че не си само ти Simple Smile последната седмица особено се скъсвам да ям, не знам какво е това чудо...всъщност може да е от смяната на сезоните, сякаш и друг път ми се е случвало в есенно-зимен период...но, продължавам с йогата, много съм доволна и не мисля да спирам.

# 656
  • Vaudreuil Canada
Шеметке, сготви ли? Аз напоследък все съм гладна ... Чудя се дали не е защото правя едни упражнения ?!  newsm78

Сега довършвам едни шницелчета. А цялата къща мирише на топъл хляб и лютеница Simple Smile Сезона на зимнината  Wink

# 657
  • Калгари, Канада
Шемет, чакай ме, хващам самолета  Wink

kambanka, то и аз не мисля за спиране на упражненията  Wink

# 658
  • Vaudreuil Canada
Шемет, чакай ме, хващам самолета  Wink

Идвай .. масата я слагам на мига  Hug

kambanka, то и аз не мисля за спиране на упражненията  Wink

Мда ... Камбанка тя в момента мисли за лютеница  Mr. Green

# 659
  • Калгари, Канада