СВД-да прекъснем порочния цикъл! (тема за ГЪЗари)

• 36 997
  • 344
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
ами то има едни таблици ,като цяло стомашните проблеми са свързани със себеоценката,реализация и тем подобни,не ги помня да си кажа честно

# 271

vanvel, имах предвид с кои храни излизаш от коловоза? Кои храни си определила за себе си, че не ти понасят и ако си ги позволиш става лошо.

# 272
  • в света на неограничените измерения
Да, аз ти разбрах въпроса още първия път, но е трудно да изброя точно кои са храните, които ме влошават.

Сега на прима виста се сещам за лютото. Колкото пъти се опитам да вкарам нещо дори малко пикантно в менюто и хоп провал. Скоро се подлъгах само да опитам една средно люта чушчица и голяма беля ми направи.
Другото, което не ми понася са т.н. женски питиета - ликьори, вишньовки, Пина Колада и особено Бейлиз. Това си го обяснявам с високият процент захар в тях. Никога не пия такива неща.
Затова за мен само хубаво червено вино и много рядко няколко глъдки твърд алкохол.

Ако се сетя по нататък за други храни ще дописвам.

# 273
Дописвай, да. За сладките напитки съм съгласна и аз едно време още го установих, преди да бяха лъснали симптомите и т.н.

Още тогава също установих, че с млечните не се разбираме много. Ако пия някакви от "модерните" кафета, лате и подобни със сметана и веднага зверско къркорене, дори ми прилошаваше и ми се гадеше. Целия бълвоч от захар и някакви млечни мега преработени дрисни директно ми разстройваха стомаха.

# 274
  • в света на неограничените измерения
Още тогава също установих, че с млечните не се разбираме много.

Ето виж как ме подсети. Нищо млечно /течно/ не ми понася. Тези варианти на капучино, особено ако е от готова опаковка, кафе-латета, млечни шейкове .. etc не ми понасят.   В кафето сутрин слагам ядково мляко - от бадеми или лешници, соево много рядко.
Сега като се замисля май и доматите, по-точно сос от домати не ми се отразява добре. Иначе летните домати ги ям само белени, но това отива малко към глезотия. Сегашните сортове розови домати са с толкова тънка ципа, ама аз пак ги беля.

Давайте нещо друго, ако се сещате. Simple Smile

# 275
Аз откакто съм на диетата забелязах, че не ми понасят цитрусов сок в сурово състояние, рибата и яйцата ако ги ям в 2 поредни дни, патладжан , но аз все още съм въвела малко неща. При мен проблем са пресните плодове и зеленчуци, не знам кога ще мога да ги въведа, струва ми се никога. За подсладените топли или алкохолни напитки също го бях забелязала преди.

# 276
  • Бургас
аз с риск да досадя,ще се повторя,че 3-4 месеца изкарах на варени моркови с варено пилешко месо без да мога да въведа нищо ново,но като намалих въглехидратите и увеличих мазнините нещата малко по малко започнаха да се подобряват

# 277
Само да ви напомня, знам че е трудно с въвеждането, но се опитвайте да набавяте калориите... Аз продължавам да си мисля, че си помогнах за кризата с недохранване, не знам защо смятам така, но често го нищя като възможност. В смисъл, като един от факторите, знам че не е само заради това.

Между другото, сега като ям хляб, ориз, че и някои други глезотии си позволявах, веднага се започна... от 2 дена леко вагинално парене, май похапвах повече мед от необходимото  Blush, че и плодове ям, но не прекалявам. Усещам леко напрежение в слепоочията, лека болка. Очите веднага пак се "замъглиха".
  От друга страна, вчера ядох някакво тестено подобие на кекс/палачинка с брашно от бадеми, СВД съобразено и бих казала, че и с това не може да се прекалява, много фибри пък... изобщо...

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 15:45 от ТинаХрис

# 278
  • Бургас
Аз с ВМ-НВХ без проблем си докарвам 3000 калории на ден  Grinning

# 279
Как сте?

Налегнал ме е един мързел, а искам да публикувам толкова информация в блога. Обвинявам стероида, че не мога да се занимавам с нещо повече от пет минути без да ме накачат нервите и само зяпам безцелно в интернет.  Laughing Laughing

Засуках една фейсбук страница, за кратки анонси, директни линкове към материали, чат...

# 280
  • Бургас
Здравей,ТинаХрис!

Радвам се,че пишеш  Hug ,темата замира без теб  Sad
Аз редувам добри с лоши периоди,за щастие сега съм в добрия си такъв  Simple Smile От известно време и тренирам,а най-голямо постижение имам в това,че вече почти не изпадам в депресии и меланхолии  Laughing
Ти,как си?

# 281
Аз съм добре, благодаря. Още две седмици и приключвам стероида, тогава ще видим как съм всъщност. Засега изхожданията са 1-3 на ден, предвид колко съм яла  Grinning След няколко дни ми предстои третата доза ремикейд от така наречената "лоуд ъп" доза, за да заредят тялото и ако всичко е наред, да ходя на всеки два месеца. Гастрото ме учуди като каза, че няма да ми изписва нищо друго. Надява се да ме поддържат в ремисия с ремикейд само (отново казвам, ако тялото ми е съгласно).

Вече си възвърнах килограмите, започнах да намалявам хляба. Занапред смятам да не го спирам напълно, за да видя какво ще е положението. Правя си питка със сода за хляб, тъй като искам да избегна маята. Захар продължавам да не ям, това поне го спазвам.

Правя си кефир, мисля че ви споменавах. Пия/ям всеки ден. Написах и ям, тъй като слагам по-малко мляко понякога, за да стане по-гъст, прецеждам го и изцеденото е като кисело мляко. Това ми е пробиотика. Пия и рибено масло, както и витамин Д.

Майка ми ми каза, че преди години чула за листа от мушмула, помагали против разстройство и т.н., та ми изпрати изсушени листа преди месец. Всеки ден си правя "чай" от тях и пия. Приятелка ме посъветва да пия и отвара от петопръстник, също бил полезен. Изпратиха ми и петопръстник, ще редувам, един месец отвара от едното, един от другото.

Ще модифицирам диетата, след стероида ще дам отчет какви са модификациите, как и дали ми понасят.

# 282
  • Бургас
аз кефир консумирам рядко,но го ползвам като маска за коса  Laughing  ,за сметка на това,тези дни пия много Камбуча чай  Heart Eyes
в темата с рецепти за ВМ-НВХ днес публикуваха много хубав хляб от сусамов тахан,мисля да го пробвам
радвам се,че си по-добре,надявам се след лекарствата отново да си ок  Peace

# 283
От бързане да дам отчет за толкова неща, забравих да кажа, че пия Масло от див риган. Лятото си го купих, четох, четох в интернет, пробвах няколко пъти и зарязах.
 Сега след кризата започнах на "чисто" дето се казва. Пия го от може би две седмици. Мисля да си дам почивка скоро. Започнах с по 2 капки сутрин с кефира. От няколко дни пия по три капки. Ужасно ми е на вкус и мирис. Наистина много пари. Пия бързо, после спускам една чаша вода или чай.  Sick

Във форума, в който чета понякога, такива суперлативи пишат някои хора, едва ли не в ремисия ги вкарало това масло. От опит знаем, че едва ли е еднакво за всички, но аз реших да пробвам.

# 284
Когато  започнах да чета из изнтернет за улцерозния колит и подобни, за диетатите, лекарствата и т.н., попаднах в един американски форум, където научих за Устойчивата скорбяла(УС). Аз тогава се спрях на СВД, според която не можех да консумирам продуктите съдържащи УС.
Сега смятам да опитам известно време да си разбърквам немодифицирано картофено нишесте в шейковете или кефира, да ям зелени банани... отново ще приложа метода проба-грешка, пък да видим. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт