Париж 7

• 68 044
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Мимии, много са хубави снимките ти, наистина!
И аз започнах организация за нашето пътуване. Май ще летим от Букурещ, като гледам цените.
Питам се, обаче, и моля за съвет: първо Евродисни за 2 нощувки , после Париж за 5, или обратно-да започнем с градските обиколки, а забавленията за децата накрая.
Благодаря предварително на всеки, който се включи с коментар.   bouquet

# 496
И аз започнах организация за нашето пътуване. Май ще летим от Букурещ, като гледам цените.
Питам се, обаче, и моля за съвет: първо Евродисни за 2 нощувки , после Париж за 5, или обратно-да започнем с градските обиколки, а забавленията за децата накрая.
Аз бих оставила Дисниленд за финала  Peace

# 497
Много спорен въпрос. Зависи и колко са големи децата. Те знаят ли, че ще ги водиш в Дисниленд? Когато пътувах аз имаше много майки с деца и докато чаках да се кача на самолета, а и в самия самолет ги слушах как само за това говорят. От една страна може да оставиш посещението за финал, като за десерт, но ако са от нетърпеливите има вероятност през 5 минути да те питат дали е дошло времето за Дисниленд. Естествено, не познавам децата ти, просто имам опит с работа с деца Simple Smile

# 498
Много спорен въпрос. Зависи и колко са големи децата. Те знаят ли, че ще ги водиш в Дисниленд? Когато пътувах аз имаше много майки с деца и докато чаках да се кача на самолета, а и в самия самолет ги слушах как само за това говорят. От една страна може да оставиш посещението за финал, като за десерт, но ако са от нетърпеливите има вероятност през 5 минути да те питат дали е дошло времето за Дисниленд. Естествено, не познавам децата ти, просто имам опит с работа с деца Simple Smile
Благодаря за отговорите!
Почивката ще е подарък за баткото, тогава почти на 8. Бебето ще е на годинка и четири и няма да е особен фактор  Laughing . Вълнува се много още от сега. Май ще резервирам първо в Евродисни, да миряса.  Hug Притеснява ме да не направи някой астматичен пристъп от вълнение, че така му действат емоциите. Ще носим торбата с хомеопатията и инхалатора, няма начин.

# 499
Аз също

# 500
Мисля, че не съм пускала последните ми снимки от Париж.
За който има време и му се гледа, ето ги:
http://mimilu.snimka.bg/travel/parij-2013.795178.0.big#
Благодаря ти за прекрасната екскурзия!!!
Уникални снимки, явно знаеш как се прави  Hug

# 501
  • гр. София
Мимии,
Прекрасни снимки!
Завидях ,че си имала възможност да направиш снимки в по-спокойни моменти ,когато е нямало толкова тълпи около теб.
Преди колко време си била там?
Аз бях в началото на декември,но пред Нотр Дам беше оградено и точка зеро така и не я видяхме.Верно ,е и двата пъти ходихме по тъмно. Laughing
Както и шадраваните на площад Конкорд не работеха.
Но за Париж едно посещение разбира се не е достатъчно. Hug

# 502
ellyni, бяхме в средата на ноември.
Тази година наистина беше много спокойно по това време. Дори и японските групи не се набиваха на очи. Опашката за Айфеловата беше миниатюрна. Обаче времето беше мъгливичко и студеничко. Това не попречи на нашето настроение.  Laughing

Била съм и през други сезони и най-прекрасно ми е било през м.май. Всичко зелено, слънчево и ... много туристи.  Joy

# 503
И ние сме за май месец /при това от Букурещ Laughing/ и нямам търпение...
За Айфеловата кула има ли ограничение на времето за посещение? Качваш се под час, а слизането как е? За тези, които искат да видят залеза от високо предлагам сайт с часовете на изгрева и залеза  Mr. Green
http://www.sunrise-and-sunset.com/en/france/paris/2014/may

# 504
Помагайте моля, сега чета че до върха на Монмартър има изградена въжена линия нещо като асансьор, за по-лесно достигане до базиликата. От къде може да се качим и колко е цената на билета евентуално/предполагам че не може да се ползва с дневна карта/

# 505
Помагайте моля, сега чета че до върха на Монмартър има изградена въжена линия нещо като асансьор, за по-лесно достигане до базиликата. От къде може да се качим и колко е цената на билета евентуално/предполагам че не може да се ползва с дневна карта/

Може да се ползва дневна карта.
Ето на картата къде се намира(двете синички квадратчета): https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=48.884642,2.34365&s … &t=m&z=17

За Айфеловата кула има ли ограничение на времето за посещение? Качваш се под час, а слизането как е? За тези, които искат да видят залеза от високо предлагам сайт с часовете на изгрева и залеза  Mr. Green

По спомен - имаше споменато някакво време, но никой не го засича реално. Така че, можеш да си планираш удобен за теб престой.

# 506
  • гр. София
Мога да препоръчам да си закупите билетите за Айфеловата кула онлайн.Голямо удобство.Не сме чакали нито минута на опашка при влизането.Има отделен вход.Имаше малко по-голяма опашка за качването до върха с втория асансьор,но разбира се е търпимо. Laughing

Другото ,което ни е яви като голяма екстра,че уцелихме безплатната първа неделя на месеца за посещението на Лувъра.

Изкачването до Сакре Кьор поне за нас не беше никакво препятствие.Една много приятна разходка до върха. Grinning

# 507

Ето на картата къде се намира(двете синички квадратчета): https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=48.884642,2.34365&s … &t=m&z=17

По спомен - имаше споменато някакво време, но никой не го засича реално. Така че, можеш да си планираш удобен за теб престой.

Да разбирам че се качваме от станция Gare Basse и слизаме на Gare Haute? Предварително ти благодаря  Peace

# 508

Да разбирам че се качваме от станция Gare Basse и слизаме на Gare Haute? Предварително ти благодаря  Peace

Точно така.

# 509
Много любим град !!!
Мими , страхотни снимки , наистина! Тази конструкция пред НотрДам много ме впечатли .  В ниското , отстрани на стълбите какво има ? Нещо свързано с историята на катедралата ли ?

Общи условия

Активация на акаунт