Oктомврийчета - 36

• 72 305
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Хубави и усмихнати дни на празнуващите

http://www.purvite7.bg/articles/view/4145/decata_i_isteriite.html?rc=55
  Eдна интересна статия
Цвети за памперсите ... ами в нашата ясла ги хванах ,че оставят децата с памперсите и към пет просто им ги издърпват,  затова слагат памперс и отгоре гащички, няколко пъти ги изненадах по -рано и разбира се беше с памперс ... Не се справих  с това и като не носих памперс,  пак му слагаха, явно дължа памперси на почти цялата  група защото вземаха от другите деца. Единствения начин е много мрънкане ... явно ! За лелките това е само 7 чсов работен ден, които се опитват да минат по най-лекото съпротивление.

Смехи за леглата на два етажа , винаги съм си представяла момента ако детенце е болно... е то нито може да слиза  от втория етаж,  нито да го гушнеш. А нощно време сънено да отиде да пишка пак си е трудно. През лятото е много по -топло... аз лично  единствено виждам също от към място икономията.

За заминаващите деца, Митака е такъв.  Сърцето ми редовно спира. Просто както си играе ако нещо не му хареса или ако реши, че иска да ходи някъде обръща се и за секунди се е изнесъл на някъде. По едно време му купих една калинка която се закача за детето и като натиснеш дистанционното пищи, но тя е с близък обхват, вече не ни върши работа.  В интерес на истината и аз като дете съм била така, редовно са ме издирвали чак с полиция. Почнах да го плаша, защото реших ,че това е по -малкото зло.

# 91
  • София
Ани, честит рожден ден, мила   bouquet   party023 newsm67
Мишанка, честита годишнина   bouquet
Смехи, и аз не харесвам двуенажните легла. Представям си, че вечер детенце изморено и заспиващо трябва да се катери и не ми харесва идеята. Не харесвам и обезопасяването на втория етаж. Ако няма място, предпочитам легло-сандвич, а ако има достатъчно място - две легла си е най-удобно и приятно за децата.

Ева е с ангина в къщи, гледат се с баба си. Горката и баба... моята щерка е станала много трудна за гледане  #Crazy

# 92
  • София
Аник, честит рожден ден!   bouquet

Смехи, и на нас ни предстои да купуваме детски легла, та го обмисляме. Аз съм се спряла на варианта две детски легла (80/160). Ще кажа и защо - за да може децата да са равнопоставени. В момента имаме следния психологически "проблем" - Ида спи на голямо легло (90/200), а Йоси в кошара (60/110) до нея. Той просто отказва да спи в кошарата, според мен защото го изолира и иска да се чувства "голям" като легне на голямо легло. Почти не успявам да го накарам да легне и да заспи в кошарата - заспива на спалнята и после или го местя (ако е за вечерен сън) или просто го оставям да си се наспи там. Проблемът не е само, че иска да се гушка. Много пъти си ляга и заспива сам, без да иска да легна до него, стига да е на спалнята, а ако Ида легне и тя с него - съвсем няма проблем със заспиването. Обичат да са двамата заедно и да се гледат и играят преди заспиване. Но най-вече мисля, че като всички деца - обича да имитира. Напоследък дори по този начин успявам да накарам и Ида да спи на обяд, въпреки че тя упорито всеки път протестира, но аз й казвам да легне само за малко с Йоси, колкото да може той за заспи, и много често тя е заспала преди него  hahaha
Та по тези причини и решихме да вземем две легла, които да са среден размер и които мисля да поставя успоредно, да си се виждат. Знам, че не е много практично - след някоя и друга година ще трябва отново да сменяме леглата, защото вече няма да се събират на по-малкия размер, но поне до тогава няма да изяждаме мястото за игра в стаята. Освен това си мисля, че скоро (примерно след година-две-три) Ида вече няма да иска да спи с момчетата в стая, така че тя ще е първата с голямо легло, а Йоси и Ели ще карат още малко с по-малките легла.

Защо не двуетажно - за мен хич не са практични, освен ако не се налага да се пести място. Първо психологически пространствено децата не са равнопоставени, едното е отгоре, а другото - отдолу. А функционално не мисля, че са подходящи за деца под 7-8 години. Все още координацията и разсъдъкът на нашите октомврийчета не е на такова ниво, че да се справят с предизвикателството на двуетажното легло. Най-малкото - ставането посред нощ до тоалетна - детето, което е горе си е абсолютно прецакано. А ако малко повечко се върти горното хлапе - не ми се мисли ooooh! Да не говорим за играта - качването на бегом по стълбата е добро физическо упражнение, но и само миг невнимание може да стане белята. Да не говорим, ако са се качили и двете деца да си играят заедно на втория етаж и се скарат за някоя играчка  ooooh!
И последно - оправянето на леглата е доста тегаво. Представете си как се сменят чаршафите на горното легло .  Wink

Удобен вариант, ако трябва да се пести място, са леглата "сандвич". Ние имаме две такива, които обаче за нас не се оказаха удачен вариант. Ида спи на долното, което е преместено в спалнята, а горното го ползваме за гости. При сандвич леглата наистина е добре това, че долното легло е прибрано и не заема пространство, има място за игра. Освен това, когато се вземат легла за породени деца, сандвичът е практичен вариант, защото по-малкото може да продължи да си спи в кошарата до момента, в който не стане достатъчно голямо за по-голямо легло. А има място и за мама, ако се наложи да легне при децата, ако някое е болно примерно. Но пък ако се ползват и двете легла си е досадно да трябва всяка сутрин да оправяш долното, за да можеш да го прибереш. А и  трябва да има специално място да се прибират завивките и възглавниците на долното легло Ние със сестра ми спяхме на такива и мога да кажа, че рядко ги събирахме в едно точно, защото оправянето на долното легло е по-прецизно занимание, с което хич не ни се занимаваше Wink

Ох, цял доклад на тема "Детските легла" ви изнесох  Rolling Eyes Embarassed

# 93
Ние сме с двуетажно, но все още ползваме само долния етаж. нямаме място за две нормални легла, то по принцип нямаме и място за две големи деца, но това ще го мислим по-нататък. Момо мисля да го пробваме наесен как ще е горе. Чаршафи не сме сменят трудно, просто се качваш. Тип сандвич и въобще спане близо до пода у нас не е удачно, защото подът ни е много студен зимно време.
Като малки спяхме на двуетажно, аз горе, брат 1 долу, брат 2 - отстрани на стандартно легло. Да ви кажа, горе беше много гот, може да хвърляш предмети по лежащите отдолу и да ги плюеш  Wink
За обезопасяване има едни оградки, които повдигат нивото на оградата и запушват дупката при стълбата. Така ще при нас, друг вариант няма, така че ще пиша за плюсовете и минусите, когато започнем да го ползваме пълноценно  Peace на този етап сме все още  "дядовата ръкавичка"  ooooh!

# 94
 Hug, много ви благодаря, момичета - златни сте!

На 1 мнение сме и сега остава, заимствайки част от доводите ви /че сивото ми вещество вече почти отказва да работи/ - ще се опитам за пореден път да разубедя половинката за двуетажното. Като неговата идея по-скоро е, за сега Смехи да спи на долното ниво, малката - в кошарата, а ако на някой от нас ни се налага да лягаме при децата - да спи отгоре.

# 95
Почерпете се виртуално, по случай юбилея ми  Simple Smile
Скрит текст:

# 96
  • Русе
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БАРБАЛЕТКА!ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ   bouquet newsm51 bdbaloni

# 97
Барбалетка, да си жива и здрава, много обичана и уважавана, щастие и късмет във всяко начинание!

# 98
barbaletka, честит рожден ден! Да си винаги здрава, обичана, щастлива!  Tada

# 99
Barbaletka,Честит Юбилей !Да си здрава ,обичана и да те слушат мъжете в къщи.Нека много хубави моменти да ти предстоят!

# 100
Благодаря ви, момичета, за прекрасните пожелания!!!  Big Ups newsm19 СТРА'ОТНИ СТЕ!!!  Mr. Green

Барбалетка, хайде и на теб честит да ти е рожденият ден и юбилеят!!! Да си жива и здрава, много щастие, любов, разбирателство и послушни мъже!!!!   bouquet

# 101
Благодаря ви, момичета, за пожеланията  bouquet Да ви се връща. Имах прекрасен празник Party

# 102
Барбалетка, честит празник, много щастие и любов!  Hug

В яслата вече са сборни групите, и взимам Борко наобед, след като обядва, да си спи вкъщи. Малко е превъзбуден, новите дечица плачели, казаха сестрите, но му давам капки на д-р Бах и много си говорим за ситуацията.
Ако дай Боже имам късмет да започна работа, както очаквам, свекърва ми ще го взима наобед и ще го води у тях да спи , че  и тя е на работа на половин работен ден. Така че ще падне голямо пътуване този месец, за другия просто не знам как ще го измислим, ама има време.

# 103
Барбалетке, честит рожден ден!

Смехи, когато някое от децата е болно, обикновено го изнасяме от общата стая, докато се тръшне и другото. в това време аз спя с болното на дивана в хола. ако са болни и двамата, спим на спалнята и леглото, долепено до нея. както и да го измислите, ако някое дете е болно, поне едното от двете няма да си спи в леглото  Peace докато не оздравеят.

# 104
На патерици ЧРД на Ани и Барбалетка и честита годишнина на Мишанка!
Алекс е в Банско. До последно не вярвах, че ще тръгне без мен )))
Предлагам да си организираме една среща.
Смехи, ние сме с двуетажно. Алекс спи горе и няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт