Париж 7

• 67 948
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • SF
В събота пътувам от Париж към Бове.
Значи 16.45 е добре да съм на Порт Майо?
Сега е сезонът на ваканциите и снощи сме се прибирали 5 часа в Париж от Нормандия. Имаше буря и задръстване по пътя. Затова се притеснявам и не мога да преценя кога да тръгна за летището в Бове.

# 106
Zdraveite, bih iskala da popitam ako nqkoi znae kakav e no6tniqt transport v Paris i kak moga da stigna do leti6teto, poneje poleta ni e 6.30 sutrinta...
Blagodarq  Simple Smile

# 107
Zdraveite, bih iskala da popitam ako nqkoi znae kakav e no6tniqt transport v Paris i kak moga da stigna do leti6teto, poneje poleta ni e 6.30 sutrinta...
Blagodarq  Simple Smile

Пишете на кирилица, за да ви прочетат повече хора.

До кое летище искате да стигнете?

# 108
Извинявам се, не знаех  Simple Smile
Трябва да стигна до Летище Париж Шарл Дьо Гол.

# 109
Извинявам се, не знаех  Simple Smile
Трябва да стигна до Летище Париж Шарл Дьо Гол.

Понеже не пишете отправната точка, ви давам линк с транспорта от/до ШДГ http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-c … lic-transport.htm

# 110
Благодаря за линка Simple Smile
Явно нощният транспорт е кът и от вечерта на предния ден трябва да се отиде на летището Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 16:59 от simona_st

# 111
Явно нощният транспорт е кът и от вечерта на предния ден трябва да се отиде на летището Simple Smile

Има нощен транспорт от всички точки на Париж.
Ето карта на нощните автобуси в Париж http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?loc=reseaux& … tilien&fm=pdf

Взимате някой от нощните до Gare de l'Est и от там N140 или  N143 до ШДГ.

# 112
Много благодаря Мимии Simple Smile

# 113
  • пак на Рив Гош
от вечерта на предния ден трябва да се отиде на летището Simple Smile
Летищата са затворени през нощта  Peace, отварят ги преди първите полети.

Друг вариант е последната вечер да спите в хотел до летището. Иначе първият РЕР тръгва от Gare du Nord в 4ч53 и стига на летището в 5ч30, но май ще ви е късно...

# 114
Мисля, че това е единственото което ме притеснява за тази екскурзия, и ще се мисли до последно     Rolling Eyes
Благодаря , че ми давате полезна информация Simple Smile

# 115
Здравейте!     Да продължа с ден четвърти-събота-22.07.2013. Това е денят, определен от нас за посещение на 50-тото юбилейно Международно авиошоу на Бурже- Салон дьо Бурже. За да стигнем до Бурже се качваме на RER А и с прекачване на Шатле на RER В по посока на Роаси - Шарл де Гол.Качваме се на влакчето В ,което е дошло ,и аз чувам дикторски глас ,който казва , че това влакче няма да спира на Льо Бурже, а отива директно на Шарл дьо Гол. Скачаме като ужилени и излизаме от влакчето. Един недостатък на парижкото метро-чести ремонти ,в резултат на които отпадат много спирки, и чести промени на това на кои спирки ще спира конкретния влак и това го научаваш или от електронните табла или от дикторски глас, секунди преди да се затворят вратите и влакът да тръгне.Пример с RER С, почти 4 спирки преди гара Остерлиц няма да се обслужват и то точно юли месец.Съвет - на страницата на www.transilien.com има точния график и може да се запознаете с ремонтните работи, интервала и спирките , които се обслужват.Слизаме на Бурже, там ни чакат автобуси -совалки/ Бюс-Навет/ ,които ни откарват до площите на Салона. Нямаме билети и се нареждаме на една малка опашка от около 30 човека. Бързо си купуваме билети и влизаме. В това време тълпи от хора, които са си купили предварително билети по Интернет ,чакат на големи опашки за да влязат.За съжаление времето не беше много хубаво- облачно и ветровито. Въпреки това летателната  демонстрационна програма се изпълни. Руснаците разбиха всички- най-добрите! В края на деня се прибираме по обратния , вече познат път.Следващият ден-23.07.- неделя , е отреден за Айфеловата кула. Нареждаме се на опашката за асансьорите в 08.30 часа. Има и друга опашка, в срещуположния крак ,която е за тези, които искат да се качат пеш до втория етаж, срещу 5 евро.В 09.00 часа започват да пускат към касите. Проверките за влизане са доста строги- примерно без стъклени бутилки за вода.Качваме се до 2 етаж. Духа силен вятър и е неприятно за продължително стоене. После слизаме с асансьора и през Марсово поле отиваме към Военното училище. Срещу нас върви един мустакатко. Навежда се и изключително доволен показва току-що намерен масивен, лъскав златен пръстен- може би халка. Ние не реагираме и го подминаваме.Отправяме се към Музея Орсе, покрай Асамбле Насионал. Завивайки към Орсе , насреща ни една жена  изведнъж се навежда и отново "намира" златен пръстен. Припомних си предния мъж и и викам на жената-Знам го този номер, знам го! А тя ми вика -А! Знаамо, знаамо! Бях ги нарочил , че са румънски цигани , но може да са били сръбски цигани. Ако някой знае по -точно какъв е този номер, нека да каже.За да влезем в Орсе чакаме много - към час и половина, но да не забравяме , че беше неделя. Мерките за сигурност бяха най-строги , дори сравнено с Лувъра.Не можеш да влезеш в самия музей с раница, оставя се на гардероб.Следващият ден- понеделник-24.07. е определен за шопинг- Галери Лафайет, Прентан , Сефора, магазини по Риволи.Жалко, че Ла Самаритен /La Samaritaine/ не работи. През далечната 1977 година беше страхотен магазин. Следващият ден-25.07. отиваме в Монмартр. Качваме се с железницата-фюникюлер-, до Сакре кьор с билети за метрото.Бях купил две карнет-а.Едно карне всъщност са  десет отделни билета,аз си мислех , че са под формата на бележник ,от който си късаш.В последствие се качихме няколко пъти с железницата , а като свършиха билетите и пеша, тъй като обикаляйки Монмартр слизаш отново в подножието пред Сакре кьор.Разглеждаме Катедралата, площада Тертр, Дали, Лозето в близост, Au lapin agil. Само отваряме карта и веднага една дама , която минава покрай нас ни пита имаме ли нужда от помощ  и ни упътва  надолу към Мулен Руж и  Плас Пигал.Тук, в Монмартр, купихме всички сувенири- сравнено с другите места тук имаше най-голям избор и добри цени за сувенири.Това беше нашето пътуване в Париж накратко. На следващият ден се качихме на TGV Lyria и след 4 часа бяхме в Цюрих, откъдето продължихме с влак и кораб по Бодензее към Фридрихсхафен.               Няколко бележки: 1. Навсякъде има предупреждения за джебчии, дори в Музея Орсе предупредиха по уредбата , че са забелязани такива в музея.По една от френските телевизии имаше репортаж за джебчии и една от джебчийките, които хванаха беше българка.Аз нямах такива проблеми , но повече внимание не е излишно.

# 116
  • Варна
Aми естествено предлагат да ви продадат пръстена на много ниска  цена като за златен.Подробноста е , че той е , както казваше баба ми , ''от дърт пиринч''.
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 117
  • Варна

Това пък що за глупост е.Може ли някой да си представи как хилядите пътуващи със първите полети си правят катун на летището от предния ден.Нали голяма част от 35те милиона туристи в Париж пътуват със самолети как никой няма да им осигури наземния транспорт.Направи сметка за разписанията и провери къде има спирка на нощен автобус
http://www.noctilien.fr/Noctilien/pages/en/index.html
След полунощ  има нощни рейсове, ходещи от летището  до Place du Châtelet  на всеки 30 минути – 8 евро в едната  посока.

# 118
  • SF
Вчера направих обиколка с корабче по Сена.
Ползвах Бато Муш.
Тръгва на всеки половин час от Понт де Алма - недалече от Айфеловата кула.
Струва 12.50 евро. Тръгва по реката в посока Ла Плас де ла Сите - Нотр Дам де Пари - катедралата на островчето, знаете я сигурно. Обикаля острова и обратно нагоре до моста след Айфеловата кула, където прави обратен и отново на Понт де Алма. Ако ви устройва като разстояние и цени, ползвайте тази компания. Simple Smile

# 119
Здравейте и от мен! И аз планирам Париж в началото на септември с посещение на Дисниленд. И аз, като оплакалите се по-горе, срещам само мнооого високи цени. Може би проблемът е в това, че сме 3-ма и искаме тройна стая. Моля за съдействие за линк към апартамент или хотел 2 или макс 3*, проверени. Да оправя нощувките и ще мисля за организацията на програмата. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт