Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Да разкажа и аз прясна-прясна за моите преживявания в Надежда Simple Smile
Още преди 2 год при д-р Михова следях първата си бременност, която се наложи да прекратим в 6м, поради тежка малформация свързана със сърчицето; в този ужасен момент тя ме насочи към кардиолог за потвърждение и към лекар за аборта. Не ми се мисли ако трябваше аз да си ги търся и да се чудя сама какво да правя.
С тази бременност пак отидох при нея - тя си спомняше и името и физиономията ми Simple Smile Имах доста лека бременност, даже съвсем лека с един големичък бебок. До предния ден преди да родя не съм имала и 1 контракция. Аз винаги съм искала нормално раждане (в рамките на разумното разбира се), но липсата на индикации за раждане, големичкото бебче и вероятността за пренасяне караха д-рите да ми говорят и за секцио, което доста ме притесни. Може би заради това нещата ми се случиха доста бързо.
петък вечерта почнаха контракции, зачестиха на 5 мин и към 1 часа през нощта отидохме до болницата - видя ме лекар, каза че още са леки и че ако искам мога да остана. Прибрахме се, контр. продължиха и вече в 4 часа бяха на 2-3 мин и много силни. Обратно в болницата и вече имахме 6 см и почнахме процеса по приемане - документи, клизма, вз. кръв, подготовка за епидурална (която аз си поисках от вратата  Crazy), изтекоха ми и водите, хвана ме упойката, изчакахме да се намести съвсем бебето и в 6.42 ч. след 3-4 контракции с напъни се появи младежа - 3.800 кг. Е, разбира се се наложи шиене и след това ми дадоха да гушкам бебока (близо 1-2 часа беше с нас) и даже ми помагаха да опита да засуче. Таткото, който беше пред залата, също беше с нас  Heart Eyes Беше супер, че стана през нощта, защото май само аз раждах по това време. Не познавах никой от екипа, но всички бяха стахотни - д-р Белкин, д-р Плосков, Гери и др. По-късно ме настаниха в стаята и пак бебока беше при мен. Първата нощ ми предложиха да поспя и той да остане при тях, но от следващата си го държах при мен - на 2 ден дойде коластра, на 3 слезна кърма и с малко помощ от персонала почнахме да се кърмиме (само).
Доволна съм и от условията и от лекари, акушери, педиатри и т.н. Винаги са помагали и не говоря само лично за себе си. Е, аз не съм особено претенциозна и не обичам да занимавам всички със себе си... Всъщност единствено д-р Ташков не ми направи особено добро впечатление, защото аз рядко задавам въпроси или се оплаквам от неразположения, но не ми е приятно да се отнасят несериозно (с бъзик) с мен точно в тези случаи. Явно не е моя тип лекар. Иначе съм доволна от всички  Peace
На епикризата на бебето освен изсл. на кръвна картина, имам ваксините, дата на взета кръв за скрининг за ВНХ, ХТ и ФКУ (резултатите явно излизат след 2-3 седмици и ако има нещо обезпокоително те тръсят по телефона!!!)
Това е от мен, дано да съм била полезна  Simple Smile

# 106
  • София
бамба, krisskata, благодаря за инфото   bouquet
silviti, и аз не съм близка с Ташков, в Сердика ходя също на ЖК при него и аз се чудя същото - как да се уговоря с него без да е нахално и без да откаже.... ако разбереш, пиши на лични   bouquet

# 107
За д-р Ташков, момичета не виждам нищо нахално в това да си го попитате, той ще ви каже, но вероятността да откаже е голяма, все пак не пречи, пробвайте, те нещата се променят, преди нямаше проблем, но сега е много натоварен и неуговорени раждания, т.е. нормално раждане не му се поема да го безпокоят по 24 часа в денонощието, но пак казвам не съм сигурна и за това най-добре си питайте. Иначе за планово секцио никакъв проблем за уговорка, казвате му, че искате при него за еди кога си и едва ли ще откаже.
А иначе ако ще си раждате нормално и не се съгласи да му се обаждате, тогава проучете графика му и се настройте психически около термина ви за тогава Simple Smile може и да го нацелите. Аз миналия път въпреки, че така или иначе имахме уговорка да му се обадя като почне раждане, то когато почна той си беше на смяна и не се наложи да го безпокоя извън това Wink

# 108
записвам се и аз в темата.

# 109
Здравейте мили бъдещи и настоящи мами,
След като изчетох цялата тема за раждане в тази болница, реших да се запиша за ден на отворените врати и този петък смятам да задам многото си въпроси и да взема окончателно решение.
Все пак имам малко въпроси и към вас, ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
Имам допълнително здравно осигуряване, но изискването е да се издава разбита фактура, където да е описано и избор на екип, което болницата не предлага. Прочетох, че няма проблем да издадат такава фактура, но въпросът ми е дали има някоя мама, на която да са и издали такава, а не само на приказки?
Благодаря предварително, след петък ще се включа и аз с впечатления.

# 110
Kanari: Д-р Сигридов няма да го коментирам- писала съм и сега няма да го дъвча-не харесвам нито методите му, нито държанието му (Това послендото си е до човек)...

Подкрепям напълно за държанието! Аз затова съм при Михова вече, беше ми омръзнало всеки път като задам някакъв въпрос да слушам колко съм тъпа, неграмотна и невъзпитана, че да питам такива работи ... Иначе като лекар мисля, че е много добър, но е доста особен.

Бе интересно при един и същи доктор ли ходим? Аз се следя от 12 г.с при него на всеки две седмици.... всеки път питам въпроси до изнемога... е как веднъж не ме накара да се почувствам "тъпа, неграмотна и невъзпитана"... напротив, усещам ентусиазъм в отговите му, желание да ми обяснява, че дори лекции ми държи, понякога просто си лафим за общи работи... И да, има ектравагантно чувство за хумор, но то е подкрепено често и от сериозна доза самоирония... колко хора го могат това? И да, има тотална непоносимост към неграмотни, необразовани и нискоинтелигентни персонажи.... понякога може би прекалено му личи тази непоносимост. 
[/quote]
А има и доста прости хора, които като ги плюят си мислят, че дъжд вали и го наричат "екстравагантно чувство за хумор"...

# 111
Аз също ходя на ЖК по ЗК при д-р Ташков  и  съм от кандидатките той да изражда бебечето ми. Ходила съм при него 3 пъти до сега и още 5-6  поне се надявам до края. И аз си задавах този въпрос дали да го питам да ме изражда нормално при положение, че не ми е толкова близък и ще сме се виждали има няма и 10 пъти. Но се разубедих. Като гледам по колко жени има пред кабинета му в Сердика и ако всички, повечето от на които не може дори да им запомни физиономията, започнат да му звънят по всяко време, че раждат, той ще полудее. Така че, предполагам, че ако не си му дългогодишна пациентка или добре позната, е разбираемо да откаже. Ще се моля той да е на смяна или пък доктор Игнатов, от него също съм с добри впечатление. Или пък някой от другите лекари, до сега не съм прочела лош отзив за някой от израждащите в Надежда акушер-гинеколози. Дано бебка е късметлийка и всичко мине гладко, независимо от това, кой ще е лекарят.

# 112
  • София
Повечето сме май на ЖК при д-р Ташков Grinning Но понеже предишния път,секциото ми прави д-р Ослеков, мисля и сега да е така newsm78

# 113
Като човек изкарал 12 дни в Надежда бих казала,че няма никакво значение дали ше родите при д-р Ташков, д-р Белкин, д-р Ослеков или някой от другите лекари, просто защото всички, ама найстина всички са безкрайно добри специалисти. Аз съм пациент на Ташков, но родих нормално при Белкин и съм безкрайно доволна и от двамата. Докато бях в болницата, въпреки че седях заради бебка и бях повече от добре и двамата идваха да ме видят всеки път като са в болницата, независимо дали са на смяна в родилна зала или горе в отделенията. За Ташков казаха, че прави така с неговите си пациентки, но незнам дали е така, аз ходя често при него и в частният му кабинет и в Сердика и ме познаваше и по име и се държеше много приятелски.

# 114
Да, той Ташков си е такъв...дори и в държавната болница се държеше така, идваше да ме види, сядаше при мен и бебка на леглото да си кажем две думи, питаше ме как съм и наистина го интересуваше...много мило!

# 115
  • София
Много хубави отзиви за всички наистина Simple Smile Мисля, че при когото и да се улучим, ще сме в добри ръце Simple Smile А ако все пак се наложи да е секцио, вие при кого бяхте (запомних Магнитче, че е била при Ослеков)?

# 116
До ви кажа нормално е доктор Ташков да откаже да присъства, както казва Lea, при него е пълно и като се има предвид, че повечето ходят при още един специалист и той е избран като втори е обидно да се съгласи. Ако се следите при него от самото начало и му имате пълно доверие (без да търсите и друг доктор) не мисля че ще откаже. При мен се съгласи и съм много щастлива, тъй като му имам 100% доверие.

# 117
Здравейте мили бъдещи и настоящи мами,
След като изчетох цялата тема за раждане в тази болница, реших да се запиша за ден на отворените врати и този петък смятам да задам многото си въпроси и да взема окончателно решение.
Все пак имам малко въпроси и към вас, ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
Имам допълнително здравно осигуряване, но изискването е да се издава разбита фактура, където да е описано и избор на екип, което болницата не предлага. Прочетох, че няма проблем да издадат такава фактура, но въпросът ми е дали има някоя мама, на която да са и издали такава, а не само на приказки?
Благодаря предварително, след петък ще се включа и аз с впечатления.

Здравей,
Аз родих в Надежда на 10.06. и на мен ми издадоха фактура с две позиции: 1. Избор на екип - 900лв.; 2. Престой и храна на родилка - 500лв.; Първоначално ми бяха издали фактурата с три позиции (1. Избор на екип - 900лв; Доплащане за ВИП обслужване на родилка - 400лв; 3. Доплащане за ВИП обслужване на новородено - 100лв.), но аз помолих да я променят, защото това "доплащане" и "ВИП обслужване" според мен щяха да бъдат проблем. Сега пак не съм сигурна дали няма да се заядат, защото няма единична цена за престой на ден, а е дадено общо за престоя 500лв., но ще видим... Та общо взето, ако знаеш какво точно искаш да пише във фактурата и ако си настояваш, това и ще напишат. Но за избор на екип няма никакъв проблем да пише.

# 118
Здравейте, този месец и на мен ми предстои да родя Simple Smile избрала съм болница Надежда, но се чудех, има ли шанс като започне раждането и стигна до там, да ми кажат, че всичко е заето и не могат да ме поемат, и да трябва да търся друга болница. Някой запознат ли е с натовареността към момента, ако трябва да мисля и план Б за всеки случай?

# 119
  • София
Доста е натоварено и се изчаква за места, но не  смятам че биха те върнали да раждаш. Местят от отделение в отделение или задържат повече време в родилна зала/реанимация и пак успяват да наместят родилките. Честно казано не е много приятно да те местят 3 пъти...но това беше обсъдено вече.

Общи условия

Активация на акаунт