Отговори
# 690
Да се похваля и ние си купихме като на бъф такова биберонче за плодове но не е с мрежа а е все едно надупчен по голям биберон с дръжки. Много ни хареса

# 691
НОВА ТЕМА - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733339.new#new

Пускам от сега , че съм ангажирана по натам , като приключите тук , заповядайте там  Hug

# 692
Мами черпя витруално днес  моята Ники става отличничка и прави 6 месеца.Да са ни живи,здрави,засмени дечицата и много да слушат! Hug Пумпалче ..Честито и на малката Ради!  bouquet

Бъни ти къде се затри от хоризонта? Видях те на балкона я да се включваш Laughing Пеперудка и тя се загуби ..уж до 10,08 нямало да я има ..да ама не!  Те хората нова тема пуснаха нея още я няма....Simple Smile)))Благодаря за която!Много е красива с тези полумесеци и мечоците  bouquet
Леда Какво става с вас?Свършиха ли гостите?То в тия жеги ...
И ние планираме една почивчица от събота ,та и аз ще се позагубя.Дано се представим добре на язовира и не мрънкаме много.Че днес тъкмо си легнах в 4 без 15 сутринта (че се лакирах и си правих маникюр и педикюр,защото през деня с нея ще ми замине лака..) И познайте ...нашата кокона се оцикли да яде #Crazy е замина ми лака малко на краката ама айде нали ми е половин рожденичка ... и до 6:30ч сутринта и слушахме песните и целия репертоар от звуци(комшиите сигурно и те Mr. Green)..голямо гърло,голямо чудо ooooh! После чак в 11:30 стана  и аз с нея ,добре че телефона взе да вибрира ,че не се знае до кога щяхме да го откараме.С 1 дума режим нулев !
Вили направо ми стана мъчно за теб, твоя малкия цар Калоян какво ви прави...аз бях така с готвенето ама до 2-3м за сега сме пфу пфу,ама хич не ми се готви на последък Rolling Eyes пък обичам по принцип .Не знам какъв е тоя мързел дето ме гони ама хич нищо не ми се прави в жегата,не че не правя де...
За оригването - ми ние като сме будни сме все по корем и сама се оригва и то мъжката Embarassed.
Мария- Честито ви чашка със здраве да си я ползвате!Много е красива, аз за такива съм чувала ама не съм виждала.Много се радвам,че намерихте решение за водата!
dentmed - Честито и на вас.Такава като вашата не съм виждала ще се радвам ако пуснеш някой линк да я видим.
Рали-браво за домашните картофи!И ние днес имаме успех с цели 10 изядени лъжици,направо си е за аплодименти,без картофено естествено...
 Hug

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 18:59 от buf

# 693
  • София !

Бъни ти къде се затри от хоризонта? Видях те на балкона я да се включваш Laughing Пеперудка и тя се загуби ..уж до 10,08 нямало да я има ..да ама не!  Те хората нова тема пуснаха нея още я няма....Simple Smile)))Благодаря за която!Много е красива с тези полумесеци и мечоците  bouquet

Тука съм бе скъпа  Laughing  Hug Аз правих темата тоя път , е останаха неща и от старата , защото нямах време да променя всичко ама горе/долу се получи  ooooh! . За пръв път правя тема , и макар и малкото промени който направих да ви кажа не е толкова лесно колкото изглежда ! Е , не е и невъзможно де , ама наистина трябва да оценява труда на другите !! Доста труд са положили момичетата да я направят - балгодарим за което   bouquet !!
Иначе ние сме горе/долу добре , още сме сополиви де ама ..  Confused Утре сме на изследване и така !!
Нямам много време за компа , и за това не съм се включвала , ама довечера ще видя да се включа да ви ''видя'' че много , много не съм се разписвала тук  Laughing
Бъфче  Hug Честита половин годинка , да е жива и здрава малката и да ви прави много щастливи  Heart Eyes

# 694
АААААААа така видях ги аз тези меченца и си викам тука нещо на друг подчерк ми намирисва,виж какво съм куче...надуших всичко веднага!Много БЛАГОДАРЯ пак и на теб и на другите момичета! newsm20 Наистина си е голяма занимавка,аз един път правих субтитри и после се  #Cussing out цял ден! Едва ли ще повторя:)
Айде стига вече с тия сополи...не ги ли пресушиха жегите Cry.Като се върна от почивката другата седмица ви искам на 6! И ще стискам палци всичко да е ок на изследването Hug Hug Hug

# 695
Бъфчееее, да ти е жива и здрава Ники! Цял живот отличничка да бъде и от здраве да не се отърве  Heart Eyes  bouquet!
Живо и здраво да ни е и другото бебче Ради   bouquet! Нека да носи само усмивки и много щастие на мама и тати!
Бъни, мерси мила за прекрасната тема  Heart Eyes! Направила си я супер!
А и утре искаме отчет от изследванията. Пууу какви са тези сополи от вас ooooh! Crossing Arms?! То реки изляхте  Laughing? Хайде спрете се вече!
Бъфче, какви са тези козметични процедури по ранни зори от теб  Joy?! Как имаш сили и кога спиш бе човек?
Аз лягам към 24ч и като стана 4-5 пъти да давам биба и да доприспивам Калоян и после съм парцал. Добре, че поне го прилъгвам да спим до към 10,30-11ч и той спи заедно с мен, че направо не знам как ще изкарам. В това отношение дребният поне е прекрасен. Като заспи сега около 22ч с пробужданията, та спим до към 7-8ч (първо ядене), после го търкулвам до мен на спалнята и откарваме още 1-2 часа. А после като станем се започва с дневното шоу. Днескашното беше мнооого забавно. Без да мигне диването до 17ч. И после като отцепи, та до 19ч. Пощури ме. То хубаво да не спи, ма поне да си се забавлява сам, а той все иска да се носим, да си играем, да си гукаме .....  Joy.

# 696
  • София !
Хелоул , хелоул  wavey  Hug

Ще драсна малко , по това което успях на бързо да прочета ( друг път повече  Simple Smile , време няма  ooooh! ) :

Зъбки - Както знаете от доста време тръгнал да излиза , ама го няма никакъв м*ма му стара  #Cussing out  Blush , само ми тормози детето  Crossing Arms . То са лиги , то всичко се завира в устата , то една кисела , кисела пу пу  Mr. Green , то и температура имахме оная вече  ooooh! . Бе въй бе ... аман от проблеми !! Ама с тия зъбки до ка сЪ покажат , тъй ще да е  Whistling ( голямо успокоение  Joy ) !
Все пак честито на тез бебета със озъбените усмивки  tooth  Hug

Хранене - Аз писах на скоро режима ни , ама ади пак  Laughing :
08:00 - мляко
11:00 - мляко
14:00 - зеленчуково пюре
17:00 - каша
20:00/21:00 - мляко
и някога през нощта като стане пак мляко
, ама да ви кажа съвсем малко около 50мл. , колко да се залъже  ooooh! . Чудя се до кога така  Crossing Arms , имам нужда така една нощ да се наспя едно хубаво  smile3508 ( ама тя Габи какво ли си вика : Чакай си ти чакай , ако си нямаш работа хаха , скоро не мож те огрея  Whistling  Joy )
Ама да ви кажа напоследък т.е. тука последните 2-3 дни хич не спазваме тоя режим .. Яде в различни часове , и по едно ядене пропуска , чудя се защо така  newsm78 . Примерно в 14:30 яде , после в 16:00 заспа , и спа до 18:00 , като стана викам да и дам каша - нъцки бате  Mr. Green , ич не искаше  Crossing Arms . Реве , дере се , дърпа се , кашата не иска !! И чак в 20:30 хапна , защо ли така  newsm78 , и интересното е че всеки ден има по едно пропуснато хранене ...........
Жълтък лекарката викаше да и давам , аз още се чудя .. дали да не почакам още малко  newsm78
Я кажете тези който захранихте по рано , попари давате ли или от следващия месец ? Аз не съм давала , ама се чудя от кога се почват  Thinking
Картоф - И ние не сме от тия дето го любят  Crossing Arms . Не го иска , и не го иска и това си е !! Айде домашен като и правя и го смеся с нещо , похапва ! Ама това от магазина абсурд ! Ама то честно казано , аз понеже като и давам пюре го пробвам , да видя все пак какво давам на детето си . Та то картофа ( купешкия ) на мен не ми харесва  Sick , пък камоли на детето  Naughty !

Оригване - Кога се оригне , кога не  Mr. Green , все различно ! А да ви кажа през нощта пък изобщо не се оригва , и аз спрях да я чакам вече ! То както и по горе казах , по 50мл. сукне колко да се залъже и да ме раздига  newsm46  hahaha .
В тоя ред на мисли я да питам по колко мл. мляко пият вашите бебоци Thinking

Количка - Сложихме вече и ние летния кош , със зимния не става вече , тя иска да седи , да гледа , в зимния няма как !!

И така Вили на вас пак ви е било интересно с тортата , а ?  Joy То ми смешно , ама ич не е за смях  spoko . Ама така ще е с тях нищо не можем да свършим  Crossing Arms , ние сме същата работа , като съм сама с нея и до тоалетна едвам ходя  Tired . Знам как е просто ...  Hug

Да ви кажа малко за нас , нали бяхме болни , оправи се ама тоя пуст , пуст нос още тече ли тече  Crossing Arms . Дърпам с аспиратора , и има , и има ... леле ужас ви казвам ! Тя като ме види с аспиратора вече и почва да плаче още преди да съм почнала да дърпам  Confused . Ще видим утре , лекарката да дава други капки че ..  ooooh!
Утре сме на изследване , ПКК и урина да видим , надявам се всичко да е наред  Praynig !
С ваксината ще се забавим малко да не стане беля - недай Боже !! По късно не е толкова фатално все пак !!
Друго , друго  newsm78 .........
Вече седи чисто самичка  newsm44 , без проблем !! Е понякога по малко залитне , ама все пак е на 6м. дори това че седи сама е похвално за възрастта и  Heart Eyes !!
Сега кажете че съм лоша майка  Laughing  ( макар че всеки сам си преценява как да си гледа детето) , ама я слагам по малко в проходилката ! Всъщност първо я бях сложила на майтап , ама тя като тръгна обиколи стаята 2 пъти , и голям кеф и е там , като се засили мазало прави  Joy . Отваря ми шкафовете , вади , вече почнахме и с белите  ooooh!  Laughing .
Вие слагате ли ги в проходилки/бънджита ??
Май , май това е от нас  newsm78 ........
Оф ше умра от смях  Joy , абе ей опасна е , уж беше заспала , и ей сега се надигнах да я погледна тя се обърнала по корем и си зяпа  smile3533 .
Айде размина ми се лежанката , хубаво се бях изденбелила на спалнята с лап топа в ръце ама няя ма огреййй повече  Joy .

Леда - Мила как няма да заспиш , то умората си казва думата  Confused

Ай махам се че станах досадна  Hug

Ааа , последно  Mr. Green
Още веднъж : Бъфче  Hug честита половин годинка на малката принцеска - жива и здрава    bouquet   Heart Eyes
На останалите бебенца с месечинка днес - да са живи и здрави и те    bouquet !!

А , да - dentmed беше се затрила ти  newsm78 , никаква те нямаше  newsm78 , айде деобре дошла в клуба отново  Simple Smile Hug

И хайде вече верно бай , бай Hug Hug

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 22:49 от bunny : )

# 697
Бъни, ма и твоята Габи е опасна ей....  Joy. Какво надига главата? Сигурно иска да види на кой толкова пишеш .... Маймунка малка! Дано бързо и минават тези сополи, че дребосъците много го мразят този аспиратор. Представям си какъв ужас и е  Confused. Дано и зъбчето избие скоро. И нашият е така - постоянно дъвче нещо, плюнчо голям е станал, ама си стоим още с двата зъба.
Та по другите въпроси, дето си писала:
за храненето - и ние вече правим по-дълги паузи между храненията. Чувала съм, че било нормално вече да разреждат храненията. Особено след пюрето (и ако е хапнал местно най-вече) почти всеки път прави пауза от 4-5 часа.
Иначе не знам колко мл изпива...... Даже тези дни се чудих да питам тук мамите, които още кърмят - Как стои при вас този въпрос? По колко минути дребосъците сучат? То верно, че зависи колко интензивно си сучат, както и колко е силна струйката на кърмата, ама оринтировъчно  newsm78? Калоян суче около 6-7 мин яко, след което започваме да се гоним по спалнята, да се упражняваме да викаме, зяпаме из цялата стая .... явно се наяжда. Спрях и да му додавам вече, защото реших да го тествам дали ще издържи. Нямаме проблеми и явно си му стига. А съм забелязала, че като тръгна да се цедя кърмата си тече на 4-5 струйки. Ама дали успява да се наяде хубаво за 6-7 мин нямам представа.....   
Жълтъка - нашата педи каза да го давам като въведа местните пюрета (пуешко, пилешко, заешко и телешко). Аз обаче не бързам хич и съвсем плавно си въвеждам пюретата, т.е доста време давам вече пуешко и само 1 път дадох заек. Като цяло ги хареса. Ама мисля да поизчакам още малко с жълтъка.
Попарите и кашите - ще ги задържа още малко, че нашият си върви шишо  Joy.
По другите въпроси за количката и оригането вече писах. Айде да не се повтарям Wink.
Ма Габи голяма беладжийка станала бе  hahaha. Мале, мале и шкафовете щом е започнала да отваря, значи ще ти става весело  Joy.
И браво, че вече седи самичка. Това си е постижение за бубата.
Ох, че бързо растат  Crossing Arms! Хайде да се спрат за малко ....
А за тортата от вчера - бе веселко ми е от всякъде  Joy! Аз да ти кажа май си свикнах да ни е такова ежедневието и вече не го приемам и така драматично както в началото. Забавляваме си се и не усещам кога минава деня. Само да са ни живи и здрави, пък то белите тепърва предстоят.
Хайде и аз се махам за тази вечер, че днес станах много нахална. То бива активност бива, ма то мойто на нищо не прилича  hahaha. Хайде лека и непробудна нощ на всички  Hug!

# 698
Радинката ми е вече на ПоЛоВиН ГоДиНкА!  Grinning Heart Eyes Почерпете се и за наше здарве!Иблагодаря за поздравите! Heart Eyes  bouquet  love001  Ичестита месечинка и на вас,Бъфче Simple Smile  love001

Като за повода Ради е болна  Sad ...Май ще да е някой летен вирус.Температура 2дни и сега леко разтройство...Носим се през деня...потиме се 2те и така...взе ми тока таз девойка....Баткото не беше така,имам чувството,че нея от въздуха я намират вирусите...хем се кърмим,ама на,преди месец май бяхме болни и сега пак...Както и да е,дано поне сега си изгради имунитета и като голяма да ги нямаме вече такива! Stop

Вили,да знаеш ,че 2те не винаги са по-кротки Simple SmileАма дано да имаш късмет PeaceЗа всеки случай Калоянчо ще ти е супер тренировка  Laughing Щом можеш вече с една ръка да държиш бебе,а с другата да готвиш..екстра си! smile3501За сукането и ние ядем по-кратко вече,може би максимум 10 мин...

И на мен много ми хареса идеята за марлята и приспопоблението на Бъф...може и аз да се разтърся Simple Smile

Мерси за съветите за крака  Laughing Аз нямах пемза,ама си намерих и какво стъргане падна... Simple SmileИначе си слагам един мазничък бг крем,ама искам нещо по-по Simple Smile

Бъни,браво на Габи!Ми тя вече е голямо момиче,щом седи така добре Simple Smile!Аз ще слагам Ради в бънджито,само да и мине болестта
А за проходилките незнам,уж е едно и също.От моят опит с баткото мога да ти кажа,че по едно време сякаш започна да ми прохожда на пръсти,а не на цяло краче.Обвинихме за това проходилката и го извадих от там,в следсвие на което престана да ходи така и си проходи нормалното,а не като балеринка за мое щастие  Laughing
Не че не можеш да я слагаш,но наблюдавай я ,и ако нещо ти направи впечетление,спри да я слагш за малко.Тя е още съвсем в началото,разбира се ,сега няма да и стане нищо ,но да знеш,че с времето може и така да се отрази на някои дечица.Пък сега нека й е кеф!Мама вече не да легне,ми няма и да може да седне ,щом ще търчи след проходилката Grinning

Нашето захранване тъкмо беше набрало сили и сега с тия болести давай назаде..нищо,да се оправи само,пък яденето засега и го осигурявам Simple Smile))

Лека вечер момичета,бъдете здрави и бебоците също! Heart Eyes Hug

# 699
  • София !
Та такаааа , айде тук съм  Mr. Green

Направихме изследванията , на кръвта - гък не издаде ( герой ми е тя  Heart Eyes ) , с урината зор видяхме малко  #Crazy . Отидохме в кухнята , ММ пусна водата , свекървата я сви ( така все едно издържаш детенце ) , и аз от долу седя с контейнерчето  Joy , голям цирк ама за 10мин. свършихме работа !!
Резултата - Всичко ни е супер ( пу пу )  newsm44 ! Ваксината отложихме за по натам , да оправиме сополките първо , дадоха ни други капки и така . И прегледа с ехографа ще го направим след 2 седмици , че лекарката ни препоръча един , ама той бил отпуск та ще го почакаме , сега +/- 2седмици не мисля че е толкова фатално  Peace !

Бъфче - Честит Рожден Ден мила  Hug  newsm59 !! Да си жива , здрава , много щастлива и обичана жена и майка  Hug Hug ! ( абе аз видях в фейсбука че имаш РД и викам само да не ни почерпи  Stuck Out Tongue Winking Eye ) !!

dentmed - С малко закъснение , честита ви годишнина !! Да сте живи и здрави , и още дълги години заедно    bouquet

Вили
 Hug , и вие не падате по долу от нас мила хаха , опасен е малкия !!

tanya_ki
- Добре си ни дошла  welcome ! Браво за навиците който продобивате , това е мого хубаво много се радвам  Hug !

Пумпалче  Hug , честита ви половин годинка , да е жива и здрава малката    Hug !

Иначе да момичета , прави мазало вече  , отваря шкафовете , вади уф , уф , уф  Laughing . На терасата я пусках малко , и скъса сандалите  Joy , от сега почнахме с късането и белите , за по натам не знам  ooooh! . Абе да сме здрави , пък другото се оправя !!!

Само да добавя , лекарката ни каза че може да започна да давам по малко жълтък , и попари , вие какво мислите  newsm78 . Аз и вчера ви бях питала  newsm78

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 15:32 от bunny : )

# 700
Здравейте,

Да ви се оплача днес ми е много крив ден. Сутринта се събудих много уморена. Утре малката има имен ден и ходих да вземам продукти за торта чийзкейк.
Като се прибрахме хапнахме и..... Тъкмо се кротна. Уж. Та решихче ще ходя до онова място дето и царя ходи сам и малката падна от леглото.... Рев... Сълзи....сополи.. Заспа.

И като капак домашното картофено пюре не стана.

# 701
  • Sredets/Burgas
Бъфиии, тук съм, ами време няма да пиша... и...
Честит Рожден Ден! Дано имаш своята пътеводна светлина в живота,
която те прави щастлива!
Пожелания с усмивки за всички с месечинки днес, вчера или утре....
Наистина съжалявам, че не се включвам, но си имам... диво животинче из къщи
и много гледане иска, а аз съм си сам сама...

# 702
Здравейте момичета,

Да ви питам - някой възползвал ли се е от предложението на оная девойка Калина, фотографката... някъде по темите ни беше писала, че се интересува да снима бебета. Ако да - пишете ми на лични за какво става въпрос. Много ми се иска да направя хубави снимки на шушулката...

Рали, няма да се повтарям... казах ви за падането - неизбежно е. Не ги слагайте на високо и толкоз... И не се притеснявай - има дни, дето ти идва да си легнеш от сутринта и може би по-добре, но с тези ншите слънца из къщи, как да стане...

Бъни, браво за изследванията  smile3501 Аз все като предстои такъв момент се стягам... много мразя и за мен и за ММ и за малката и изобщо за който и да е близък да има моменти на изследвания... но в днешно време пък е ключово човек редовно да си прави изследвания, тъй като медицината толкова е напреднала, че дори най-гадните болести, ако ги хванеш навреме се лекуват... Но в България нямаме никакъв навик за грижа за себе си и изобщо за превенция на болести... Тепърва предстои да се образоваме по тия теми... Отклоних се сори...  offtopic

За жълтъка и захранванията, знаете, че от вас се уча, че ние позакъсняхме с тия работи, така че отговорете на Бъни Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Момичета, помагайте за избор на количка - за новородено, но идеята е да изкара и до по-голямо Simple Smile Моята количка става, ама събирам мнения и за останалите. Нашата количка е Jane Nomad - не е лоша, високо проходима е, тежичка е, но пък е доста стабилна... няма кошче за кола и това, което съм видяла като недостатък е, че летния кош може да е само с гръб към мене детето и не го виждам, освен това няма пълно легнало положение летния кош.... Става въпрос за моята ... етърва ли как се казва - на двама братя жените - ще ражда септември живот и здраве Simple Smile Двамата братя ще имат дечица в една и съща година Simple Smile Много се кефя, че Биляна ще става кака Simple Smile Та етървата трябва да си избере количка. Съобразено с това, че бебето ще е малко зимата и март вече ще може да е в седнало положение, ми се струва, че летния кош трябва да е по-сполучлив от моя. Ще чакам предложения - благодаря ви предварително   bouquet

# 703
Нашата количка е тази
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9131&cat=66
Доволна съм, пък и си има всичко.

# 704
Рали, а летния кош има ли съвсем легнало положение? Май също не може да се обръща към тебе докато караш - с едно положение е? Колелцата също ми се струват малко малки... стабилна ли е? високо проходима - т.е. не се запъва често на всяка неравност?

Общи условия

Активация на акаунт