Отговори
# 450
  • София
Добро утро!Видях в Интернет ,че има пюре от картоф и морков на ХиПП ,нужно ли е ,след като въведа картофа (7 дни ) ,да му давам пак картоф + това пюре от морков и картоф или може например 2-3 дни картофено домашно + морковено-картофено на ХиПП и после да изсключа домашното?Така де ,след като на ХиПП съдържа картоф и без друго....
И също ,първите 7 дни ще яде по веднъж на ден ,на обяд ,нали така ,а после?По колко пъти на ден трябва да му давам пюре ,само на обедното хранене ли?Ако доазата му е да кажем 125 на 10-я ден ,не може ли да я разделиа сутрин и вечер (след като е въведено и морковеното пюре ,понеже нова храна се въвежда само сутрин)?  newsm78

Щом готовото съдържа картоф няма смисъл да  добавяш и домашен.
Зеленчуковото пюре е само на обяд, следобед обикновено се дават кашички, кисели ей такива неща. А новата храна просто се дава по обяд, за да може ако има някаква реакция да не се прояви през нощта, но зеленчуково пюре за закуска не става!  Simple Smile Хубав ден от нас!

# 451
А в такъв случай не може ли просто да купя готово на ХиПП морков и картоф и с него да захраня ,вместо да си играя да правя домашни пюрета?Има 2 зеленчука ,но какво пък...Не става ли така?Ако стои в хладилник ,вероятно няма да има нужда да отварям всеки ден ново бурканче за по 1 ,2 или 3 лъжички.

# 452
А в такъв случай не може ли просто да купя готово на ХиПП морков и картоф и с него да захраня ,вместо да си играя да правя домашни пюрета?Има 2 зеленчука ,но какво пък...Не става ли така?Ако стои в хладилник ,вероятно няма да има нужда да отварям всеки ден ново бурканче за по 1 ,2 или 3 лъжички.

По лесно е да купуваш готови. Аз взимам готоеи и следвам указанията на етикета за съхранение. Първоначално се заменя само обедно хранене. Не бързай да премахваш други. Млякото е много важно за детето и то заема ~70 % от яденето през първата година.като въведеш няколко зеленчука можеш да дадеш плод между храненето

# 453
Двукомпонентно пюре след като си давала няколко дни един от двата зеленчука или плода. Ако дадеш двукомпонентно за първо пюре няма да знаеш от какво е получило реакция, ако даде такава.

# 454
Ами да ,с готови е по-лесно ,а и знам ,че са приготвени по правилния начин.Вместо да се чудя правилно ли съм ги направила ,просто чета какви дози и как да давам...бях сварила картофи ,но ми се повреди пасатора и просто вече не знам....всичко се разпада ,пред нервен срив съм.... #Crazy Sick #2gunfire
 Tired
Добре ,кое пюре на ХиПП да дам тогава първо ?Има ли от картоф само или само от морков?Картофът май е тежък за първа храна...

# 455
На хип има чист картоф, чист морков, чиста тиква. Трите са подходящи. Не се притеснявай. От което и да вземеш първия ден даваш една лъжичка, втория две итн. И след пет шест дни можеш да добавиш и малко от друг зеленчук и така

# 456
  • София !
Ахааа ,значи все пак някой дава сокчета!Знаех си ,знаех си !............... Shocked

Joy
Е защо се учудваш ? В крайна сметка всеки сам си преценява какво да прави ! Аз си казах мнението за сока .. просто не виждам смисъл да давам  Crossing Arms . Детето няма да се нахрани със сок .. по удачно е да се започне с пюре направо , все пак с него ще се нахрани . Сокчета има кога да се дават , дет се вика - цял един живот имат пред тях , да пият и да ядът каквото искат  Laughing .
А относно пюрето - Можеш да започнеш с комбинация картоф/морков , аз така почнах ама не ни понесе добре на коремчето  Confused , запече се и имахме голям проблем с това .. После реших да почна с пащърнак и на нея много и хареса , с голям апетит си го похапваше - казвам похапваше , защото вече явно и омръзна и хич го не иска  Laughing . Комбинирах го и с АМ и пак не ще ... е в крайна сметка се отказах да и го давам , няма на сила да я карам я  Wink !

# 457
Добре ,малкият ще яде сега (бях се приготвила да правя домашно ,но ми се развали пасатора) ,следващото хранене е към 14 часа.Смятам ,че не е твърде късно да му дам пюре тогава ,все пак е около обяд ,нали така?Дано не даде реакция ,де... Sick Ще изляза да му купя няколко бурканчета след папото и ще го смеся с малко АМ ,защотото никога не е папкал с лъжица ,даже панадола си го изцока от шише ,като се наложи веднъж..Като посвикне ,сигурно няма да се налага да го смесвам с мляко...  newsm78 Много ви благодаря ,момичета !     bouquet

# 458
annieat- Ако бебчето ти неиска да яде с лъжица можеш да пробваш пюрето да го разредиш с малко АМ,да не е много гъсто и го слагаш в шише на което му одрязваш малко по голяма дупка,примерно Thinking Аз Лорито няколко пъти така я подлъгах Simple Smile

# 459
annieat- Ако бебчето ти неиска да яде с лъжица можеш да пробваш пюрето да го разредиш с малко АМ,да не е много гъсто и го слагаш в шише на което му одрязваш малко по голяма дупка,примерно Thinking Аз Лорито няколко пъти така я подлъгах Simple Smile
Това не е добро за детето. Трябва да се научи да яде с лъжица, а ине трябва да се насилва да яде това което не иска.

# 460
Това не е добро за детето. Трябва да се научи да яде с лъжица, а ине трябва да се насилва да яде това което не иска.
То детето така или иначе ще свикне с лъжица,но нали трябва стомахчето да свикне с друга храна!Според мен е удачен вариант,аз съм го прилагала с баткото по препоръка на докторката.Имахме претенциозен стомах и претенциозно дете(отказваше лъжица).Заради стомаха смесвах АМ с пюре,не помня в каква пропорция,като увеличавах с времето пюрето,като накрая започнах с лъжица.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 15:25 от GodaiVa

# 461
Не иска да яде ,да ,днес за първи път му дадох ,не преглъща изобщо.Успя една-две лъжички да глътне и му го изсипах в млякото.За да не похабя пюрето.Иначе държа да го науча да яде с лъжица.Не му хареса особено картофа ,но все пак е нещо ново ,трябва да посвикне.Флорет ,колко време ти отне да го научиш да яде с лъжица?
Между другото ,вие как и за колко време съхранявате пюретата на ХиПП?Пише на бурканчето - след отваряне в хладилник и да не се консумира след 24 часа (въпреки ,че е стояло в хладилник).Това значи ,че за по 1,2 или 3 лъжички ,ще изхабявам по 2 лева всеки ден.Не е изгодно.
 newsm78
Между другото ,малкият още не може да седи ,само на 5 месеца е ,трудно се захранва така дете...Но ме гледа как ям и преглъща ,имитира дъвчене и е много сладък  baby_neutral Heart Eyes

# 462
Ползвай шезлонга или количката. Една лъжичка е достатъчно за ден първи. Аз давам два дни но бурканче. Съхранявам го в хладилника. Остатъка го ползвам за супа или го хврлям. GodaIva и аз разреждам с 30 мл мляко но никога не насилвам детето на всяка цена да изяде пюрето. До първата година храните са да се запознаят децата с тях, а не за наяждане. Основното е млякото.
Това разира се е лично мнение, което не натрапвам, а само споделям.

# 463
Ползвай шезлонга или количката. Една лъжичка е достатъчно за ден първи. Аз давам два дни но бурканче. Съхранявам го в хладилника. Остатъка го ползвам за супа или го хврлям. GodaIva и аз разреждам с 30 мл мляко но никога не насилвам детето на всяка цена да изяде пюрето. До първата година храните са да се запознаят децата с тях, а не за наяждане. Основното е млякото.
Това разира се е лично мнение, което не натрапвам, а само споделям.
Никъде не съм писала за насилване.Точно по метода,описан от мен в предния пост,се свиква постепенно с новата храна.Разбира се,че ще споделяш,нали за това сме тук-много гледни точки,всеки сам решава коя е правилната   bouquet

# 464
Лорито бързо свикна да яде с лъжица,но в началото точно за да свикне с вкуса на пюрето и го предлагах в шише.Когато и давам нещо ново и на нея и е станно,слагам малко пюре на лъжицата и я пъхам в устата и тя почва да дъвче лъжицата да си чеши венците и неусетно преглаща пюрето.Не я насилвам да яде но когато е нещо ново съм малко упорита.Примерно когато и предложих пащърнак го отказа с истеричен рев със сълзи...
Аз съхранявам отворено бурканче с пюре 3 дена в хладилника, така ми каза и докторката.То ако трябва на всеки 24 часа ново да отваряш излиза доста скъпичко...Когато отворя бурканчето си го разпределям на 3 порции и преди ядене и го стоплям в гореща вода,докторката ми каза че и в микровълновата става но аз не съм от любителките на микровълновите и съм го отписала тотално като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт