Красотата на земята сме събрали във цветята! Лятото и цветята, тема 60

• 55 422
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • в огледалото на живота
Много ви изпуснах,но се връщам пак при вас  Hug
И за да не е с гол запис си показвам прекрасния бенждамин който направо подлудя тази година:
Скрит текст:
Връщам се да  чета  Heart Eyes

# 646
Девичка ме не ме сърбят пръстите да те питам има ли развитие с каменното цвете. При мен две цъфнаха, а третото си е на листа още, но не съм се предала за цвят. Ще си чакам до последно  Crossing Arms

# 647
  • в огледалото на живота
Агнес,три пъпки има вече;много е пораснало.... Heart Eyes
Чакам си цветчетата,много се вълнувам....за пръв път го отглеждам и много му се радвам.

Ако щеш вярвай,може и налудничаво да звучи но му говоря,докосвам,а като видях пъпките даже си ги целунах.... Crazy
Какво мижаво беше с две листа които едва се подаваха от една пластмасова чашка,а сега избуя доста.
Благодаря ти от сърце за него.

Хоята и тя ми се прихвана,нови листенца изби.За съжаление обаче всички листа от теменужката загинаха....не мога да ги завъдя така и това си е ... Tired

# 648
от бялата теменужка ли? Аз имам едно прихванато от нея и ще ти го дам.
Откраднах си  Embarassed от лекарския кабинет едно листенце от розова и сега съм го топнала във вода с големи надежди  Praynig

# 649
devi4ca, как се опитваш да захванеш теменужката - листенцето във вода ли го държиш или направо го садиш?
От моят опит с отглеждането на теменужки - вече 17 години, мога да кажа, че най-сполучливо се захващат от листенца във вода. Но трябва да седят доста време, докато си пуснат листенца във водата и чак тогава ги садя. Като поотраснат доста, чак тогава махам листото-майка. По този начин провал не съм имала. Пробвала съм и направо в пръстта, но там по-рядко се хващат. Един път от едно листо толкова много хасчета излязоха, че се хванах за главата. Сега от две насадени листа пак само едното се е хванало, но не ми се чакаше във вода.

# 650
  • SHOOT ME 10 $
Лятото да,ако забравя и един ден да ги полея и клюмат.А тези които са ми в саксии ги прибирам на хладно и съответно в най-големия студ внимавам с поливките.Да не са съвсем сухи,но ако прекаля и загниват.А в двора си умират от студа,но може да си начупиш и да си ги размножиш,лесно пускат корен и във вода и в почва.И по двата начина съм пробвала и миналата есен раздавах резници на сума ти народ.На всички им се бяха хванали.

О така ли, благодаря аз не знаех.Всяка година през зимата ми умират,а лятото търся нови.

# 651
  • в огледалото на живота
Sea lights ,да във вода ги държа листенцата.Не я подменям само доливам когато се се е изпарила.От март до края на май така си стояха и загниха едно по едно.Не са натопени много само долния край.Явно нещо не искат да излизат корени ...примирих се.Ще купувам или ще чакам някой да ми подари като Агнес например Grinning

# 652
Sea lights ,да във вода ги държа листенцата.Не я подменям само доливам когато се се е изпарила.От март до края на май така си стояха и загниха едно по едно.Не са натопени много само долния край.Явно нещо не искат да излизат корени ...примирих се.Ще купувам или ще чакам някой да ми подари като Агнес например Grinning
И друго забравих да пиша - държа ги в прозрачна чашка или буркан и на перваза до прозореца. Иначе наистина водата не се сменя, а само я доливам с престояла. Може би самите листа не са били достатъчно здрави или по-скоро дръжките им.

agnesana, нали знаеш, че откраднатото най-лесно се хваща. Надявам се и при теб да е така  Hug

# 653
Чувала съм  Embarassed но до сега май не си бях крала така цвете или поне не помня вече.

Иначе листенцата не винаги пускат корени. Една приятелка ми откъсна 5 листенца от бяла сентполия и ги натопих във вода. 2 пуснаха корени, другите изгниха, а като ги насадих само едната тръгна. По назад пуснах снимки на двете теменужки. Едната е от моята, а другата е от приятелката ми. И двете хванати с листенце във вода.
Сега това краднатото листенце съм го качила на високо над мивката, че имам син бандит и редовно ми "помага" с цветята.

# 654
  • Бургас
midkoo ,можеш и семена да събереш.Ако ги сееш януари,февруари пролетта ще си имаш цъфтящи.Само,че се опрашват и не е сигурно какъв цвят ще излязат.Аз сях бели и розови и ги бях надписала а всичките ми цъфнаха различно.Примерно бяло с розово,тъмно розово,по-светло и така.
Бяла теменужка и аз имам,но за момента мога да предложа само листа Simple Smile При мен пък във вода не се получава.Пускат корен и като ги засадя и умират.Аз практикувам така-режа листото напречно под наклон,топя във вкоренител и буча в чашка,но не дълбоко.Предварително си поливам почвата с топсин.Покривам с нещо прозрачно,пликче или друга прозрачна чашка.Оставям ги на перваз на не много слънчев прозорец и ги забравям.От месец до два,вече имам листенца.Тогава махам парника и започвам да поливам по-малко.Миналата есен захванах така около 20 които раздадох на пролет.Общо взето по този начин имам 98% успеваемост.
Сега обаче нямам място пък и честно казано не ми се занимава.Миналия месец ми дадоха две листенца и съм ги набучила,обаче не им сложих парник та да видим,по това време не съм пробвала,все е било по-по хладно.Свежи са за сега,не са се гътнали,а ще стане почти месец.
И аз много рядко съм крала,обаче съм чувала ,че така най се хващат.

# 655
Zolka , с грудки ли беше флокса, че вече забравих.
Ако да: досега трябваше да се покажат стръкчета. Топло е и избиват бързо.
Ако нищо не е избило, поразрови малко да видиш дали не е загнила или пък нещо да я е наръфало.

Не, само едно коренище в малко пръст беше.

# 656
  • ГОре на черешата...
Обещаното:

И още мушката:
Скрит текст:

Малко по-интересни сакъзчета:

И още една пеперуда - какво ли искат да ми кажат?

Хахах, аз липсвам, ама като се появя - нямам спирка, изгонете ме...

# 657
  • Gone with the wind
Денима, цветеносът на хоята според мен е прецъфтял (ако беше нов с този размер трябваше отдавна да си личат пъпките), но нали знаеш, че хоите цъфтят повторно на един и същ цветенос Wink

# 658
  • на североизток от Рая
 Здравейте! Завърнах се!  Hug

Феята на мушкатата и сакъзите се постара да напълни очите и душата ми с красота. Мариетка, благодаря!  Hug Heart Eyes

Прочетох назад, виждам ,че сте добре, а това ме радва.  Simple Smile

# 659
  • ГОре на черешата...

Феята на мушкатата и сакъзите ...

Crazy

Hug  bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт