СВД-да прекъснем порочния цикъл! (тема за ГЪЗари)

• 37 250
  • 344
  •   1
Отговори
# 75
Ами то кисело мляко стига. Общо взето завира млякото и с кисело мляко се пресича. То почти веднага става на парцали и трябва само да го изцедиш. Трябва само количеството кисело да налучкаш. С мляко от кутия ми отиваше около една кофичка.
Ето другите начини: http://gotvach.bg/n5-30149-%D0%98%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0_ … D0%B2%D0%B8%D1%8F

# 76
Тъкмо търсех онази тема, да дам отзив за опита ми с опалянките... Дай пак линк, този нещо не се отваря.

Ще прочета и ще преценя дали ще мога да го направя сама, че аман от провали. Laughing Laughing

Сега стоя притихнала и чакам за симптоми, да видим как ми понася изварата. Само едно-две леки подскачания на червата, ама може да е от "чипса" от кейл (как се казва тва чудо на БГ? ТАзи уикипедия нищо не ми показва, аман Simple Smile )дето си направих. Аз пак с моите отплесвания. Утре само обичайни неща, изпробвани и пак извара, че да знам в края на деня...

# 77
  • Бургас
Не съм започвала още, на безвъглехидратна диета съм от доста време и ефект няма, ще пробвам с тази по нататък.
armyhousewife и аз съм със синдром на раздр.дебело черво и при мен само ограничаването на въглехидрати не помогна,този линк който си дала за опалянки е основно режима,който спазвам,Като цяло те са 5 режима много подобни и съм взела всички от тях което ми върши работа.
Погледни и чипс диетата,ВМ-НВХ и ЧИПС диетата са с най-голям успех при мен,Сега съм в отпуск,веднага щом имам повече  време ще запиша всичко,което съм установила,че ми помага
armyhousewife,сега дочетох и виждам,че спазваш ВМ-НВХ,но с млечни.Гарантирам ти че ако ги спреш .ще имаш подобрение.А като имам време ще пиша как консумирам млчени за да не дразнят

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 10:29 от mis_val

# 78
f(x и mis_val, понеже ви забелязах в темата за ВМ-НВХ, публикувайте от там, когато има нещо полезно, моля. Те пуснаха нова, но няма да се записвам, момичетата я спазват за отслабване и т.н., няма нищо общо с моята одисея, само им спамя.  Grinning

Мда, модифициране според корема му е майката...

Днес ще изпробвам тази рецепта (една виртуална дружка често ми подмята хубави неща):
1/2 чаша бадемово масло
2 яйца
2 лъжици мед,
1 ч.л. ванилия
1/4ч.л. сол
1/4 ч.л. сода за хляб
1 с.л. канела.
Разбърквате с миксера до гладко и печете на 160Ц (325Ф) за 15 мин.

# 79
  • Бургас
ТинаХрис,в темата пишат и за здравословни проблеми,не само за отслабване,а и постоянно публикуват супер полезни статии,според мен се запиши,на никого не пречиш и не спамиш,но и тук няма да е лошо да има някакво раздвижване,че е пълно с хора дето имат нашите проблеми,но пусто както казах всеки предпочита да си хапва и да си пие хапчетата  Cry

# 80
mis_val пиши, моля те  с какво се храниш и как ти влияе то. Каква е алтернативата на млечните? А лекарства взимаш ли някакви?

# 81
Това с хапването е така, за кой ли път ще напиша, че е много, много трудно да се спазва не само тази, всяка диета. Никога до сега не ми се е налагало да се съобразявам с какво се храня, е... наложи се, ужасно е.
 Именно за това пуснах темата, и дори и да си водя монолог, ще си давам кураж и ще си правя терапии сама.  Laughing   Laughing Всъщност не съвсем сама, де, вече сме няколко.
 В този дух се потупвам отново по рамото, вчера (за пореден път) бяхме на парти, аз най-чинно си занесох мои кюфтета и зеленчуци за скарата... Още една неопитана торта... Sad

От един-два дни нещо давам отклонение в посещенията до "офиса", разбирай отново са над три изхождания на ден, и се опитвам да разгадая по записките... Дали не си плащам за изварата от опалянките? Сега отново няма да ям нищо млечно за около седмица, само по малко домашно приг. кисело мляко сутрин преди закуска, да видя дали ще се кротнат нещата.
 Започнах да похапвам по една лъжица бадемово масло и такова от кашу (което засега се очертава любимо), като също се наблюдавам внимателно. Трябва да се поддъжат мизерните килограми, че ако може и да се качат две-три, а тези масла са идеални за тази цел.

"Сладкишът", за който писах назад, се получава и е ужасно лесен, пробвайте. Според мен ще се получи и  с фъст. масло.

Ето малко полезна информация. Отново е на английски, съжалявам. Постоянно се ровя и чета, намирам много и все полезна информация, но е на наглийски и за това почти не споделям линкове. Целият сайт е разкошен, ако сте ок с езика, прегледайте. Ако нещо ви интесува в частност, бих превела.

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 16:22 от ТинаХрис

# 82
  • Бургас
armyhousewife,първо започнах със специфичната въглехидратна диета,но голяма част от нещата не ми действаха добре и така карах около 3 месеца на варено пилешко месо и варени моркови.После от тема на тема и от режим на режим(в смисъл четях по цял ден и попивах това,което ме интересува) попаднах на ВМ-НВХ и реших да се зачета по-подробно.Малко преди да открия темата се свързах с един господин,който е пострадал и е с някой от хилядите видове колит(Крон май беше) като лично той е пострадал от амалгамите в устата му,от тогава се интересува какво да яде и като се свързах с него и му споделих за специфичната въгл.диета,той каза че е добре,но да добавям масло към всяко хранене,немско 82% масленост и точно от тогава последвах подобренията.Та като открих темата за високо мазнинното хранене видях че в голяма степен нещата които ми понасят са точно тези,които препоръчват в режима.Малко по малко започнах да хапвам и краставици и домати ,но и при мен резултатите често бяха противоречичи.
Това,което забелязвам е,че ако храната е била замразявана преди и най-вече след термичната и обработка не ми действа добре.Т.е по-добре да е прясно приготвена и да е седяла в хладилник най=много 2 3 дни,в камера-не.Правих си и пиле в буркани=един път бях добре,веднъж зле и спрях.Също забелязах,че най-добре съм с варено месо и като прочетох ЧИПС диетата,то си баш ВМ-НВХ просто е показано нещо като така нареченото интро за нас с проблемните стомаси или т.е. върво да започнеш с варени меса,а чак по-късно с печени.
Ядките ме влошават при всички положения,сурови дори и да са накиснати ми докарват зелени изп-я,печени макар и вредни ям,когато съм освирепяла от глад.
Благодарения на високомазнинния режим обаче вече почти не усещам глад,даже редовно преяждам,т.е. сега се боря с емоционално хранене
В посока на емоционалното хранене и на "заболяването" ни съветвам всички от темата да си закупят книгата "Любовта,какво не знаем за нея".За мен голяма част от това успешно да се излекуваме е да излекуваме и психиката си или по=точно подсъзнанието,защото всички май имаме  доста неща за "чистене" кой проблемно детство кой друго
Съветвам ви да погледнете и темата за Германска нова медицина,тук в бг=мама,която показва връзката между вътрешните ни конфликти и съответните на тях болести,а в книжката по-горе ,която посочих има техники,които да ни помогнат с това ,като открием вътрешния ни конфликт как да си помогнем
Относно млечните,кисело мляко хапвам както е написано в специфичната въглехидр. или прясно мляко купено от домашен източник ,квасено в машина на 42 С 12 часа,след това го изцеждам и си правя цедено мляко и ако имам време го чакам да отлежи няколко дни.Ако ми се хапва сирене или кашкавал и нямам възможност за скъп и качествен си купувам някакъв(е не най-евтиния де) нарязвам го на парчета и ги оставям да изсъхнат хубаво в хладилника,т.е. при млечните е добре ако изобщо се консумират да са с висока масленост(така са с по-малко въглехидрати) и да са добре отлежали,като при отлежаването се премахва млечната киселина,която ни дразни.Ако си кувупвах млечни с етикет гледаш да са със съдържание на въглехидр. 0.5Но то на бг-пазара май няма такива .Та затова аз си ги "преработвам" в хладилника.Но щом си с тежки р-ва за сирене ти е рано,Пробвай с домашно кисело мляко цедено,така ще се "захраниш" с добри бактерии или пий добър пробиотик,Аз пих на ЛР много бях доволна,сега понякога пия Лактофлор
Моя съвет е почни с варени пилешки филета и варени моркови,без бульона,после малко масло,но по-мъничко,че мазнините "разкарват"
Пия вода 30 мин преди хранене или най-рано 2 часа след хранене.Тогава може да пиеш и бульона.Като бульона за да е полезен е по-добре да е от кости,пилешки или от каквото имаш.Но според мен  за начало не с храната.Като се сетя пак нещо ще пиша
ТинаХрис,много е трудно наистина,но си заслужава.Аз от както я спазвам се чувствам по-добре и от преди.Като цяло имах доста други проблеми,които се повлияха положително,но ....като цяло чисто емоционално в моментите на криза ,защото често изпадам в "абстиненция" ми е доста трудно и аз не съм свикнала да се ограничавам на тема храна.Доста съм зависима от нея и ми е трудно макар и да знам,че това е нещо полезно,което смятам да спазвам цял живот,но като се има предвид,че семейството ми не се храни така ми е трудно.Преди време писа,че режима трябва да се спазва фанатично,но вече доста време ходя само по-един път на ден и като съм така се изкушавам тези дни  да си хапна от едно изкушение на детето,с което ме мъчи тези дни.Няма да споменавам кое е да не ви дразня,но дори и да се влошавам после,то е след дни ,а не веднага,тъй че се успокоявам и тези дни го правя често  Embarassed
А в монолозите и терапиите не си сама  Hug  Тук в тази тема всички сме така предполагам,важното е да я поддържаме и всички с проблеми да повярват,че с храна също могат да си помогнат.Хапчетата не са решение,те са временни докато човек установи проблема и го реши
Прегръщам ви скъпи мои гъзарки  Laughing  и Успехи
Но моля всеки да споделя какво е установил.Аз имам дневник от февруари и макар обърканите резултати понякога ви уверявам ,че в дългосрочен план нещата се изясняват
ТинаХрис,ако ти се занимава сподели какво си хапвала последните 3=4 дни и може заедно да открием проблема

# 83
Мис Вал, писала си "квасено 12 часа", киселото мляко трявба да се кваси минумум 24, според книгата на Илейн Г., за да сме сигурни, че бактериите от закваската са "изяли" лактозата напълно.

Таблица, за по-лесно следене. Аз до преди седмица пишех в една тетрадка, но там често доста се отплесвах и пишех какво ли не, после стоеше неугледно и ми беше трудно да се ориентирам.

Малко по-късно ще нахвърлям какво съм яла тези дни, за да се опитаме да хванем виновника.

# 84
  • Бургас
ТинаХрис,човека за който писах по-горе ми обясни,че и 12 часа мога да заквасвам,защото българската закв. е по=силна и 12 часа е достатъчно,а и при мен за по-дълго се пресича.Аз го ям по-рядко на кисело мляко,защото цвика(май така се казваше) все още ми дразни.Както писах го цедя и го ям предимно цедено и ако съм имала търпение го оставям за 2-3 дни да преседи
Мерси за таблицата,ще се възползвам и при мен е неугледно  Embarassed

# 85
Благодаря за изчерпателното инфо , което давате, mis_val ,ТинаХрис Hug

# 86
  • Бургас
armyhousewife,ТинаХрис  Hug
допълвам,че ям и яйца,варени ,на "палачинка",понякога и пържени.Но това от както "вкарах " животински мазнини в менюто си

# 87
Не мога да намеря време и да дам отчет. Така, ще вземе да излезе, че или ми е рано за кашкавалчета и извара, или не трябва да ги ям. Дано не е второто, че лошо, Седларов.
  Гледам тук таблиците, започвам от 6и авг., до тогава нещата са били две крачки напред, една назад (което все пак си е подобрение, нали така се разбрахме  Grinning), сиреч по 3-4 изхождания, поне едно от които №4 по Bristol chart. Смятам негласно да сме се разбрали, че в темата ще се говори и за това и то доста, мен лично изобщо не ме притеснява, хеле пък откакто имам проблемите. Образна съм, максимално подробна и изобщо не ми дреме.
  Опитала съм въпросната извара на 6и, правих опалянки, вечерта съм пила пробиотик. Отделно пия витамини, а понякога и ензими. На 7ми пак само тази извара е по-различното, което съм яла. На 'изхода' все още всичко е наред. И на 8ми вече нещата излизат от контрол. На 9ти е все още зле, яла съм агнешко, пила съм пробиотик, останалото са обичайните неща, предимно обработвани зеленчуци. На 10ти нещата са се стабилизирали, отново съм пила пробиотик преди лягане, ноооо... за вечеря свински ребра (хм, хм). На 11ти полека положението  се влошава, на 12ти пак зле и чак от 13 отново съм влязла в релсите.
  До тук подозирам изварата, свинските ребра и не знам какво да си мисля за пробиотика и ензимите.

Между другото, книгата на И. Готшал е още в мен и там пише, че на втория или третия месец от диетата, да очаквам 'връщане' назад за кратък период, което било нормална реакция на организма. Не е задължително, но все пак, да се има предвид.

Някои хора получават разстройство именно от ензимите. Може би известно време ще пробвам да ям папая по-често. Въпреки че не пия дозата, която препоръчват на опковката, а по-малко, защото четох, че е добре дори и те да се представят постепенно.

# 88
Агнешкото разстройва дори хора с хроничен запек, имай го предвид Whistling

# 89
Да, да... помня преди години по Гергьов ден как съм страдала от агнешко. В деня в който ядох, уж бяха само две 'кюфтета', но явно и това е допринесло... Диетата 'разрешава' всички меса, но явно дълго време ще се кара само на пилешко и риба, докато червото се съвземе, пък после ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт