Париж 7

• 68 057
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • пак на Рив Гош
Весела Коледа и хубави празници на всички!

Всъщност, статуите на свободата в Париж са ... поне четири  Grinning - броихме ги преди време в темата  Laughing (все пак е френски подарък за американската незавизимост Wink). Скулптурът Огюст Бертолди прави първо един гипсов макет от около 3 метра (който се намира в момента в Музея на Изкуството и Занаятите, Musée des Arts et Métiers). Бронзова отливка от този макет се намира пред музея, а друга - в Люксембургската градина. Бертолди прави после втори макет, също от гипс, но вече 11-метров (който по-късно ще уголеми 4 пъти, за да излее голямата статуя за Ню Йорк). От този макет е изляна бронзова отливка, която се намира в края на алеята на Острова на лебедите (l'île aux Cygnes), изкуствен остров в средата на Сена. Дотам най-бързо ще стигнете с метро линия 6, спирка Bir-Hakeim, същата, на която се слеза за Айфеловата кула, но в противоположна посока.

И едва наскоро научих, че всъщност "пламъкът" над тунела на моста Алма (където стана катастрофата с принцеса Даяна) и който е нещо като неофициален неин мемориал, е реплика в оригинален размер на пламъка на нюйоркската статуя, подарена от САЩ на Франция като благодарност за извършената от френски майстори реставрация.

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 11:48 от Роца

# 481
Благодаря на всички ви за инфото, тези Пасове от къде се купуват, трябва ли предварително да действам по нета или свободно могат да зе намерят там?
Има смисъл от купуване онлайн на пасовете, защото редовно в сайта има намаление от 10 процента, което в моя случай беше 30е, което е нещо.

# 482
Весела Коледа!

За статуите на свободата:
Ето местонахождението на Музея на Изкуството и Занаятите, Musée des Arts et Métiers, споменат от Роца:
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=48.866359,2.355376& … &t=m&z=17

Ето и мястото на статуята на Острова на лебедите(не можах точно там да сложа знака - намира се на малката издатина преди А):
https://maps.google.bg/maps?saddr=48.850117,2.279706&hl=bg&a … &t=m&z=15

# 483
Благодаря ви момичета!
Страхотни сте  Peace

# 484
Честита Коледа! Пожелавам на всички много здраве, топлина и уют в домовете и сърцата Ви! Поздравления за хубавата тема   bouquet Току що ми хрумна идеята за една бърза разходка до Париж и в момента съм го ударила на пазарлъци с ММ. Затова се присъединявам към Вас с надежда  newsm03

# 485
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА ВСИЧКИ!

# 486
  • SF
Малко трудно ще се снимате със Статуята на Свободата. Много е висока, а островчето е тясно и няма как да се обхване всичко. Ако застанете в основата й, зад вас ще бъде само постаментът й, който ще надвишава няколко пъти фигурите ви. Фотографът трябва да е на корабче в реката. А може и на сал. Simple Smile
Можете да се снимате с нея някъде от бреговете на Сена - кадър, на който сте и вие, и статуята. Но отидете и я вижте поне. Simple Smile

# 487
Мисля, че не съм пускала последните ми снимки от Париж.
За който има време и му се гледа, ето ги:
http://mimilu.snimka.bg/travel/parij-2013.795178.0.big#

# 488
  • Paris
Честита Коледа!
Някой да е посещавал Аquaboulevard? Не са евтини билетите, но пък може да си струва....

# 489
Мисля, че не съм пускала последните ми снимки от Париж.
За който има време и му се гледа, ето ги:
http://mimilu.snimka.bg/travel/parij-2013.795178.0.big#
хубави снимки си направила,а от къде сте снимали триумфалната арка , на която се вижда и айфеловата кула newsm78?

# 490
  • SF
Мимиии  bouquet Страхотни са ти снимките!
Имаш много хубав поглед през обектива. Влюбих се в тази, на която се вижда карусела и Айфеловата кула. Изревнувах, защото не съм видяла аз този кадър, когато бях там. И освен това си намерила и точка нула на Париж. Аз я търсих, но мислех, че е попаднала под конструкцията пред Нотр Дам.
С какво снимаш?
А кадърът, на който се виждат едновременно Триумфалната арка и Айфеловата кула, от прозореца на хотела ли е направен?
Поздравявам те!

# 491
Мимиии  bouquet Страхотни са ти снимките!
Имаш много хубав поглед през обектива. Влюбих се в тази, на която се вижда карусела и Айфеловата кула. Изревнувах, защото не съм видяла аз този кадър, когато бях там. И освен това си намерила и точка нула на Париж. Аз я търсих, но мислех, че е попаднала под конструкцията пред Нотр Дам.
С какво снимаш?
А кадърът, на който се виждат едновременно Триумфалната арка и Айфеловата кула, от прозореца на хотела ли е направен?
Поздравявам те!

Благодаря!
Снимам със Сони. Толкова снимки имам от Париж...случват се и интересни между тях.  Laughing  
Този път времето беше доста мрачно.
Точка нула и сега се виждаше - между стълбите на конструкцията и катедралата.
Триумфалната+Айфеловата са от хотела.

# 492
  • пак на Рив Гош
Честита Коледа!
Някой да е посещавал Аquaboulevard? Не са евтини билетите, но пък може да си струва....

Само веднъж, когато живеехме в района (тоест, преди около 10 години  Wink). Аз лично не бях впечатлена - басейн и изкуствен плаж и влажност на въздуха 150%  Peace Но пък ходехме редовно на кино там  Grinning

П.П. Мимии, много хубави снимки  Grinning. Интересно ми беше да видя новия облик на площада на Републиката, че не съм ходила натам, откакто го откриха. (и видях, че си се отбила на rue Bonaparte Wink)

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 11:31 от Роца

# 493
  • Paris
Мерси, Роци! Решихме да го пробваме, дано да има какво да разказваме после. newsm78

# 494
...и видях, че си се отбила на rue Bonaparte ...

Следващият път пак ще се отбия.  Laughing
Прекрасни неща имаше там.
Мъж ми беше впечатлен от тортичка на цена около 130 евро.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт