Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино # Çapulcu kulübü # 122

• 42 404
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
понеже Ердо е много умен - ей сега е момента кюрдите да го поизнудват малко  Mr. Green Mr. Green

Послание на Абдуллах Йоджалан: Процесът на решаване на кюрдския проблем в Турция навлиза във втората си фаза
25 юни 2013 | 10:06 | Агенция "Фокус"
Начало / Турция
Истанбул. Съпредседателят на прокюрдската Партия на мира и демокрацията (ПМД) Селяхаттин Демилташ и заместник-председателят на парламентарната група на ПНД Первин Булдан посетиха вчера в затвора лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан (излежаващ доживотна присъда за държавна измяна, сепаратизъм и тероризъм в специално оборудвания за него затвор на остров Имралъ в Мраморно море – бел. на „Фокус”) и предадоха неговото послание, че процесът на решаване на кюрдския проблем в Турция навлиза във своята втора фаза, предаде телевизионният канал NTV.
Посланието на легендарния лидер на ПКК е следното:
„Лично аз съм привърженик на откритостта и прозрачността при воденето на процеса на всички негови фази. Надявам се, че държавата и през втория етап на решаване на кюрдския проблем ще оценява правилно нашите предложения и ще достига до правилните резултати.
Това е проблем, който съществува от 100 години. Проблемът се базира на причини, които имат своите и исторически и материални измерения. Всеки трябва да подхожда към него именно със сериозността на тези аргументи. Предложенията, с които ние излизаме, са в резултат на една дейност, представляваща интересите може би 90% от различните народности в Турция.
Решителен съм за напредването на процеса, независимо от противопоставянето на някои сили. Вярвам, че ще успеем.
Ако има възможност, бих желал всяка седмица да информирам по въпроса обществеността”.

доколкото съм чувала, Ердо печели не без активното участие на гласовете на кюрдите.
малко както нашата работа с циганските гласове при избори Mr. Green

# 436
ПРОДАДЕНО(щом свалиха обявата)

# 437
  • ÇapulcuLand
благодаря за прекрасната музика, лиа  Hug

петанче, то тоя парламент отдавна е продаден, че и препродаден даже Mr. Green

И днес Таксим е оживен. Продължават протестите срещу освобождаването на полицая, заподозрян в убийството на Етем Саръсюлюк. И в знак на подкрепа на здравословния начин на живот, истанбулската община е спряла метрото час преди началото на митинга. Малко физзарядка няма да се отрази зле на хорицата  Crazy

преди половин час

преди 10 минути

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 19:49 от çapulcu geryka

# 438
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...

седнали в памет на Етем  Peace

мнението на Фенербахче и Бешикташ феновете  Laughing СТИГА!

преди пет минути

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 19:55 от lacunababe

# 439
И малко от дейността на сестрата на Патрончев днес  Peace

Arkadaşlar,
Bize terörist gözüyle bakan bilinçsiz halkı bilinçlendirebilmek amacıyla başta İstanbul olmak üzere yeni bir uygulamaya başlandı...

... Özellikle toplu taşım araçları kullananlar ya da umuma açık alanlara yolu düşenler Sözcü, Aydınlık, Yurt, Bir Gün ve ayarı gazeteleri alıp, okuduktan sonra araçtan inerken ya da bulundukları yeri terk ederken, gazeteyi herkesin rahat ulaşabileceği bir noktaya bırakıyorlar. İlk denemeler çok olumlu. Bu amaçla günde birkaç gazete almak bir çoğumuz için ciddi bir maddi külfet getirmez ama halkın bilinçlenmesi ve olayları bizim gözümüzden görmesi için büyük fark yaratabilir...

Lütfen bu yazıyı mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırın...

Гери,  Praynig -- - с две думи, плииийз

# 440
  • ÇapulcuLand
лакун, с две думи: инициира се нова кампания за масово осведомяване на невежите, които ги мислят за терористи, чрез предаването от един на друг на вестници, като Sözcü и Aydınlık (това са вестниците, които отразяват нецензурирано протестите). Приканват се в кампанията да се включат най-вече хората, които използват градски транспорт, като при слизане от превозно средство да дадат вестника си на качващ се пътник или да го оставят на подходящо място, така че повече хора да могат да го прочетат. Идеята е хората да имат свободен достъп до нецензурирана информация и да четат, колкото се може повече издания на ден.
Кампанията е замислена да започне първо в Истанбул, а след това да се задвижи и в други части на страната.  Peace

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 05:25 от çapulcu geryka

# 441
Супер! Тая мацка отсрамва брат си по всички флангове на съпротивата  Laughing  Heart Eyes

сега нещо друго, което ми направи страхотно впечатление...

Вярвам, че Гери с удоволствие ще ви го преведе  Wink  Hug

Türküm dedim, faşist dediler.
Kürt'üm dedim, hadi lan bölücü dediler.
Laz'ım dedim, hadi lan devşirme Rum dediler.
Çerkes'im dedim, hain Ethem'in torunları dediler.
Alevi'yim dedim, dinsiz kızılbaşlar dediler.
Sünniyim dedim, yezit dediler
Arap'ım dedim, pis yobazlar dediler.
Ben dedikçe onlar da bir şeyler dedi.
İnsanım diyecektim ama, insanlığa ait her şeyi yok ettiler.
Kazım Koyuncu
 Heart Eyes

"Hepimiz ezildikten sonra şarabız."

Kazım Kuyuncu Gьenpark ve Taksimde saygıyla anılıyor.

на днешния ден преди осем години е починал Казъм... само на 33 години     bouquet

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 20:47 от lacunababe

# 442
  • ÇapulcuLand
попаднах на тези красиви графики и не можах да се сдържа да не ги споделя с вас:

# 443

тази снимка и песента на Казъм ме разплакаха като малко дете  Cry

# 444
  • AMS

Полицейски служител, който застреля Етем Sarisuluk в главата от 4.8 метра, е освободен на основание на самозащита.
Скрит текст:
Police officer who shot and killed Ethem Sarisuluk on the head from 4.8 meters released on grounds of self-defense.

Момичета, благодаря е малко да ви кажа!!!
Но поне за преводите, за инфото, за споделеното, за мизиката ...  Hug Hug Hug!!!
Една моя приятелка във ФБ  от Турция - Meryem Aksoy, преди малко си е сменила снимката на профила си с тази на Mehmet Ali Alabora, което хем ме радва, хем ме притеснява. Ловът на вещици е в пълен ход.

Аз гледам тук http://www.dha.com.tr/dhayayin/ , но ми ми прекъсна и ... ooooh! ooooh! ooooh!

# 445
  • ÇapulcuLand

сега нещо друго, което ми направи страхотно впечатление...

Вярвам, че Гери с удоволствие ще ви го преведе  Wink  Hug

Türküm dedim, faşist dediler.
Kürt'üm dedim, hadi lan bölücü dediler.
Laz'ım dedim, hadi lan devşirme Rum dediler.
Çerkes'im dedim, hain Ethem'in torunları dediler.
Alevi'yim dedim, dinsiz kızılbaşlar dediler.
Sünniyim dedim, yezit dediler
Arap'ım dedim, pis yobazlar dediler.
Ben dedikçe onlar da bir şeyler dedi.
İnsanım diyecektim ama, insanlığa ait her şeyi yok ettiler.
Kazım Koyuncu
  Heart Eyes

Е, че как! Става ли дума за музика, съм веднагически на линия  Mr. Green

Турчин съм, казах; нарекоха ме фашист.
Кюрд съм, казах; да бе, да, отцепник, ми казаха.
Лаз съм, казах; да бе, да, прекръстен грък, ми казаха.
Черкез съм, казах; нарекоха ме предателски внук на Етем.
Алевит съм, казах; неверник къзълбаш, ме нарекоха.
Сунит съм, казах; нарекоха ме изчадие.
Арабин съм, казах; мръсен фанатик, ме нарекоха.
Аз казвайки нещо, те ми отвръщаха.
Човек съм, щях да кажа; но те изкорениха всичко човешко.
  Heart Eyes

# 446
Турчин съм, казах; нарекоха ме фашист.
Кюрд съм, казах; да бе, да, отцепник, ми казаха.
Лаз съм, казах; да бе, да, прекръстен грък, ми казаха.
Черкез съм, казах; нарекоха ме предателски внук на Етем.
Алевит съм, казах; неверник къзълбаш, ме нарекоха.
Сунит съм, казах; нарекоха ме изчадие.
Арабин съм, казах; мръсен фанатик, ме нарекоха.
Аз казвайки нещо, те ми отвръщаха.
Човек съм, щях да кажа; но те изкорениха всичко човешко.

smile3501 smile3501 smile3501

Гери, огромно благодаря!     bouquet      bouquet      bouquet

Дива, дано да им се размине... Дано!

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 21:13 от lacunababe

# 447
Много е хубаво.

# 448
Цитат
И в знак на подкрепа на здравословния начин на живот, истанбулската община е спряла метрото час преди началото на митинга. Малко физзарядка няма да се отрази зле на хорицата 

Цитат
Приканват се в кампанията да се включат най-вече хората, които използват градски транспорт, като при слизане от превозно средство да дадат вестника си на качващ се пътник или да го оставят на подходящо място, така че повече хора да могат да го прочетат.

Ще четат,ще четат,колко ще четат,като им клъцнат градския транспорт #Crazy

Здравейте   bouquet

Много е хубаво,какво ли е определението,българин съм?  newsm78

# 449
  • ÇapulcuLand

възстановка на момента на смъртта на Етем Саръсюлюк

Общи условия

Активация на акаунт