Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 50

• 51 057
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Е, как да не се вкисна? Миналата година от 7 Я се оплодиха 5. Тази - от 12 Я - пак 5! И пак сме с 3 хубави ембриона, за да не може отново да си замразим! Утре ми е ЕТ и да става каквото ще! Нещо позитивността ми е чужда в последно време.

# 631
  • София
12 бебета едва ли ти трябват  Rolling Eyes
радвай се , имаш цели 5 ембриона.

# 632
  • София
Е, как да не се вкисна? Миналата година от 7 Я се оплодиха 5. Тази - от 12 Я - пак 5! И пак сме с 3 хубави ембриона, за да не може отново да си замразим! Утре ми е ЕТ и да става каквото ще! Нещо позитивността ми е чужда в последно време.
вероятно голяма част от Я са били незрели или презрели....лошото е, че първоначално казват цялата бройка, без да ги погледнат като качество и чак на другия ден става ясно, че част от тях са негодни.
При мен имаше сходна ситуация.
Дано едно от тези 5, да е твоето бебе. Стискам палци Peace

# 633
  • София

радвай се , имаш цели 5 ембриона.
Вече са 3!  Wink
Може пък и това да е моят опит  Praynig

# 634
Аз при опита, който ми предстои и на 5 бих се радвала, като знам, че миналия път бяха само 2.
Все пак 2 от 2 се оплодиха, а 1 се хвана, затова ти казвам да не бързаш да се вкисваш.

# 635
  • София
Аз при опита, който ми предстои и на 5 бих се радвала, като знам, че миналия път бяха само 2.
Все пак 2 от 2 се оплодиха, а 1 се хвана, затова ти казвам да не бързаш да се вкисваш.
Права си, просто очаквах, че по-големият брой яйцеклетки би трябвало да доведе до по-голям брой ембриони. Нито за миг обаче не съм си помислила, че всичките Я ще станат годни за трансфер ембриони.
Както и да е, стига с моите налудничави мисли, успех ти пожелавам в този опит!  Peace

# 636
На мен вчера ми изкараха една яйцеклетка и днес ми звъннаха, че е оплодена и за сега нещата вървят добре. Ще чакам обаждане и утре. Иначе моето едно ембрионче, ако всичко му е наред  Praynig, ще отива за замразяване.

buttinsky, queen_bee, стискам ви палци и успех.

# 637
Момичета, съжалявам за невежеството, но кога се налага замразяване на яйцеклетки и ембриони? Чух две такива истории, една приятелка е напълно убедена, че едва ли не има период на събиране на яйцеклетки и ембриони, които се замразяват и едва тогава трансфер, което ме учуди, мислех, че всичко се прави в един цикъл.

# 638
Има доста информирани момичета и се надявам те да отговорят, защото и на мен би ми било интересно да разбера това. Интересно ми е, защото при мен имплантация на повече от 1 ембрион няма да има, защото не мога да износя повече от един. Не знам защо се налага замразяване. Предполагам, че искат да съберат по-качествен материал, но... нека наистина някой по-знаещ да каже. При това, аз не съм убедена, че този месец, като дадох яйцеклетка и другия ще мога да дам, а и не съм убедена, че като имах яйцеклетка, всичко друго ми беше готово за имплантация.  newsm78 Hug Сложна работа си е...   

# 639
  • София
И аз не съм много запозната, но си мисля, че ако лигавицата на матката е презряла, например, не връщат ембрион, а примерно на следващ цикъл.
Вчера на моя трансфер си говорих с една ембриоложка и тя ми каза, че едва 30-40% от замразените ембриони оцеляват. Аз лично исках да си замразя, защото ако този ми опит е неуспешен ще имам материал за ЗЕТ, без отново да минавам през стимулация.

buttinsky, queen_bee, стискам ви палци и успех.

Благодаря, успех и на теб!

# 640
Замразяването се налага, когато има фактори, които биха намалили шансовете за успешна имплантация, ако трансферът бъде извършен същия месец. Например когато е имало стимулация с клостил, който изтънява лигавицата на матката - няма смисъл да се прави този месец трансфер. Или когато има друг проблем - високо ТСХ, да речем, или жената е болна с температура, и т.н.
Разбира се, и когато са оплодени много яйцеклетки и няма как да върнем всичките в матката - останалата част се замразяват.

# 641
  • София

Вчера на моя трансфер си говорих с една ембриоложка и тя ми каза, че едва 30-40% от замразените ембриони оцеляват.

В коя клиника си? При замразяване на ембриони на 5-ти ден, този процент е много по-голям....
рядко има неразмразили се ембриони....но зависи и от техниката на замразяване.

# 642
  • София

Вчера на моя трансфер си говорих с една ембриоложка и тя ми каза, че едва 30-40% от замразените ембриони оцеляват.

В коя клиника си? При замразяване на ембриони на 5-ти ден, този процент е много по-голям....
рядко има неразмразили се ембриони....но зависи и от техниката на замразяване.
Може, но в моя случай са ембриони на 3 ден и просто дискутирахме колко да върнат и дали да се замразят и така разговорът стигна до тези проценти. Друг е въпросът, че не ми го каза главният ембриолог, а едно момиче, което работи с ембриолозите, така че напълно е възможно и да не е много наясно  Wink

# 643
Много зависи как е направено замразяването къде е направено и кой седи зад микроскопа като се прави процедурата ( с две думи много зависи от лабораторията на клиниката.

# 644
  • Бг
Охх, момичета, и мен ме тресе една треска. Чакам да ми дойде МЦ, а това трябва да е скоро и да почваме стимулацията. Днес ми е шестия ден от спирането на Марвелона, но до този момент цикъл няма. Лошото е, че на контролния преглед, който беше в началото на месеца при мен докторката каза, че всичко е ОК, но мъж ми не можа да направи контролната спермограма. Притесни се, изключи, и не се получи, макар че пробва два пъти. И сега съм се психясала дали няма да се повтори същия случай.

Общи условия

Активация на акаунт