Отговори
# 435
Първа храна се въвежда от 7-10 дни. После може да му дадеш морков или тиква към старото пюре. Максималнта доза на първо време е 125 грама и след това дохранваш. По късно ще минеш ина 190 грама. Всичко трябва да става постепенно. Нова храна се въвежда до обяд.
Аз лично купувам пюрета за захранване и ги давам винаги с лъжица, като поставям бебето върху шезлонг срещу мен

# 436
Добре ,значи в рамките на 7-10 дни ще увеличавам пюрето с по 1 чаена лъжичка ,с лъжица ,а после ще започна да смесвам със зеленчуково.До максимум 125 грама.После дохранвам (с цялата доза мляко ли?!).Започвам от утре тогава ,че днес се прибрахме в 13:10 и нямаше кога.
Благодаря ,ралитца_бв Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 15:03 от annieat

# 437
Ако дадеш картоф след 7 дни макс към него можеш да добавиш и лъжичка тиква или морков. Моят педи каза че 125 грама трябва да му стигне, но моето дете днес изяде 7 лъжички картоф и една лъжичка тиква и изяде 90 мл мляко след това, така че нямаш гаранции.

# 438
Значи 7 дни картоф ,след това например морков към пюрето(колкото детето яде ,но не повече от 125 грама заедно и мляко ,колкото изпие).След това ще пиша отново за следващото ,което трябва да въведа  Thinking

# 439
  • София
 Аз давх 5 дни само картоф+АМ- първо по 1-2 лъжички, после 5-6 и нататък колкото иска, досега не е имала проблем. Горе- долу, ако яде по 150мл. мляко давах примерно 100гр.пюре и 50 мляко. Ама всичко е спрямо детето, те сами си показват какво и как искат Simple Smile
 Иначе я слагам на щезлонг, тя си вирва краката на горе и по този начин се храним!

# 440
Аз давх 5 дни само картоф+АМ- първо по 1-2 лъжички, после 5-6 и нататък колкото иска, досега не е имала проблем. Горе- долу, ако яде по 150мл. мляко давах примерно 100гр.пюре и 50 мляко. Ама всичко е спрямо детето, те сами си показват какво и как искат Simple Smile
 Иначе я слагам на щезлонг, тя си вирва краката на горе и по този начин се храним!

Позната история със вирването на краката. Нашата мома бърка и в чинията пипа лъжицата.

# 441
Ние от днес спряхме млякото на обяд, това е 12-ти ден от както се захранваме и вече сме въвели три зеленчука- морков, тиква и картоф. Днес изяде около 180 грама  от два вида пюрета.
Лошото е , че се запича от пюретата. Така или иначе всеки ден си ака, но вече плаче като го прави.

# 442
Здравейте мами. И аз мисля да почна захранването от другата седмица с картоф. След 4 дена правим 5 месеца. Мислех да изчакам до 6-тия, тоест още един, но като я гледам как следи какво ядем и мляска си мисля да почна вече. Нашето педи каза картофа да го смеся с АМ и масло, но не каза колко АМ. Маслото предполагам съвсем малко, даже се чудя дали да го слагам, но АМ не знам колко , след като трябва да и дам само 1 лъжичка. Ви как го давате? Само картоф ли? Без нищо към него?

# 443
Здравейте мами. И аз мисля да почна захранването от другата седмица с картоф. След 4 дена правим 5 месеца. Мислех да изчакам до 6-тия, тоест още един, но като я гледам как следи какво ядем и мляска си мисля да почна вече. Нашето педи каза картофа да го смеся с АМ и масло, но не каза колко АМ. Маслото предполагам съвсем малко, даже се чудя дали да го слагам, но АМ не знам колко , след като трябва да и дам само 1 лъжичка. Ви как го давате? Само картоф ли? Без нищо към него?
Аз давам без масло. То е алерген и ако детето има фамилна обремененост по добре изчакаи шести навършен и най добре осми.

# 444
  • София
Nikita, правя го само с АМ. Сега вече изяжда по около 150гр. и на такова количество зеленчуци слагам 1 лъжичка АМ разтворена в 30мл. вода. За начало го прави по-редичко, иначе съвсем се шокират горките!

# 445
Здравейте и от нас!
Дени вчера стана на 5 месеца.Днес ни мина консултацията,6800гр. и 70 см.
Педи ни каза да продължаваме с захранването.Следобедното хранене го заместих без проблем с каша.Хапва си я с апетит,слагам вътре 2-3 лъжички плодово пюре.
Зеленчуково пюре не го харесва особено.Изяжда 70-80 гр.Варя зеленчуците на пара и пасирам.Не слагам нищо вътре.Педи ми каза да слагам кр.масло колкото 2 грахови зрънца.
Реших да направя една седмица пауза и пак започвам.За маслото се колебая все още дали да слагам. newsm78
А храненето ни е голям майтап.Започнах на шезлонга да го храня.С едната ръка държа купичката,в другата лъжичка.Обаче ми трябва и трета да му вадя ръката от устата. Laughing
Започнах да го храня като го слагам в мене седнал.Купичката на масата и ми е по лесно.Вчера като дръпна покривката,хванах купичката с каша във въздуха. Laughing

# 446
Малко по нагоре на тази страница написах за маслото. Раничко е за масло според мен

# 447
Добър  вечер и от нас Hug
Най-после ви изчетох  Crazy
Ние с бебка сме добре,вече стана на 5 месеца малката буболечка Heart Eyes
Аз вече Лорито я захраних,яде по 5 пъти на ден.Досега и давах по 150мл АМ и по 60гр пюре.Но от утре малко по малко ще увеличавам дажбата Simple Smile За сега пие само понякога сок от морков и вода си пие,нашият лекар ни каза да исчакаме за плодовите сокчета понеже не било хубаво за зъбките.
При нас витамин Д е на хапченца и се разтварят в лъжичка с вода,много често обаче забравям да и давам...При нас времето е много променливо,2 дена горещина след това 5 дена студ....
Днес и биха последните 2 ваксини до навършването на годинката.Милата плака толкова много,със сълзички...скъса ми се сърцето  Cry
Последните дни почна много да се криви,освен от зъбките няма от какво друго да е.Баща и вчера и даде парче краставица да гризе Grinning
Незнам при вас как е обаче моята маимунка понякога е много агресивна.Това че почна да удря шамари е едно на ръка.Купихме и активна гимнастига,играе си 5-10минути и почва да се изнервя и да се криви понеже неможе да дръпне играчките и да си ги пъхне в устата.Докато не стане на неината ни прави луди...Майка ми каза че била приличала на мен като малка,постоянно съм раздавала правосъдие,биела съм децата и все на моита трябвало да става Crazy
Май се поулях,още имам да пиша ама утре вече че да не доскучая на някой  Wink
 smile3524

# 448
Добро утро!Видях в Интернет ,че има пюре от картоф и морков на ХиПП ,нужно ли е ,след като въведа картофа (7 дни ) ,да му давам пак картоф + това пюре от морков и картоф или може например 2-3 дни картофено домашно + морковено-картофено на ХиПП и после да изсключа домашното?Така де ,след като на ХиПП съдържа картоф и без друго....
И също ,първите 7 дни ще яде по веднъж на ден ,на обяд ,нали така ,а после?По колко пъти на ден трябва да му давам пюре ,само на обедното хранене ли?Ако доазата му е да кажем 125 на 10-я ден ,не може ли да я разделиа сутрин и вечер (след като е въведено и морковеното пюре ,понеже нова храна се въвежда само сутрин)?  newsm78

# 449
Ахааа ,значи все пак някой дава сокчета!Знаех си ,знаех си !............... Shocked

Общи условия

Активация на акаунт