Париж 7

• 68 036
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Под гъбата
Не искам да ти спирам ентусиазма, но за един ден забележителностите сигурно ще можете да ги видите само отвън, така че няма значение дали работят или не  Peace. Като казваш "един ден" имаш предвид пристигате сутринта, разглеждате и вечерта се връщате ли? Или плануваш и преспиване?
Не планираме преспиване, поне за сега! Иначе идеята ни е съвсем друга за тази разходка. От Аахен -Германия ще използваме бързият влак и за 2,36 ч. ще стигнем до гара Север в Париж. До вечерта в 20 ч. ще имаме време за разглеждане. Дисниленд не ни е основна цел. Мъжете искат Айфеловата кула, аз имам проблем с височините. но Лувъра би ме изкушил Simple Smile

# 541
  • пак на Рив Гош
А, това е вече друга работа Simple Smile. Почудих се, понеже спомена за самолет с Алиталия и, честно казано, такава сума за 1 ден ми се вижда неразумна. С Талиса е друго нещо Wink.
На 1ви май Лувърът наистина не работи. Прегледай на първа страница програмата, която съм дала за първия ден, може да ви свърши работа, но отзад-напред. Тоест, от Гор дьо Нор да вземете метрото до Chatelet - Les Halles, оттам по rue de Rivoli да стигнете до Лувъра (с влизане или без), оттам - все направо - Тюйлери, Шанз-Елизе, Триумфалната арка, метрото (по желание) до Трокадеро -> Айфеловата кула (с качване или без), и после - покрай Инвалидите, Монпарнас и метрото обратно до Гар дьо Нор за влака, в зависимост от времето, с което разполагате.

# 542
много странен и безумно скъп избор е да отидете до Париж за 1 ден и да се върнете Laughing

# 543
  • Под гъбата
много странен и безумно скъп избор е да отидете до Париж за 1 ден и да се върнете Laughing
Идеята е на съпругът ми, той рядко прави шантави неща, но в този случай е така! Mr. Green
Иначе не искам да разводнявам темата но транспорта в двете посоки от Германия за 3 възрастни с едно дете ще ни струва 500 лв, което не мисля че е много. Така ще отидем и до Холандия, в рамките на това пътуване!

# 544
Идеята е на съпругът ми, той рядко прави шантави неща, но в този случай е така! Mr. Green
Иначе не искам да разводнявам темата но транспорта в двете посоки от Германия за 3 възрастни с едно дете ще ни струва 500 лв, което не мисля че е много. Така ще отидем и до Холандия, в рамките на това пътуване!

аз не видях, че ще пътувате от Германия и за това  Mr. Green (мислех че сте в БГ и се очудих какво може да оправдае еднодневна екскурзия с безумно скъпо пътуване което е 6 часа полет в 2-те посоки + няколко часа трансфер от летищата....  Mr. Green)

# 545
  • Под гъбата
А, това е вече друга работа Simple Smile. Почудих се, понеже спомена за самолет с Алиталия и, честно казано, такава сума за 1 ден ми се вижда неразумна. С Талиса е друго нещо Wink.
На 1ви май Лувърът наистина не работи. Прегледай на първа страница програмата, която съм дала за първия ден, може да ви свърши работа, но отзад-напред. Тоест, от Гор дьо Нор да вземете метрото до Chatelet - Les Halles, оттам по rue de Rivoli да стигнете до Лувъра (с влизане или без), оттам - все направо - Тюйлери, Шанз-Елизе, Триумфалната арка, метрото (по желание) до Трокадеро -> Айфеловата кула (с качване или без), и после - покрай Инвалидите, Монпарнас и метрото обратно до Гар дьо Нор за влака, в зависимост от времето, с което разполагате.
Прегледах предложеният маршрут, хареса ни на всички! Благодаря ти! 
Колко време преди пътуването е добре да се закупят онлайн билетите за обектите? Остана ми само да изчета и за транспорта как се купуват билети и от къде.

# 546
  • Варна
Прегледах предложеният маршрут, хареса ни на всички! Благодаря ти! 
Колко време преди пътуването е добре да се закупят онлайн билетите за обектите? Остана ми само да изчета и за транспорта как се купуват билети и от къде.

Я сложи и по 1 нощувка Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 547
Попаднах на един свежарски блог с две-три публикации за Париж  
http://youngadventuress.com/2012/12/hamlet-queen-versailles.html
и от там -  "вкусна" статия "Тhe best pastries in Paris" -
http://www.parispatisseries.com/2011/10/24/the-best-pastries-in- … p-38-patisseries/
Приятно четене и си пригответе салфетки  Laughing

# 548
# 549
  • Milano
I am the same, туристическите автобуси също са вариант при липса на време.

# 550
Запис Simple Smile
Париж е вълшебно място. Бях там само за една нощ и докато стигнем до Айфеловата кула - хоп, угасна осветлението. Разходката ни пеша продължи до 3 ч. сутринта Simple Smile Когато човек няма време, се наслаждава на всеки миг...
Мисля да си подаря екскурзийка за повече дни, така че ще ви следя.
Честита нова година!

# 551
От всичко прочетено по темите, останах с убеждението, че доста време отива по опашки и чакане за входове - ценна загуба и на всичкото отгоре действа изнервящо. Нужна е стратегия  Mr. Green
Та така...
1. Айфеловата - с букнат билет възможно най-ранен час.
2. Версай - първо градините при това от страничните входове.
3. Лувър  newsm78  тук е по-сложно... чета за Porte des Lions, където няма опашка - вярно ли е?
Друго на което се натъкнах - Айфеловата да се изкачи до първо ниво, а до второ - със асансьор. Така се спестяват половината стъпала и току-виж не си докара човек мускулна  Laughing

# 552
За да се избегнат опашките за музеите има и друг вариант-карта за музеите www.parismuseumpass.fr Първо ти спестява доста пари, второ не чакаш по опашки и трето можеш да посетиш колкото си искаш пъти един и същи музей в рамките на валидността на картата. Единствено не включва Айфеловата кула. Във Версай си има отделен вход за притежателите на тази карта.

# 553
.....
Отделно искам да попитам за цената на апартаментите. При посочване на нощувките се формира една цена, но има такъв надпис:  Charges:  Non inclus . Да разбирам ли, че има още някакви такси и ако е така – какви?
И да не забравя при такива резервации, оставя ли се депозит? Или цената която виждам при зададените нощувки е последна?
Исках да напомня за себе си отново. Бихте ли ми помогнали да се  ориентирам в цените на апартаментите за да мога да си направя спокойно резервацията.
например този апартамент: http://www.only-apartments.fr/fr/paris/opera-grevin_5701/ При него всички такси са включени,  и това е крайната цена 341,46 евро, но освен цената трябва да оставим 150 евро депозит, който при напускане ще ни върнат?!

# 554
Цените на апартаментите варират в различните арондисмани на Париж. Тази цена за колко нощувки е? Доколкото видях е в района на Операта и Музея Гревен, който е добър квартал. Аз лично харесвам много 14 арондисман и района около Монпарнас.
Ние ползваме често www.airbnb.com и сме доволни. Специално там можете да си намерите сравнително добър апартамент на разумна цена за двама /50-60 евро на вечер/ и то в хубав квартал. Дори сме си резервирали за месец юли апартамент в 17 арондисман за 7 човека за 7 нощувки-общо 760 евро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт