Париж 7

• 67 943
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Пон дез Ар е мостчето с катинарите (Pont Des Arts), на гърба на Лувъра, ето тук може да се види карта и да се прочете малко повече. Всъщност от този сайт научавам, че имало и още един мост с подобна традиция, но малко по-различно значение.
А дето вика Роца от мястото на събитието, модата е разпространена напоследък, та може и да са повече от 2.

Пон дез Ар

# 646
такъв мост има и 'зад' Нотр дам  Peace

# 647
  • Луната
Разравяйки се из снимките от Париж намерих и снимка на моста, за който писах в горния си пост. Моста под който, ако целунеш седящия до себе си и си пожелаеш нещо то ще се сбъдне

Pont Marie

# 648
  • пак на Рив Гош
Човек се учи, докато е жив  Mr. Green Досега все съм минавала по пон Мари, никога отдолу  Laughing

Катинарите по Пон дез Ар са от последните няколко години. Имам снимки (някъде  Laughing) през 98ма/99та и мостът е напълно "чист". А наскоро видях и катинари по Пон д'Аркол (като вървите пред Нотр-Дам към Кметството), сигурно по другите вече няма място  Laughing

# 649
Здравейте,
Може ли някой, който е пътувал скоро с WIZZ да Париж - Бове да сподели как си купя билети за автобуса до Порт Майо?

# 650
Здравейте,
Може ли някой, който е пътувал скоро с WIZZ да Париж - Бове да сподели как си купя билети за автобуса до Порт Майо?
от интернет !
по евтин е виж на 1стр. на темата има линк Wink

# 651
Здравейте,
от интернет !
по евтин е виж на 1стр. на темата има линк Wink

Има линк на първа страница, но билета е на същата цена, както на гишето(поне през ноември беше така).  Embarassed

http://tickets.aeroportbeauvais.com/Offres.aspx

# 652
Много благодаря за бързите отговори.

# 653
Здравейте, бихте ли ми помогнали към кой квартал да се насоча за избор на хотел. Кой е по-малко "опасен", но с приемливи цени на хотелите? newsm78

# 654
И ние купихме самолетните билети! Ще летим на 22.04 от Букурещ и ще бъдем в Париж за 8 нощувки, като последните две са в хотел до ЕвроДисни! Започвам планиране на дните, и изчитане на целите теми досега. Информацията от първия пост е много полезна, благодаря за положения труд.  Hug

# 655
Пон дез Ар е мостчето с катинарите (Pont Des Arts), на гърба на Лувъра, ето тук може да се види карта и да се прочете малко повече. Всъщност от този сайт научавам, че имало и още един мост с подобна традиция, но малко по-различно значение.
А дето вика Роца от мястото на събитието, модата е разпространена напоследък, та може и да са повече от 2.
Супер! Бяхме там- преди като че ли не съм чувала за него  Wink Не носихме катинарче, нито пък си купихме за 5 Евро хе хе  hahaha но вързахме някакъв ключодържател

# 656
Човек се учи, докато е жив  Mr. Green Досега все съм минавала по пон Мари, никога отдолу  Laughing

Катинарите по Пон дез Ар са от последните няколко години. Имам снимки (някъде  Laughing) през 98ма/99та и мостът е напълно "чист". А наскоро видях и катинари по Пон д'Аркол (като вървите пред Нотр-Дам към Кметството), сигурно по другите вече няма място  Laughing

Така е Simple Smile Е, може да го поправиш с половинката за Св. Валентин примерно Wink
Това с катинарите го има на много места. Зная че тръгва от Италия, а вече има и в Пловдив на моста на гребната база...  Grinning

За реванш тогава да те предизвикам с още един въпрос.  Wink
На половинката ми му направи силно впечатление този хотел "hotel de ville", защото имаше пазар с такова име и улица мисля, и се чудеше с какво ли е толкова известен един хотел?

# 657
  • София
Hotel de ville не е хотел, а кметството на Париж  Simple Smile.

# 658
Здравейте, след като направихме резервация на самолетни билети, студио и разбрахме как да стигне до него, чрез картите от първа страница - дойде ред за планиране на самият престой. Преди това искам да попитам дали вярно съм се ориентирала:  като кацнем на летище Шарл де гол, разбрах че трябва да вземем RAR В3 и да отидем до Гар дю нор. От там имаме 1 спирка с метро/или пеша до адреса /39 rue Clignancourt/.  И ако съм права, остава да разбера, дали като слезем от самолета, лесно ще се ориентираме на къде да се запътим за да хванем въпросния RAR В3? За първи път ще бъдем в Париж и въпреки, че чета че всички лесно сте се ориентирали, аз малко се плаша. До сега сме пътували с кола и с други хора. Сега сме за първи път сами в толкова голям град.
Ще кацнем в 12,30 на летището. Не знам колко време ще ни отнеме до настаняването, но впредвид адреса, може ли да ме посъветвате, какво ще бъде най-удобно да видим първият ден, така че максимално да използваме времето? Ние ще имаме 4 нощувки в Париж и 3 извън него. Ако някой има вече и предложи план за нашите 4 дни /19май-23май/ ще му бъда много благодарна. Предполагам, че ще ми бъде по-лесно да се ориентирам. Притеснявам се, че не мога да комбинирам  най-близките забележителности с което бихме спестили време.

# 659
  • пак на Рив Гош
За реванш тогава да те предизвикам с още един въпрос.  Wink
На половинката ми му направи силно впечатление този хотел "hotel de ville", защото имаше пазар с такова име и улица мисля, и се чудеше с какво ли е толкова известен един хотел?

Както каза dechy: това е сградата на парижкото кметство  Peace. Името Hôtel de ville идва от Средновековието, когато градовете (и зараждащата се буржоазия в тях) се развиват и придобиват административна самостоятелност. По време на Френската революция името е заместено от "mairie". В наши Hotel de ville се използва повече за големите градове, а mairie - повече за по-малките населени места. Но има и изключения Simple Smile. В Париж, например, кметствата на отделните райони се наричат mairie, а Hotel de ville e кметството за целия град.
А Bazar de l'Hotel de Ville е универсален магазин, и се нарича така, защото е до Кметството  Laughing.

Sissa, гарата за РЕР В се намира между Терминал 2С и 2Е. По принцип има табелки навсякъде, самото летище е "кръгово" и лесно се минава от терминал на терминал. Ето и карта на летището, където може да се ориентираш.
Брой поне 2ч30 - 3ч за пристигане и настаняване от часа на кацане (багаж, излизане, ориентиране, билети, влак, метро студио, настаняване). В първия ден може да се разходите из Монмартър (и без това е по-встрани от останалите забележителности и е близо до студиото ви). За останалите дни, може да прегледаш примерната програма, която съм направила на първа страни.ца (в скрития текст) - покрила съм основното.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 21:23 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт