Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 50

• 51 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета, записвам се при Вас. Аз започнах да пия Марвелон от вчера /5-ти ден/. Направих и хормоналните изследвания, ММ спермограма. Доктора не ми е казал още нищо, ще ходя при него на 16-тото хапче, но от това, което чета тук, явно другия месец ще се почва.
Чесно да Ви кажа малко ме е страх, но дано да ми е за пръв и последен път. Всичко ми е объркано - какво да ям, какво да пия, на едно място пише едно, на друго място съвсем друго. Обърках се вече.
Пожелавам Ви успех, момичета и много бебета!

# 646
  • София
Днес ми е шестия ден от спирането на Марвелона, но до този момент цикъл няма. Лошото е, че на контролния преглед, който беше в началото на месеца при мен докторката каза, че всичко е ОК, но мъж ми не можа да направи контролната спермограма. Притесни се, изключи, и не се получи, макар че пробва два пъти. И сега съм се психясала дали няма да се повтори същия случай.
Ще дойде  Peace
На мен този път от оргаметрила ми дойде на 8-я ден, а за миналия опит на 5-и ден! Док каза, че до 10 ден е нормално. Бъди по-спокойна и всичко ще е ОК!
А за спермограмата не ви ли разрешават да си носите материала от къщи(ако не сте далече де?)

# 647
  • Бг
queen_bee, благодаря ти  Hug. Ние пътувам до Сф, така че с носенето от къщи няма как да стане.
Първата спермограма, която правихме в Пв. мъж ми прави в къщи и след това носихме в лабораторията, но сега на прегледа докторката ми каза, че щом е правена в къщи не са реални рузелтатите. А и сестрата ни каза, че материала трябва да е до 10 мин. в лабораторията, така че няма как да стане. Единствен вариант го виждам аз с хотел в непосредствена близост до клиниката.

# 648
Имам уговорка с доктора да започнем през ноември.
Само дето не каза мъжът ми да идва ли смен да си прави спермограма или да не идва, а и аз не попитах....

# 649
Имам уговорка с доктора да започнем през ноември.
Само дето не каза мъжът ми да идва ли смен да си прави спермограма или да не идва, а и аз не попитах....
buttinsky , радвам се, че отново се включваш! Миналата есен по-едно и също време правихме опит. Надявам се скоро да се похвалиш с добри новини!
vanini81 , не се шашкай - точни формули и правила няма. Даже май е по-добре да не сменяш рязко начина си на живот, защото това си е допълнителен стрес за организма. Може да спреш вредните си навини, ако ги имаш, да наблегнеш на добра храна и на хубаво настроение.
Желая ти успех!

# 650
  • София
Alexa_a,
да, по-сложно е така. Дано да намерите начин!  Peace

# 651
Абра кадабра, радвам се да те видя и аз, този път с лентичка  Hug Hug Hug

# 652
Здравейте. Нова съм  в темата и във форума изобщо. Този път реших да се регистрирам, тъй като проблемът ми ще се окаже по-сериозен отколкото очаквах и ще ми трябват вашето компетентно мнение и личен опит.  Simple Smile
Не съм много веща с терминологията, скоро се сблъсках с проблема, за което се извинявам предварително. Този месец ми предстои инвитро на спонтанен цикъл. Ходя при д-р Персенска в МЦ "Надежда". Тя се надяваше нещата да се получат по естествен начин и пробвахме 4 месеца, тъй като отстранихме единствения реален проблем който открихме. Не се пукаха фоликулите, но с Прегнил оправихме нещата. Уви не се получи и продължаваме нататък. Другата седмица ще ми правят пункция. Моля ако има някой който е правил естествен цикъл да сподели дали преди това са назначени някакви изследвания. Аз много се замислям за имунологичните, но не ми казаха да ги направя.

# 653
  • Живее на Луната
Валерия, общо взето сериозните изследвания ги назначават след неуспешни опити. Не очаквай преди първо инвитро да ти назначат нещо различно от стандартните.

# 654
Да видях, че така се процедира явно, но имам съмнения защото 4 месеца правим опити при проследяване на овулацията и със сигурност в точния момент, но не се случи нищо. А имам и един мисед преди 4 години и от тогава не мога да забременея. Четох за NK клетките и антителата и много се замислих. Но може би ще трябва да изчакам първия опит. Искаше ми се да увеличим шансовете колкото се може повече.

# 655
Аз процедирах с идеята, че нямам нито време, нито яйцеклетки, за да си позволя неуспешни опити. Преди първия ми опит си направих и имунологични, и генетични изследвания - и при двете излезнаха проблеми, за които си следвам терапия в момента.

# 656
Mometo Лекар ли ти ги назначи или ти действа на своя глава.

# 657
Генетичните ми бяха назначени отдавна от предишния ми лекуващ лекар - д-р Даскалов. Имунологичните реших сама да си ги направя, д-р Стаменов нямаше нищо против.

# 658
за колко дни излизат имунологичните приблизително, аз може би няма да успея до пункцията

# 659
Първичните мисля, че бяха за около седмица - в клиника Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт