Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 88 081
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета. Как стои въпросът с ЖК в клиниката? Има ли прием изцяло по здравна каса или от безплатните изследвания можем да се възползваме само, ако си закупим пакет? Можем ли да се следим без пакет с плащане на посещение?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 19:36 от BettyBoop

# 466
при мен се събраха точно за половин час, петък вечер, че и празник беше  Rolling Eyes
нито някой се е отнесъл зле, то си има персонал там денонощно, само май леглата са дефицит напоследък.

Супер бързо са се събрали Simple Smile Нямах предвид да се отнесат зле, а че се коментира при срещата с лекаря за искане за изчакване, на което те се опитват да те разубедят за планирано секцио  Peace

Не, не питам това. Вече не става дума да искам конкретен лекар да ме изроди, тъй като ми стана ясно, че избор на лекар = на планово секцио, което аз не искам. Искам да се появя в болницата с багажа си когато бебето тръгне само, но искам да знам, че това е нормална практика и няма да ми кажат да ида другаде или да ми четат лекция защо не съм насрочила дата за секцио.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 15:18 от ♥Пандичка♥

# 467
  • София
мисля че нямат право да те върнат  newsm78

# 468
  • София
Здравейте, момичета. Как стои въпросът с ЖК в клиниката? Има ли прием изцяло по здравна каса или от безплатните изследвания можем да се възползваме само, ако си закупим пакет?
Както бяха поставени условията за ЖК според мен по каса няма ЖК.

Пандичка най-добре попитай на регистратура как стои въпрос, а най-добре лекар от клиниката да  ти каже какво би станало. Има и дни на отворените врати- там също може да се попита.

# 469
  • София
Днес бях на отворените врати - няма да те върнат със спешно секцио пред нощта или деня. Всичко е много хубаво, нищо, което вече не знаем или не сме коментирали Simple Smile Цялата Икеа е пренесена в Надежда (все едно си бях в нас хаха - секции, столове за кърмене, рамки, кошове, кутии..) Simple Smile Бебетата бяха страхотни, всичко беше пълно Simple Smile По принцип тази обиколка е по-интересна за раждащите естествено, но аз си зададох всички въпроси, ако нещо ви интересува, питайте Simple Smile (ако съм разбрала, ще отговоря) Simple Smile

# 470
Цялата Икеа е пренесена в Надежда (все едно си бях в нас хаха - секции...
Не е  - леглата са електрически, медицински от Финландия, а другите мебели са правени по поръчка, тези в залата са на Лина М ..

# 471
Момичета спокойно, никой няма да ви върне. Реагират светкавично, от опит го твърдя. Аз отидох с пълно разкритие и ме приеха за 2 мин.

# 472
  • София
Здравей nani_, да леглата са страхотни, имах предвид за по-дребните мебели Wink Но всичко е прекрасно и наистина се чувствах като у дома си, определено е направено със стил и вкус, освен всичко останало като практичност, което е по-важно   bouquet Поздравления и нямам търпение да ви посетя отново след около 3 седмици Wink

# 473
  • София
Леглата са уникални. Особено за родилите секцио като мен са огромно улеснение. Вдигах си го до горе за да мога да си взема бебчето от неговото креватче без да си напрягам корема. Въобще, няма думи за обзавеждането.

# 474
Здравейте момичета,може би сте го коментирали но аз да попитам-какво носихте за болницата(за вас и бебо).Понеже с първото пи дете също раждах в частна клиника и ми казаха да си нося само четката и паста за зъби..

# 475
Здравейте,

време и аз да разкажа за преживяването си в МБАЛ Надежда. Благодаря за отговорите от преди това.
 И така на 24.09 ме приеха в болницата за предизвикване на нормално раждането. Бебо не искаше да излиза вече 5-ти ден. Приеме доктор Христов с него си имах уговорка той ме четеше тоновете през последния месец. Моя съвет е именно в 9-ти месец да си набележите един доктор при който искате да раждате той да Ви чете тоновете. Вечерта към 21:00 обаче бебо реши да излиза сам. Водите ми изтекоха както си бях дошла с 3 см разкритие така и отидох в родилна зала.В отделението горе на смяна беше акушерката Зоя , която е страхотна извика дежурната доктор Генадиева да потвърди изтичането на водите и ме поведоха към родилна.Естествено им казах да викнат доктор Христов(Малко ми се стори,че това не се понрави на доктор Генадиева но ...) За онези ходили на обиколка ще се сетят готините зали с розовите чаршафи. Акушерките бяха две (нормално за две зали) акушерката Гергана Димитрова и другата немога да се сетя момиче с  черна къдрава коса.( Забравих да вметна ходейки на тонове се запознавате с едно 90 % от акушерките който ще Ви израждат който ще гледат детенцето Ви в отделението, което си е супер) Гери беше супер мила пуснаха ми радио настаниха ме. Започнаха и процедурите клизми и т.н. именно докато бях на тях доктор Христов беше вече дошъл. Веднага като го видях му казах,че искам упойка.Дойде вълшебния доктор Игов ( дано не съм му сбъркала името но симпатичен млад доктор с очила) поради много ми масна тъкан на гърба Simple Smile човека имаше затруднения в слагането. Никой не ми вярва,че въпреки многото опити за бодене не усещах нищо.Не знам как работи този човек но... И така контракциите си ги изкарах с упойка. Вече към 2:10 започнаха напъните контракциите на една минута и малкия човек с голямата помощ на Гери и Доктор Христов се появи на бял свят в 2:38.Не мога да Ви опиша отношението на тези хора. Аз нямам думи. Горе в отделението и предстоя ни беше също супер.Преди съм чувала,че храната е кофти е не е от най най хубавата но ставаше. Всичко беше пакетирано като прибори, храната в пластмасови кутии и ви чака в определения час в стаята за храна. Свижданията са доста. Мисля,че най важното Вие а именно това от 17:00-18:00 тогава ваш роднина може да влезне в стаята и да Ви видят.Еми това е .... а сетих се нещо което ме подразни. Това беше една от детските акушерки ( възрастна с къса черна коса личеше си,че е старо куче от тина киркова) бяха я викнали да ми покаже за кърменето. Тази дойде детето ми спеше и започна едвали не да ми вика защо не съм го будела да го щипя да му правя незнам си какво и започна даже ушите да му стиска само и бутнах ръцете и казах,че ще се оправя сама!!!Усети се,че не и държавната болница и това държание няма как да стане в тази.
Това беше накрая занесох почерпка на отделението една кошница с цветя.На акушерката която даде бебо на таткото също букетче и това беше. Дано да съм била изчерпателна  и полезна Simple Smile

# 476
  • София
.... а сетих се нещо което ме подразни. Това беше една от детските акушерки ( възрастна с къса черна коса личеше си,че е старо куче от тина киркова) бяха я викнали да ми покаже за кърменето. Тази дойде детето ми спеше и започна едвали не да ми вика защо не съм го будела да го щипя да му правя незнам си какво и започна даже ушите да му стиска само и бутнах ръцете и казах,че ще се оправя сама!!!Усети се,че не и държавната болница и това държание няма как да стане в тази. ..

и аз точно от нея останах с особено мнение, много различна беше различните дни, поне към децата забелязах,че се отнася добре, доста внимателна беше, но към майките изобщо няма подходящо отношение.

пък имената им изобщо не разбрах на повечето, табелките им бяха все по джобовете или изобщо нямаха такива  Rolling Eyes

# 477
.... а сетих се нещо което ме подразни. Това беше една от детските акушерки ( възрастна с къса черна коса личеше си,че е старо куче от тина киркова) бяха я викнали да ми покаже за кърменето. Тази дойде детето ми спеше и започна едвали не да ми вика защо не съм го будела да го щипя да му правя незнам си какво и започна даже ушите да му стиска само и бутнах ръцете и казах,че ще се оправя сама!!!Усети се,че не и държавната болница и това държание няма как да стане в тази. ..

и аз точно от нея останах с особено мнение, много различна беше различните дни, поне към децата забелязах,че се отнася добре, доста внимателна беше, но към майките изобщо няма подходящо отношение.

пък имената им изобщо не разбрах на повечето, табелките им бяха все по джобовете или изобщо нямаха такива  Rolling Eyes
и аз съм с особено мнение за същата, не успях да й видя името, но се държеше неприятно всеки път. Веднъж дойде да ми показва за кърменето уж, почна да ми се кара, че не можело толкова да го бавя, много малко ядяло, ейй като почна да го тресе и щипе бебето, горкото се разрева. Идваше ми да я изхвърля от стаята

# 478

и аз съм с особено мнение за същата, не успях да й видя името, но се държеше неприятно всеки път. Веднъж дойде да ми показва за кърменето уж, почна да ми се кара, че не можело толкова да го бавя, много малко ядяло, ейй като почна да го тресе и щипе бебето, горкото се разрева. Идваше ми да я изхвърля от стаята

Именно и при мен така. Искала да види как го будя неможело така... Ужасна не и знаех името да гонапиша в анкетата накрая както и на русата любимка от регистратурата на входа

# 479
  • София

Именно и при мен така. Искала да види как го будя неможело така... Ужасна не и знаех името да гонапиша в анкетата накрая както и на русата любимка от регистратурата на входа

Ами дано който трябва да чете и болницата да се "оттърве" от служители като тази, та престоя на майката да е наистина по-спокоен и отзивите да са още по-добри Hug

Общи условия

Активация на акаунт