Париж 7

• 67 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Варна
chockolina, хубаво да си изкарате и много да разказваш  Peace

# 151
Здравейте момичета ( и момчета явно) изчетох ви с голям интерес Мимии, началната страница ще си я прелиствам седмици наред, както и полезните коментари на всички....
И така накратко предстои ми пътуване до Париж средата на септември, ще пътуваме с Wizz air, така че ще пристигнем на Буве, късния следобед. По постовете ви се ориентирах, че рейса от Буве пристига на Porte Maillot, така че от там ще трябва да се придвижим до 11 част и по точно до този апартамент http://www.booking.com/hotel/fr/apartment-4-rue-merlin.bg.html?a … cc6f453ed3;dcid=1
Ходили сме в Париж преди около 8 години, но не бих казала че познавам града, по скоро от площад Трокадеро през Триумфалната Арка, по Шанс Елизе до градините Тюлери и това е...
Но сега ще сме седмица там, така че планираме по обстойна разходка по основните забележителности и най - вече с наслада да усетим духа на Париж, понеже предишното ни прекосяване на града не ни остави добри спомени ( беше след националния празник юли месец и имаше заграждения на всякъде...)
Много ще съм ви благодарна ако споделите мнение за квартала, в който ще спим ( разбрах, че някой от вас са живели в Париж) дали има наоколо от прословутите хлебарнички с вкусни хлебчета ( за които от сега бленуваме). Също така ще съм благодарна ако ме напътствате с транспорта от Буве до 11 част на Париж и от там до някой от по- далечните забележителности( другите от картата се ориентирах, че може и пеш да се придвижим)
Ами това е за сега ....но сигурно ще имам и други въпроси, за да планирам най-хубавата почивка в Париж....

при първия ми престой в Париж бях в Modern Hotel, който е на 30 метра от вашия апартамент

кварталът не е кой знае какво, но е спокоен, не помня дали имаше хлебарница наблизо, имаше няколко много евтини супермаркетчета ... но това беше преди 10 години, нещата може да са се променили

# 152
  • Варна
chockolina, хубаво да си изкарате и много да разказваш  Peace

Мерси! Hug Най-малкото ще показвам снимки Simple Smile

# 153
Здравейте момичета ( и момчета явно) изчетох ви с голям интерес Мимии, началната страница ще си я прелиствам седмици наред, както и полезните коментари на всички....
И така накратко предстои ми пътуване до Париж средата на септември, ще пътуваме с Wizz air, така че ще пристигнем на Буве, късния следобед. По постовете ви се ориентирах, че рейса от Буве пристига на Porte Maillot, така че от там ще трябва да се придвижим до 11 част и по точно до този апартамент http://www.booking.com/hotel/fr/apartment-4-rue-merlin.bg.html?a … cc6f453ed3;dcid=1
Ходили сме в Париж преди около 8 години, но не бих казала че познавам града, по скоро от площад Трокадеро през Триумфалната Арка, по Шанс Елизе до градините Тюлери и това е...
Но сега ще сме седмица там, така че планираме по обстойна разходка по основните забележителности и най - вече с наслада да усетим духа на Париж, понеже предишното ни прекосяване на града не ни остави добри спомени ( беше след националния празник юли месец и имаше заграждения на всякъде...)
Много ще съм ви благодарна ако споделите мнение за квартала, в който ще спим ( разбрах, че някой от вас са живели в Париж) дали има наоколо от прословутите хлебарнички с вкусни хлебчета ( за които от сега бленуваме). Също така ще съм благодарна ако ме напътствате с транспорта от Буве до 11 част на Париж и от там до някой от по- далечните забележителности( другите от картата се ориентирах, че може и пеш да се придвижим)
Ами това е за сега ....но сигурно ще имам и други въпроси, за да планирам най-хубавата почивка в Париж....

при първия ми престой в Париж бях в Modern Hotel, който е на 30 метра от вашия апартамент

кварталът не е кой знае какво, но е спокоен, не помня дали имаше хлебарница наблизо, имаше няколко много евтини супермаркетчета ... но това беше преди 10 години, нещата може да са се променили
Благодаря за информацията, струва ми се сравнително близо за обиколка пеш, дано не се лъжа.
Супермаркетите ще са ни полезни, имаме обурудвана кухня в апартамента.
  bouquet

# 154

Благодаря за информацията, струва ми се сравнително близо за обиколка пеш, дано не се лъжа.
Супермаркетите ще са ни полезни, имаме обурудвана кухня в апартамента.
  bouquet

ами като цяло е по-добре да се вземе метро до центъра за няколко спирки, иначе до площада на Бастилията е около 15-20 минути пеша, но кварталът не е много приятен за разходки  Peace

# 155
Bradley Cooper, добър съвет, ще ползваме тогава метрото за няколко спирки, метро №2 ни е доста удобен.
А дали някой може да ми даде малко повече информация за църквата sacre coeur, дали да се възползваме от лифта ( поне така ми изглежда онова чудо  Simple Smile ) или по добре да се изкачим пеша.

# 156
линията на лифта за Sacre Coeur е малка, и изкачването не е проблем и пеша за 5-6 минути  Peace

# 157
  bouquet аз също предпочитам пеша да се изкачим, включвам го в разходката, метро №2, спирка под хълма и изкачване пеш Simple Smile

# 158
  • СОФИЯ
Здравейте. Страхотна тема и много добре оформена. Поздравления. Човек доста добре може да се ориентира за всичко. Но аз имам два въпроса, на които не мога да открия отговор. След 2 седмици ще пътуваме с кола до Париж и до колкото разбрах, трябва да се снабдим с дрегер за алкохол. Може ли някой да ми каже дали от тук можем да го закупим(знам, трябвало да отговаря на френските стандарти иначе не се признава) и ако не можем да го намерим дали ги има навсякъде като влезнем във Франция.
Вторият въпрос е свързан с паркингите. Около дисниленд има P+R паркинги. Знаете ли какви са цените им за денонощие(24 часа).

# 159
Здравейте.Всички теми са страхотни. Засега съм изчела 1,2,част от 6 и 7ма. Ще посетим Париж през октомври,резервирахме си апартамент в 19 район, близо до спирка Pyrénées. Искам да попитам момичетата, които живеят в Париж за мнение за квартала и дали има в близост супермаркети и разбира се хлебарници и кафенета. Ще бъдем там за 7 дни и се надявам да посетим всичко, което сме си набелязали. Благодаря ви предварително за отговорите! Продължавам да чета темите Simple Smile

# 160
Bradley Cooper, добър съвет, ще ползваме тогава метрото за няколко спирки, метро №2 ни е доста удобен.
А дали някой може да ми даде малко повече информация за църквата sacre coeur, дали да се възползваме от лифта ( поне така ми изглежда онова чудо  Simple Smile ) или по добре да се изкачим пеша.

На качване с "лифта" то е като малко "метро" и важат картите от метрото за него слизане пеша

# 161
Здравейте. Страхотна тема и много добре оформена. Поздравления. Човек доста добре може да се ориентира за всичко. Но аз имам два въпроса, на които не мога да открия отговор. След 2 седмици ще пътуваме с кола до Париж и до колкото разбрах, трябва да се снабдим с дрегер за алкохол.

Не е задължително да имате дрегер, особено ако сте с чужд номер Simple Smile
Дори за френските автомобили не е наказуемо да нямат.

За паркингите не мога да помогна.

# 162
  • Варна
Ще посетим Париж през октомври,резервирахме си апартамент в 19 район, близо до спирка Pyrénées. Искам да попитам момичетата, които живеят в Париж за мнение за квартала и дали има в близост супермаркети и разбира се хлебарници и кафенета.

А французите които живеят в 19 район нима да не ядат , пият кафе или не искат кроасани??????
Възможно ли е в място по света където живеят стотици хиляди да няма '' в близост супермаркети и разбира се хлебарници и кафенета. ''

# 163
Благодаря ви за съветите, всички сте ми много полезни!
Още един въпрос имам, обаче,  относно транспорта в Париж- каква е цаната на картите ( дневни, седмични) отделно за Метрото и за RER или има и комбинирани.
Дайте съвет как е по-добре да направим, да си вземем за цяла седмица карта и за всички линии или....
Разбрах, че картите важат от понеделник до неделя, а ние пристигаме в събота...

# 164
Благодаря ви за съветите, всички сте ми много полезни!
Още един въпрос имам, обаче,  относно транспорта в Париж- каква е цаната на картите ( дневни, седмични) отделно за Метрото и за RER или има и комбинирани.
Дайте съвет как е по-добре да направим, да си вземем за цяла седмица карта и за всички линии или....
Разбрах, че картите важат от понеделник до неделя, а ние пристигаме в събота...

Отворете първият пост има прекрасна информация написана от Роца под името "Транспортен наръчник".

Общи условия

Активация на акаунт