Отговори
# 645
Не изчетох статията до край,но смятам,че е актуална,така че  :
http://www.purvite7.bg/articles/view/4241/balgarskite_bebeshki_p … ?page=2&rc=37

# 646
Марияплам, благодаря за инфото... ще ходя до Джъмбо явно скоро. Трябва да си намеря и чаша термус, както и холдър за чаша за количка. Не можете да си представите на колко малко места има безкофеионово кафе, а аз друго не мога да пия, че ми се отключва мигрената и както кърмя и не мога да ползвам лекарства и става весело...  ooooh!
Браво за кростренажора  smile3501 - аз свалих сумати клипове с тренировки - то не беше зумба, хип хоп, пилатес, Синди, но познай колко съм ги правила... Моята лекарка каза, че след  втория месец още (след като ми беше свършило кървенето) спокойно мога да правя каквото си искам - и коремни преси също, но... то си зависи и ти как се чувстваш. Аз в началото като свалих тия програми, правих и коремните упражнения - нямаше никакво дърпане от операцията, но ми беше много трудно, така съм се отпуснала  badscale

Tada Честито на половингодишните бебчета! Да са живи и здрави, спокойни и щастливи - и родителите покрай тях Simple Smile Ние се родихме почти последни така че имаме време засега, но все пак се притеснявам, че нямаме още ни зъбче, ни нищо... дори подутичко няма. Установих, че пълзиме назад по това, че я оставям на едно място и я намирам по-назад по права линия... Но го прави много неусетно... А напред не ще и не ще - лъжа я с играчка, подпирам крачетата, тотално отказва. Иначе на бънджито се забавлява много.

Бъни, да се оправяш бързо и ти Simple Smile Честита ви половин годинка - живи и здравички  Heart Eyes

Съгласна съм с Антоанета - има огромна разлика между дреха от Джъмбо (най-зле - пускат яко бои, късат се, пускат бримки и т.н.), турска от магазинче (шаренийка, свиват се), българска (тотално се разпадат след сушене в сушилня и изобщо от носенето) или на H&M (тия са най-качествените, които съм купувала от БГ, но са несравними с американските), а пък особено за американските - разликата е от земята до небето - Baby GAP е страхотно качество, да не говоря за дизайн и съчетание на цветове и всичко, в Carter's съм буквално влюбена, Ралф Лорън също са страхотно качество, ама нещо дизайните им не са ми от любимите. Имахме късмета да ни подарят приятели живели в САЩ дрехите на тяхното детенце - просто са велики, те ме накараха да повярвам в марковите дрехи и вече и за мен се съобразявам с марката  newsm20 За съжаление, специално американските са много трудни с поръчката - пътят е скъп, плащаш ДДС ли, мито ли - абе плащаш нещо и хич не се връзва сметката... НО ако намеря вариант - вярвайте ми, друго няма да купя.  Peace

За гладенето - гладя си още, ама за изваряването ... отдавна не сме го правили, Общо взето откакто си пъха всичко в устата, си позволявам да мия с преварена вода, че понякога и с просто вода...

Пумпалче, благодаря за поздравленията! На мен си ми е голям кеф да я кърмя Simple Smile Реших, че за едното парти няма да си развалям режима я - нито нейния, нито моя Naughty
За пюрето - не слагаш ли нещо друго? Само картоф и кърма? Аз мисля и аз да захранвам края на 5ти месец и живо се интересувам как да направя живота на Биляна максимално вкусен Simple Smile След статията, която си постнала, направо почвам да клоня към правени пюренца... А за плодчето - още утре ще й дам прасковка да видим каква ще е реакцията, ще пиша.

Антоанета, дай линк към тая тема за захранването, ако можеш. Благодаря!

# 647
Здравейте мами! smile3525 Отдавна не съм писала ,но имахме гости и други ангажименти.Не можах и да ви изчета ,но ще наваксам:)
Честито половин РД на всички сладки бебоци!Много да слушат,да папат пюренца и да са живи и здрави!
Честито и на озъбилите се сладури!Ние още си нямаме зъбче,но пък сме много активни на 5м и 7 дни застанахме на 4 крака като кученце ,правим опити да се предвижваме като жабче и от тогава това ни е любимата поза Mr. Green
Писахте за разликата в годините и породените деца..ми моето мнение ако е станало значи е Божа работа,но породени дечица за мен не са най-привлекателния вариант,а и съм привърженик на планираните неща.Няма гаранция дали ще се разбират ако са породени или не,пък и стигне ли се до делене на наследство (ако родителите не са взели най-мъдрото решение) работата отива винаги на зле  .От тези които познавам,къде съм питала и къде са ми казвали еднополовите деца най- се разбират като сестрите най-вече и  разликата няма значение(е да не е 20 год все пак Joy). А най-хубавата разлика за мен е 4-5 год,тъкмо единия да стане самостоятелен  и да може да се бърше Д-то сам,после единия кандидат студент другия тъкмо почва гимназия и като дойде реда и той да става кандидат студент баткото/каката ще е завършил/а и ще може сам да се издържа.Ама както казах е Божа работа и гаранции няма:))
Най-накрая да се похваля(както обещах) пристигна дългоочакваната ни кошара за игра и понеже разполагам с повечко място този вариант ме устройва.Сега пера постелката и утре ще я сефтосаме Laughing Ето това представлява...

Леда -Честито кумуване ,опасна си ей признала съм те...как успя и да кумуваш и да кърмиш..шапка ти свалям smile3501 Hug

# 648
Buf добре дошла...

# 649
pum_pall   bouquet мерси за статийката и аз точно така разсъждавам,но момата е решила,че мое производство не желае  Embarassed а толкова се старая направих и броколи ,като и дадох направи ужасяваща моцунка все едно ще повръща,отварям миризливите броколи на Слънчо (ама наистина миришат ужасно) и изненада Shocked детето си облиза всичко.Така и с моркова,картофа.............
Leda изобщо не се притеснявай за зъбките по нормално е първото зъбче да излезе към осмия месец,поне така пише в големите книги  Naughty А и знаеш всяко дете си е различно  Laughing Пламена пък се плаши от бънджито  #Crazy много странно а аз така се надявах поне по 10 мин да се забавлява   girluu
buf много красива кошарка

# 650
Пумпалче, аз тази статия я четох цялата, както и другата - за вносните пюрета (Истината за бебешките пюрета - какво има в бурканчетата). Не че не е вярно всичко, само че е малко от типа четиво, дето като прочетеш няколко такива и може спокойно да спреш да си храниш децата изобщо, щото няма с какво  Mr. Green Освен ако нямаш 'връзки' в някое село, откъдето да се снабдяваш, и то пак не е ясно каква е почвата, какъв дъжд вали и какви препарати ползват стопаните. Има впрочем такава статия и за кърмата ("Toxic Breast Milk?"), наскоро ми попадна отново (има я и преведена някъде).

Аз още не съм решила как ще захранвам. Чудех се дали този път да не пробвам захранване, водено от бебето (ЗВБ). Христо обаче ми е толкова труден с кърменето, че изгарям от нетърпение да може да хапва и друго в по-значителни количества, за да съм спокойна, че не е гладен, когато отказва да суче. Това май със ЗВБ няма как да се получи толкова бързо. Макар че така като ви чета и си припомням, пюретата също не са гаранция Crazy В крайна сметка ще му дам бананово пюре или каша и ще си реша бързо-бързо всички дилеми; засега не е много пълен, така че и това е вариант.

За приготвянето - аз мисля да му правя бъркочите в къщи (с изключение на кашите), но не до степен на вманиачаване - ще ползвам и готови храни със сигурност, когато нямам време, навън сме и т.н. Взех да се замислям дали да не си взема електрическа помпа за кърма в тази връзка.

Buf, това за наследството е вярно - не е истина в колко много семейства има кавги между сиблингите по тези въпроси. Само не виждам каква е разликата в това дали са породени или не и от какъв пол са - имотите все трябва да се поделят, така че има ли повече от едно дете, има и предпоставки за проблеми, освен ако родителите не решат справедливо и навременно въпроса и пак не е сигурно.

Leda, спокойно за зъбките. Според книгите първото зъбче най-често излиза между 4-ти - 7-ми месец, но от опит ще ти кажа, че колкото по-късно, толкова по-добре, защото шансовете да са здравички - и млечните, и постоянните след това - са по-големи. Разбира се, това е въпрос и на ген.

# 651
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729
Ох, днес сме супер криви!
Обаче този линк нещо май не се отваря, в За бебето и детето-Хранене с млека за кърмачета, захранване-Бързи въпроси и отговори за захранването. Много са любезни момичетата, много ми помагат там.

# 652
Здравейте мами Simple Smile Първо честити половин годинки на всички бебоци които са ги навършили вече. След още толкова ще ядем торти Simple Smile

Bebonce благодаря за съвета, ще пробвам Биодерма, ако се наложи. Започна да се пооправя само с бочко.

pum_pall ще я заведа на кожен, но докато намеря добър доктор във Варна тя взе да се пооправя и почти и мина. надявам се да не се появи пак.

Leda слагам я на шезлонга, но си харесах едно столче за хранене. Има 3 позиции - седнала, полу седнала (като на шезлонга) и още една между двете, тоест 2 позиции на полу седнала и една седнала. Самото столче е меко, а не пластмаса, горната част на масичката се маха много лесно, за да се измие, може да се махне и цяла масичка/табличка и да се сложи столчето на нашата маса. Освен това ми изглежда стабилно. Много ми хареса и май ще ходя да го взема. Мислех да чакам да почне да сяда, но щом столчето има позиция като шезлонга и летния кош няма смисъл да чакам. Много по удобно ще е. Няма да се люлее на шезлонга и да и гоня устата, няма да ме рита и да разсипвам  Laughing

mariqplam благодаря за предложението, но нашата докторка ни изписа Mustela stelatopia, но не свърши работа, даже ми се стори че се зачерви повече. Дадохме 17 лв за най малката опаковка. Преди това пак докторка ни накара да купим слънцезащитно мляко на мустела - 20 лв. Точно 2 пъти я намазах и двата пъти се обрина. Явно не харесва мустелата. С джиндира се получава, но с много неща я мазах и накрая оставих само бочко за дупето крема и бочко мляко за след къпане. Вече само млякото след къпане и почти и мина. Двете мустели - за слънцето и за сухата кожа ако някой ги иска да ми пише на лични преди да им е изтекъл срока на годност. В хладилника са, но няма да я мажа с тях. За слънцето е ползвано 2 пъти, за сухата кожа 6-7 пъти, но си е почти цялата опаковка, защото по 2-3 капки и капвах и намазвах.

за стерилизацията - по спокойна съм като пусна шишетата да минат през машината. Свикнала съм да го правя, а и както някой каза - не ме затруднява да натисна едно копче.

за гладенето - гладя всичко - чорапи, шапки, бодита. Не знам до кога ще го правя, но също като с шишетата така съм по спокойна, че убивам микробите, а и пера на 30-40 градуса. Освен това като минават и нашите дрехи там (включително чорапи и бельо) и като се има в предвид, е имаме и куче от което остават косми по дрехите на някой от семейството (моите не, защото гледам да седим по далече от кучето - в друга стая сме, много рядко я докосвам, за да не хвръкне някой косъм върху мен). Така че чистя капака на пералнята от вътре и за да съм по сигурна гладя. Последния път пуснах и на по високи градуси. Ако имах втора пералня само за Тедито и перях на висок градус можеше и да си помисля дали да продължа да гладя.

за стол за хранене - писах малко по нагоре че си харесах един, ако го мерна някъде в нета ще дам линк да го видите, но много ми допадна поне на мен Simple Smile

за летения кош - сложихме го преди няколко дена. ММ реши да се прави на майстор и да го сглоби, а аз исках да отида до магазина където купих количката. Та сглоби го той, но като отидох до магазина да питам правилно ли е всичко ми разглобиха цялата количка и го сглобиха на ново  Grinning Майстора нищо не направил  Laughing Освен това да се оплача - едвам си намерихме чадър за количката, че рамката е правоъгълна, а повечето чадъри са с обли поставки. Дадох 20 лв, вместо 8, но си викам поне хубав чадър да имаме. Но на зимния кош не ми седеше добре и го прибрахме накъде. Викам на летния ще го слагаме. И сега не мога да го намеря (само поставката, но самия чадър в дън земя потъна). А на всичкото отгоре в полуседнало положение ни пада "гуйрука" (надявам се разбрахте за какво говоря). Ако е в седнало или легнало положение седи, но в полуседнало пада. И сега нито чадър, нито гуйрук и се пържим като германци на Златни пясъци. Мажа с кремове, шапки слагам, ама пак пече. Чуде се от кои сенчести улички да минавам, за да не я пече. Тръгнахме да търсим нов чадър, ама пак само на обли попадаме.

за пюретата - аз си ги правя,з а това не мога да коментирам марки. Купила съм само 2 пъти на хип - картоф и после морков. Не ми хареса и взех да си го правя. Купения картоф с нож да го режа - ужасен беше, а като го направя няма бучки. Вече 10 дена, ако не и повече ядем картоф (от 3 дена цяло бурканче 125 мл.). Опитах да и дам и морков, но не иска. направих, но не се пасира добре, но и дадох да опита една лъжичка. Близна го и направи погнусяваща физиономия. Викам си не го направих добре ще пробвам с едно купешко. Днес с последните картофи направих пюренце и отворих моркова да и добавя малко към картофа, но реших да и дам да близне да видя ще го хареса ли. Като видя лъжицата отвори устата, но като опита направи пак онази същата физиономия. Помислих си - ще добавя 2 лъжички в моркова и ще го яде, няма да го усети. Така и направих. Направихме обяда и се канех да излизаме на вън и да ядем някъде по полянките, но добре че и дадох да го опита. И с картоф пак се намръщи, взе да върти глава и да прави физиономии. И разходката ни се провали. Ходихме за картофи, варихме, правихме ново пюре, но за първи път с вода, вместо с АМ. Защото вчера го направих с АМ и го ядохме на вън след 2 часа. Замислих се обаче, че на кутията пише да се консумира веднага и да не се дояжда по късно. Не знам дли защото нямаше мляко или от нещо друго, но от тогава като ревна, не иска да яде. За да изяде пюрето я носих на ръце и обикаляхме стаята, а като спра за да напълня лъжичката почваше пак да реве. Остана един пръст на дъното, но заспа. Като се събуди пак ревна. Чак като си изяде млякото на другото ядене се успокои и заспа. Сега си играе Simple Smile

за зъби - още нямаме, но бута всичко в устата. Купих и гелче за венците, но ще чакам за сега.

за ново заглавие
-  сегашното много ми харесва. Най хубавото от темата е заглавието. Почнах да пиша тук след като видях заглавието и се сетих как се радвах на двете чертички Simple Smile Гласувах за второто предложение, че все пак живеем на морето, но се надявам сегашното заглавие да остане поне още малко Simple Smile

Иначе аз искам да питам за две неща - До кога трябва да уригвам Тедито. Една приятелка като ме видя ми вика тя голяма вече, но се притеснявам да не вземе да повръща ако я сложа да спи без да се уригне (особено през ноща се притеснявам докато спя и няма кой да я види ако повърне и се задави). Другия ми въпрос е - има ли Банка за кърма във Варна. Четох че в тези банки се продавала кърма. Ако има такова нещо искам поне за пюретата и едно ядене на ден да и давам кърма.

Много писах, ама за една седмица се събрали доста теми Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 16:43 от nikita_

# 653
nikita да те питам какво е това столче, което си харесала, че една приятелка тези дни си взе едно, по същия начин ми го обяснява, но като сложи малкия каза, че е доста нестабилно и има чувството, че ще се залюлее, той нейния едно шило.
 За чадърът моята количка по принцип нямаше търсих, засилих се на едни скъпи, но в един магазин ми предложиха едно Бертони за 10 лв не е само за кръгли рамки, но и качеството му толкова за две седмици и го счупих, ама аз съм малко като танк Simple Smile
 А относно банка за кърма, на мен страшно ми звучи не знам защо, ама знаеш ли ги там пушат ли, пият ли? Не знам кой ще ме увери, че е чиста кърмата. Слагай си му АМ и не му мисли толкова според мен. Или разреждай само с вода, аз така правя като стане гъсто.
 За уригването сега сме на 6, може би от 4,5 спрях, не сме имали проблеми, нито веднъж не е повърнал.

# 654
Здравейте,
Днес бяхме на преглед. 6940 на 67 см. Започваме кашите и месото.
Взеха ни кръв и ходихме на ехография на коремни органи.
Остана да занесем урина.

# 655
  • София !
Здравейте,
Днес бяхме на преглед. 6940 на 67 см. Започваме кашите и месото.
Взеха ни кръв и ходихме на ехография на коремни органи.
Остана да занесем урина.

smile3501

за ново заглавие [/color]-  сегашното много ми харесва. Най хубавото от темата е заглавието. Почнах да пиша тук след като видях заглавието и се сетих как се радвах на двете чертички Simple Smile Гласувах за второто предложение, че все пак живеем на морето, но се надявам сегашното заглавие да остане поне още малко Simple Smile

Е това няма как да стане  Wink

# 656
Благодаря bunny.
Моят педиатър ме вкара в някакъв филм с кашите и месото и сега четс Rolling Eyes

# 657
  • София !
Благодаря bunny.
Моят педиатър ме вкара в някакъв филм с кашите и месото и сега четс Rolling Eyes

Защо ?? Какво казва за тях ?  newsm78
Аз само каши давам , с месото ще почакам още 2 3 седмици  Rolling Eyes

# 658
Каза да карам по смело. Иска да заместя хранене в три часа следобед, а аз искам даи давам в 18:30. Като моята обосновка е , че яде зеленчуково пюре в 11:30 и после обилно мляко в 15:00 А някъде бях чела, че каши се давали в 10 или в 18. А тя в 10 не яде, мога да я излъжа да яде плодово пюре към 9:30.

# 659
  • София !
Каза да карам по смело. Иска да заместя хранене в три часа следобед, а аз искам даи давам в 18:30. Като моята обосновка е , че яде зеленчуково пюре в 11:30 и после обилно мляко в 15:00 А някъде бях чела, че каши се давали в 10 или в 18. А тя в 10 не яде, мога да я излъжа да яде плодово пюре към 9:30.

Според мен това за кашите е написано ей така ... по принцип кашата се дава като следобедно хранене , все едно се води като следобедна закуска ! Габи има един примерен режим , горе долу вървим по него , понякога има разминаване ама нищо .
Значи
8:00- мляко
11:00 - мляко
14:00 - зеленчуково пюре + мляко
17:00 - каша
21:00 - мляко

и някога през нощта като се събуди пак мляко !
А когато объркаме часовете се е случвало по рано , или по късно да дам каша така че , това не е проблем !
Аз имам приятелка , детенцето не искало мляко изобщо  Crossing Arms . И за вечеря му дават каша , което означава към 20:00 примерно ... Така че според мен си действай така като искаш ти ! Не ги слушайте толкова тия педиатри бе хора , водете се по детето най - вече !!
Аз ако я слушах моята на 2 месеца трябваше да давам на Габи сокчета  #Crazy , какво да коментирам просто  ooooh! .

Общи условия

Активация на акаунт