Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 825
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София

mushmurochence, бях в 38 седмица - 12 дни преди термин

# 46
Мерси за отговора   bouquet Ще се надявам всичко да е наред с бебето и да не реши да излиза по-рано Simple Smile

# 47
  • София
Ето и моята история с клиника „ Надежда”.
След като видях дългоочакваните две чертички, дойде ред на избора на клиника и специалист по рискова бременност.
Накратко, това ми е втора бременност, за съжаление при предишната се наложи прекъсване на бременността в 21-ва седмица... Преживях много от тогава... За щастие отново съм бременна и се надявам всичко да е наред този път.
След отчаяно търсене да добър специалист и клиника, препоръката на моя приятелка и прочетеното тук за клиника „ Надежда”, реших да се обадя и да си запиша час за преглед при д-р Сигридов. Имаше свободен час за следващия месец, записах се, и момичето, което беше много мило и любезно ми предложи да ми запише час за по-близка дата при д-р Игнатов, за да установи бременността и да ми направи един първи преглед докато се върне д-р Сигридов. Съгласих се. Прочетох много хубави неща и за него, бях спокойна че ще съм в добри ръце и дори мислех, ако съм доволна да проследя цялата бременност при него.
И така моментът настъпи и след около 2 часа чакане, но поне там чакането е приятно, докторът ме прие. Внимателен, почти не говори, попита ме за имената и за какво съм там, и на стола за преглед. Установи бременност, видяхме плоден сак, тогава бях 7-ма г.с., и това беше. Каза , да си запиша час за следващата седмица за да чуем сърдечна дейност. Никакви други коментари, имах въпрос за слаби болки, които имах от време на време дали са нормални и дали трябва да се притеснявам и да взема мерки, но отговор не получих. Преди да си тръгна му казах, че съм на 42 г. , защото може би е важно, нали за това се водя рискова бременност, и той веднага ми написа рецепта за Утрогестан.
На регистратура отказаха да ми запишат час за него за следващата седмица, защото му нямали графика, а той ме изпрати там за да си запиша час. Не разбрах точно каква е историята.
Напуснахме клиниката с мъжа ми, притеснени и объркани. Така и не разбрахме дали всичко е нормално за момента, предписаха ми хормони с голяма лекота без дори да ми се пуснат изследвания, всъщност, никакви изследвания, препоръки, насоки... нищо.
Наистина жалко... не знам дали ще се върна там...

# 48
И аз се записвам да следя темата  Hug

luci5 наистина съм учудена от това, което разказваш и не мога да повярвам, че за там говориш, тъй като до сега аз лошо мнение не съм чула за там, но за съжаление винаги има изключение. Аз бях на отворени врати там и съм наистина много д оволна от видяното и чутото. Незнам какъв съвет да ти дам и кое е най-доброто в случая, само ще стискам палчета, всичко да е окей този път и да изкараш една спокойна бременост и на финал здраво бебче  Hug

# 49
Здравейте бъдещи Мами! Записвам се да следя темата, защото и на мен ми предстои една дългоочаквана среща с бебка. Макар и да не си проследявам бременността в тази болница, вече посетих Отворени врати и съм впечатлена от условията както за мама, така и за новородени.
Към 36 г.с. разбрах, че ако не се проследяваш там, е хубаво да направиш консултация за раждане.

Но не ми стана ясно, аз ли си избирам лекар, който да ме консултира и с който да се уговоря за раждане там или при когото попадна на смяна? Моля ако има запознати момичета да кажат ? Simple Smile

luci5 и на мен ми направи впечатление дезорганизацията на регистратурата, особено в Деня за отворени врати когато отидохме, обедна почивка ли уцелихме, но на регистратура нямаше кой да ни упъти, а срещата се забави с 30 мин. Но като знам как стоят нещата в държавните болници, а и обиколката ни беше на 24 май, това не ме притесни особено. Затова пък Нани беше много любезна и отдели достатъчно време за да отговори на всички въпроси, които ни вълнуваха!   bouquet

luci5, Утрогестана е прогестеронов препарат, предписван като превантивна терапия за задържане на бременността, особено след предишни неуспехи. По препоръка на моя АГ аз също бях на Утрогестан след визуализиране на плоден сак, предполагам и други мами ще потвърдят същото и то без да са правили по-специални изследвания. Освен това, надявам се да приемаш и фолиева киселина, която в първите месеци от бременността има значение за правилното развитие на плода и предотвратяване на спина бифида.
Успех на финала на всички момичета и скоро всички да гушкаме пухкави бебчета!   bouquet

# 50
  • София
Негативни мнения има много,но рядко се пишат,т к хората Предпочитат да ги забравят.назд доста хора са коментирали че администрацията куца.а за отворените врати-аз чух доста неща,които в последствие се оказаха неверни.но...минало свършено. Най-големия минус остава липсата на контакт и координация между етажите и отделенията.

