Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 847
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • София
а дали се носят сапун,хавлия за тоалет преди операция и не само или там има?

Магнитче, вземи си хавлия и сапун - там няма, препоръчвам течен сапун или душ-гел с помпичка, по-лесно е Simple Smile

Как да няма? и хавлия и сапун има. Аз бях секцио по спешност (нищо не си носех). След клизмата си се измих със сапун спокойно и се избърсах с хавлия.

Не знам, dnil, на 3тия етаж в гинекология, където ме приеха, нямаше, аз си носих личната козметика и не съм и искала...Може ако искаш да дават, знам ли...

# 676
  • София
vanjuha, теб директно в родилното на 2рия етаж ли те настаниха предния ден? Защото мен ме настаниха на 3тия (предполагам, че не е имало места на 2рия)...

# 677
  • Sofia
Оф, обадиха ми се от Надежда да ми отложагт часа при Димова. Успях само за Цветков да запиша. Някой ходил ли е при него?

# 678
Мамчета,честити ви бебоци!

Тази практика предварително да се правят изследвания е погрешна. Не стига ,че здр.каса плаща за раждането и че плащаме още 1400 лв.ми едни изследвания не искат да направят.
ИЗСЛЕДВАНИЯТА ВЛИЗАТ В ЦЕНАТА НА КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА.

Разбрах,че освен козметика и вода друго не е нужно да се носи. Аз може би ще помъкна превръзки, помпа за мляко и куп други
За бебето,какво носите?
В рениамация носиха ли бебето за кърчене или го наблъскаха с изкуствено мляко?

# 679
  • София
Оф, обадиха ми се от Надежда да ми отложагт часа при Димова. Успях само за Цветков да запиша. Някой ходил ли е при него?
Цветков е по-добър избор, според мен.
аз лично него съм набелязала за жк, ако докарам дотам.

# 680
  • Sofia
Цветков е по-добър избор, според мен.
аз лично него съм набелязала за жк, ако докарам дотам.

Хм, хм, аз съм ходила при него в един медицински център в нашия квартал, когато бях някъде в 16-та седмица. Малко неуверен ми се видя. Не се справи с УЗ, че бил с немски софтуер, нищо не успя да измери.... Затова съм леко скептична. Всъщност сега ми е важно да види как е шийката, плацента, води, такива неща.

# 681
Аз родих при д-р Цветков и цял живот ще съм му благодарна! Според мен реагира на всяка ситуация много адекватно и на време, съобразява се с желанията на пациента си, държи се човешки, а не надменно, обяснява всичко подробно, всеки ден идваше да ме види как съм, преди раждането измери бебето 2900 гр, тя се роди 2945 гр  Grinning.

# 682
vanjuha, теб директно в родилното на 2рия етаж ли те настаниха предния ден? Защото мен ме настаниха на 3тия (предполагам, че не е имало места на 2рия)...

Приеха ме на третия етаж

# 683
Мамчета,честити ви бебоци!

Тази практика предварително да се правят изследвания е погрешна. Не стига ,че здр.каса плаща за раждането и че плащаме още 1400 лв.ми едни изследвания не искат да направят.
ИЗСЛЕДВАНИЯТА ВЛИЗАТ В ЦЕНАТА НА КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА.

Разбрах,че освен козметика и вода друго не е нужно да се носи. Аз може би ще помъкна превръзки, помпа за мляко и куп други
За бебето,какво носите?
В рениамация носиха ли бебето за кърчене или го наблъскаха с изкуствено мляко?

Така е, но някакси предпочитах всичко да ми е готово при постъпването.
На мен ми бяха изключит удобни памперс- гащите за след раждането, обуваш и забравяш. Лохиите са мн силни в първите дни. Помпи има в отделението, но аз така и не се справих, цеденето на ръка май беше по-успешно. Една от акушерките мн ми помогна.
Има комари:) носете си машинка с таблетки. И тапи за уши- в реанимацията е лудница, върволица от народ, а и постоянно някой похърква.
За кърмене в реанимация- никъв шанс, не можете да се мръднете, а и кърмата не е слязла още
Донесоха ни бебетата да ги видим само и получихме инфо за състоянието им.
За бебето- нищо! За изписването само- дрешки и едно памперсче.

# 684
  • София
За бебето,ако искам да е постоянно с мен в стаята или поне през целия ден,без нощта, дали не е добре да си нося памперси?

# 685
  • София
За бебето,ако искам да е постоянно с мен в стаята или поне през целия ден,без нощта, дали не е добре да си нося памперси?
много е близо мястото където ги обслужват, просто го добутваш дотам, сменят му памперса и си го вземаш.
пък и нали нещо им следят  newsm78

# 686
jane_anderson честито ви рожба! Много да е здрава и усмихнато дете!
За приема - аз отидох в 13 часа и ме направиха на луда калинка, че толкова късно съм отишла, а не сутринта. Тъй като Каб.3 е за прием и прегледи, а по обед са записани прегледи и за приема става ужасно с цялата документация, която трябва да се попълва и. За твое спокойствие те съветвам да отидеш преди обед.
Изследванията си пуснах 4 дни преди насрочното влизане за секциото в тяхната лаборатория. А какви да бъдат ми каза лекаря, при които бях на прегеглед и насрочване за дата.

# 687
 _Ninka ,благоодаря за информациятя,ще ми е полезна!

# 688
  • София
Аз за бебето си носих залъгалка (тя не я искаше и я плюеше), ръкавички с ластик, защото тези в болницата не са много стегнати и постоянно ги лапаше и сваляше и лигавниче като се храни да не се цапа. Тоалет на бебето правят в 6:30, 15:30 и 21:30 (за през нощта не знам, защото я оставях). Не се носят бебета в реанимация, все пак там има не само родилки, но и пациентки с други операции (лапаро и др.). Дотогава бебетата са на адапте.

# 689
Кърмата слиза,когато бебето я стимулира с допир и сукане. Колкото по- бързо стане това толкова по-добре. Какви са тези залагалки при новородено! Четете повече. Сега поне има много литература.   Naughty  Добре,че бебо плюва  Simple Smile
Едно време тези биби -залагалки и с мед са ги мазали  ooooh!  което е рахат за зъболекарите.

Вярно,че всяко бебе е различно и всичко е много индивидоално,но ако почнете с бибероните и бебо свикне на тях после няма да се научи на гърдата. Обратното е лесно. Разбира се за вашето дете това правило може да не важи,но няма как да знаем, какъв точно индивидуалист ще се пръкне. Като стане белята няма връщане. ooooh!
Вчера говорих с една мама,която и е дошла кърмата на 3 -тия ден и до тогава са държели бебето гладно. Имала е  коластра и това е подържало бебето.

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=11403

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 23:41 от Синя фея 1

Общи условия

Активация на акаунт