Отговори
# 660
А някъде бях чела, че каши се давали в 10 или в 18.

И каква е логиката на тези точно часове  newsm78
На големите кашата винаги съм давала на най-последното хранене преди лягане + дохранване с кърма. Това им беше любима храна, т.е. нещо, което винаги и гарантирано се изяжда => осигурява максимално спокоен нощен сън, поне що се касае до събуждането от глад.
Сега ми е по-важно през деня да имам спокойни периоди, така че ще видя как ще процедирам, но честно казано за друга логика при решението кога какво да се дава, не се сещам, когато говорим за бебета. Като изключим периодите на въвеждане на новите храни, разбира се, които не е добре да са точно преди лягане.

# 661
Вашето хранене с каша в 17 искам да е направено за нас в 18:30. Нашата вместо да си яде зеленчука в 14:30 -15:00 го яде в 11:30.,,, така че ваш режим е като това дето аз искам да направя

# 662
Buf, това за наследството е вярно - не е истина в колко много семейства има кавги между сиблингите по тези въпроси. Само не виждам каква е разликата в това дали са породени или не и от какъв пол са - имотите все трябва да се поделят, така че има ли повече от едно дете, има и предпоставки за проблеми, освен ако родителите не решат справедливо и навременно въпроса и пак не е сигурно.
Ами точно това исках да кажа ,че стигне ли се до подяла на имоти много често се развалят отношенията и това ,че са породени дечица няма да им помогне това да не става.А за пола според мен еднополовите повече се разбират ама това си е мое мнение, разбира се винаги има изключения.И няма нищо общо с имотите нито едното нито другото  Mr. Green С 1 дума няма рецепта за разбирателство  между децата Grinning Ама никой не ангажирам с мнението си Peace
За кашите моята педи каза когато искам да я давам.Ако искам и за последно хранене,че да спи спокойно ,защото са по-хранителни.И съм давала ако сме били на вън някъде и сме яли мляко ,че кашата не ми е удобно да я давам навън.
6ч. мляко
9-10ч.зленчуково пюре или каша + мляко
12-13ч.  мляко
15ч. каша или пюре ако сутрин е била каша + мляко
18ч. мляко
21-22ч. мляко

Ама не всеки път имаме 6 хранения по-рядко са, и часовете са горе долу,но идеята е същата . Между твърдата храна давам мляко,че ми се струва (може и да си въобразявам) ама акото ни е по-твърдо при 2  приема на твърда храна един след друг.

# 663
Buf благодаря.. На нашата акото също се втърди .. Само при едно хранене, а сега с кашата не ми се мисли

# 664
  • София !
Докато им свикнат коремчетата ще имате проблем , после ще мине и това ! И ние бяхме така , ама като посвикна да не чуе дявол нямаме проблем  ( и сега искам да подчертая че не се хваля !!!!!!!!! че в последно време каквото се похваля то автоматично се развали  ooooh! )

# 665
Здравейте, мами!Няколко дни отиваме на планина за да се спасим от жегите!Колата се препълни с багаж-но трябва да се тренира за морето Simple SmileИначе и Раличка има примерен режим-6,00 мляко, 9,30 часа-мляко, 12 часа-пюре и мляко, 17 часа-мляко и 20,30 мляко.Иначе още в столчето за хранене не сме я сложили-като се върнем от морето-тъкмо тогава ще е 6 месеца и 7 дни.Нашето столче е чико полли и съм доволна.Май съм заложила на марката чико-така се случи, че и количката и шишетата са с тази марка.Изпих си вече кафето и тръгвам.Приятен уикенд

# 666
Здравейте момичета  Hug!
Ние се поизгубихме малко, тъй като хванахме баирите и куфарите и бегом към по-хладко. Отидохме на едно страшно приятно място до Костенец. Истинска прохлада, красота и идеално място за почивка. Дааааа, ама ако бяхме без дете  Joy! Този нашият Калоян тотално ни разказа играта  ooooh!. Прибираме се днес след 3 нощувки, с последни силици се докопахме до колата и газ към нас. Даже се чудихме дали още вчера да не се прибираме .... ама остискахме до днес. Някакъв ужас беше това нашето. Калоян не спря да мрънка и да реве. Стаята ни след обяд се напичаше и нашият тотално отказваше да спи след обяд в стаята. Вечер се приспивахме ужасно трудно след обилен рев. 2 от 3 вечери не го къпахме, защото беше най-големият мрънкалник. Абе изобщо ........ не мога да ви опиша. За капак - снощи реши че ще будува от 2 до 4,30ч. Побърка ни! И така стигнахме до заключението, че с това нашето диваненце не трябва да се ходи никъде. Направо се радвам, че не тръгнахме за морето. Е, тогава щеше да ни вкара в егати филма.
Прибрахме се днес с ей такива очи  Shocked и капнали от умора.
Дребният вече спи след обилен рев отново, като за добре дошли вкъщи. Събуди се веднъж и сега пак заспа. А уж стаята се разхлади вече. Явно и той е капнал от умора, ама ходи му обясни,че като реве като магаре нищо няма да постигне  Crossing Arms.
Та, така! Това беше нашата "почивка".
Полин, пожелавам ви доооооста по-приятна почивка от нашата  Laughing. Дано дребната да е по-послушна от нашият и да ви даде малко спокойствие, че ние вече не знаем какво е това. Надявам се, че не съм те стресирала Wink
Бънииии, честита ви половин годинка! Да нацелуваш нашата малка Габи от мен и от малкият калпазанин  Hug  bouquet! Нека да ти е жива и здрава  и много да се слушкате!
Момичета, по-късно ще се включа по темите, които сте засегнали, че още ме държи от "почивката" ни и ще отивам да си взема един   bath и после в леглото  newsm46.

# 667
Привет!Да се похваля,че захранването ни потръгна...Тъкмо си мислех,че няма да е с този картоф,ама Ради взе че го хареса на 3тото хранене.Leda,само с кърма и картоф го правя.Засега нищо няма да добавям.Бъфчето беше писала,че слага масло,ще слагам сигуно,ама по-натам..Отначало правих пюрето много рядко  като боза и половината си оставяше по лигавника.От два дена и правя хубаво гъстичко пюре,не съвсем гладко и всичко си изяжда.Не знам колко с точност,на око около 20г...трябва да си купя кухненска везничка...Доволна съм,в събота ще давам тиква.

За купешките пюрета какво да ви кажа...Баткото беше хранен предимно с тях.Гледах да му давам Хипп-като най-качествено уж...  Сега, като прочетох статията не съм много очарована от политиката на фирмата да дават на българите по-нискокачествени пюрета....Няма какво да се направи ... #2gunfire
Ккато и  да е ,Викито си израстна,макар и на купешки пюрета,сматям нормално дете Grinning
Обаче вече съм на мнение,че по-хубава от домашно приготвената храна няма.Така,че сега ще хвърля всичките си усилия в правенето на домашни пюренца.Мисля да затворя и известна бройка бурканчета по технологията на мама alexksa(къде се изгуби,мила!)ще видя дали ще ми се получи.

Това защо някои бебета не харесват домашните,а много повече купешките е загадка за мен.Обяснявам си го със състава на купените-може би заради добаваната сол,захар,нишесте или пък някое нагло Laughing"Е" Все ще да има някоя съставка,която им харесва повече от чисто зеленчуково пюре( с плодовите едва ли някой има проблем Simple Smile)mariqplam,може би ако има повече различни зеленчуци в домашното пюре,повече ще и се хареса на Плами. Simple Smile

Иначе е вярно,че ако човек вземе да прочете етикетите...то почти нищо добро няма да остане на масата ...  Rolling Eyes..

Каши аз съм давала пък на закуска.Ама и според мен е по-добре вечер...Сега може би така ще направя и аз..само да стигна до тях.

Момичета имам въпрос,вие колко време след като въведохте обедно хранене въведохте и следобед?Тъй като искам следобед да давам плодово пюре та се чудех кога да почна.Малката смуче плодове толкова настървено,че направо си мисля,че я лишавам от хубави пресни плодове в момента...

Като ви чета за режимите и се хващам за главата...Нашият е един,хич го няма,даже днес пюрето остана за 3 часа,а предните дни и го дадох на обяд...ooooh!Много сме зле...

Бъфче,страхотна кошара!Очите ми  останаха в нея Heart EyesДа си я ползвате дълго време със здраве!:)

Мария,честито ви зъбче и на вас!:)))
Ние нямаме зъби още Simple SmileМожем да се включим в състезание "на кой най-последно ще му излезе зъбчето"... tooth
Поллин,честито ви столче,много добър избор,според мен! newsm10Хубаво да си починете на хладно!

Вили,душицо,...дет' се вика-"да си починем от почивката" #ShockedАз се стреснах малко от вашите преживявания... Thinking Еми...с децата така...екшън по всяко време  HugДа не сте улучили момент на пробиване на зъб,че така е било неспокойно детето newsm78

Мами,препоръчайте ми някой хубав крем за напукани пети!Някой ползвал ли е Scholl?Аз ползвам някакъв български,ама не е кой знае какво..
Leda гледах по Тв реклама на нивея за млякото за баня,което ни беше препоръчала преди доста време Simple Smile
Лека вечер,душици! Heart Eyes

# 668
  • София !
Вили  Hug Hug Ти от това което най - се опасяваше , то взе че стана  Shocked . Их , не ви остави малкия да починете и това си е ... ама така е с деца ! Дет имаше една приказка '' С деца на баня , да ти изядат сапуна ''  Mr. Green . Ни покрай ремонти и глупости , не можахме да си позволим и море тая година , ама все пак аз погледнах и от тая гледна точка :
Отидем ли на море , Габи е малка , режима ще е и е същия може би , или ще реве повече  Laughing , друг вариант няма просто . Нито може да спокойно да си седиш на плажа , нито някъде да отидеш , изобщо всичко ще ти е както ти е ежедневието по принцип , с тая разлика че си на море и даваш пари ! На море ако бяхме решили да ходим , щеше да е без нея , бабите щяха да я гледат за 3-4 дни и така ! Не да ме разберете погрешно че детето ми е виновно че няма да ходя на море  Mr. Green . Просто реално погледнато , положението е такова , от където и да го погледнеш ! Скоро бяхме на скара/пикник на една река , ми то ако не бяха тия хора с нас малко и те да се позанимават с нея , аз хич нямаше да седна  ... Е все пак това си е моето мнение де , не ангажирам никой  Whistling .

Да ви питам , правихте ли ПКК и урина на децата  newsm78 И  ехограф  newsm78

# 669
Ние на 8- ми дадохме кръв и ходихме на ехограф. Остана да и събера урина.
Аз три седмици след ато въведох зеленчук дадох плод между храненето сутрин и от днес почваме каша в шест

# 670
Момичета имам въпрос,вие колко време след като въведохте обедно хранене въведохте и следобед?Тъй като искам следобед да давам плодово пюре та се чудех кога да почна.Малката смуче плодове толкова настървено,че направо си мисля,че я лишавам от хубави пресни плодове в момента...
Пумпалче, мисля че можеш спокойно да си даваш плодово пюренце  Peace. Само че то не се дава за следобедно хранене, т.е не наяжда, а се дава между храненията за нещо като десертче  Simple Smile. Поне аз така знам де. Аз нещо не успявам всеки ден да му давам плодово, тъй като гледам да е между следобедното хранене, а то пък често тогава спим и пропускаме възможността за хапване. Преминаваме направо на същинската част със сукането  Laughing. Така де, нашият мъж ли е, или какво  hahaha?! Ако ще прилича на баща си, то хич не се очудвам, че не се впечатлява от плодовите пюрета. Баща му без расло на кокъл не сяда на масата.
А и още нещо - мисля, че можеш спокойно да си и даваш и да си смуче плодчета. Щом нямате и зъбки няма да има проблеми. На Калоян преди няколко дни му дадох едно парченце диня с идеята да си го смуче. Добре, че го видях. Както уж смучеше, изведнъж като видях парчето - то наръфано  hahaha. Дребният си беше отхапал парче диня, та му рових из устата да го изкарам, че да не се задави. Пробвах пак да му дам, но той вече знаеше за какво се използват зъбките и се отказах да му давам да смуче плодове и зеленчуци  Laughing.

Вили,душицо,...дет' се вика-"да си починем от почивката" #ShockedАз се стреснах малко от вашите преживявания... Thinking Еми...с децата така...екшън по всяко време  HugДа не сте улучили момент на пробиване на зъб,че така е било неспокойно детето newsm78
Абе мани  ooooh!! Не знам какво беше това чудо. Снощи пак имахме безсънна нощ и не сме спали почти цяла нощ. Сега дребният заспа и си викам - давай да се търкулвам и аз и да използвам момента. Да, ама не! От умора ли, не знам, ама 40 мин се въртях и накрая станах. Не мога да заспя. Дано поне Калоян да се наспи, че то е някакъв ад тези дни  Crossing Arms. А и аз започвам да се чудя дали не му пробиват и горните зъбки и затова да е такъв неспокоен ....  newsm78. За сега нищо не се вижда, ама то ще се разбере скоро.
Бъни мила, Калоян верно си ни изяде сапуна  Joy! Такава обица на ухото ни сложи, че дълго ще я помним тази "почивка". Не съжалявай, че не сте успели да отидете някъде. Ето, виж че има и такива варианти като нашият  Crazy. Вие как сте? Оздравяхте ли вече?  Hug  bouquet А за ПКК, урина и ехограф - да, ние ходихме Wink. Шест точки сме от всякъде  Peace!
Оооо забравих да ви се "похваля" - през тази наша "почивка" дребният реши, че за да запълни цялостната атмосфера на преживяването, няма да е зле да скочи от леглото. И така - вече имаме първи успешен опит с полет от леглото. Тъкмо го бях накърмила и даже бях обърната към него. Обърнах се точно за 2 сек. към ММ да му кажа нещо и като се обърнах към Калоян само го видях как пада от леглото. Сърцето ми падна в петите ..... Диването си легна по гръб на земята и нададе един рев .... Добре, че нищо му няма! Размина се на косъм от ръба на нощното шкафче и от колелото на кошарата. Ама дето се вика - падна на меко по памперс.
Доста е "весело" при нас  Joy!
Бъфче, кошарата наистина е страхотна! Пожелавам ви много забавни моменти в нея и много безгрижни игри  Hug!

# 671
Eho momicheta zdraveite ne sam pisala otdavna no nqmam vreme s moqta kalpazanka che sama si q goedam

Nie zabche nqmame oshte no sa tragnali veche
Za rejima na hranene bravo na vas az q pozahranvam s napraveno ot men zelenchukovo no ne sam i zamenila hranene dori ima dni v koito ne sam smognala i ne sam i dala zelenchukovo pure dano ne e greshka. Plodovite si gi hapvame mejdu hraneniqta a kasha ne e hapvala izobshto. Utre sme na konsultaciq i ehte govorq s doki otnosno hraneneto dano ne se okaja gadna maika vapreki che ne sam i zamestila cqlo hranene umishleno da si coka karmichka poveche che po hubavo ot neq nqma.

Za pochivka i nie ne sme i pomislili zashtoto nashata ivana nqma da pozvoli da pochinem a izlishni pari nqma taka che dogodina.

Celuvki ot nas

Blagodarq che ne ste me mahnali ot parvata stranichka dano skoro pak vi pisha

Izvinqvaite za ezika no pisha ot telefona

# 672
И аз да предложа заглавие:
Половин годишно февруарче е на мама то другарче

# 673
Здравейте момичета!

От гости последните дни не ми остава време за нищо... Даже бях толкова изморена, че заспах с бебето днес следобяд (въпреки че пак имахме гости - но много близки и можех да си позволя да се успокоя дотолкова, че да заспя докато я кърмя и да ги оставя на мъжа ми) и сега се кокоря и не мога да мигна...  Shocked

За зъбките - и аз съм чувала, че колкото по-късно, толкова по-здрави, но имам примери за това, че не е вярно.. основното явно е гена - ами и двамата с ММ сме със страхотно здрави зъби и искрено се надявам шушката да го наследи това...  Praynig Пумпалче, пиши ни и нас за състезанието за последни по никнене на зъби Simple Smile

ЗА захранването - и аз като Мария - основно ще правя пюрета, но не на всяка цена. Ако сме навън и т.н., ще си позволявам да взимам и готови. Сега започвам да чета подробно темата за захранвенето (Мерси, Антонета)  и да видим. Аа, и да се похваля - вече съм й давала да смуче през марля праскова, круша и ябълка (Вили, ако искаш да му даваш да смуче плодчета и да не ги гризе, давай през марля - нищо не може да отхапе... даже мисля да измъдря приспособление да я овързвам тая марля около пръчка - все едно плод на клечка, за да си държи сама плода). Прасковата изобщо не я одобри, крушата и ябълката направо ми ги дръпна от ръцете и хубаво ги осмука... Но забавлението трае около 5 минути макс, повече не й е интересно да ги смуче... baby_neutral

За оригването - малее, ако се окаже, че не трябва да се оригва вече, ще е голямо щастие за мен... Тя ако е будна оригва бързо, но ако вземе за заспи на гърдата, както гледам да е на сутрешното и вечерното кърмене, хич не ми се ще да я будя... Иначе днес се задави яката, защото спа 11 часа непробудно и се събуди ужасно гладна и гълта като фиток... ами кашля кашля и си се оправи... вече е голяма, надали може да се задави в съня си, заради което толкова държахме да я оригваме в началото...

За банката за кърма - имам позната, която работи в банката за кърма - ще я разпитам как може да се вземе за Сф и друг град евентуално и как ги изследват и за какво и ще ви пиша. Но като се замисля - наистина трудно ще контролират начина на живот на дарителките, освен ако няма алкохол в кърмата или нещо такова, за да го хванат... все пак ако нямах кърма, съм си мислела, че бих вземала от там. newsm10

Рали, защо сте ходили на ехограф? Това стандартен преглед ли е или сте имали проблем?

Вили, душицо, леле какви панаири ви е спретнал Калоян Simple Smile Ама не се предавайте, той сигурно само е искал да види дали ще ви уплаши... На тая възраст, както свикнат, нали знаеш. Така че смело взимайте тапи за уши и хуквайте на следваща почивка Simple Smile  Laughing

Бъфчеее, радвам се да те видя отново тук. Кошарата е жестока! Със здраве да си я ползвате! Брат ми на нас ни предлага тяхната - ще я видим и ако не й намерим място, веднага се насочвам и аз към такава като твоята. Най-много ми харесва, че може да я използваш и за преграда на цяла част от помещението... Абе, супер е!

Пумпалче, Млякото за баня NIVEA е доста добро и моята приятелка от Нивеа каза, че било хит! Ама нещо четох, че е базирано на формула, която взаимодейства с вода, така че докато кърмя го ползвам само за краката и дупето, че не съм сигурна, че се измива добре от гърдите... То нали идеята му е да не се измива съвсем - иначе как ще остави кожата така мека и т.н. Но спра ли да кърмя, ще си го ползвам за цяло тяло... Много съм доволна от него.
А за крака - аз съм най-доволна от Scholl - това за петите не съм го ползвала, но другите им неща са по-добри и от медицинската козметика, която съм купувала..

Вили, и ние бяхме тупвали веднъж от дивана - отново ще цитирам моята акушерка от училището за родители - "Щом започне да се обръща или лази, да знаете, че бебето ще падне от леглото - не казвам Ако не гледате или ако не внимавате - каквото и да правите - то ще падне рано или късно- Гледайте да е късно и не го слагайте на високи места, а падането си остава неизбежно..."  newsm32 Така че - честито! Ако искаш да ти е спокойно дали не се е ударил, като тупва тук там, можеш профилактично за му даваш хомеопатичното арника (ако има натъртване, да се разнася по-бързо) - 5 хапченца разтворени в малко вода. 

Ами това от мен засега - усещам някакви позиви за сън и мисля за се възползвам.  Hug

# 674
На шестия месец имало ехограф на коремно органи и педито дате направлениежи ние отидохме в 25 та поликлиника. Много сме доволни.
Самоурина не мога да и събера. Видях сежв чудо с тив колектори. Тя плаче от него и незнам как ще се справям.

Общи условия

Активация на акаунт