Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 866
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз лично не съм доволна от д-р Ташков. Половин ден ме лъга, че ще овладеем положението, въпреки че на мен ми беше ясно, че това няма да стане. Точно д-р Димова беше страшно притеснена от положението ми и ме настани в предродилна зала. Бях с 1 см. разкритие и белтъка ми беше на макс, а той ми говори, че ще ги задържим още 10 дена.
Аз пък точно заради прекалената притесненост на д-р Димова си мисля, че се стигна до моето секцио. Но разбира се не мога да гадая дали е било толкова наложително. Станалото станало.

Замислих се как една и съща ситуация през погледа на различен човек е толкова различна сама по себе си и как всъщност сами трябва да натрупаме впечатления и да не се доверяваме толкова на другите newsm78

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 17:15 от dnil

# 631
Фелиндра,благодаря за споделеното,аз все пак ще питам,така и така ходя на записи всяка седмица,но ми се иска нещата да са разяснени от самата клиника.В сайта има инфо само за проблемното забременяване.Ясно ми е ,че това е основната дейност на центъра,но липсва всякаква информация за родилното отделение и  другите операции и процедури -лекари,графици,необходими документи  и т.н.
Дано това са единдстветвените недостатъци на болницата,разбирам и уважавам сложността и важността на тяхната дейност и затова ,нека думите ми се приемат най-приятелски! Peace

# 632
Благодаря, бамбарадамбара! bouquet

# 633
  • София
Здравейте и от мен най-накрая с пресни впечатления и информация след секциото ми Simple Smile Приеха ме планово на 22.10 за раждане на 23.10 при д-р Сигридов, но се оказа, че сутринта в 10:00 д-р Игнатов видя 3 см. ракритие (в четвъртък ми падна тапата, отидох в спешния кабинет и имах 1 пръст разкритие, но казаха, че ще си изчакам датата) и че секциото може да бъде и на деня вместо на следващия ден Simple Smile Настаниха ме на 3тия етаж в Гинекология и започнах да чакам да идва 23.10. Няколко пъти ми пуснаха тонове, бяха добри, но на последната визитация към 9:00 д-р Генадиева засече регулярни и силни контракции, които аз не усещах, направи ми преглед и се оказах с 5 см. разкритие - беше ясно че ще ражда, спешно секцио някъде през нощта (бебето беше седалищно и не е имало вариант за нормално) Simple Smile Последваха клизма и 2 банки рингер, мъжа ми дойде на 1 етаж да чака на диванчето пред операционните и реанимация, на смяна бяха д-р Генадиева и д-р Личева (и двете страхотни), но за моя радост когато към 22:00 ме вкараха в операционната, д-р Сигридов дойде! Направо не повярвах, предполагам, че дотогава е преглеждал, защото за деня, когато го търсих да му кажа как върви разкритието ми, имаше още поне 2 спешни секцио при него до към 16:00 часа.

Самата операция мина супер, за което много благодаря на анестезиолога д-р Василева, защото бях изключително притеснена, а и поставянето на спиналната отне повече време (слабичка съм и прешлените ми били много близо един до друг), сложи ми и още нещо венозно, за да ме отпусне повече, няма болка, но е много неприятно дърането и натискането...

И така, дъщеря ми Ноела изплака в 22:44, видях я, д-р Василева ме снима с нея в операционната, показаха я и я снимаха с таткото, аз го видях също и ме заведоха в реанимация. Даваха ми постоянно болкоуспокояващи и съм изключително благодарна на Ирен, която ме раздвижи още след 12 час, заедно с другите момичета с планирано секцио, по-рано от моето през деня, за да мога да се кача и аз в родилно след обяд и да си видя бебето Simple Smile Горе в родилно всичко е перфектно, специални благодарности на Зоя, Таня и Сашка (която ме спаси последната вечер, тъй като гърдите ми бяха на камък и бебето не можеше да суче, а аз не знаех какво да правя - жената  идваше през 3 часа да ме цеди на ръка и въпреки огромната болка, ме оправи и сега си кърмя бебето в нас Simple Smile ) !!! Благодаря и на акушерките от Педиатрия, но тук ако може един съвет - наистина ако на бебето видимо му няма нищо, не правят дори ПКК (на моето не направиха). Също така, педиатрите минават доста късно (разбирам, че имат раждания), но все пак всички майки се притесняват, а и информацията, която дават не е напълно изчерпателна (например за скрининги и ваксини, за които аз не знаех кога се правят и не са ми казали, прочетох ги в епикризата, заедно с с назначена профилактика на вит. К, за която не съм чувала...).

Изписаха ни в събота, беше ми дори тъжно да си тръгна от Надежда... Още веднъж, благодаря на всички там! Извинявам се за дългия пост Wink

# 634
  • София
Джейн честита рожба! Да сте живи и здрави!

Да те попитам- за водата в реанимация-пуснаха ли мъжа ти да донесе стекче примерно?

# 635
  • София
Джейн честита рожба! Да сте живи и здрави!

Да те попитам- за водата в реанимация-пуснаха ли мъжа ти да донесе стекче примерно?

Благодаря ти, Магнитче   bouquet Да, забравих да кажа - едно стекче спортни бутилки, донесе ги след като ме заведоха в реанимация, качва се до 1 етаж сам и там на вратата го чака акушерката, която ми донесе стекчето до леглото и ми извади бутилките. Иначе аз си носих в операционната с мен една торбичка с телефон, зарядно, таблет, 2 малки бутилки вода, контейнер за лещите и очила Simple Smile Питай ако се сетиш още нещо и аз пропускам Simple Smile

Да допълня - свиждането в родилно с бащата в стаята при бебето и майката е от 17 до 18, иначе в столовата, по всяко време без бебето. Всичките ми изследвания от различни лаборатории, вкл. Цибалаб бяха приети без никакъв проблем (правих ги 5 дни по-рано с направление), както и Серологията и кръвната група - никакви други не ми правиха при приемането, защото моите си бяха актуални до 7 дни преси операцията и до 3 м. за спин, васерман, хепатит Б и Ц (не съм разпитвала дали важат 3 или 6 м., защото носех и в двата срока за всеки случай) Simple Smile

Нямам търпение за следващото бебе, отново при д-р Сигридов и отново в Надежда   bouquet

# 636
  • Sofia
Джейн, честита дъщеря! Чаках да се появиш и да разкажеш! Радвам се, че си доволна.

# 637
  • София
Джейн, честита дъщеря! Чаках да се появиш и да разкажеш! Радвам се, че си доволна.

Много ти благодаря, desive, истината е, че не очаквах болката да е ролкова голяма, но това е само след реанимация (в реанимация сме на болкоуспокояващи и е търпимо), в родилно до 48 час след операцията беше ад за мен, нищо че пак имаше обезболяващи и въпреки това, всички казваха че много бързо се възстановявам Simple Smile след 48 час, вече мислех за второ бебе  Mr. Green сега ме боли само като лягам и ставам, в сряда ще ходя да ми махат 2 възелчета от конците (водило се естетически шев на кожата, вътрешен, а вътрешните конци са резорбиращи). Жалко, че вкъщи нямам такова легло с дистанционно  Flutter

# 638
  • София
Джейн, а като те раздвижиха ли махнаха катетъра? След свалянето му не бяха ли необходими гащи и превръзка?/ поне при предишното ми секцио беше така/,сега се чудя дали да влача с мен гащи и превръзки в реанимация newsm78 и още-в реанимация каква е температурата?Има ли нужда от чорапки? А в родилното как е после- нощница с къс ръкав дали ще върши работа?

# 639
  • София
в реанимация не дават гащи, слагат това хартиеното и ходиш като японка  Crazy
моя катетър го махнаха веднага след като ме отпусна упойката.
по стаите има климатици, ако ти е студено си нагласяш на повече градуси.

# 640
  • София
Джейн честито и от мен,да ти е жива и здрава малката принцеса  newsm32 bouquetРадвам се че всичко е минало добре и си останала с добри впечатления.Разказа ти ми беше полезен newsm51

# 641
  • София

моя катетър го махнаха веднага след като ме отпусна упойката.
по стаите има климатици, ако ти е студено си нагласяш на повече градуси.
Бамба е как пишкаш след операция,при положение че първите няколко часа са ад newsm78 без катетър=ставане до 00 постоянно при това наливане с вода-необходимо.

# 642
  • София
ами аз нямах проблем  Rolling Eyes
мен ме раздвижиха почти веднага след като мина упойката, та си ходех сама.
и бързо ме качиха в стаята.
сега ми се струва, че ненужно се лежи, 24 часа след секциото.

# 643
  • Sofia
Мдаа, аз стоях с катетър до сутринта преди излизането от реанимация....
Иначе много ме е страх от студа. Помня в операционната как се тресях. А тогава беше пролет. Дано не премръзна из стаите.  ooooh!

# 644
  • София
Катетъра ми го махнаха след като ме раздвижиха, преди да ме качат в родилно, носих си го като торбичка напред-назад 1-2 часа Simple Smile В реанимация мислех, че ще е студено, но всъщност ми беше топло, а бях с техните нощници, които са с къс ръкав и без чорапи. Горе в родилно в моята стая беше 30 гр. ! Много горещо, проветрявах постоянно, на бебето му беше топло, не съм знаела, че температурата се регулира Simple Smile Няма нужда да носиш твои нощници, там ти дават постоянно техни, когато ги изцапаш, в реанимация няма гащи, слагат ти лигнин, и ходиш точно като японка/китайка  Mr. Green На мен ми бяха страшно удобни еднократните гащи за родилно, цапам и хвърлям, много са меки и тънки и не ме дразнят по раната. Превръзки ползвах нощни и то само първите 2-3 дни, в момента съм с по-плътни ежедневни и отново с еднократни гащи, че и за вкъщи ми е по удобно Simple Smile

Благодаря ви, момичета!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт