Отговори
# 645
А бихте ли купили количка втора ръка от prodavalnik например?
Дори ако ви е първо детенце?

# 646
на мен ми харесва второто предложение на Силки Simple Smile хем евтино, хем симпатично Simple Smile

# 647
Magdalenita  аз лично бих си купила, поради факта, че нямам много голяма финансова възможност... стига да ти харесва и да е удобна.. какво значение има откъде е  Simple Smile но това е мое мнение де Simple Smile

# 648
# 649
Честито на всички, които вече знаят пола.   bouquet

Що се отнася до количките, леглата и т.н. втора употреба - твърдо за. Simple Smile За мен няма значение, че ми е първо детенце - това са предмети, които не се ползват чак толкова дълго и е безумие да се хвърлят някакви ужасяващи суми за тях. Колички от 500 лева... боже!!!

Но всеки има право да решава, де. Това е моето мнение.

Аз спрях фолиевата киселина в 13 г.с. В момента пия Витамин Д, желязо и витамин Ц, защото нещо нивата ми на желязо клонят към ниските стойности на нормалното, а ме предупредиха, че с напредване на бременността, положението сигурно ще става по-зле.

Стискам палци на всички мами приети в болница - дано скоро ви изпишат и всичко да е наред. Успех!

Не, че се оплаквам, но и тук се почна един велик ремонт...  #2gunfire Laughing

# 650
Много ми харесват идеите за колички ако намеря нещо интересно и аз ще споделя. Колкото до количката втора ръка - приятеля ми не би го позволил, докато аз бих потърсила и пак зависи от предложенията. Аз мисля да не жаля пари, защото се надявам да я ползвам поне още един път Simple Smile))
eva_dox искрено ти завиждам за близнаците!!!

Това последното предложение на Вебо ми прилича малко на космически кораб  Laughing

# 651
magdalenita не трябва да те притеснява факта -че нещата са 2 употреба-важното е да са подходящи за твоя случай-а и много роднини помагат,това е добре дошло за всяко семейство-все пак бебчетата бързо  си израстват придобивките-и те в повечето случаи са си нови Wink Wink-моите познати от самото начало ме съветват да не се нахвърлям на скъпи неща -не си заслужават за мен тея скъпи колички и прочие Wink

С напредването на интернет продажбите-вече има и опцията за 2 употреба-преди май е нямало подобна тенденция!

# 652
Нашите колички (имаме зимна и лятна) са втора употреба, точно от Продавалника. Ако ви кажа за какви смешни пари са купени, няма да ми повярвате. А са хубави, стабилни колички, и биха изгледали още по няколко деца всяка. Но аз по принцип съм много "за" пазаруването втора употреба. Така ще процедираме и сега. Не виждам смисъл да дам 1000 лева за количка, като мога да ги дам за нещо друго. И не, детето ми не е по - маловажно, напротив - на първо място е във всяко едно отношение  Peace

# 653
Хора, съвсем не по темата, но понеже нещо не го разбирам.... как след като всяка една от вас напише коментар и отдолу и показва коя седмица е и колко дни остават до раждането....  newsm78  newsm78 newsm78

# 654
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ще трябва да остана 3-4 дена на системи и инжекции, защото имам леко скъсяване на шийката + контракции.

Това не звучи добре. Ще стискаме палци всичко да е наред  Praynig  Пиши когато можеш да кажеш как са при теб нещата  Hug

TDI на теб по колко фолиева ти казаха да пиеш. И аз съм с тази анемия.

3 х 1 фолиева + 2х1 Супле Маман ( в него също има фолиева)  Crazy  - това ми е от хематолога

За количките аз следя тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726135.new#new

За сега съм си харесала тази: http://www.mamasandpapas.com/product-pliko-pramette-harper-check … 1857D7800/type-i/

Ще си я поръчвам от амазон ако се спра на нея, цената й е около 300 паунда. В България са безумни цените просто  ooooh!

Това е друга, която също обмислям: http://www.mothercare.com/Mothercare-Xpedior-Pram-and-Pushchair- … 3,default,pd.html

Аз имам лятна такава: http://www.vitodesimone.com/content/view/122/85/
Много съм доволна от нея, само 5 кила е, супер маневрена, сгъва се и се слага с лекота в багаж на хетчбек, защото и това е от значение.

Аз какво гледам при количките - килограми със зимен кош - максимума ми е 10, в случая Mothercare е 11,5 но ще го преживея и как се сгъва, защото багажника ми е малък. Другото ми изискване е да има кош с твърдо за гръбчето, знам, че има деца отгледани в меки колички и нищо им няма, но аз си държа на коша  Crossing Arms

По въпроса с бюджета да ви кажа с Борис се хвърлях на всичко най-скъпо - количка, кошара - няма значение, моето дете трябва да има по-по-най, не че се състезавах с някой, ами си казвах "сбърквала съм се от работа, за да мога в такива моменти да дам най-доброто на детето си", само дето това са вещи, които след 6 месеца ще са ви наполовина излишни, а след година (която няма да усетите как ще се изтърколи) - напълно излишни. В един момент се оказва, че се дават хиляди левове и за какво? Да не мислите, че детето разбира в каква количка се вози? Най-важното за него е усмивката на мама  Heart Eyes
За столче за кола вече е друга тема - там компромиси не трябва да има, защото става въпрос за живота и безопасността на детето.

Междудругото в амазон има чисто нови колички на цени, на които в БГ се продават същите но 2-ра употреба. Причината е, че в БГ им надуват цените двойно и майките като решат да ги продават намалят цената на половина - точно колкото струват в амазон Wink

# 655
Хора, съвсем не по темата, но понеже нещо не го разбирам.... как след като всяка една от вас напише коментар и отдолу и показва коя седмица е и колко дни остават до раждането....  newsm78  newsm78 newsm78

Привет, ето тук е тази екстра на форума.

# 656
Всеки ще намери най-добрия вариант за себе си,който иска от 2000 ще си вземе,друг от 20 Sunglasses-важното е с кеф да си друскаме бебчетата по раздрънканите улици и да им се радваме-пък материалната страна на въпроса си е за всеки различна-като с колите Sunglasses важното е да са функционални!

# 657
Ето от тук можеш да си направиш такава лентичка и ти: http://www.bg-mamma.com/?action=lenti

# 658
Привет, ето тук е тази екстра на форума.
[/quote]

Благодаря Simple Smile

# 659
Благодаря за споделеното! И аз смятам да заложим на неща от prodavalnika - наистина има много скрити съкровища там Wink
Наистина за бебо са най-важни обичта и грижите, които получава, а не от предметите, с които е заобиколено Wink

За всички мамчета с "железни" проблеми - аз пия ферофолгама, кояро съдържа и фолиева киселина, понеже преди години се стигна до кръвопреливане с това пусто желязо, е сега всичко е наред, но док каза превантивно да си пия Wink

Поздрави и лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт