Париж 7

• 68 072
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ И ХУБАВО ИЗКАРВАНЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА В МОМЕНТА В ПРЕКРАСЙИЯ ГРАД НА СВЕТЛИНАТА, КАКТО И НА ТЕЗИ, КОИТО СА СИ ОСТАНАЛИ В НАШАТА ХУБАВА БЪЛГАРИЯ! santa2  madnoel Nature Snowman

# 466
romel Благодаря за изчерпателния отговор! Доста ми помогна. Ние отлитаме утре- направо нз как ще заспивам тази вечер от еуфорията... Ще пиша като се върна.
Весели празници на всички!
Скрит текст:
Да, за удостоверяване на възрастта- до 25 години и че си гражданин на ЕС трябва документ за самоличност-може лична карта или паспорт.За превода на горния текст има Google translate.Безплатен е достъпът за Лувъра, Musee d Orsay, Оранжери, Музея Роден, Музея Пикасо,Музея Quai Branly и много други, не само в Париж. Не е малко.Не е безплатен Градът на Науките и промишлеността.Лично аз разбрах за този безплатен достъп докато чаках на опашката за билети за Музея Орсе. Там един от охранителите на музея обикаляше опашката и подканяше всеки който изглеждаше на около 25 години директно да влиза, като само представи нужния документ на контрольорите.  Има и дни , в които достъпът на всички посетители е напълно безплатен. Тогава обаче може да бъде проблем по-големия брой посетители и големите опашки. Лично аз избягвам този вариант.       Билети за Айфеловата кула могат да се вземат на място, ако отидеш по-рано ще чакаш по-малко за да закупиш билети.Пък и през есенно-зимния период има по-малко хора и чакането е по-малко.Аз лично съм се качвал един път до върха-беше лято и беше приятно. Втория път се качих до втория етаж, защото духаше силен вятър.     За да се изкачиш на Триумфалната арка вървиш по доста стръмно вътрешно стълбище.Асансьора на Арката на Триумфа сега го ползват само за лица с инвалидни колики или за зареждане на магазинчетата горе със стоки.На времето асансьора се използваше от всички посетители, аз лично  съм се качвал с него.  Горе на Арката има открита тераса от която се открива нелоша гледка към Шанз Елизе, Монмартър , Дефанс и наоколо.      Ако говорим за Paris Museum Pass трябва да прецениш - 1. До кои места ти дава достъп, каква е цената на Пасса и каква е цената на тези места без Раss  2. Какво ти спестява- пари, време/ което е по-важно /? 3.Колко места можеш да посетиш за 2, 4 или 6 дни с него? Примерно-възможно ли е да посетиш за един ден Арката на триумфа, Кулата на Парижката Света Богородица, Лувъра, Пантеона , а на следващия ден Музея Орсе, Версай, Музея на кея Бранли, Музея Роден, Conciergerie ?  Сигурно е възможно , но накрая само ще подтичваш, преситена от впечатления.Аз лично си взех Пасс за 2 дни и обиколих с него Лувъра , Кулата на Нотр Дам, Арката на триумфа, Версай. Не спестих пари, но спестих време за чакане по опашките.На третия ден си купих билет за Музея Орсе.        Остави си места които да посетиш при следващо посещение.   Катедралата Сакре кьор е безплатна за посещение.Квартала Монмартр е почти задължително да се посети.

# 467
  • Lovech
Здравейте, отново...след дълго търсене се спрях на следните няколко хотела...бихте ли ме посъветвали и вие....аз клоня към първия...благодаря...
http://www.booking.com/hotel/fr/hotel-cordelia.bg.html?sid=ae4e8 … 9de5ad4fa5c16fX15

http://www.booking.com/hotel/fr/comfort-paris-6eme-montparnasse. … 9de5ad4fa5c16fX32

http://www.booking.com/hotel/fr/paris-saint-honore.bg.html?sid=a … 9de5ad4fa5c16fX44

http://www.booking.com/hotel/fr/saint-jacques-paris.bg.html?sid= … cbdc8d3fc32196dX4

щеше ми се да е с изглед към айфеловата кула,но...Sad

# 468
tsachewa не съм отсядла в нито един от тези хотели  на които си се спряла, но наистина този 1 ми се струва ,че е най доброто предложение, района е в самия център , много близо до place vendome,  едни от най скъпите бутици се намират наблизо, на мен лично тази част от града ми допада много Wink
хотел номер3 според мен го забрави като му гледам отзивите са доста слаби оценка 6,3 от толкова отзиви си е слаба,другия монпарнанс, който е ми се вижда добър , аз съм била в  този квартал и самия квартал е добър,като цяло обаче съм за номер 1 , решението все пак е твое ,каквото и да решиш ти пожелавам хубави емоции  bouquet

# 469
tsachewa до колко парички търсие хотел както и какъв стил предпочиташ по модерен или нещо по романтично, за да ти дам, ако искаш и мои предложения, но не мога да се оринтирам без категория звезди и тн.

# 470
първия е добра идея тогава

Последна редакция: пн, 23 дек 2013, 16:00 от belladonna86

# 471
първият или последният  Peace

# 472
Здравейте, отново...след дълго търсене се спрях на следните няколко хотела...бихте ли ме посъветвали и вие....аз клоня към първия...благодаря...
http://www.booking.com/hotel/fr/hotel-cordelia.bg.html?sid=ae4e8 … 9de5ad4fa5c16fX15

http://www.booking.com/hotel/fr/comfort-paris-6eme-montparnasse. … 9de5ad4fa5c16fX32

http://www.booking.com/hotel/fr/paris-saint-honore.bg.html?sid=a … 9de5ad4fa5c16fX44

http://www.booking.com/hotel/fr/saint-jacques-paris.bg.html?sid= … cbdc8d3fc32196dX4

щеше ми се да е с изглед към айфеловата кула,но...Sad

първият или последният  Peace

Peace

За изгледа към Айфеловата - дори хотела да предлага такъв, не е сигурно, че стаята ви ще има точно този изглед...

# 473
  • Lovech
belladonna86, принципно предпочитам по-романтичен, защото темата на пътуването е тази, но бих се спряла и на нещо изгодно, както този, който съм дала с 70% отстъпка, предполагам, че ще е по-добър...
долу горе бих отделила към 600-700 за хотел, но това е максимума., мн обмислям и вариянта хотела с биозакуската, който е публикуван на предната страница...мн ме привличат тези малки улички с магазинчета и пазарчета.....
втория хотел доста ми харесва, но цената със закуска е по-висока...ще направя запитване дали има още свободни стаи със изглед..(в краен случай за нещо такова, както си го представях бих направила компромис, това е париж...Simple Smile....)

# 474
Момичета, ако при пристигането ни там си купим Париж Пасс това гарантира ли ни влизането директно по музеите? /Искаме да си спестим чакането на опашките./ И още нещо, четох някъде напред че може да си купим седмична карта за транспорта но тя важела от понеделник, а ние ще сме там от петък до понеделник, какво ще ми препоръчате? А и тази карта важи ли за целия тарнспорт - метро и автобуси, както е в Лондон? newsm78

# 475
Момичета, ако при пристигането ни там си купим Париж Пасс това гарантира ли ни влизането директно по музеите? /Искаме да си спестим чакането на опашките./ И още нещо, четох някъде напред че може да си купим седмична карта за транспорта но тя важела от понеделник, а ние ще сме там от петък до понеделник, какво ще ми препоръчате? А и тази карта важи ли за целия тарнспорт - метро и автобуси, както е в Лондон? newsm78

Париж музеум пас дава предимство, но не навсякъде. Предполагам, че и с Париж пас е същото.
За транспорта можата да си купувате дневни карти в зависимост от зоната. Важи за всякакъв транспорт за зоната, за която е купена картата.

# 476
  • пак на Рив Гош
И още нещо, четох някъде напред че може да си купим седмична карта за транспорта но тя важела от понеделник, а ние ще сме там от петък до понеделник, какво ще ми препоръчате? А и тази карта важи ли за целия тарнспорт - метро и автобуси, както е в Лондон? newsm78

Може да погледнеш и картата Paris Visite (на 1ва страница в наръчника за транспорт има малко повече информация за нея) - за 1, 2, 3 или 5 поредни дни за зона 1 - 3 или зона 1 - 5 и важи за целия транспорт в нея. Много зависи и от това къде ви е хотелът и колко ще ползвате транспорта. Може да се окаже, че ще ви е най-изгодно да си купите 10 билетчета (ако ще ползвате метро само сутрин и вечер).

# 477
В началото на юли позвахме 6 дневен Париж Пасс и сме чакали само на 2 опашки - за качване на Нотр Дам (около 45 мин.) и при влизане във Версай, пак толкова време. Определено Пасът ни спести много пари и ни обогати програмата страшно много. Защото освен музеи, галерии и транспорт, пасът ни даде възможност и за посещение на Кулата Монпарнас, Арката, Операта, разходка по Сена,  дегустация на вино, ползване на тур. автобуси и още... По лош вариант е 3 дневният пас, но пак си заслужава.

# 478
Първо - честита Коледа на всички, нека да сте здрави и винаги така сърдечни, и дай боже много много нови дестинации през новата година!   bouquet
Благодаря на всички ви за инфото, тези Пасове от къде се купуват, трябва ли предварително да действам по нета или свободно могат да зе намерят там?
В програмата ни е включен и някакъв музей на инвалидите, който нещо не ми звучи много привлекателно, дали ще изтървем много ако го пропуснем. И още нещо виждала съм мисля по филмите че има същата статуя на свободата като в Ню Йорк някъде в Париж - бъркам ли се и къде се намира ако е така/много искам да се снимаме там/
Весели празници  Hug

# 479
Весела Коледа!

Музеят на инвалидите е военен музей, в него е гробницата на Наполеон

сградата отвън е красива, но отвътре не бих казал, че е сред най-интересните места в Париж

http://www.musee-armee.fr/accueil.html  Peace

Общи условия

Активация на акаунт