Париж 7

• 67 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
УНИКАЛНА СНИМКА!!!! smile3501

И аз вече нямам търпение да видя този град-мечта!!!!
Още три седмици......

# 137
Опитах се да купя онлайн билети за Айфеловата кула, но няма за нашият период. Дали на място ще можем да купим?  Tired Ама че работа, докато се намоткам....

# 138
  • Варна
Опитах се да купя онлайн билети за Айфеловата кула, но няма за нашият период. Дали на място ще можем да купим?  Tired Ама че работа, докато се намоткам....

Laughing И аз така... само часове късно вечер са останали. Решихме, че ще идем рано сутринта, с надеждата да няма много хора тогава и да успеем да се доредим по-бързо. Simple Smile

Момичета, може ли да ми кажете дали планът ми е много амбициозен  Praynig(предвид разстоянията и времето, което трябва да отделим на всяка атракция, както и това, че ще сме с две малки деца):
1-ви ден (ще пристигнем около 15 ч., така че е част от ден, апартаментът ни е до Лувъра и идеята ми е да се разходим пеша) - Лувър, градините на Тюйлери, Шанз Елизе, Триумфална арка и, на връщане към апартамента, Операта;
2-ри ден - с корабче по Сена до Айфеловата кула (не знам дали има такива, дето тръгват от Лувъра обаче, нито пък дали има корабчета в 8 ч. сутринта), след това - Инвалидите, моста на Александър ІІІ, Люксембургските градини и двореца, Монпарнас и площада на Бастилията;
3-ти ден - Версай;
4-ти ден - Монмартър, Сакре Кьор, улицата с художниците, Мулен Руж (без да влизаме вътре).
5-ти ден (до обяд, защото после отиваме в Дисниленд) - Музей на шоколада и Пер Лашез

# 139
Опитах се да купя онлайн билети за Айфеловата кула, но няма за нашият период. Дали на място ще можем да купим?  Tired Ама че работа, докато се намоткам....

Laughing И аз така... само часове късно вечер са останали. Решихме, че ще идем рано сутринта, с надеждата да няма много хора тогава и да успеем да се доредим по-бързо. Simple Smile

Момичета, може ли да ми кажете дали планът ми е много амбициозен  Praynig(предвид разстоянията и времето, което трябва да отделим на всяка атракция, както и това, че ще сме с две малки деца):
1-ви ден (ще пристигнем около 15 ч., така че е част от ден, апартаментът ни е до Лувъра и идеята ми е да се разходим пеша) - Лувър, градините на Тюйлери, Шанз Елизе, Триумфална арка и, на връщане към апартамента, Операта;
2-ри ден - с корабче по Сена до Айфеловата кула (не знам дали има такива, дето тръгват от Лувъра обаче, нито пък дали има корабчета в 8 ч. сутринта), след това - Инвалидите, моста на Александър ІІІ, Люксембургските градини и двореца, Монпарнас и площада на Бастилията;
3-ти ден - Версай;
4-ти ден - Монмартър, Сакре Кьор, улицата с художниците, Мулен Руж (без да влизаме вътре).
5-ти ден (до обяд, защото после отиваме в Дисниленд) - Музей на шоколада и Пер Лашез

За Айфеловата - вижте и билетите до второ ниво!

chockolina, планът ти е изпълним даже и с две малки деца.
Толкова рано сутрин не съм сигурна, че има корабче и то да спира на Айфеловата. Тези, които имат спирки започват от 10 часа(и които аз знам естествено  Grinning ). Има обаче удобен автобус -номер 72, който можете да вземете от Риволи(например) до Айфеловата.

# 140
  • пак на Рив Гош
Chocolina, и аз да си кажа за план-програмата Wink
- като казваш, че първият ден пристигате в 15ч, имаш предвид пристигате в Париж, или е времето, в което ще може да започнете разходката след настаняването в апартамента? Ако е първото, може би времето няма да ви стигне за Операта (освен ако не искате само да я видите отвън след вечеря)  Peace. Това, разбира се, ако искате да минете всичко пеша.
- много ли държиш на Пер Лашез? Според мен на децата няма да им е много интересно там (особено като знам Камбанката с какъв ентусиазъм обикаля по музеи  Mr. Green), въпреки, че е почти като парк...
- в 4ия ден освен Монмартър може да вместиш и още нещо - напр. да пропуснете Бастилията от втория ден, а да я сложиш за 4ия. Ако няма да влизате по музеи, Монмартър (в частта, която си изброила) се разглежда за половин ден. Така и вторият ден ще ви е облекчен и "съсредоточен" на левия бряг. Аз бих разменила реда и направила - Инвалидите, Монпарнас, Люксембург.
И пак да си кажа: нали знаеш, че Люксембургският дворец (Сенатът) не е свободно отворен за посещения?

Дали на място ще можем да купим?  Tired
Разбира се, само че ще трябва да изчакате на опашка, която не се знае колко може да е дълга. Иначе няма проблем да ги купите на място.

# 141
  • Варна
Мимии и Роца, благодаря!

За Айферовата кула - няма онлайн билети и до втория етаж само...  Confused

Роца, по моите изчисления, около 15.00-16.00 ч. трябва да сме се настанили вече в апартамента. Peace В Операта има ле нещо интересно вътре? За Лувъра не съм сигурна колко време ще ни трябва, по-скоро за там са ми опасенията, че съм се изхвърлила. То е ясно, че на децата няма да им е много интересно, но все пак... Благодаря ти за предложенията за разместване, ще те послушам.

За Пер Лашез - аз съм тази, която иска да отиде (заради гроба на Джим Морисън). Crazy

За Люксембургския дворец знам, градините са ми по-важни (с всичките китки за снимане Mr. Green).

# 142
  • София
chokolina, според мен на 4-ти ден до обяд можете да минете цялата предвидена програма.

А в 1-ви ден предвиждате и влизане в Лувъра ли? Отначало си помислих, че само разходка до него. Ако мислите да влизате, програмата ви е амбициозна според мен.

От програмата на 3-ти ден спокойно можете да изключите Бастилията (не ви е на път), но пък можете да я отметнете в 4-ти ден.

В Опера Гарние имат да се гледат таваните изрисувани от Шагал.  Grinning

# 143
  • пак на Рив Гош
В Операта има ле нещо интересно вътре? За Лувъра не съм сигурна колко време ще ни трябва, по-скоро за там са ми опасенията, че съм се изхвърлила. То е ясно, че на децата няма да им е много интересно, но все пак... Благодаря ти за предложенията за разместване, ще те послушам.

За Пер Лашез - аз съм тази, която иска да отиде (заради гроба на Джим Морисън). Crazy

За Люксембургския дворец знам, градините са ми по-важни (с всичките китки за снимане Mr. Green).

Хехехехе, и аз така навремето исках Пер Лашез заради Джим Морисън  Laughing Е, видях и други интересни неща покрай него де, но разбирам мястото му в разходката  Grinning

Щом в 15 - 16ч ще сте се настанили, може и да успеете с програмата, но по всяка вероятност без влизане в Лувъра. За Лувъра ти препоръчвам предварително да си небележиш какво искаш да видите, защото иначе е непосилно (аз така го разглеждах по една колекциа на ходене... ама с безплатен вход навремето  Blush)
Иначе в Операта входът, централното стълбище и залата с изрисувания от Марк Шагал таван са отворени за посещения, когато няма репетиции. Но се плаща – http://www.operadeparis.fr/L_Opera/Palais_Garnier/

А китки в Люксембург има да се заринеш Wink

# 144
Здравейте момичета ( и момчета явно) изчетох ви с голям интерес Мимии, началната страница ще си я прелиствам седмици наред, както и полезните коментари на всички....
И така накратко предстои ми пътуване до Париж средата на септември, ще пътуваме с Wizz air, така че ще пристигнем на Буве, късния следобед. По постовете ви се ориентирах, че рейса от Буве пристига на Porte Maillot, така че от там ще трябва да се придвижим до 11 част и по точно до този апартамент http://www.booking.com/hotel/fr/apartment-4-rue-merlin.bg.html?a … cc6f453ed3;dcid=1
Ходили сме в Париж преди около 8 години, но не бих казала че познавам града, по скоро от площад Трокадеро през Триумфалната Арка, по Шанс Елизе до градините Тюлери и това е...
Но сега ще сме седмица там, така че планираме по обстойна разходка по основните забележителности и най - вече с наслада да усетим духа на Париж, понеже предишното ни прекосяване на града не ни остави добри спомени ( беше след националния празник юли месец и имаше заграждения на всякъде...)
Много ще съм ви благодарна ако споделите мнение за квартала, в който ще спим ( разбрах, че някой от вас са живели в Париж) дали има наоколо от прословутите хлебарнички с вкусни хлебчета ( за които от сега бленуваме). Също така ще съм благодарна ако ме напътствате с транспорта от Буве до 11 част на Париж и от там до някой от по- далечните забележителности( другите от картата се ориентирах, че може и пеш да се придвижим)
Ами това е за сега ....но сигурно ще имам и други въпроси, за да планирам най-хубавата почивка в Париж....

# 145
Здравейте момичета ( и момчета явно) изчетох ви с голям интерес Мимии, началната страница ще си я прелиствам седмици наред, както и полезните коментари на всички....
И така накратко предстои ми пътуване до Париж средата на септември, ще пътуваме с Wizz air, така че ще пристигнем на Буве, късния следобед. По постовете ви се ориентирах, че рейса от Буве пристига на Porte Maillot, така че от там ще трябва да се придвижим до 11 част и по точно до този апартамент http://www.booking.com/hotel/fr/apartment-4-rue-merlin.bg.html?a … cc6f453ed3;dcid=1
Ходили сме в Париж преди около 8 години, но не бих казала че познавам града, по скоро от площад Трокадеро през Триумфалната Арка, по Шанс Елизе до градините Тюлери и това е...
Но сега ще сме седмица там, така че планираме по обстойна разходка по основните забележителности и най - вече с наслада да усетим духа на Париж, понеже предишното ни прекосяване на града не ни остави добри спомени ( беше след националния празник юли месец и имаше заграждения на всякъде...)
Много ще съм ви благодарна ако споделите мнение за квартала, в който ще спим ( разбрах, че някой от вас са живели в Париж) дали има наоколо от прословутите хлебарнички с вкусни хлебчета ( за които от сега бленуваме). Също така ще съм благодарна ако ме напътствате с транспорта от Буве до 11 част на Париж и от там до някой от по- далечните забележителности( другите от картата се ориентирах, че може и пеш да се придвижим)
Ами това е за сега ....но сигурно ще имам и други въпроси, за да планирам най-хубавата почивка в Париж....

Ето транспорта от Porte Maillot до Père-Lachaise(тази спирка ви е най-близка според мен) http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/P … _type/plus_rapide

На същата страница можеш да се ориентираш за транспорта до която искаш забележителност, като въведеш спирките.

# 146
  bouquet  bouquet Благодаря Мимии...започвам да планирам престоя си ден по ден...

# 147
novaVIVA, chockolina, аз купих билети до върха на Айфеловата кула точно една седмица преди да отидем. Някъде бях чела, че туристически агенции освобождават билети в последния момент и упорито си проверявах.
Иначе и аз бях решила, че ще отидем по-рано сутринта и ще чакаме.
Така че проверявайте и успех!

# 148
  • Варна
novaVIVA, chockolina, аз купих билети до върха на Айфеловата кула точно една седмица преди да отидем. Някъде бях чела, че туристически агенции освобождават билети в последния момент и упорито си проверявах.
Иначе и аз бях решила, че ще отидем по-рано сутринта и ще чакаме.
Така че проверявайте и успех!

Mrs. L, много ти благодаря за поста, влязох да проверя и, хоп, имаше билети за датата, на която искаме да отидем! Купих ги вече Simple Smile До втория етаж, но пък ще ни спести чакането поне за там Party - аз не съм и убедена, че с децата ще е удачно да се качим до горе. Rolling Eyes

Роца и .♥.Петя.♥., благодаря! Бастилията явно ще я преместим, а пък Операта ще  я видим отвън. За Лувъра също не съм сигурна доколко ще им е интересно на децата, но пък на мен ми се иска да вляза, поне някои неща, които съм си набелязала, да видя, но ще е, ако остане време. Rolling Eyes

# 149
chockolina, чудесно е, че си успяла да вземеш билети.
Не се притеснявай за децата. На върха навсякъде е с прозорци, така че не го пропускайте  Peace

Общи условия

Активация на акаунт