Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 826
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
А дали има терминал за плащане с кредитна или дебитна карта или само в брой се плаща?

има

# 31
Здравейте, поздравления за темат и споделената информация, аз също избрах да родя в Надежда.
Имам въпрос относно издаването на акта за раждане на бебето - след колко време е готов и откъде се получава?
Интересувам се понеже съм от Русе и никак не съм наясно с тази процедура в София. А и след като ни изпишат ще трябва да пътуваме към Русе.

# 32
  • София
Издава се в общината по посъоянен адрес на майката.за времето-различно.като цяло е до 2 седмици,но обикн става мн по-бързо.

# 33
Това ако е така значи е нещо ново. 2010, когато аз раждах акта за раждане на майка, която не е от града се издава от общината към която е болницата, Надежда не знам към коя община се води, аз раждах в Тина Киркова с адресна регистрация във Варна и акта ми е издаден от община Красна поляна.

# 34
  • София
Еми сигурна съм че това ми казаха и другите родили мами също си ги получиха в тяхната пбщина,защото аз не знаех и питах.може би за рег.вьдруг град е различно...не знам.

# 35
  • София
на мен като ми попълваха работите за акта за раждане имаше в стаята жена от друг град.
на нея и казаха че изпращат необходимите документи с куриер до нейната община и да си го търси там. има си служителка, която се занимава с това, добре запозната е и ще ви разясни какво и кога.
но странното за мен беше, че аз определих името на детето, бащата изобщо не попитаха съгласен ли е или не  Rolling Eyes
нашия беше готов за 10 дни, но сме в София.

# 36
Е, Канари, да, но това, което казваш ти е тук за София, а жената пита за Русе, та явно все още си е така издава се от общината към която е болницата, а вече дали някои ги праща или не, това не знам...да каже някоя мама от друг град. Ще се повторя, но аз предния път си взех акта от община Красна поляна-София, тъй като болницата, в която раждах е там, а бях с Варненска регистрация!

# 37
Благодаря ви за отговорите Simple Smile явно има разлика като аз съм с адресна регистрация в друг град.

# 38
# 39
  • София
Преди 5 дни родих дъщеричката си в мбал Надежда. Наложи се спешно секцио и попаднах на д-р Личева, д-р Генадиева и анестезиоложката Ива Сърбянова. Просто нямам думи. Толкова съм доволна от професионализма, адекватната и своевременната им намеса и най-вече от отношението. Бях толкова уплашена, анестезиоложката д-р Сърбянова постоянно ме галеше по главата и ме успокояваше. Ако не беше тя щях да изпадна в дива паника. Просто съм възхитена. После в следродилно всички така се грижеха за нас - отношението е безупречно, отговарят ти търпеливо на всички безумни въпроси, помагат ти винаги каквото имаш нужда, на едно момиче през нощта дори и правиха масаж на гърба, че и се беше схванал Mr. Green
Знаех си, че няма да съжалявам. Ако някой се интересува нещо по-конкретно ще отговоря  bouquet

# 40
 dnil, честито! Много да е здрава и послушна малката принцеса, да има прекрасно детство!

Може ли да кажеш кое наложи секциото? Благодаря ти!

# 41
Аз съм с постоянен адрес в друг град и акта го издадоха от общината, към която е болницата. Другото момиче с мен също беше от друг град и звъня в общината да пита дали може да го изпратят по някакъв начин - служебно или с куриер. Отказаха и казаха, или лично, или някои да го вземе с пълномощно. Иначе срока за издаване е 20 работни дни, но нашият беше готов по-рано.

# 42
  • София
dnil, честито! Много да е здрава и послушна малката принцеса, да има прекрасно детство!

Може ли да кажеш кое наложи секциото? Благодаря ти!
Бях отишла на регулярния запис на тонове, който за съжалене отчете тонове нс бебка 170-180. Лекарката ми каза да се разходя 45 минути и пак да дойда за запис. Втория път тоновете стигнаха до 190 и тя каза, че препоръчва да ме приемат и дори да индуцираме нормално раждане, защото поради някаква причина бебето страда. Започнаха да се подготвят за предизвикване на раждането,  но като направиха поредния запис, той отчете вече тонове над 200 и казаха, че е по-добре да не се чака повече и да започваме секцио възможно най-скоро. Та така... Слава Богу всичко с бебка е наред, така и не се разбра точната причина за високите тонове.

# 43
Zvezdichka_83 - благодаря за информацията  Simple Smile

# 44
dnil Честито! Пожелавам ти бебка да е много здрава и само да ви радва Simple Smile Исках и да те попитам в коя седмица се случи всичко? Аз съм малко притеснена, защото на 29.07 имам защита на дипломна работа и е много важно за мен да "издържа" дотогава, а се пада да съм в началото на 34г.с.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт