Oктомврийчета - 36

• 72 609
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Доктора каза така: "все още е много малък за да се диагностицира точно плоскостъпие, едва след 6- 7 -та година може да се каже дали е дюстабан или не. На всички малки деца костите са още доста меки и при повечето се получава това изкривяване в толкова ранна възраст особено при по-едричките, но дори и да няма плосдкостъпие стелките няма да му навредят по никакъв начин".
Иначе при плоскостъпие помагат, да не си кривиш краката докато ходиш и да изчезне този дисконфорт и това напрежение в краката, но тези стелки може да си ги вземе всеки,който е подложен на по-дълъг престой прав или на продължително ходене пеша.

# 136
Като малка носех ортопедични обувки, може би съм била на 4-5 год. Направиха ми ги в ортопедията в Горна Баня. Определено имах дюстабан, пък и коленете кривях навътре (бях супер кльoщава). Носила съм ги около година, и помня, че бяха ужасно корави и стегнати, изработени от някаква дебела кожа. Реално обаче се оправих, когато нашите ме записаха на балет в първи клас.
Мисля, че подобни коригиращи обувки и стелки се правят само от специалисти, след индивидуален преглед. Тези от магазина са по-скоро за удобство, не за лечение  Peace

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 16:21 от didanka

# 137
  • София
Оле, надуших те аз че си наоколо, ама ми стана много жално като те четях  ooooh! Жалко за ваканцията ви!
Но пък пожелавам голям напредък и успехи с ново-начинанието! Ако се организираме добре, може да дойдем лично да ви проверим как работите през септември  Mr. Green И браво за куража! Че в тази сбъркана държава не е за частна инициатива, да му се не види!

Цвети, и аз не разбирам от плоскостъпие. Племеницата ми има и в 4-5 клас се оплакваше, че много я болят краката. Коригираха с медицински стелки и сега си е ОК.

Дидка, мерси за инфото! Мястото е доста интересно и мисля да отидем да го видим  Hug

Mamam-am, и на теб мерси за статията за зъбките  Hug Беше ми полезна и интересна!

Ева много държи да се бърше сама след пишкане и го прави доста добре, май в яслата ги учат. За дупето се грижа аз обаче.
Момичета, аз вече се успивам всяка сутрин  Rolling Eyes И Ева все по-трудно става за ясла. Чакаме си ваканцията  Hug Mr. Green

# 138
Последните 4 зъба ги няма в устата на Радо. Не виждам и наченки даже. Маммам, тия 2,5 г. не ги ли минахме всички преди има няма два-три месеца?  Laughing
Пуснах статията за успокоение на тези, при които не са излезли всички зъбки още. Вярно сме ги минали тези 2,5 г. но не много отдавана - все пак е условно това разделение на периоди в развитието Grinning
И да не забравя пак - БебОле честито ново начинание! Много успех и щастие да ви носи   bouquet
Arim и ние сме така със ставането. Аз не се успивам, но едва ставам, а малчо го будя по 20-30 минути. Миналата събота спа до 10.00, а следобяд от 14,00 до 19,30  ooooh! Време е за ваканция и отпуска  Laughing

# 139
Оле, успех и от мен в начинанието ви!  Hug

За зъбите - имаме 17 зъба за момента.

Днес се гледаме вкъщи, защото взе да кашля и водих да го преслушат. Също така нещо се опъпчиха и двамата, но поне се оказа,че не е шарка.

За говоренето - имаме напредък, е по-малък в сравнение с каката ни на същата възраст. Пампата - ще се опитаме този месец да го махнем да видим ще стане ли лесно.

# 140
Здравейте  Hug Hug.Все по-малко време оставя за писане и четене.
Първо честити рожденни дни на всички празнуващи,празнували.
Оле,успех в бизнес начинанието,ох точно този тип механи ми са толкова любими Laughing Embarassed
Мишанка,колко хубаво,че ще имаш и момиченце Hug

При нас няма нищо ново.Работа и вкъщи и обратно.Чакаме си морето август.Всъщност изобщо незнам дали ще излеза в отпуска,но пък затова са болничните. Mr. Green
Събота и неделя сме на село,правим си една вила и общо взето сме ангажирани с нея.
Ники расте,инати се,пада,оправя се Mr. GreenПостоянно се катери някъде,супер енергичен е.Скача на спалнята,хвърля се по дупе,с цел да ми скъса матрака и др такива щуротии SunglassesХвърля играчки през терасата....и няма да продължавам.
Повтаря непрекъснато,че след 2 месеца тръгва на градинка,вълнува се,ходим всяка вечер да си играе там и да свиква,но като започне незнам как ще е.
Голямото ни постижение е ,че вече  акаме на гърне,а не на гащите.
Не хапва много,но в тези жеги го разбирам

Оставям ви сега,приятен уикенд Hug

# 141
  • Русе
Привет момичета
И на мен все по рядко ми остава време да пиша но ви чета почти редовно
При нас нищо ново освен че имаме напредък в махането на памперса иначе дивеенето продължава с пълна сила ,незнам откъде намира сили за толкова щуротии.
Имам едно питане има ли някой познати или близки които са подавали жалба в Страсбуг да ми помогнат да напиша такава че ни искат луди пари авокатите да я напишат само

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 16:13 от tani_07

# 142
  • София
Здравейте!

Оле - успех със семейния бизнес. Изглежда много хубаво!

ЗАрат - ехаааа, страхотен плувец е Митачето.

Памперс ползваме нощем. денем е по гащи - кога си казва, кога не - не се оплаквам. Има време да се научи.

Кой питаше за бройката на зъбите? Още зимата беше изкарал всички възможни зъби 20 на тая възраст. Друг е въпроса, че ако ще ги броим точно са вече 16 бр. Но това си е наша "сага" и не искам да Ви занимавам. Мога само да кажа, че вече ежеседмичното посещение на зъболекаря си стана нещо обичайно за него и даже не плаче като седнем на стола. Сега е в почивка до есента, че и зъболекарката е във ваканция.

Чакаме началото на август месец - ще ходим на Ахтопол. Ако има някой там по това време да свирка. МАртакЕли - вие ще сте смяната преди нас на бунгалата, нали?

# 143
  • София
Иринополис, какво му е на зъбките на Гого?  ooooh!

# 144
Стелките, които взехме са от специализиран магазин само за костно- ставни проблеми и там работят само специалисти- ортопеди и ти ги продават след консултация  Naughty не означава обаче, че и да нямаш проблем пак не можеш са си вземеш ортопедични стелки.

# 145

Добро утро!

Влизам да попитам относно преминаването от ясла в градина. Че бъдещата ни градина ще е отпуск цял август, а от септември трябва да почваме, а пък този месец директорката почива и не мога да се добера до никакво инфо. Доколкото разбрах щом е ходил на ясла се иска само изследване за паразити /това на клечката/ + бележка за контактност, понеже 1 месец няма да ходи на ясла преди да тръгне в градината. Само тези изследвания ли трябват или се правят и другите - кръв и урина, или пък зависи от времето, през което детето е било ваканция?

# 146
mamam- am  в нашата градина изискват всички изследвания независимо, че Габриел ще ходи на ясла без прекъсване, до септември докато тръгне на градина и въпреки това пак ни искат пълни изследвания в градината.

# 147
tzzzvety и аз бях чула, че се искат всички изследвания, та затова се усъмних, а и говорих за това с една от учителките в градината, а тя не беше много сигурна. Сега трябва да намеря някакъв начин да проверя как са точно нещата, но как ще стане като всички, които биха могли да знаят са отпуска  newsm78 Ако не разбера, ще направя всички изследвания за всеки случай, поне ще разбера общото здравословно състояние на Светлозар.

# 148
Благодаря ви за пожеланията!   bouquet

tzzzvety и аз бях чула, че се искат всички изследвания, та затова се усъмних, а и говорих за това с една от учителките в градината, а тя не беше много сигурна. Сега трябва да намеря някакъв начин да проверя как са точно нещата, но как ще стане като всички, които биха могли да знаят са отпуска  newsm78 Ако не разбера, ще направя всички изследвания за всеки случай, поне ще разбера общото здравословно състояние на Светлозар.

Мед сестрата на вашата градина най-добре може да ти каже. Не бързай да правиш изследвания, защото някои са с кратък срок на годност. Една седмица преди тръгването на градина се правят изследванията, а до тогава сестрата би трябвало вече да е на работното си място. Едва ли ще плажува повече от месец.  Wink  Няма нищо лошо да се знае цялостното състояние на детето, но не виждам смисъл да се стресира излишно с игли и изследвания (като някои от тях са с трайност с три дни) и да се окаже, че трябва да ги повтаряте. Peace
(защо изтриха темата с младежа? Изпуснах развръзката...)

# 149
Оле, мерси, че ми даде идея да проверя дали сестрата няма да се появи на работа по-рано  Hug Дано, че то бива информационно затъмнение, ама чак пък толкоз  Laughing
Тази сутрин първо за младежа отидох да проверя, и аз съм изпуснала - може да е влязла в темата жената и да му се е стъжнило, а може и гаджето й да е чело и още по-зле да е станало  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт