Отговори
# 675

На шестия месец имало ехограф на коремно органи и педито дате направлениежи ние отидохме в 25 та поликлиника. Много сме доволни.
Самоурина не мога да и събера. Видях сежв чудо с тив колектори. Тя плаче от него и незнам как ще се справям.
Аз много лесно взех урина,сложих колектора,който купих от аптека на Марешки,(незнам дали всички са еднакви)и седнахме пред телевизора.Разбира се преди това бях дала мляко и до пет минутки имахме резултат.моя приятелка слага памук в памперса и после изтисква  newsm78 ,незнам дали този вариант ще ти допадне .

# 676
Благодаря заидеята с памука.... Аз слагам колектора и памперс и тя плаче много.... Ако не стане с колектора ще трябва с памук

# 677
Здравейге отново
 И аз се чудя как ще й взема урина и се притеснявам и как ще й вземат кръв - който е минал през това да казва

Ако повтарям някои въпроси моля да ме извините но немога да изчета всичко

# 678
Леда мила, мисля че и тапите за уши няма да ни помогнат. Или ще трябва да купуваме за целият хотел, за да има смисъл  hahaha. Сигурно ако решим да се връщаме в този хотел, в който бяхме няма да ни пуснат вече. То такъв рев на да ли са виждали и чували хората  Joy. Съжалих съседите направо..... ама какво да се прави  Blush.
Чудесна идея си дала за плодовете в марличката  Peace. Виж, ако измислиш и как да стане номера с плод на клечка цена няма да имаш  Stop Heart Eyes!
Аз вчера му давах намачкан банан и страшно много го хареса. До сега не му бях давала и беше очарован. Май няма да купувам бананови пюрета, а ще му мачкам прясно бананче. Поне знам, че е на 100% плод и няма други добавки  Peace.
За падането - ще имам предвид това за арниката. Аз я пих след като родих, тъй като ми казаха че била много полезна за мен и за бебо за бързо възстановяване. Нищо чудно да помага и при такива травми. А иначе без падания не може, така че ще гледам да се настройвам, че юнак без рани не може. Е, ще гледам да го слагам на по-ниско и да е максимално обезопасен, пък каквото стане - стане.
За ехографа - и ние ходихме на такъв. Полага се сега на 6м. по ЗК, заедно с кръв и урина. Ние с урината бяхме лесни  Laughing. Само трябваше да изловя фонтана, на къде ще тръгне. Виж вие с девойките сте по-сложни  Laughing.
dentmed - за кръвта не се притеснявай. Бодват им пръстчетата с една малка игличка като пистолетче. Нашият мъж изобщо не плака. Но пък имаше една какичка, която го занимаваше и той беше решил,че ще се перчи и как така ще реве .... та нали е мъж  bowuu

# 679
За тези мами които сте захранили... Как понасят малките пюретата... Нашата започна да отказва картоф, яде в най голямо количество чиста тиква или тиква с морков. Незнам какво да я правя

# 680
Ралица аз не съм заменила хранене но от другата седмица вече ще заменям и честно казано не я насилвам с нещо което неиска. Но понеже е добре да си хапва от всичко слагай примерно малко картоф в нещо което харесва така че картофа почти да не го усеща.
За падането е ясно че ще падат просто колкото по късно толкова по добре

# 681
Ралица аз не съм заменила хранене но от другата седмица вече ще заменям и честно казано не я насилвам с нещо което неиска. Но понеже е добре да си хапва от всичко слагай примерно малко картоф в нещо което харесва така че картофа почти да не го усеща.
За падането е ясно че ще падат просто колкото по късно толкова по добре

Пробвах я картоф с повече тиква, ама пак не иска.
Сега варя домашен картоф. Утре ще я пробвам... Да видим

# 682
Олеле, Вили, голямо приключение.. Напомни ми за нашето първо море с първия ни син. За съжаление вече минаха лесните месеци и сега с по-трудните дечица става по-тегаво пътуването. Не мисля, че реването и нервите са били основно от пътуването, но понеже и вие сте изнервили и Калоян е усетил и той още повече се е изнервил и.. то става омагьосан кръг. Съгласна съм с Леда, че е малко въпрос на навик пътуването, но също и на приоритети. За мен е било важно както да не се разделям с детето, така и да пътувам от време на време, така че с първия ми син просто преценявах дестинацията и доколко ще му понесе. Той спеше много леко и избягвах например разни стари къщи със скърцащи врати и подове, че и досега си спомням пребиваването ни в една такава в Банско  Crazy Сега с повече деца е още по-сложно да се комбинира, не може да лишаваме големите, пък малкият се очертава същия капризник, така че се борим да свикваме и това е положението.

За падането, Христо още не е падал, но хич и не смея да се хваля, защото съм сигурна, че ще дойде момента. Щом дъщеря ми, която беше най-кроткото бебе на света, я изпуснахме да падне на 6-7 месеца, мисля, че акушерката на Леда е права за съжаление. Гледам и аз да не го оставям нависоко и това е, както се казва, Господ да ни ги пази  Praynig

Пумпалче, за пети специално мисля, че каквото и да е достатъчно мазно върши прилична работа, дори обикновен прополисов вазелин. Иначе аз съм най-доволна от един продукт от серията Footworks на Avon,  беше нещо в стил intensive callus cream, но нещо не мога да се ориентирам в интернет страницата им кой точно беше да ти дам линк.

Леда, много е идейно това с марличката. Задяването и на мен винаги ми е било голям страх. Тези дни обаче се зачетох в разните теми за захранване, водено от бебето. Макар че стигнах до извода, че едва ли ще имам търпението да го правя в чистия му вид, поне се поуспокоих, че бебетата трудно се давят, когато сами си хапват храната (разбира се, говорим за периода, когато вече са показали признаци на готовност за захранване, т.е. след 6-тия месец и т.н.). За клечката - предполагам на твърд плод (ябълка) би се получило горе-долу, ама тогава пък няма ли да го мислиш да не се удари с клечката  Tired Да споделиш после ноу-хау, ако пробваш. На Христо любимото е краставица като че ли, следвана от ябълка.

За оригването - идеята е, че като станат по-подвижни бебетата, могат и сами да се погрижат за тази своя нужда. Аз вече не съм толкова стриктна. Като заспи категорично не го будя. Когато е буден пробвам да го подържа за кратко, но ако нещо не е на кеф или пък не му дойде музата, не настоявам. И съвсем бих го оставила, но тогава той върши тази работа като се обърне по корем, и съответно повръща заедно с оригването.

Nikita, аз също съм малко разколебана за банката за кърма, как си намират донорките. В кърмаческия обаче съм срещала теми на майки, които си взимат кърма от познати (съседки, приятелки и т.н.). Наистина пак няма 100% гаранция, но все пак си е друго като знаеш коя е донорката. От друга страна не знам дали (вече, на този етап) си заслужава усилието, при положение, че дъщеря ти е вече на половин годинка, захранена е и с други храни, здравичка е и няма проблеми - алергии, често боледуване и т.н.  

Аз също се притеснявам за взимането на кръв. Не ме притеснява толкова боцкането, колкото дългото стискане после, докато се изстиска необходимото количество кръв. На Христо трябваш да му вземат 'доста' кръв, когато беше на една седмица и направо полудях. Още ми държи влага. Хем в "Токуда" отидохме - реших, че там трябва да имат някаква по-съвременна схема за въпросната манипулация. За урината все ще го издебна, а за коремен ехограф, което е отскорошна практика, не съм решила още, ще разпитам педиатъра ни какво мисли по темата. От джи-пи-то разбрах само, че от НЗОК още нещо не били вдигнали лимитите за направления и съответно те не го рекламирали много-много това изследване, но да - по принцип е станало част от пакета профилактични изследвания, полагащи се през първата годинка на детето.

# 683
Здравейте мами Hug Благодаря за пожеланията за кошарката и аз си пожелавам да я ползваме със здраве и не само Ники ами след време братчето/сестричето и  да и се порадва също Mr. Green!

За ехографа ,ПКК и урина и на нас ни дадоха направления и са по ЗК!Още не съм и купила колектор за урина ама ще купя тия дни ,тя бая пишка и все ме препикава като и сменям памперса не мисля,че ще ми е трудно да и взема урина.Ще и давам вода и след млякото мисля,че ще имам резултат!И ще се възползвам от идеята за по без памперс Laughing
ralitsa_bv ние картофа от 2м се мъчем да проядем какво ли не го правих..с домашен,купен,АМ,с вода,с тиквичка,с морков,с масло( информативно го казвам само,че педи каза да давам вече или жълтък заради витамините пиша го за да не ме почнете пак, а и всеки си преценява в крайна сметка и никой не карам да го прави!!!!) НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ НЕ ГО ЩЕ И ТОВА СИ Е!И колкото малко да слагам от него в пюрето пак го отказва! Cry Пък сега е сезона на всичко и мисля да яде каквото и се яде пък до зимата все ще го прояде и цяла зима(а и цял живот) ще е на картофи и не мисля,че е голяма загуба Laughing От горе на всичкото стигам до извода ,че август месец с тия жеги не е най-подходящия месец за захранване ,ние преди жегите ядохме доволно пюре ама от 2 седдмици спряхме да ядем и 1 лъжица не щем,оплаквах се на педи и тя каза ,че всички бебета са така сега и да давам каша,мляко и останалите неща.Та поне се успокоих малко:)))А за твърдото ако и ние бяхме така в началото ,но сега се оправиха нещата...явно докато свикне е така.Правих и масажи или 1 ден пропусках пюре ,за да не давам лекарства и консистенцията се оправяше.
А мамчета тези ,които сте на Пуфис в ДМ са на промоция 21,9лв ,вчера купих още един пакет да си имаме Simple Smile
Вили ама вие" голяма" почивка сте направили,тоя вашия Калоян е с голям характер!Май ще те изключим от списъка с желаещи породени дечица Joy Направо не знам как се оправяш с него  Hug Ама Пумпалчето най -точно го е казала за почивката след почивка!
Та като говорим за Пумпалчето- кремчетата на Шол наистина най-много ми ги хвалят има един К+ май той беше най-новия дето оправял за 3 дни петите.Аз ползвам почти всеки ден пемза и да чукам да дърво всичко е ок за сега ама определено лятото са по-груби петичките.Баща ми имаше голям проблем с тях лятото ама някой му беше казал да редува 1 ден с отворени обувки 1 ден с затворени и се оправиха нещата,ако не ти е много жега пробвай или ако е също сезонно като при него Hug
Леда-много хубава идея за марличката,майка ми едно време така са я хранили.И аз като гледах рекламата на този новия душ-гел на Нивеа за теб си мислих. Hug Heart Eyes
Аз вчера ходих малко по магазините  и най-накрая купих ето това(сигурно повечето от вас го знаят де..ама да се похваля hahaha)   http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11631&cat=40  и вчера имахме успех с един плод,който намачкан или на пюре  не го искаше  Mr. Green продават и резервни мрежички.
Ами това е от мен ,че и без това стана много дълго Hug Hug Hug
П.П. Забравих да кажа понеже трудно се отказвам ...та купих пюре от тиква и морков и през шише го одумка цялото ,а днес правих домашно ...е толкова вкусно стана ,че за малко да го хапна аз...и с по -голяма дупка от шише(направена от мен) го хапна + още 5л. ама със зор.... ooooh!

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 16:13 от buf

# 684
Bufче благодаря ти за подкрепата.
Нашият педи ми каза да оставя желтъкаж за по нататък, но за сметка на това въвеждаме каша и после месо през ден.
Аз заради месото се притеснявам, защото не виждам пюрета само тиква с месо или моркови с месо.... Мисля че има картоф, тиква и месо. А същевременно трябвало да въведа тиквичка .... А тиквичката е самос картоф.... Та майка ми от село ми прати тиквички и днес правих домашно пюре

# 685
Bufче благодаря ти за подкрепата.
Нашият педи ми каза да оставя желтъкаж за по нататък, но за сметка на това въвеждаме каша и после месо през ден.
Аз заради месото се притеснявам, защото не виждам пюрета само тиква с месо или моркови с месо.... Мисля че има картоф, тиква и месо. А същевременно трябвало да въведа тиквичка .... А тиквичката е самос картоф.... Та майка ми от село ми прати тиквички и днес правих домашно пюре
А няма защо,ние малко сме по-напред в захранването.Иначе за жълтъка и педи ми каза,че по принцип мога да въвеждам вече ама да го оставя за септември да не се обрине нещо и ако давам масло то било със същите витамини горе долу и така.. и ще го оставя за сега.Месото наистина е смесено при готовите пюрета,аз за сега правя домашни от градината на мама и май ще въвеждам първо попарите и после местото ама още не съм решила да видим кръвната картина първо.Ако е зле ще мисля нов план.Най-вероятно заек ще е първото месце и ще гледам по възможност  да е домашен ама и да не е ,здраве да е  Laughing

# 686
Да ви се похваля оправихме се с колектора и урината.... Ура.
За съжаление нямаме зайчета на село иначе с удоволствие... Имаме пуийки и кокошки, ама нашите ги пазят за яйца....

Утре ще видя дали ще даде домашен картоф и в други ден домашна тиквичка.

# 687
Buf, не ги бях виждала тези нещица. Напомниха ми на едновремешните залъгалки, макар че като се замисля, на Леда марличката даже още повече прилича. Както се казва, всичко ново е добре забравено старо.

Ние пък се сдобихме с чашка със сламка, подарък. Веднага я пробвахме, че нали ми е малко проблемно даването на вода, а е жаден в жегите. Още от първия път се ориентира какво трябва да прави. Само не успява да преглътне всичко, което изсмуква - една част изтича, но все пак е една идея по-малко мокър, отколкото с обикновена чаша Laughing

# 688
Бъвче, направо си ме отписвай от списъка с кандидатури за породени. Първо да видя този малкият дявол какъв човек ще става, че така както е тръгнало преди да стана на 30 ще съм с побеляла коса  hahaha. Нека малко да позабравя какво е било и тогава ще се пробвам с второто. Сега пък ме успокояват, че с вторите не било така. Те били по-кротки, понеже не им се обръщало толкова внимание Simple Smile.
Като стана дума за моя дявол, нека ви разкажа днес какъв номер ми скрои. От 1 седмица се каня да правя домашна бисквитена торта. Купила съм си продуктите и само чакам удобният момент. Ииии днес заспива нашия в 16ч, като за целия ден е спал 30 мин и си викам - ей сега е момента. Бегом в кухнята и си викам е няма как да не спи поне 1,5-2 часа.... Е няма как, ама явно има как ....  Joy. Млякото ми вече завираше, крема разбъркан с миксера и чувам диването реве от спалнята. Викам си, ще успея да го приспя.... Ама нашият си се разсънил и да не би случайно да ме изтърве, надава вой да го взимам. Е, то се видя, че няма да спи. Взех го и бум в шезлонга и до мен до печката. 5 мин кротува и започна да му става скучно. Аз започнах да се правя на маймуна - то не бяха песни, танци, каквото се сетих .... а междувременно бъркам крема да не стане на бучки. В един момент обаче Калоян реши,че не съм толкова интересна и писна с цяло гърло и като потекоха едни сълзи  newsm45 ...... майкооооо милаааа. Да го взимам! Е да ви кажа това беше най-бързата торта, която съм правила. При това с една ръка и с 8,5 кг Калоян в другата  Laughing. Много му беше интересно да гледа. После реши, че ще е още по-интересно ако ритне и купата с крема и ако докопа бисквитите да види какво е сега това. Та, няма да ви казвам какво шоу бяхме. Е, не успя да стане по неговото и тортата вече е факт, но мисля, че това ще е последната торта, която ще правя, когато сме само двамата. Очудващо крема даже не е на бучки  Laughing.
Мъж с характер от всякъде!
Абе мацко уби ме с тази мрежичка. Аз не бях виждала такова чудо Shocked. Много хитро!
А иначе за захранването и картофите - според мен всички бебета минават през този етап с първочално ядене и после отказване. Явно сега и жегите им оказват влияние или първоначалният им интерес се губи, щом свикнат с вкуса. Калоян също не иска само картоф, или картоф с тиквички, или пащърнак ...... абе не го мъча. Те наистина нямат вкус. Давам му различни други пюрета, които вече сме пробвали и му харесват. Не са малко, така че имаме избор. А и в повечето от тях присъства и картоф, но в по-малко количество Wink.
За оригването - аз вече не го гоня да се орига. В повечето случаи сам си се орига щом се наяде, но дори и да пропусне не се е задавял. Мисля, че вече са големи за да им е проблем, ако не се оригнат.

# 689
Здравейте,
Пиша да ви се похваля, бебка хич не е глупава.
Картофено пюре с картофи от селската нива яде.... С голямо удоволствие.
А купеното пюре на хип, с което почнахме захранванетщо хич не го иска...
Тъкмо картофи имаме в изобилие... Сега баба трябва да уреди и една реколта моркови.
За мен остава да търся месце... Дано ме улеснят и намеря пюре от чисто месо. Лошото е, че ние с ММ не ядвм много птици, а заек няма откъде да намеря. А ако майка ми прати пиле или пуйка бебка ще я яде докато навърши три години

Общи условия

Активация на акаунт