Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 858
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Иначе за координация и администрация съм абсолютно съгласна - това им е слабото място, а хич не е маловажно, напротив от огромно значение е особено при спешен прием. Късали са ми нервите няколко пъти, и аз засега преглъщам, но това е единственото, заради което още обмислям раждане там или в Токуда (където такива неща няма).  Peace

# 61
  • София
rumiiii, много ти благодаря. Hugобадих се вече

# 62
  • София
Иначе за координация и администрация съм абсолютно съгласна - това им е слабото място, а хич не е маловажно, напротив от огромно значение е особено при спешен прием. Късали са ми нервите няколко пъти, и аз засега преглъщам, но това е единственото, заради което още обмислям раждане там или в Токуда (където такива неща няма).  Peace
Със сигурност имат слаби места в административно отношение, но искам само да те успокоя, че аз бях спешен прием и организацията беше абсолютно своевремнна и адекватна Peace

# 63
  • София
и аз бях приета спешно.
може би това е по-добрия вариант, защото всъщност прескочих администрацията, от пазача направо при лекаря  Rolling Eyes
пишете си ги всичките недостатъци, тя нани мисля че чете, може би ще вземат мерки.
забелязах, че част от персонала се променя в нейно присъствие, някак вече знаят какво да правят  Thinking

# 64
  • София
Със сигурност имат слаби места в административно отношение, но искам само да те успокоя, че аз бях спешен прием и организацията беше абсолютно своевремнна и адекватна Peace
Дано, това най- ме плаши!  Hug

# 65
записвам се да следя, тъй като и аз обмислям тази или болница Щерев за раждане.

Раждането струва 1400 лв за здравноосигурени и 1750 за неосигурени.

Искам да попитам

1. това включва ли съответния престой в болницата?
2. цената варира ли при планово секцио и такова по мед. причини?
3. истина ли е, че там няма избор на екип, тоест раждаш, при който попаднеш?

# 66
  • София
записвам се да следя, тъй като и аз обмислям тази или болница Щерев за раждане.

Раждането струва 1400 лв за здравноосигурени и 1750 за неосигурени.

Искам да попитам

1. това включва ли съответния престой в болницата?
2. цената варира ли при планово секцио и такова по мед. причини?
1.да, има определени дни престой, следващите се доплащат
2.не

# 67
добавих и трето въпросче.  Laughing

# 68
  • София
на третото да, освен ако не си се уговорил с конкретен лекар

# 69
на третото да, освен ако не си се уговорил с конкретен лекар

да де, но практика ли е да се рпавят такива уговорки и доплаща ли се допълнително?

# 70
Не знам практика ли е, но не се заплаща допълнително -  ако говориш с лекаря и той се съгласи няма проблеми Simple Smile

# 71
  • София
Уффф...чак сега успях да стигна до компютъра,че от телефона мъка да пиша ooooh!

Ами то за неуредиците вече се изкоментира, Аз също имах ендо фрапантно приемане в 7 мес. Накратко- От петък се бяхме разбрали с д-р Михова и Ташков да постъпя, защото имаше верочтност да родя преждевременно. Та в понеделник аз с багажчето постъпвам и ме приема друга лекарка. Аз обяснявам да викнат Михова, Ташков,те казват добре. Става обед - почват да ми вливат системи...защо-не се знае. Не знаят и защо съм приета. Просто си седя там. ПАк питам за моите лекари-те казват,че са им звъннали. Аз си чакам (не им звъня,защото все си мисля,че е редно това да се свърши от персонала). Става вечер-никой. Аз пак питам.НА др.сутрин питам отново...пак нищо-питам и дежурните лекари- все същото-да, звъннали сме. На обяд виснах на рецепция и държах докато не звъннат пред мен да не си тръгна.Михова веднага вдигна и помоли да се чуем-каза,че никой изобщо не я е търсил и тя решила,че съм се отказала да постъпвам, или съм отишла другаде. Веднага се обади на Ташков-той долетя за отрицателно време-също каза,че никой изобщо не му е звънял и той се чудел къде съм Tired Тогава вече ми се назначи адекватно лечение, изследвания и т.н. Еми много неприятно... Да не коментирам някои акушерки,за които меренето на тонове е най-досадната работа,която очевидно майката трябва да знае как да върши и да си намира сърцето на децата,иначе се мърмори много.

Иначе като постъпих за спешно секцио всичко беше на ниво. Там съм супер доволна, не ме изражда Ташков, но лекарите на смяна заедно с анестезиоложката и въобще целия екип бяха супер.

Нямах време да предявя претенции да не се дава адаптирано мляко. Но и като бях вече в стаята нямаше особена помощ за засукване и кърмене. Ако можеше да мине само с адаптирано-най-добре. Чак като се появеше запушване на някоя и друга гърда и температура, се взимаше под внимание, че е необходима помощ. На мен лично ми помогна консултантката по кърмене,за да ми засуче едното бебе. И понеже на отворените врати си говорихме точно това-колко е важно да се кърми, да има контакт кожа в кожа,как всички са насочени да помагат и да подкрепят в тази насока,това също малко ме разочарова,защото аз имах съществени трудности.

Еми това е,има и други дреболии,но вече доста се разпрострях. Наистина се надявам тези неща да се изчистят с времето.

Д-р Сигридов няма да го коментирам- писала съм и сега няма да го дъвча-не харесвам нито методите му, нито държанието му (Това послендото си е до човек), слава Богу смених го навреме и бъкиите му оправиха в Шейново, за щастие със щастлив край за мен и бебчетата ми.

# 72
Мале по всичко личи, че колкото и да са добри лекарите, в болницата цари някакъв пълен хаос, което много ме отблъсква.  Confused От кога отваря врати тази болница? Колко време им е необходимо да се организират???  Rolling Eyes

# 73
  • София
чак пък хаос, аз например съм особено доволна  Rolling Eyes
и за бебето ми помогнаха много, и за мен се грижиха добре, научиха ме и да го кърмя и да го къпя и да не го потроша, че не знаех дори как да го хвана.
седях цяла седмица там, мисля че се врътнаха всички видове акушерки, санитарки и лекари, само към сестрите в реанимация съм малко с особено отношение, не че нещо са се държали лошо, но прекалено сериозни и хич не им се отговаряше на въпроси, пък аз много питам. иначе си се погрижиха добре за мен.
но тогава бяхме 9 жени, имаше 11 деца. сега май има повече и може би идва малко персонала, и не обръщат особено внимание  newsm78

# 74
Бе то недоволни винаги ще има....да не говорим, че някои хора принципно са си вечно недоволни, не визирам никои тук конкретно, но просто четящите да го имат предвид и да не се шашкат толкова.
Във Вселената няма перфектни неща, а вие от една болница го очаквате, в тази болница ще получите всичко достатъчно, за да сте добре и вие и бебето, а сега кой колко пъти ви се усмихнал и разни други неуредици, ми гледайте малко по-отгоре на тези неща, там сте за малко и целта е да ви се роди здраво бебето и да получите необходимите грижи, което съм убедена, че ще се случи.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт