Париж 7

• 67 955
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, тъй като не се справям добре с езиците  Embarassed моля запознатите да ми обяснят за paris pass, какво включва и как мога да го купя. Благодаря предварително

# 121
Здравейте, в четвъртък заминавам за Париж.Вчера един приятел ми каза, че в събота и неделя мога да посетя сорбоната отвътре.За жалост, гугъл не ми помогна особено.Бихте ли ми обяснили как да стигна до Сорбоната и дали наистина уикенда е отворена за посетители?Благодаря предварително!

# 122
Здравейте, тъй като не се справям добре с езиците  Embarassed моля запознатите да ми обяснят за paris pass, какво включва и как мога да го купя. Благодаря предварително
http://parisbytrain.com/paris-visite-pass-card/
Включва транспорт и отстъпки за някои от забележителностите. И аз не владея езиците, но си превеждах с гугъл преводача- получава се- разбираш каквото ти трябва.
http://parisbytrain.com/paris-metro/#tickets-passes
ето тук са всичките билети. На мен ми свърши хубава работа MOBILIS- само за транспорт, но за всичко- метро, влак, автобус...И, понеже с децата нямаше как да влизаме навсякъде, се задоволихме с разглеждане отвън и много се возихме на всичко.

# 123
Мисля, че това е единственото което ме притеснява за тази екскурзия, и ще се мисли до последно     Rolling Eyes
Благодаря , че ми давате полезна информация Simple Smile
и моята ситуация е подобна, самолетът ми е в 6,50 от Шарл дьо Гол. Трябва да стигна от Северната гара до летището и да съм там около 5 сутринта. simona_st, ако си намерила решение, моля, сподели

# 124
Мисля, че това е единственото което ме притеснява за тази екскурзия, и ще се мисли до последно     Rolling Eyes
Благодаря , че ми давате полезна информация Simple Smile
и моята ситуация е подобна, самолетът ми е в 6,50 от Шарл дьо Гол. Трябва да стигна от Северната гара до летището и да съм там около 5 сутринта. simona_st, ако си намерила решение, моля, сподели

Карта на нощните автобуси:
http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?loc=reseaux& … tilien&fm=pdf
И информация за подходящият такъв:
http://www.noctilien.fr/Noctilien/Plan.do?url=http://www.transpo … &ligneno=N140

# 125
Здравейте, в четвъртък заминавам за Париж.Вчера един приятел ми каза, че в събота и неделя мога да посетя сорбоната отвътре.За жалост, гугъл не ми помогна особено.Бихте ли ми обяснили как да стигна до Сорбоната и дали наистина уикенда е отворена за посетители?Благодаря предварително!

търси в гугъл адрес : 1 Rue Victor Cousin, Université Diderot Paris 7, 75005 Paris

близка спирка на метрото CLUNY - LA SORBONNE

за влизането не знам  Peace

# 126
Регистрирах се едва сега, след като посещението ми в Париж вече е факт. Организирах екскурзията ни сама благодарение на голяма част от информацията, която получавах от тук. Сега и аз ако мога с нещо, бих помогнала на драго сърце.

# 127
Регистрирах се едва сега, след като посещението ми в Париж вече е факт. Организирах екскурзията ни сама благодарение на голяма част от информацията, която получавах от тук. Сега и аз ако мога с нещо, бих помогнала на драго сърце.

На първо време разкажи - къде ходи, какво видя, пък ако сложиш и малко снимки ще е прекрасно!  Grinning

Много пъти съм го казвала, но пак да кажа - всеки, който има желание след като се върне може да сподели своето мнение - хубаво или лошо... Така и следващите ще почерпят от този опит.  Laughing
Прекрасно е да има някаква обратна връзка...

# 128
  • SF
Аз се върнах.
Обожавам Париж!!!
Ухае на кафе о ле и парфюм. Може би съм влюбена в града и затова не виждам недостатъците му.
Най-много ми хареса гледката от градините на Тюйлери към ШанзЕлизе (както и да се пише това на български) и Триумфалната арка към 10 вечерта, когато слънцето се кани да залязва. Харесвам как Голямата Арка се вписва в малката и кулите отстрани.
Ще ви пусна снимка (ако ме научите как), за да го погледнете през моите очи.
Обожавам Париж!!!
Харесвам хората, цветовете, контрастите, рисунъка на Сена. Харесвам корабите, хората които крещят от тях, размахвайки ръце на минувачите по кейовете и обратната връзка, която се получава. Харесвам погледите на мъжете, когато покрай тях минава красива жена.
Дивя се на символа на Париж - Айфеловата кула и как една метална конструкция се превръща в символ на Европа, в архитектурното достижение на света. Най-сниманото желязо, най-принтираното по тишърти, чанти, шапки и магнити. Най-носеният на гърдите световен обект! Може би заедно с другото известно творение на Айфел - Статуята на свободата. И тя е там  - на един от островите на Сена.
Харесва ми да се разхождам с фунийка Агендас по най-известния булевард в света и да ме анимират артистите. Харесва ми вкуса на Агендас. Сладолед като сладолед, но си го хапвам в Париж. И става някак сладолед с екстри.
Харесва ми да ходя на шопинг в Париж, както това се случва по филмите и това ме кара да се чувствам специална. Харесва ми да се чувствам специална. И съм щастлива, че Париж успя да го направи. Затова го обичам!

На моя Париж с любов! Heart Eyes

# 129
Esmee, Браво, за целият пост!  smile3501

...
Ще ви пусна снимка (ако ме научите как), за да го погледнете през моите очи.
...

ТУК, можеш да прочетеш повече.
Накратко - снимката трябва да е качена някъде в нета, след която можеш да дадеш линк към нея, или направо да я сложиш тук. Може да е качена и във фейсбук.

# 130
Есме никога не съм била в Париж, но винаги съм си мечтала да отида там и съм си мислела как точно ще се почувствам и какво ще изживея ....е ти го описа дума по дума... мечта по мечта... Невероятен пост Hug

# 131
Овършахме Париж...голямо ходене падна...имах пришки на краката си... Laughing   е,  и с метрото "станахме приятели"... снимки много, клипчета...красота, особено в Дисниленд ... най-добре ще е който желае да ги гледа - във фейса...https://https://www.facebook.com/zinaida.jeleva?ref=tn_tnmn , но пишете , че проявявате интерес за Париж, за да ви одобря към приятели...

# 132
  • SF
*Semora*, отивай!
Не разчитай на моя пост. Отиди да го усетиш. Каквото и да харесваш, каквито и да са интересите ти "на слънце и под дъжда, през деня или през нощта, има всичко, което би пожелала".
Прочетох си поста, нуждае се от редактор. Не му обръщайте внимание, а заминавайте натам. Можех да съм и много по-кратка и да напиша просто КЕФ!  Simple Smile

Останаха ми няколко билета за метрото. Ако някой се кани да заминава и една карнетка няма да му е достатъчна, да ми пратилична бележка. От София съм.

# 133
Есме, за сега само го мисля... За това съм в темата да събирам информация... Пък някой ден и аз дано се похваля Wink Hug

# 134
Нямам търпение! newsm68 След по-малко от две седмици заминаваме! По същото време, на същото място newsm44. Толкова много се вълнувам, че вече сънувам Париж!

Общи условия

Активация на акаунт