# 51
  • София
Негативни мнения има много,но рядко се пишат,т к хората Предпочитат да ги забравят.назд доста хора са коментирали че администрацията куца.а за отворените врати-аз чух доста неща,които в последствие се оказаха неверни.но...минало свършено. Най-големия минус остава липсата на контакт и координация между етажите и отделенията.
  202uu

# 52
  • София
luci, само ще допълня за Утрогестана, около 70-80% от момичетата с рискова бременност (може и повече да са) взимат прогестеронов препарат за задържане, който не вреди, а помага, без да им са правени допълнителни изследвания. При мен например, беше изписан първо при предходната бременност (кухо яйце), отново и сега до 13 г.с. лично от д-р Сигридов, защото бях с две сакчета, едното от което без ембрион и деформирано (за да не се изхвърли от организма и да повлече и другото, а да се резорбира). За мое лично успокоение преди прегледа си бях пуснала изследване на Прогестерона и беше на горна граница, но не отказах да го взимам, ако това ще помогне на бебето ми да се задържи и развива  Peace При д-р Игнатов съм била отново при предишната ми бременност, когато констатира лошата диагноза - беше много подробен и внимателен. Така че според мен не се притеснявай, ако е имало нещо лошо, щеше да ти каже, въпреки че всеки случай е индивидуален. И двамата са едни от най-добрите специалисти по рискова бременност и са спасили много бебенца  Peace Ако можеш, им се довери.

# 53

Канари, до сега съм чувала само хубави неща за там, ще споделиш ли какво те притесни или твоите познати. Следя темата от няколко месеца и не съм запомнила нещо неприятно. В какво се изразява липсата на координация?

# 54
  • София
Момичета,тези от вас които са родили секцио да попитам казаха ли ви да отидете на контролен преглед след месец?!И към кой да се обърнете newsm78 Никаква информация не ми дадоха!

# 55
luci5, др. Сигридов е изключително премерен човек, страхотен специалист, знае винаги какво да каже и какво да спести и бъди спокойна - щом не ти е казал нищо друго, значи няма страшно! По принцип не украсява действителността, затова ако имаше нещо притеснително, което трябва да знаеш, щеше да ти го е казал. Утрогестанът е задължителен за рискова бременност. Аз също пих и то доста дълго време, тъй като имам предишни спонтанни аборти.
Все пак ви е била първа среща, а и има моменти, когато е много изморен и аз съм го засичала така, но ме е приемал и в 22ч...
Като се опознаете ще видиш колко е разговорлив, духовит и забавен, прегледите ще ти станат малък празник:)
А иначе на регистратурата явно все още са малко объркани, дайте им шанс на тия хора, нова болница е, голяма, и те трябва да научат хиляда неща:)

# 56
  • Sofia
Аз разбрах, че е била при Игнатов, не при Сигридов. Иначе организацията им е гола-вода, не мисля, че е тайна или изненада. Преглъщам ги тези работи засега.

# 57
  • София
Благодаря ви момичета за подкрепата!
Ninka   и аз съм учудена от случилото се. Отидох толкова позитивно настроена и радостна, че намерихме клиника с добра база и добри специалисти. Докато чакахме с мъжа ми си казвахме , това е нашето място. Исках да си проследя бременността и да родя на едно място... Късмет...
Много съм доволна от докторката при която ходех напоследък ( ако не беше та, още щяхме да се чудим защо не забременявам, като всичко ни е наред),но мястото  където приема е ужасно... Утре съм при нея, дано всичко е наред, пък за раждането ще видим.
esperansa 79 , jane_anderson благодаря ви за успокоителните думи относно Утрогестана! Знам, че много мами го взимат, и за това изчетох доста. Патила съм си от неправилно лечение с лекарствени препарати и сега съм по-внимателана. Истината е , че често лекарите се презастраховат, за да не се случи нещо.
Bosi_to , благодаря! Ще имам впредвид казаното от теб. Аз бях при д-р Игнатов, за съжаление още не познавам д-р Сигридов. Чула съм за него само хубави неща.
Надявам се, че няма да има други разочаровани от „Надежда”, има голям потенциал, и дано скоро и администрацията да зароботи както трябва, и да има много щастливи мами, татковци и много, много здрави и щастливи бебенца!
Лека и спокойна бременност, и леко и успешно раждане на всички мами!

# 58
Ооооо, грешно съм разбрала значи! А бе и аз се позачудих това да е Сигридов...Simple Smile Успех!

# 59
Момичета,тези от вас които са родили секцио да попитам казаха ли ви да отидете на контролен преглед след месец?!И към кой да се обърнете newsm78 Никаква информация не ми дадоха!
И на мен не ми бяха дали информация, но като звъннах на регистратурата да питам около месец след раждането ме записаха на преглед при лекарката правила секциото. Прегледът е безплатен.

Общи условия

Активация на акаунт