СВД-да прекъснем порочния цикъл! (тема за ГЪЗари)

• 37 250
  • 344
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
" ГХИ, за Ghee ли става дума, пречистеното масло?"
 да  newsm10
Аз сега не пия нищо,преди  Биозин,ти какви витамини взимаш?
f(x) и аз не бях чувала за този протокол,затова и дадох цитат от отговора на Мария при запитване за протокола,тя не яде и белтъка на яйцата и нощните зеленчуци,свен ограничаването на всичко останало,сега ще дам цитат и на това какво хапва
"Жълтъците ги ям предимно варени, като си правя микс от тях и авокадо, също така си приготвям и омлет, но е доста трудно да отделя всичкия белтък.
Енергията ми си е същата (супер), но чрез този режим свалих и последните мазнини и съм много щастлива, защото сравнение с миналата година на същите килограми сега съм по- релефна Razz и почти нямам целулит. Просто тялото ми се прекомпозира и изглежда различно.

Rennie благодаря!

При мен със сигурност големият проблем бяха млечните. И за акнето и за последните останали мазнини. Също така подозирам и доматите. Много ги обичам, но прекалявах с тях, а те са от групата на Nightshades, в която са и картофите, патладжанът, всички видове чушки и годжи берито.
От ядки винаги съм си знаела, че се обривам, както и от какаото и цитрусовите плодове. Затова вече не пия вит. С.
Беше ми трудно в началото, защото се наложи да си готвя отделно, за децата с ГХИ, за себе си с кокосово масло. Бях много стриктна повече от два месеца и може би затова резултатът е толкова видим. Не съм броила никакви калории. Просто си планувах какво ще ям предварително, за да имам все пак някакво разнообразие.
Преди бях свикнала да си готвя всичко със сметана, масло, Пармезан, и въобще различни сирена. Сутрин често си правех кисело мляко с боровинки и ядки, сега понякога си разбивам кокосова сметана с разни берита. '
"Всички около мен си мислят, че като съм махнала толкова много храни от менюто си, не остава почти нищо, с което да се храня.
Всъщност изобщо не е така ще видиш. Така или иначе при нашето хранене, основните и най-важни храни си остават същите. Месо, яйца и риба присъстват ежедневно в менюто ми.
Ограничила съм само зеленчуците, но пак има разнообразние- тиквички, краставица, целина, броколи, зеле, спанак, марули, репички, гъби, карфиол. Тук има хиляди различни видове зеле. Пия много костен булъон(2-3 чаши на ден), ям 1-2 авокадо дневно. Обожавам бекон и той също присъства ежедневно в менюто ми. ROLF  Kiss"

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 14:47 от mis_val

# 61
Аз пия от тези на GI prohealth, за които се чудеше дали биха доставили до БГ. Те са напълно СВД съобразени, няма млечни, соеви и прочее от забранените продукти. Имат си пакет от витамини, ензими и пробиотик. Направо купих и трите опаковки и си реших проблема с обикалянето по рафтовете, взирането в етикетите и проверка на съставките. Фирмата предлага и чудесна закваска за кисело мляко, съдържаща само  L. bulgaricus, S. thermophilus и l. Casei, тъй че и киселото ми мляко вече е напълно СВД.

# 62
  • Бургас
ТинаХрис,за какви пари става въпро?

# 63
GI ProHealth

По принцип не ям много сол и докато преписвах факта назад, реших, че една чаена лъжичка на ден е малко. Вземьх една малка солница, сложих точно толкова вътре и така като гледам, си е екстра количество. В смисъл на солта, с която осолявам допълнително каквото ми е в чинията, да не вземете сега да го броите и като тази, която слагам на цялата супа и т.н. Grinning

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 17:02 от ТинаХрис

# 64
Цоп и аз тук, диагноза - синдром на раздразненото черво, оплаквания - перманентно разстройство Cry

# 65
Добре дошла.

Опитваш ли се да 'хванеш' храните, които те дразнят?

# 66
http://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf
Ето тук има рецепта за нещо като хляб от яйца. Вижте "опалянки".

# 67
СВД не позволява крема сирене, инак бих пробвала рецептата. Моят "хляб" засега е този с пилешкото и тиквата, споменала съм рец. в началните постове. Тези дни ще купя бадемово брашно на едро и ще направя "хляб" с него, мисля, че ми е време да изпробвам нещо повече от кракерите и "пицата", пък да видим.

Все забравям да ви попитам, как сте с кандидата?

# 68
Не съм започвала още, на безвъглехидратна диета съм от доста време и ефект няма, ще пробвам с тази по нататък.

# 69
Не съм започвала още, на безвъглехидратна диета съм от доста време и ефект няма, ще пробвам с тази по нататък.

Коя е "тази"? Защото в темата става дума за безвъглехидратната? От колко време си на нея? Изобщо никакво подобрение ли нямаш?

# 70
Моята е ВМ НВХ, не се ядат никакви плодове, бобови растения, ядат се всякакви млечни продукти,меса и зеленчуци. Тази, за която говорите тук е по-различна.

# 71
Ясно... ако не виждаш подобрение, защо не опиташ да махнеш млечните? Накисваш ли боба за 12 часа във вода, която после изхвърляш,  преди да го готвиш? Опитай да намалиш, или изключиш свинското също.
 Всяка диета подлежи на модификации, според това как се отразява на тялото.

# 72
f(x), зачетох се в темата ВМ-НВХ..., и от една снимка там се сетих за опалянките дето показа... СВД позволява DCCC (dry curd cottage cheese), което си е нещо като нашата извара. Още не съм го опитвала, тъй като не се намира много лесно из магазините.
 Питах там, да попитам и тук:
Вчера съвсем случайно открих, та се чудех дали ще мога да заместя крема сиренето в рецептата с него, как мислиш?
 Ти правила ли си ги? Ако да, слагаш ли псилиум хуск? Мързи ме дори да се ровя да видя как е на английски, за да разбера дали е от позволените.  Grinning В рецептата пише, че не е задължително да се добави тази съставка, тъй или иначе.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 18:51 от ТинаХрис

# 73
Тина, аз още съм на безмлечна, по- скоро на безкравя диета. Ям само козе сирене и кашкавал. Други кози продукти не намирам. Попаднах случайно на това и се сетих за твоя хляб.

Извара можеш да си направиш сама ако са ти са позволени лимонена киселина или кисело мляко. Рецепти има в нета.

# 74
Кисело мляко ми е позволено, ще погледна за лимонената киселина.  Аз писах в другата тема, отговориха ми и след час-два ще се опитам да направя опалянки (хехе, много готино име), пък да видим.
  Сега ще ям от тази т.нар. извара, за да запиша за деня, че съм вкарала нов продукт, да видим...

Общи условия

Активация на акаунт