Париж 7

• 67 957
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Peterky2002 , по повод това : "Обикновенно се връщаме с 2-3 чекирани багажа"

От там ли си купувате куфари?
Питам, тъй като сега и аз обислям пътуване натам само с ръчен с уиз, връщане може би с чекиран /зависи от размера на куфара де/ , друга авиокомпания, а при тях размерите на безплатния са по-големи.

Ami то и в Париж е пълно със стока не само с култура Simple SmileSimple SmileSimple Smile
И то е пълно и със евтина китайска и със средна и със скъпа и със луксозна и са свръх супер най скъпа Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Да си отбележа че евтината колкото и тук китайска стока е забележимо по качествена там .За справка виж магазините ''Тати'' около Монмартър.

# 631
  • Германия
Аз пак питам, някой ползвал ли е този сайт:

http://www.cometoparis.com/

Трябват ми билети за Мулен Руж, в сайта на кабарето не мога да купя, мога в този сайт, но са с 2 евро по-евтини, което ме смущава. Дали е сериозен сайтът? newsm78

# 632
Аз пак питам, някой ползвал ли е този сайт:

http://www.cometoparis.com/

Трябват ми билети за Мулен Руж, в сайта на кабарето не мога да купя, мога в този сайт, но са с 2 евро по-евтини, което ме смущава. Дали е сериозен сайтът? newsm78

Аз писах какво съм ползвала.
Няма нищо чудно да предлагат малко по-ниска цена, защото взимат билетите с отстъпка.

# 633
Момичета, спешен въпрос - къде в централната част на Париж има добре зареден магазин за детски играчки? Мъжът ми в момента е там по работа за 1-2 дни и децата, естествено, очакват с нетърпение да им донесе нещо, а той няма да има време да обикаля много из магазините. Благодаря ви предварително!

# 634
  • пак на Рив Гош
Централната част на Париж е голяма, има доста магазини в различните краища  Peace. Ето няколко, на по-известни и сравнително удобни места, понеже не знам точно къде е мъжът ти:

- Disney Store - на Шанз-Елизе, номер 46

- Toys'R'Us -  в търговския комплекс до Берси, адресът е:123, avenue de France, ilot T8, 75013 Paris или в търговския център Les Quatre Temps в Дефанс (последната спирка на метро 1)

- La grande recré - няколко магазина
126 rue de la Boétie  75008 Paris - пресечка на Шанз-Елизе
8 -12 rue d'Amsterdam 75009 Paris - до гара Сен-Лазар
120a rue d'Alésia 75014 - недалеч ог Монпарнас
143, avenue Daumesnil 75012 Paris - недалеч от Бастилията

Не знам обаче, дали повечето ще са отворени в неделя.

# 635
  • София
Хубави магазини за детски играчки са "La grande recre". Ето карта за магазините в Париж https://maps.google.bg/maps?ie=UTF-8&q=La+grande+recre+Paris … amp;ved=0CL8BELYD

# 636
Много ви благодаря! Незаменими сте! Хотелът му е до гарата Сен Лазар, така че първо ще го пратя да провери тези, които сте посочили в района.

# 637
Мерси за инфото! А знаеш ли кой е мостът на Сена, за който твърдят, че като минеш по него и се връщаш пак в Париж? Преди като съм ходила помня, че имаше такъв, но не помня кой беше...

Рисунката на тази черна котка / Le chat noir/ представлява цветна литография, оформена също като афиш /плакат/ от художника Theophile Alexandre Steinlin, швейцарец, натурализиран французин и е направена като реклама на програмата на едноименното кабаре. " Le chat noir" е първото модерно кабаре в квартала Монмартр , основано  през 1881 година от Rodolphe Salis.   Кабарето е било посещавано от известни художници, артисти,певци, писатели и бохеми- по-познати от които за нас са- Анри дьоТулуз-Лотрек, Пол Верлен,Клод Дебюси, Карандаш, Мопасан,бъдещия крал Едуард 7 и други.

# 638
Към посещавалите PAUL, какви са цените там ?

# 639
Към посещавалите PAUL, какви са цените там ?

ако става дума за тези http://www.paul.fr/ аз лично не съм им голям фен,
иначе цените са нормални, но са ми доста обикновени....

# 640
Аз също техните топли напитки не мога да ги препоръчам.
Другите им неща са ОК, но нищо особено.

Мисълта ми е, че не е нещо, което да търсиш нарочно.
Всяка нормална хлебарница предлага сандвичи и кроасани.

Писали сме друг път, че например Eric Kayser са много добри.

# 641
  • пак на Рив Гош
Съгласна съм с Ивенце  Grinning. От асортимента на Пол най-много харесвам тартата им с боровинки.
Но пък изобщо не ми допада политиката им ако си вземеш нещо за хапване на място, цената да стане почти двойна   Thinking.

Francheska_aleksandrova, за първи път чувам да има такъв мост  newsm78. Има доста, които са накичени с катинари (мода от последните години), ама за връщане май досега не съм чувала.

# 642
Има такъв мост- Pont Marie. Когато пътувахме с корабче по Сена една девойка(гид от самото корабче) разказваше на брутално лош английски с изцяло френско произношение. Доколкото разбрах когато се минава под него, тр в този момент да целунеш човека до теб, за да се върнеш пак в Париж. Почти нищо не й се разбираше и никой от другите на корабчето не й обръщаше внимание по тази причина. Аз това успях да разбера, целунах човека до мен и девойката ми се усмихна насреща. Явно съм разбрала поне малко.

п.с.Справка с уикипедия от преди малко показа, че девойката гид е била права Simple Smile

# 643
  • Луната
Има такъв мост- Pont Marie. Когато пътувахме с корабче по Сена една девойка(гид от самото корабче) разказваше на брутално лош английски с изцяло френско произношение. Доколкото разбрах когато се минава под него, тр в този момент да целунеш човека до теб, за да се върнеш пак в Париж. Почти нищо не й се разбираше и никой от другите на корабчето не й обръщаше внимание по тази причина. Аз това успях да разбера, целунах човека до мен и девойката ми се усмихна насреща. Явно съм разбрала поне малко.

п.с.Справка с уикипедия от преди малко показа, че девойката гид е била права Simple Smile

Имаше такъв мост... При разходката ни по Сена минахме под него... Беше около Нотр Дам, ако не се лъжа. Трябваше да целунеш човека до себе си и да си пожелаеш нещо Simple Smile. Ако си си пожелал да се върнеш в Париж може и така да се тълкува Simple Smile

# 644

Да, при първите ми посещения на Париж, на разходка с корабче ми разказаха за този мост, но не си спомням други подробности понеже бе преди 10 години Simple Smile
Благодаря ти за информацията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт